Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από stroformi »

ΔΑΠ=ανοιχτή σχολή ό,τι κ αν γίνει
ΠΑΣΠ=ανοιχτή σχολή άντε κ καμιά συμμετοχή (ξώφαλτσα) σε κάποια κινητοποίηση
ΠΚΣ= "ΠΑΜΕ" όλοι μαζί στην πορεία.... (Η κατάληψη για την ΠΚΣ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο)
ΕΑΑΚ= ότι κάνει κ η ΔΑΠ αλλά το αντίστροφο. Αυτοί ό,τι κ να γίνει => κατάληψη.
ΕΓΡΑΨΕΣ!
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

δεν θα κάτσω να το συζητήσω μαζί σου
Ορίστε αυτά μου λέτε κ μετά θα βγουν τα κόμπλεξ μου κ θα αρχίσω να κάνω πάλι λογαριασμούς "sas agapw" κλπ... :lol:
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Καλά, σχετικά με το φαινόμενο lunatic οι χαζοβιολόγοι απλώως προβλέπουν επιδείνωση. Κατά τα άλλα ο ίδιος επιχειρηματολογικός ("κι εδώ προφανώς κάνεις λάθος") και ανοιχτόμυαλος ("τα βιβλία είναι σκέτη προπαγάνδα") όπως τον ξέραμε απ' τον παλιό καιρό.

Τώρα τι ήθελα να πω... Α, ναι. Κάπου πήρε το μάτι μου κάποιον που φοβόταν ότι αν χρεοκοπήσουμε θα πέσει φτώχια.

Καταρχάς φίλε όταν μιλάμε για χρεοκοπία δεν μιλάμε για χρεοκοπία του έλληνα. Αυτός έχει χρεοκοπήσει ήδη. Με τον όρο χρεοκοπία αναφερόμαστε στη χρεοκοπία του κράτους. Που απ' ό,τι άκουσα στο ΣΚΑΪ σύμφωνα με έναν οικονομολόγο του ΔΝΤ η Ελλάδα έχει πτωχεύσει ήδη απ' το 09'. Σήμερα απλώς παρατείνει το ανακοινωθέν με συμαζέμματα.

Θα πει κάποιος αντιπατριωτική την ευχή για χρεοκοπία. Άπατρεις όμως είναι όσοι φέραν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση, όσοι λέγαν ψέματα, όσοι τρώγαν το δημόσιο πλούτο, όσοι ξεπουλούσαν την παραγωγή (ΟΤΕ, ΔΕΗ ναυπηγεία, λιμάνια, αερομεταφορείς) καθιστώντας το κράτος καταναλωτικό και όχι παραγωγικό. Αλλά άπατρεις είναι και όλοι όσοι είτε τους στηριζαν, ή όσοι αδιαφορούσαν.

Γιατί η χρεοκοπία είναι λύση; Γιατί τότε το ελληνικό κράτος, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πλέον να λάβει άλλα μέτρα, αφού δεν θα έχει τι να πληρώσει. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Θα αναγκαστεί δηλαδή να κάνει αυτό που ζητάμε όλοι εμείς οι "γραφικοί" και τα κόκκινα βιβλιαράκια του Μάο. Στάση πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι βγαίνει από 'δώ και πέρα μένει στην Ελλάδα.

Σχετικά με το τελευταίο,
ΠΚΣ= "ΠΑΜΕ" όλοι μαζί στην πορεία.... (Η κατάληψη για την ΠΚΣ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο)
δεν διάβασα ποιός το έγραψε αλλά συμφωνώ. Με μια μικρή διόρθωση. Και αν τα πιάσουμε ένα ένα θα δούμε.

ΔΑΠ. Ψέμα είναι καταρχάς το "ανοιχτή σχολή ό,τι κι αν γίνει"; Δεν είναι, και αν κάποιος θέλει να διαψεύσει ας φέρει εδώ απόφαση κατάληψης.
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να κατεβάζει κάποιος κατάληψη για να του πούμε καλημέρα αλλά το σαφές σοφό. ΔΑΠ σημαίνει σίγουρα ανοιχτή σχολή. Το "ό,τι κι αν γίνει" έχει κι αυτό τη σημασία του. Και εμπεριέχει το πολιτικό του πράγματος. Για να μην κάθομαι να γράφω κατεβατά αρκεί ένα βλ. ΝΔ και μια απλή αναδρομή στα χρόνια της.

ΠΑΣ. Όμοια με παραπάνω. Όπως όμως αληλοαποκαλούνται "σύντροφοι" για την ιστορία, για την ιστορία επίσης και για να διαχωρίζονται από τη ΔΑΠ που και που κάνουν και καμιά εμφάνηση σε καμιά πορεία. Υπό την προστασία μπράβων βέβαια. Περισσότερα δεν χρειάζονται να πούμε. Τα υπόλοιπα στο μνημόνιο.

ΠΚΣ μια απ' τα ίδια. Προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΚΚΕ.

Η ΕΑΑΚ πουλά αριστερισμό σε γενικές γραμμές και ενίοτε βάζει κατάληψη για την κατάληψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γενικώς όποτε κάνουν κάτι αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Όσων αφορά τη γνώμη μου για τις καταλήψεις. Εγώ είμαι κατά και των διήμερων, των τριήμερων και των πενθήμερων. Και εν γένει κατά κάθε κινήματος με ημερομηνία λήξης. Ένας αγώνας κατ' εμέ πρέπει να γίνεται με αποφασιστικότητα, μαζική συμμετοχή στις καταλήψεις και πολιτιστικό πρόγραμμα, και καταλήψεις διαρκίας. Επ αόριστου. Έχουμε δίκιο, έχουμε συναίσθηση του δίκιου μας και δεν θα λειτουργήσει τίποτα μέχρι να δικαιωθούμε. Ποιός μας δίνει το δίκιο; Το παίρνουμε μόνοι μας.
Ακολούθως, αποκλεισμοί δρόμων, μοίρασμα προκυρήξεων, μικροφωνικές, αποκλεισμοί υπουργείων κ.λπ κ.λπ.

Απ' την άλλη σκέφτομαι μήπως απλά όλοι εμείς οι γραφικοί πρέπει απλώς να κοιτάμε αποσύροντας όλες μας τις προτάσεις. Να φτάσει το πράγμα στον πάτο, εξαθλιωμένοι αδιάφοροι να εξαγριωθούν και ξεσηκωθούν και τότε εμείς να βγούμε ατσαλάκωτοι και να ηγηθούμε μιας κοινωνικής επανάστασης. Ίδομεν.

Πάντως το πράγμα προχωράει πάρα πολύ γρήγορα οπότε νομίζω θα βρεθούμε πολύ σύντομα σε τέτοια διλήματα.

ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

Lunatic περιμενω οσο δεν φανταζεσαι να αραζουμε παρεα στην καταληψη οταν θα ειναι 20 μερες συνεχομενες(τοτε νομιζω ειπες οτι θα στηριξεις..)να παρεις μερος στη συντονιστικη επιτροπη καταληψης και να φερεις και ΟΟΟΟΛΟΥΣ τους φιλους σου...(αυτοι που ειναι πιο πολλοι απο τους φιλους του snodrion)αλλα πραγματικα ετσι και δεν σε δω εκει τοτε..πραγματικα...θα το χεις βαρος στη συνειδηση σου :twisted: οσο για σενα φιλε con πραγματικα δεν εχω τι να πω..συμφνωνω με τον εχθρο του μαλακα οτι πρεπει συντομα καποιος να ρθει να ξερασει πανω σου..και μονο το lacoste να σου χαλασει παλι θα χει νοημα..δεχομαι οτι καθενας εχει τις αποψεις του..δεχομαι οτι με πολλα ατομα απο τη σχολη μπορει να διαφωνω..αλλα αυτο που δεν μπορω να δεχτω με τιποτα ειναι αυτη η γαμημενη οπουρτουνιστικη σταση τυπου 'εγω θελω μονο ανοιχτη σχολη'..δεν μπορω να δεχτω οτι καποιοι ανθρωποι δεν νοιαζονται παρα μονο για ενα ταξιδι στην αραχωβα καθως και οτι μια παραταξη η οποια θελει να αποκαλειται και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ εντελως ψηφοθηρικα αποσυρει το πλαισιο της 1 λεπτο πριν τη ψηφοφορια(σε απλα ελληνικα ΚΟ ΚΟ ΚΟ Μ@Λ@ΚΕΣ ΔΑΠΙΤΕΣ)(αν θυμαμαι καλα οταν καποιοι σας ελεγαν οτι το πλαισιο σας ειναι δαπ εσεις λεγατε 'οχι το πλαισιο μας ειναι ανοιχτη σχολη'..και ρωταω ρε πουστη μου...ειναι υπευθυνη δυναμη καποιος που ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ να πει τι πραγματικα ειναι??ΚΟ ΚΟ ΚΟ Μ@Λ@ΚΕΣ..τρομαρα σας...
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

papagalakos έγραψε:Καλά, σχετικά με το φαινόμενο lunatic οι χαζοβιολόγοι απλώως προβλέπουν επιδείνωση. Κατά τα άλλα ο ίδιος επιχειρηματολογικός ("κι εδώ προφανώς κάνεις λάθος") και ανοιχτόμυαλος ("τα βιβλία είναι σκέτη προπαγάνδα") όπως τον ξέραμε απ' τον παλιό καιρό.

Τώρα τι ήθελα να πω... Α, ναι. Κάπου πήρε το μάτι μου κάποιον που φοβόταν ότι αν χρεοκοπήσουμε θα πέσει φτώχια.

Καταρχάς φίλε όταν μιλάμε για χρεοκοπία δεν μιλάμε για χρεοκοπία του έλληνα. Αυτός έχει χρεοκοπήσει ήδη. Με τον όρο χρεοκοπία αναφερόμαστε στη χρεοκοπία του κράτους. Που απ' ό,τι άκουσα στο ΣΚΑΪ σύμφωνα με έναν οικονομολόγο του ΔΝΤ η Ελλάδα έχει πτωχεύσει ήδη απ' το 09'. Σήμερα απλώς παρατείνει το ανακοινωθέν με συμαζέμματα.

Θα πει κάποιος αντιπατριωτική την ευχή για χρεοκοπία. Άπατρεις όμως είναι όσοι φέραν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση, όσοι λέγαν ψέματα, όσοι τρώγαν το δημόσιο πλούτο, όσοι ξεπουλούσαν την παραγωγή (ΟΤΕ, ΔΕΗ ναυπηγεία, λιμάνια, αερομεταφορείς) καθιστώντας το κράτος καταναλωτικό και όχι παραγωγικό. Αλλά άπατρεις είναι και όλοι όσοι είτε τους στηριζαν, ή όσοι αδιαφορούσαν.

Γιατί η χρεοκοπία είναι λύση; Γιατί τότε το ελληνικό κράτος, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πλέον να λάβει άλλα μέτρα, αφού δεν θα έχει τι να πληρώσει. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Θα αναγκαστεί δηλαδή να κάνει αυτό που ζητάμε όλοι εμείς οι "γραφικοί" και τα κόκκινα βιβλιαράκια του Μάο. Στάση πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι βγαίνει από 'δώ και πέρα μένει στην Ελλάδα.

Σχετικά με το τελευταίο,
δεν διάβασα ποιός το έγραψε αλλά συμφωνώ. Με μια μικρή διόρθωση. Και αν τα πιάσουμε ένα ένα θα δούμε.

ΔΑΠ. Ψέμα είναι καταρχάς το "ανοιχτή σχολή ό,τι κι αν γίνει"; Δεν είναι, και αν κάποιος θέλει να διαψεύσει ας φέρει εδώ απόφαση κατάληψης.
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να κατεβάζει κάποιος κατάληψη για να του πούμε καλημέρα αλλά το σαφές σοφό. ΔΑΠ σημαίνει σίγουρα ανοιχτή σχολή. Το "ό,τι κι αν γίνει" έχει κι αυτό τη σημασία του. Και εμπεριέχει το πολιτικό του πράγματος. Για να μην κάθομαι να γράφω κατεβατά αρκεί ένα βλ. ΝΔ και μια απλή αναδρομή στα χρόνια της.

ΠΑΣ. Όμοια με παραπάνω. Όπως όμως αληλοαποκαλούνται "σύντροφοι" για την ιστορία, για την ιστορία επίσης και για να διαχωρίζονται από τη ΔΑΠ που και που κάνουν και καμιά εμφάνηση σε καμιά πορεία. Υπό την προστασία μπράβων βέβαια. Περισσότερα δεν χρειάζονται να πούμε. Τα υπόλοιπα στο μνημόνιο.

ΠΚΣ μια απ' τα ίδια. Προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΚΚΕ.

Η ΕΑΑΚ πουλά αριστερισμό σε γενικές γραμμές και ενίοτε βάζει κατάληψη για την κατάληψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γενικώς όποτε κάνουν κάτι αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Όσων αφορά τη γνώμη μου για τις καταλήψεις. Εγώ είμαι κατά και των διήμερων, των τριήμερων και των πενθήμερων. Και εν γένει κατά κάθε κινήματος με ημερομηνία λήξης. Ένας αγώνας κατ' εμέ πρέπει να γίνεται με αποφασιστικότητα, μαζική συμμετοχή στις καταλήψεις και πολιτιστικό πρόγραμμα, και καταλήψεις διαρκίας. Επ αόριστου. Έχουμε δίκιο, έχουμε συναίσθηση του δίκιου μας και δεν θα λειτουργήσει τίποτα μέχρι να δικαιωθούμε. Ποιός μας δίνει το δίκιο; Το παίρνουμε μόνοι μας.
Ακολούθως, αποκλεισμοί δρόμων, μοίρασμα προκυρήξεων, μικροφωνικές, αποκλεισμοί υπουργείων κ.λπ κ.λπ.

Απ' την άλλη σκέφτομαι μήπως απλά όλοι εμείς οι γραφικοί πρέπει απλώς να κοιτάμε αποσύροντας όλες μας τις προτάσεις. Να φτάσει το πράγμα στον πάτο, εξαθλιωμένοι αδιάφοροι να εξαγριωθούν και ξεσηκωθούν και τότε εμείς να βγούμε ατσαλάκωτοι και να ηγηθούμε μιας κοινωνικής επανάστασης. Ίδομεν.

Πάντως το πράγμα προχωράει πάρα πολύ γρήγορα οπότε νομίζω θα βρεθούμε πολύ σύντομα σε τέτοια διλήματα.

Συμφωνώ σε όλα. Εκτός ίσως από τα οικονομικά τα οποία είναι μια πολύ ασταθής κατάσταση που πλέον καμία λύση δεν ειναι 100% σίγουρη.
Νομίζω είναι η 2η ή η 3η φορά που συμφωνώ πλήρως με τον παπαγαλάκο... :e_surprised: Θαύματα δεν γίνονται κάθε μερα...

Lunatic περιμενω οσο δεν φανταζεσαι να αραζουμε παρεα στην καταληψη οταν θα ειναι 20 μερες συνεχομενες
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο. Μήπως επειδή κάποιοι στα είπαν αλλιώς...?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
semfeboy
Real Name: kapos etsi

Δημοσίευση από semfeboy »

papagalakos έγραψε: Όσων αφορά τη γνώμη μου για τις καταλήψεις. Εγώ είμαι κατά και των διήμερων, των τριήμερων και των πενθήμερων. Και εν γένει κατά κάθε κινήματος με ημερομηνία λήξης. Ένας αγώνας κατ' εμέ πρέπει να γίνεται με αποφασιστικότητα, μαζική συμμετοχή στις καταλήψεις και πολιτιστικό πρόγραμμα, και καταλήψεις διαρκίας. Επ αόριστου. Έχουμε δίκιο, έχουμε συναίσθηση του δίκιου μας και δεν θα λειτουργήσει τίποτα μέχρι να δικαιωθούμε. Ποιός μας δίνει το δίκιο; Το παίρνουμε μόνοι μας.

Μετα απο 8 σελιδες ακατασχετης π@π@ρολογιας ειπε και καποιος κατι σωστο .. δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις οτι με καταληψεις 2 και 3 ημερων δεν κερδιζουμε τιποτα;ποιος μας ακουει αραγες;;;; Ποιος χεστηκε κοινως για την σεμφε αν εκλεισε ή οχι ..
Ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια συνελευση ολου του εμπ και να παρει μια αποφαση ..."Κλειστον λογω μνημονιου" για 10-20μερες και ολοι στους δρομους ..
Ειμαι τοσο παραλογος;;
Η σεμφε και η καθε σεμφε με το να κλεινει απο μονη της δεν κερδιζει τιποτα πως θα γινει δηλαδη;
Άβαταρ μέλους
spastis
Real Name: egwremalakes

Δημοσίευση από spastis »

semfeboy έγραψε:
Μετα απο 8 σελιδες ακατασχετης π@π@ρολογιας ειπε και καποιος κατι σωστο .. δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει κανεις οτι με καταληψεις 2 και 3 ημερων δεν κερδιζουμε τιποτα;ποιος μας ακουει αραγες;;;; Ποιος χεστηκε κοινως για την σεμφε αν εκλεισε ή οχι ..
Ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια συνελευση ολου του εμπ και να παρει μια αποφαση ..."Κλειστον λογω μνημονιου" για 10-20μερες και ολοι στους δρομους ..
Ειμαι τοσο παραλογος;;
Η σεμφε και η καθε σεμφε με το να κλεινει απο μονη της δεν κερδιζει τιποτα πως θα γινει δηλαδη;
Λυπάμε που σου αποκαλύπτω την αλήθεια πάντως, αλλά η σεμφε και οι πολιτικοι είναι οι μόνες σχολές του πολυτεχνειού που δεν έκλεισαν ..

Και αναφορικά με τις φωτοβολίδες τύπου "μα πόσο δύσκολο είναι " και "να γίνει αυτό ή εκείνο"
Όλα αυτά παραμένουν ακίνδυνα ιντερνετικά ευχολόγια, εκτός και αν αυτός που τα γράφει βάζει τον ευατό του μέσα στα πράγματα και τρέχει καταστάσεις.

Εναλλάκτικά όταν δηλώνεις από ψηλά "μα καλά χαζοί είστε, εγώ δεν στηρίζω τίποτα λιγότερο από 45 μέρες αντιμνημομονιακή κατάληψη (από την ασφάλεια του σπιτιού σου και του PC)"
πρώτα να ρωτάς τον ευατό σου "Τι έκανα ΕΓΩ (και η κάθε ατομικότητα) για αυτό, πόσο έτρεξα, πόσο χάλασα ενέργεια" και μετά έρχεται και η κριτική η οποία είναι ευπροσδεκτη

Αλλά αν κάποιος περιμένει, καποιοί άλλοι να τρέξουν για αυτόν
και μετά αυτός απλά να τρέξει να στηριξει (να ψηφίσει, να πανηγυρίσει), τότε είναι ακόμη ένα πρόβατο που ψάχνει για "εθνοσωτηρες, η καλύτερη λεία για τους κομματικούς, δεξιούς και αριστερούς
Άβαταρ μέλους
sempreviva
Real Name: Spongebob

Δημοσίευση από sempreviva »

:idea: Εγώ λέω να σταματήσουμε να τρωγόμαστε όλοι μεταξύ μας (σα νέοι άνθρωποι,μελλοντικοί επιστήμονες,ανιδιοτελείς πάνω απ'όλα και ελπίδα αυτού του τόπου :lol: ) και πολύ απλά να τους ανατινάξουμε και τους 300. Έτσι για παραδειγματισμό (προς τους επόμενους). :sky:
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

μπόμπα μπόμπα :kickass:
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

@lunatic: Καταλαβα... Αν μετά από τόση ανάλυση και έρευνα (την οποία και δεν μας λες) καταλήγεις σε τέτοιου είδους απλοικά συμπεράσματα, χέστα.

Οπως εχω γραψει και σε προηγουμενο ποστ δεν ειμαι, εδω και καμποσα χρονια, μελος του ΦΣ.
δλδ δεν εχω ιδία άποψη για τα φοιτητικα δρωμενα. Γι αυτο αλλωστε και δεν πηρα κάποια θέση.

Άλλα αν θες και μια αποψη, πάντα αστική τάξη έβρισκε συμμάχους τους "χρήσιμους ανόητους". Εδώ το Πασοκ + ΝΔ + ΛΑΟΣ στον πρώτο γύρο των περιφ. πήραν περίπου 3εκ. ψήφους. Δεν θα υπήρχαν και 75 χρήσιμοι στη ΣΕΜΦΕ;
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

sempreviva έγραψε::idea: Εγώ λέω να σταματήσουμε να τρωγόμαστε όλοι μεταξύ μας (σα νέοι άνθρωποι,μελλοντικοί επιστήμονες,ανιδιοτελείς πάνω απ'όλα και ελπίδα αυτού του τόπου :lol: ) και πολύ απλά να τους ανατινάξουμε και τους 300. Έτσι για παραδειγματισμό (προς τους επόμενους). :sky:
η θα μπορουσε και να μην υπαρχουν επομενοι
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
sempreviva

do urden έγραψε:
sempreviva έγραψε::idea: Εγώ λέω να σταματήσουμε να τρωγόμαστε όλοι μεταξύ μας (σα νέοι άνθρωποι,μελλοντικοί επιστήμονες,ανιδιοτελείς πάνω απ'όλα και ελπίδα αυτού του τόπου :lol: ) και πολύ απλά να τους ανατινάξουμε και τους 300. Έτσι για παραδειγματισμό (προς τους επόμενους). :sky:
Σωστό αλλά απ'ό,τι βλέπω μάλλον σε εμφύλιο θα κατέληγε το πράγμα..
Life isn't easy for the Pin Cushion Queen. When she sits alone on her throne, pins push through her spleen.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Όπως και να αυτοονομάζονταν το χιτλερικό καθεστώς, υπήρχαν ανέπαφες οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, με τη διαφορά του ότι το κράτος ως εργοδότης είχε έναν πολύ έντονο σοσιαλιστικό χαρακτήρα.
sempreviva έγραψε:
do urden έγραψε:
Σωστό αλλά απ'ό,τι βλέπω μάλλον σε εμφύλιο θα κατέληγε το πράγμα..
Μέσα.
semfeboy έγραψε:Ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια συνελευση ολου του εμπ και να παρει μια αποφαση ..."Κλειστον λογω μνημονιου" για 10-20μερες και ολοι στους δρομους ..
lunatic έγραψε:
Από την στιγμή που θέλω να διεκδηκίσω κάποια πράγματα και αυτό γίνετε και μέσα από την κατάληψη της σχολής όταν ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι
Αφού έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι κλείσε όλες τις σχολές για 20 μέρες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ κ γω μαζί σου. Με 3 μέρες δεν κάνεις τίποτα.
Δεν αντιλήφθηκα να το προτείνεις πουθενά. Ούτε μέσα στη συνέλευση, ούτε και σε κάποιον άλλον αν δεν ήθελες να κατεβάσεις πρόταση μόνος σου.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
sempreviva

Συγγνώμη κιόλα,αλλά αυτά που κάνει ο Γιωργάκης και τα μέτρα που παίρνει δεν είναι ψιλο-χοντρο-φασιστικά? Επιπλέον έχει κανείς την εντύπωση ότι οποιοσδήποτε κ αν έπαιρνε την εξουσία δεν θα έκανε τα ίδια? Είτε λέγεται Καρατζαφέρης είτε Αλέκα είτε Αντωνάκης? Δεν ξέρω αν ενημερώθηκε κανείς, αλλά τον προηγούμενο μήνα οι "Βολευτές" μας ψήφισαν να πάρει 6 χιλιαρικάκια έκαστος και εννοείται πως δεν υπήρξε καμία αντιδρασις (κ απ'τους 300)..! Γι'αυτό και τα μαθαίνουμε τώρα.. Και καθόμαστε και πλακωνόμαστε μεταξύ μας για ηλιθιότητες (μην πω κ τπτ άλλο και μπαναριστώ)! Λες και παρακολουθώ γενική συνέλευση πάλι,κάνουμε διαγωνισμό για το καλύτερο μάθημα ιστορίας! Συγκεντρωθείτε λίγο! Θέλει κανείς τα νέα μέτρα? Δε νομίζω! Γιατί να μην πατήσουμε πάνω σ'αυτό και προσπαθούμε ο ένας να αλλάξει την κοσμοθεωρία/ιδεολογία/whatever του άλλου -σαν τους χειρότερους φασίστες ?? Μήπως γιατί δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την εμμονή μας με το ιερό μας κόμμα/οργάνωση/παράταξη/ξαναwhatever που μας τακτοποιεί κιόλας (βλέπε πχ πρυτανικές εκλογές->ξαφνική κ απρόσμενη πρόοδος φοιτητών----μην το ανοίξω κ γι'αυτό το θέμα τώρα..)??
Falgorn έγραψε:
sempreviva έγραψε: Σωστό αλλά απ'ό,τι βλέπω μάλλον σε εμφύλιο θα κατέληγε το πράγμα..
Μέσα.
Αϊντάααααα....

..Είπα να σοβαρευτώ για τελευταία φορά,δεν θα ξαναγίνει.. :whip:
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

antony07 έγραψε:
C0n έγραψε: μιλάς για Ιστορία. Καλό θα ήταν να ξέρεις και κανα δυό πράγματα για την Ιστορία:

Όλα τα ναζιστικά-νεοναζιστικά κινήματα, όπως επίσης και τα σύγχρονα ναζιστικά κινήματα αυτοπροσδιορίζονται ώς εθνοσοσιαλιστικά.
Δεν υπάρχει ολοκληρωτικό κίνημα που να "συστήνεται". Εκτός αν αναφέρεται σε ιδεολογικά ανάπηρους, ίσως περισσότερο ανάπηρους και από την γαλάζια πνευματική σου οικογένεια, C0n...

Ο ναζισμός/νεοναζισμός/φασισμός κλπ κλπ, ως εκφράσεις του ολοκληρωτισμού, δεν ειναι κινήματα να αυτοπροσδιορίζονται, ούτε καν ιδεολογίες, είναι συγκεντρωτικές πολιτικοκοινωνικές δομές που βασίζονται σην πλάνη του κοινού, μέσα από διάφορα μέσα, είτε σωβινιστικά, είτε ρατσιστικά, είτε απλώς φοβικά (πχ. θα έρθουν οι κομμουνισταί να μας πάρουν τα σπίτια, ή οι Σοβιετικοί έχουν κατασκόπους παντού μέσα στην Αμερική του Μακάρθι, οπότε ΚΑΤΑΔΩΣΤΕ τον ύποπτο γείτονα/φίλο/γκόμενο σας).

Αφού λοιπόν αποκτήσει την εύνοια του κοινού, δηλώνει ότι είναι φορέας των προσδοκιών του (Αρία φυλή, Άδωνις κομιστής αρχαίου πνεύματος, Πάμε Βασιλεύουσα;), και ως εκ τούτου της αποκλειστικής νομιμότητας. Όταν λέει πχ. το ΛΑΟΣ "θα διώξουμε τους μετανάστες", θεωρεί ότι νομιμοποιείται (έστω και νοερά) να πράξει εκ μέρους όλου του κοινωνικού συνόλου εγκληματικά, κατά μιας μειοψηφίας, που συνήθως φορτώνεται το ό,τι "φταίει" για τον ξεπεσμό/προβλήματα κάποιου έθνους, όπως οι Εβραίοι στην γερμανία, ή οι αλβανοί/πακιστανοί εδώ.

Συνήθως, η λάσπη-καταγγελία-προβοκάτσια κατά του υπάρχοντος καθεστώτος το ανεβάζει στην εξουσία, και δημιουργεί πλασματική "αυθεντία" μέσα από την ιδεολογία που επιβάλλει, δλδ ότι αυτό κατέχει την γνώση των "έσχατων" ή "μοιραίων" σκοπων της κοινωνίας (συνήθως να πάρουμε την Πόλη, στο εδώ παράδειγμα).

Ως έπομενο -και καθοριστικό- βήμα, καταργεί τα όρια μεταξύ δημόσιας και ιδωτικής ζωής (αφού έχει ταυτίσει την κοινωνία με το κράτος) και φέρνει τον λαό υπόλογο για κάθε του επιλογή (ακόμα και πχ σεξουαλική) έναντι στο κράτος και τους "στόχους" του. Κανείς δεν μπορεί πλέον να το αμφισβητήσει, αφού διατηρεί την ψευδαίσθηση μιας διάφανης κοινωνίας και ενός ενωμένου λαού, και πλέον είναι "παντού", αφού έχει εξαφανίσει κάθε εξωτερικότητα. Και έτσι, πλέον, μπορεί να μετονομαστεί σε Μεγάλο Αδελφό, χωρίς πρόσωπο και σύσταση.

Έτσι δουλεύει ο ολοκληρωτισμός σε κάθε του μορφή, και όπως κάθε φυσικό σύστημα, προσαρμόζεται και εξελίσσεται.

Θα σας πρότεινα, λοιπόν, και ειδικά σε σένα Κον, που το παίρνεις τόσο ελαφρά το πράμα, όπως φαίνεται και από 'δω:
C0n έγραψε: Τί σημαίνει αυτό?
σκληρή σοσιαλιστική οργανωτικη δομή του κράτους και της οικονομίας, με ταυτόχρονα "καθαρή" ομοιογενής κοινωνική δομή(με όλα τα ρατσιστικά συνεπακόλουθα). Ο καπιταλισμός ήταν ρητώς απαγορευμένη έκφραση. Απλά ξέρεις, ότι αποποιείται η αριστερά, συνηθίζει να το φορτώνει στην δεξιά, εξ ού και χρυσαυγίτες---> ακροδεξιοί, κτλ.
να μάθεις να βλέπεις τα σημεία των καιρών (όπως στην παρούσα εποχή τον (κάθε) Αδωνι), και να τα εμηνεύεις όντως με ιστορικό πρίσμα, γνωρίζοντας που μπορούν να καταλήξουν τέτοια κινήματα, και όχι με τον εξυπναδίστικο/επουσιώδη/χαβαλετζίδικο τρόπο που επιλέγεις, ως καθαρόαιμος ΔΑΠίτης.

Ο φασισμός δεν σχεδιάζεται από κανένα, και ειδικά απο (αποδεδειγμένα) ηλίθιους όπως ο Χίτλερ και ο Καρατζαφέρης. Είναι η πολιτικοκοινωνική έκφραση της ανθρώπινου μίσους, ενισχυμένη από την ξενοφοβία, την ηλιθιότητα και την αμορφωσιά. Όποιος ικανοποιεί τα κριτήρια, μπορεί εύκολα να "εισέλθει στο κλαμπ" (sic :P ). Και για να το κάνω λιανά για μερικούς (όνομα και μη χωριό): Μην κάνετε πολύ τους έξυπνους, γιατί κάτι τέτοιοι βρέθηκαν στο παρελθόν να χτυπάνε προσοχές, και να χειροκροτάνε με τις π@π@ριές του Παπαδόπουλου και του Πατακού.

Τόσα χρόνια πέρασαν, τόσα διδάγματα, τόσοι άνθρωποι έφαγαν χρόνια στις εξορίες, για να το παίζετε οι μισοί "απολιτικ", και οι υπόλοιποι να υποστηρίζετε με σπουδή τους πνευματικούς (και ενίοτε βιολογικούς) απογόνους των ταγματασφαλιτών που μας κυβερνάνε ακόμα, με γαλαζοπράσινες κουκούλες, και να το χαίρεστε κιόλας, προμοτάροντας την ανάλαφρη φράση "Δεν με φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι φιλελεύθερος!!", για να σας μουτζώνει και ο Καζαντζάκης από το χώμα...

ΥΓ: Κον, έχεις υπ'όψιν σου την σημασία σου νικνέιμ σου στην γαλλική αργκώ? :mrgreen:
+9999999
Φιλε με αφησες αναυδο. Πολυ καλη αναλυση δεν περιμενα να την δω εδω μεσα μπραβο.

Οσο για τα υπολοιπα, παρακαλω προσπαθηστε να ξεχωρισετε παραταξιακα παιχνιδακια-πυροτεχνηματα απο πραγματικες προσπαθειες συστασης αναχωματων στην καθημερινη βαρβαροτητα.
Μολις το κανετε αυτο βρειτε ποιοι ειναι διπλα σας και πολεμηστε μαζι, αποφασιστε μονοι σας το πως και το γιατι.
Για τους λοιπους γνωστους-αγνωστους φαντομαδες του αμφιθεατρου που λειτουργουν ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ οποιασδηποτε φωνης παει να ακουστει, ας εχουν το νου τους οτι τελειωνει η υπομονη σιγα σιγα, και η μονη πιθανοτητα να σωθουν απο πιθανο μελλοντικο λιντσαρισμα ειναι να σκανε 2 λεπτα να μην τους παιρνει κανεις χαμπαρι να ψηφιζουν και να φευγουν.Που και παλι δεν τους υποσχομαι τιποτα...
Γιατι αν τολμησουν να βελαξουν κατι απο αυτα που εχουν στο μυαλο τους (ακομη κι εσυ κον μιλησες για λαθος στρατηγικη και οχι για καθισιο στους καναπεδες μας), τοτε η συνελευση θα αποκτησει νεο χαρακτηρα, πολυχρωμο.

Και ναι αυτο ητανε απειλη....
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”