Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]

Δημοσίευση από vbalos »

gigap έγραψε:λατρευω αυτη τη συλλογιστικη! Οι "κακοι" 150 που κανουν οτι θελουν τους "καλους" 800, 1000, 1500!

Καταρχην, πηγες και ρωτησες τους 800 εναν-προς-εναν αν θελουν την καταληψη και σου ειπαν οχι; Θυμαται κανεις απο αυτους που υποστηριζουν το παραπανω επιχειρημα ποσοι ψηφιζουν πκς ή εαακ στις εκλογες, αρα και δεν ειναι α πριορι αντιθετοι με την καταληψη σαν εννοια; Και φυσικα, η σχολη εχει και αρκετους ανενταχτους που για δικους τους λογους δεν ψηφιζουν στις εκλογες, δεν εχουν ομως προβλημα με τις καταληψεις.

Αλλωστε αν 150 κακοι κανουν οτι γουσταρουν τους 800 καλους, συγνωμη αλλα μαλλον οι 800 ειναι ζωα, πραγμα που δεν το πιστευω.
+1
Αυτά για να μας τρελλάνουν εδώ μέσα μερικοί μερικοί...Σας το έχω πει και πιό πάνω το πες πες κάτι θα μείνει το έχετε κάνει ορισμένοι σημαία...Δήθεν ευθιξία απέναντι στις φοιτητικές υποχρεώσεις και συνεχώς στην αναμονή μπας και κανένας αριστερός πει τίποτε για να σπεύσετε να τον πείτε φασίστα...Σαν πολύ υπερευαίσθητοι δε μου έχετε γίνει καριερίστες μου ??? :e_wink:
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
l_o_c_o
Real Name: Spyros

Δημοσίευση από l_o_c_o »

aurio 8a einai kleisth h anoixth h sxolh?..8a ginei to ma8hma ergasthriakh fusikh 1 gia to 3o tmhma stis 8:45?
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

l_o_c_o έγραψε:aurio 8a einai kleisth h anoixth h sxolh?..8a ginei to ma8hma ergasthriakh fusikh 1 gia to 3o tmhma stis 8:45?
Αύριο η σχολή είναι ανοιχτή κανονικά. Όπως και τη Δευτέρα.

Επίσης,καλό θα ήταν εκφράσεις όπως "είστε όλοι για κλάμματα,εκ γενετής ηλίθιοι,δεν είστε απλά χαζοί αλλά χαζοί με περικεφαλαία,δε θα κάτσω να συζητήσω σε τέτοιο φόρουμ,αγωνισταράδες,καριερίστες,κλπ" να αποφεύγονται γιατί μας προσβάλλουν όλους. Ο καθένας λέει την άποψή του. Δεν είναι ανάγκη να του κρεμάμε ταμπέλα.
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Gus έγραψε:απλως πειτε τα αυτα και στην πραγματικη ζωη,σε καμια συνελευση παραδειγματος χαρην,να δουμε ποσοι θα σας παρουν στο κυνηγι,κομματικοι και μη
πραγματικά δε περίμενα τίποτα καλύτερο από εσένα. Η κλασσική ασυνενοησία, η έλλειψη λογικών επιχειρημάτων που να ευσταθούν, και οταν δουμε τα σκούρα, κενές πληκτρολογικές απειλές. Αγαπητέ Γκους από ολους τους βαμμένους με τις κόκκινες μύτες εδω μέσα (τους κλόουν ντε!) μπορώ να πώ οτι κατακτάς επάξια τον τίτλο του βασιλιά καρνάβαλου. Δυο τεινά συμβαίνουν: Η είσαι μια κότα ξεπουπουλιασμένη ( ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ) που φοβάται να εκφραστει ανοιχτα σε συνέλευση και προτάσσει την συλλογικη προστασία των ομοϊδεατών του με τον τροπο που την περιέγραψε ο κατεστραμμένος, ή απλά έχεις ΠΟΛΥ καιρό να πατήσεις σε ΓΣ. Ο λόγος? ακριβώς αυτά που γράφω εδω τα εχω πεί πολλές φορές αυτούσια σε ΓΣ. είτε με τη μορφή ερώτησης σε ομιλιτή είτε ως ομιλιτής εγώ ο ίδιος. Και σκοπεύω να σνεχίσω να εκφράζω ανοιχτα τις απόψεις μου, αρχής γενομένης από την ΓΣ της τρίτης. Μπορείς λοιπόν εύκολα να αποδείξεις οτι δεν ανήκεις στη κατηγορία των πουλερικών, και όταν μιλήσω περί μάστερ και επαγγελματικών δικαιωμάτων, να με παρεις στο κυνήγι μαζί με τον παπαγάλο. Α,ναι, παρεμπιπτόντως παπαγάλε, στη τελευταία ΓΣ ψηφισες ΠΑΣΠ όπως στην προηγούμενη?
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

C0n έγραψε:Α,ναι, παρεμπιπτόντως παπαγάλε, στη τελευταία ΓΣ ψηφισες ΠΑΣΠ όπως στην προηγούμενη?
Αν πιστεύεις ότι ψήφισε ΠΑΣΠ (και όχι μόνο αυτός) στα σοβαρά τότε είσαι γελασμένος. :P
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

το σχολιο ηταν καθαρα σαρκαστικο, δεν τρεφω αυταπατες ;)
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Katestramenos

Δημοσίευση από Katestramenos »

Όποιος πιστεύει πως η αναλογία των θέλω κατάληψη με των δε θέλω κατάληψη είναι υπέρ των θέλω κατάληψη ας κάνει πρόταση κι αυτός και οι "παρατξιακοί φορείς" του να μην ψηφίζουμε πλαίσια αλλά μια μια πρόταση συγκεκριμένα κι αν θέλετε να το πάμε παραπέρα μυστική ψηφοφορία δίαρκειας 2-3 ωρών γιατί το παραμύθι είναι γνωστο με τις άκυρες ερωτήσεις-παρεμβάσεις-κραυγές μ@λ@κι@ς ορισμένων αναλόγως αν θέλουν να τραβίξει η γσ πολύ ώστε να φύγει ο κόσμος των "άλλων" ή αντίθετα δεν λέω τπτ στη γσ αν δεν θέλω να μου φύγει ο κόσμος ή έχω συλαλητήριο( στις 6 με το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στις 5 λέω εγώ ένα παράδειγμα που με πετάχτηκε από το υποσυνείδητο τώρα :lol: :lol: )
Αλλά ποιος τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο και να χαλάσει τον καλοστημένο μηχανισμό των συνελεύσεων...
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Νομίζω πέτυχες Κέντρο
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Μέτωπο Αγώνα (Π.Κ.Σ.) 61
Ε.Α.Α.Κ και Σια 43
Δ.Α.Π. 18
Π.Α.Σ.Π. 10
ΛΕΥΚΑ 4

Τουτέστιν
104 υπερ
28 κατά.
Δεν είναι και οριακή η διαφορά Katestramene. Παρόμια αναλογία θα δεις και στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που όπως επιθυμείς κρατάνε μια ολόκληρη μέρα. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι στο ΔΣ η αριστερά έχει αυτοδυναμία. Δεν επικαλούμαι το ΔΣ. Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές για τις εκλογές. Αλλά γιατί αν όντως η τάση "μη κατάληψη" είναι τόσο μεγάλη αυτό δεν αποτυπώνεται πουθενά; Και οριακά offtopic αυτό μπορεί να το πάει παραπέρα κανείς, στις εθνικές εκλογές και την εθνική μας κατάντια.

@C0n
Φιδάκια! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Τόσο λυσσαλαία , συντονισμένη επίθεση πραγματικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω...το θέμα είναι ότι δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω στο που ακριβώς αποσκοπεί...Λοιπόν και για να τελειώνουμε τουλάχιστον σε ότι αφορά το μάστερ και σια...
Λοιπόν απανταχού νεοφιλλελεύθεροι κύριοι έχουμε και λέμε:
Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι φοιτητής και βασικά οιοσδήποτε έχει περάσει το 18ο έτος της ηλικίας του οφείλει να είναι ενεργός πολίτης και να ασχολείται με τα κοινά , όπως και εσείς άλλωστε οι ίδιοι...Η φοιτητική του ιδιότητα δεν αποτελεί τροχοπέδη ενάντια σ'αυτό ίσα ίσα που μπορεί να του δώσει το έρισμα να συνδιοργανώσει τη δράση του με ανθρώπους που έχουν τα ίδια θέλω , πιστεύω , διεκδικώ και μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών (βλέπε ΓΣ) να πάρει αποφάσεις για το ποιά θα είναι η στάση του Φοιτητικού Συλλόγου σε διάφορα θέματα που προκύπτουν είτε αυτά αφορούν τη σχολή καθαυτή , είτε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα , είτε την κοινωνία στο σύνολό της...
Τώρα επιτρέψτε μου να πω πως το θέμα της αναγνώρισης του πτυχίου μας ίσου με μάστερ πράγματι αν μη τι άλλο είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει το Φοιτητικό μας Σύλλογο αφού αφορά όλους...Όμως πραγματικά επιτρέψτε μου να το θεωρώ προβοκατόρικο να μπαίνει ως πρώτο θέμα ομιλίας την ώρα που ανακοινώνονται μέτρα τα οποία θα πλήξουν τους πάντες και εμάς και την κοινωνία στην οποία ζούμε στο σύνολό της...Επιπλέον το ευτράπελο είναι πως ως πρώτο θέμα επιλέγεται από την παράταξη η οποία αποτελεί τον πανεπιστημιακό φορέα μίας εκ των δύο πολιτικών παρατάξεων που έφτασαν την Ελλάδα στο σημείο αυτό που βρίσκεται σήμερα και αντί να μας πουν κάτι για τα μάτια του κόσμου ρε αδερφέ πάνω σε αυτό που πρόκειτε να ζήσουμε έτσι που τα κατάφεραν με την πολιτική και τα ρουσφέτια τους μας ζητούν απροκάλυπτα , λες και αναφέρονται σε λοβοτομημένους να ξεχάσουμε τα πάντα , νακλείσουμε τα μάτια μας απέναντι στη βρωμιά τους και να ασχοληθούμε με τι άλλο μα με το μάστερ...Τι κι'αν το ΦΠΑ εκτινάχθηκε στο 21% , τι κι'αν η βενζίνη έγινε είδος πολυτελείας , τι κι'αν δεν πάρουμε σύνταξη ποτέ , τι κι'αν η παιδεία συστηματικά υποβαθμίζεται και υποχρηματοδοτείται , τι κι'αν τα ταμεία είναι καταληστευμένα και άδεια ,τι κι'αν ξεπουλήσαμε σε μεγάλα τραστ όλες μας τις εταιρείες , τι κι'αν δεν έχουν οι δικοί μας να ζήσουν , εμείς θα έχουμε πτυχίο ισότιμο με μάστερ , για να ζήσουμε εμείς όλοι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε...Μάλιστα το ακόμη πιο γελοίο και εξοργιστικό είναι ότι οι κύριοι αυτοί εκτός του γεγονότος ότι μας έχουν για ηλίθιους τόση τσίπα ΔΕΝ έχουν που α΄κόμη και τις φωνές απελπισίας από ανθρώπους που πραγματικά περνάνε δύσκολα τις θεωρούν αριστερές φανφάρες και έχουν και το θράσσος να κακοχαρακτηρίζουν κι'όλας σε πλήρη συντονισμό με το ποιηματάκι του ατομικισμού που τους έχουν μάθει να επαναλαμβάνουν συνεχώς και αδιαλήπτως...Ε , εγώ βαρέθηκα ειλικρινά να κάθομαι να απαντάω στα αυτονόητα και μάλιστα να κάθομαι να συζητάω το δίκιο μου με τα φερέφωνα των ληστών , καιρός για πράξεις και όχι λόγια αρκετά καθήσαμε στα αυγά μας και βιαστήκαμε απότους εμπόρους ελπίδας και δικαιοσύνης , δε θα τους πούμε και ευχαριστώ καιρός για δυναμικούς αγώνες , ενάντια στην καταπίεση και την εξαθλίωση των απανταχού αδικημένων της ανθρωπότητας...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
semf3itis
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από semf3itis »

dj manos έγραψε:
l_o_c_o έγραψε:aurio 8a einai kleisth h anoixth h sxolh?..8a ginei to ma8hma ergasthriakh fusikh 1 gia to 3o tmhma stis 8:45?
Αύριο η σχολή είναι ανοιχτή κανονικά. Όπως και τη Δευτέρα.

Επίσης,καλό θα ήταν εκφράσεις όπως "είστε όλοι για κλάμματα,εκ γενετής ηλίθιοι,δεν είστε απλά χαζοί αλλά χαζοί με περικεφαλαία,δε θα κάτσω να συζητήσω σε τέτοιο φόρουμ,αγωνισταράδες,καριερίστες,κλπ" να αποφεύγονται γιατί μας προσβάλλουν όλους. Ο καθένας λέει την άποψή του. Δεν είναι ανάγκη να του κρεμάμε ταμπέλα.
Η ΓΣ δεν αποφάσισε τίποτα για Παρασκευή αλλά δν θα έχουν απεργία οι καθηγητές?
*Is someone getting the best of you?
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Στο www.posdep.gr δεν λέει κάτι τέτοιο.
Katestramenos

Άιντε πάλι τα ίδια...
Πόσες φορές θα το ξαναπούμε; Ναι μας γ@μάνε όλους τα μέτρα,μας βιάζουν μας κανουν χίλια δυό αν θες το γράφω και ΜΑΣ κανουν οτιδήποτε(το λέω ΜΑΣ μπας και το κατλάβεις έτσι)
ΑΛΛΑ μέσα στο ΕΜΠ είσαι ένας ΦΟΙΤΗΤΗΣ, δεν είσαι ούτε εργαζόμενος ούτε οτιδήποτε σκατά άλλο. Θες να απεργίσεις από την(τις) δουλειά(ες) που κάνεις όταν δεν είσαι φοιτητές; Τράβα στο σωματείο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που ανήκεις και απήργισε όσο γουστάρεις. Στα @@ μου στην τελική εμένα προσωπικά.
Αλλά μη μου λες για ατομικισμούς και παπαρίες και πράσινα κοκκινα μπλε μαυρα και κίτρινα άλογα. Πόσες φορές ήρθε το οποιοδήποτε σωματείο να συμπρασταθεί στα αιτήματα της σχολής μου(βλέπε τεε,ασεπ);ΚΑΜΙΑ.
Πόσες φορές ήρθαν να συμπαρασταθούν στα αιτήματα του ΕΜΠ( βλέπε μαστερ); ΚΑΜΙΑ
Ακόμα και στις κινητοποιήσεις του 07 για τον νόμο πλαίσιο και το άρθρο 16 πόσα σωματεία/συλλογοι εργαζομένων διαδήλωναν μαζί σου έχωντασ βάλει ΑΠΕΡΓΙΑ την μέρα της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ πορείας. ΚΑΝΕΝΑ.
Αν εσύ θες να γίνεσαι ουρά άλλων(οπως κατηγορούν οι δικοί σου την ΕΑΑΚ και την ΑΡΕΝ) τράβα γίνε μόνος σου. Επειδή σου δίνει το δικαιώμα το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καταστατικό που έχουμε να σούρνεις μαζί σου μια ολόκληρη σχολή( 104 άτομα να πάρουν απόφαση για 1400 δεν είναι καθόλου δημοκρατικό) δεν σημαίνει για λόγους ηθικής και μόνο πως πρέπει να το εκμεταλεύεσαι.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Katestramenos έγραψε:ΑΛΛΑ μέσα στο ΕΜΠ είσαι ένας ΦΟΙΤΗΤΗΣ, δεν είσαι ούτε εργαζόμενος ούτε οτιδήποτε σκατά άλλο. Θες να απεργίσεις από την(τις) δουλειά(ες) που κάνεις όταν δεν είσαι φοιτητές; Τράβα στο σωματείο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που ανήκεις και απήργισε όσο γουστάρεις. Στα @@ μου στην τελική εμένα προσωπικά.
Δηλ. αν στην προκειμένη περίπτωση ήσουν εργαζόμενος (και όχι ΦΟΙΤΗΤΗΣ) θα απεργούσες ή απλώς θα αναγνώριζες το δικαίωμα των συναδέλφων σου στην απεργία και θα πήγαινες κανονικά στη δουλειά σου;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Katestramenos

Δηλ. αν στην προκειμένη περίπτωση ήσουν εργαζόμενος (και όχι ΦΟΙΤΗΤΗΣ) θα απεργούσες ή απλώς θα αναγνώριζες το δικαίωμα των συναδέλφων σου στην απεργία και θα πήγαινες κανονικά στη δουλειά σου;
Ξεφεύγουμε λίγακι από το θέμα μας και το πας και σε προσωπικό επίπεδο αλλά δεν πειράζει.
Προσωπικά λοιπόν πιστεύω πως που να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω όλοι μαζί για πολλά 24ωρα συνεχόμενα, τα μέτρα δεν αλλάζουν. Δεν τα αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση, μας τα επιβάλανε απ'έξω οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πιο εύκολα θα ρίξεις 5 συνεχόμενες κυβερνήσεις παρά να αποσυρθούν τα μέτρα που πάρθηκαν. Δεξιές κι αριστερέ κορώνες του στυλ δεν τα δεχόμαστε και θα μας βρειτε απέναντι σας είναι για τα μάτια του κόσμου και μόνο, έτσι για να δικαιολογείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης.
Μιλώντας για τον εαυτό μου λοιπόν δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ποια θα ήταν η αντίδραση μου ως ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
Το πιο πιθανό να συμμετείζα σε ΜΙΑ και μόνο απεργία για να δείξω την αντίδραση μου (αν και δεν θα νοιαζόταν και κανείς), μαζί με το σωματείο εργαζομένων που υποθετικά θα άνηκα αν δούλευα και μετά θα συνέχιζα την δουλειά μου. Αυτό πιστεύω είναι το καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Παραλίοντας κάθε τρεις και λίγο τα πάντα δεν καταφέρνεις κατι.
Αντε στην υπερκαλύτερη ρίχνεις την κυβέρνηση(ούτε για πλάκα δεν γίνεται αυτό βέβαια). Θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση, όποια και να ναι η οποία δεν θα αποσύρει τα μέτρα.

Ξανατονίζω, είναι προσωπική μου άποψη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”