0-300 Riding School και California Superbike School

Ό,τι θέλετε από φτιαγμένα διαολοκούτια μέχρι δίκυκλα μπρίκια. Βουμ Βοοουυυμμμμ ...

Συντονιστής: meleneemil

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 04, 2006 4:10 am
Real Name: Νίκος Καραστάθης
Gender: Male
Τοποθεσία: Geneva, CH

0-300 Riding School και California Superbike School

Δημοσίευση από HeartDoc »

Λεπόν, όντας μαυλωμένος με αυτό το ρημάδι το δίκυκλο ( :P ) ψάχνεις τρόπους να βελτιώσεις την οδηγική σου ικανότητα ώστε να οδηγείς αφενός πιο  σωστά, αφετέρου ασφαλέστερα.

Ένας λοιπόν τρόπος να τα καταφέρεις αυτά είναι να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια 0-300 Riding School και το California Superbike School (το οποίο όχι, δεν γίνεται στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., αλλά στην πίστα των Μεγάρων).

Αντιγράφω κάποια πράγματα από το site του περιοδικού 0-300.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο "χειρίζομαι τη μοτοσυκλέτα" και στο "οδηγώ τη μοτοσυκλέτα"

Μόλις κάποιος αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης για τη μοτοσυκλέτα του, γνωρίζει τους χειρισμούς της, όχι όμως και να την οδηγά πραγματικά.
Η διαφορά χειρισμού και οδήγησης, έγκειται στη γνώση του τρόπου με τον οποίο κινείται η μοτοσυκλέτα.
Η μοτοσυκλέτα αλλάζει κλίση, τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά διαφοροποιούνται διαρκώς όσο κινείται, ο οδηγός συμμετέχει ενεργά στην οδήγηση...

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό, ο οδηγός:
- Να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η μοτοσυκλέτα
- Με ποιον τρόπο το σώμα του επηρεάζει την κίνησή της,
- Πώς αντιδρά η μοτοσυκλέτα σε κάθε περίπτωση και, κυρίως
- Γιατί αντιδρά με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο

Έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και τις απαντήσεις στα καίρια αυτά ζητήματα, ο πραγματικός οδηγός γνωρίζει:
- Τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη στιγμή,
- Τον τρόπο για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την οδήγηση
Ο Απλός Χειριστής αντίθετα, καλείται ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τις απρόβλεπτες αντιδράσεις της μοτοσικλέτας του, για τις οποίες δεν γνωρίζει ούτε από τι προκλήθηκαν, ούτε πώς να τις αντιμετωπίσει.

California Superbike School

Η σειρά μαθημάτων του California Superbike School σε συνεργασία με το 0-300 Riding School, εφοδιάζει τους μοτοσυκλετιστές με την απαραίτητη γνώση, ώστε να οδηγούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να απολαμβάνουν την οδήγηση και κυρίως Να γίνουν ικανότεροι οδηγοί !

Ποιο είναι το California Superbike School;
Ιδρυτής του είναι ο Keith Code ο οποίος για παραπάνω από 4 δεκαετίες ερευνά και εξελίσσει την τέχνη της οδήγησης της μοτοσυκλέτας. "Discover the art of cornering" είναι το σλόγκαν της σχολής. Το California Superbike School (ή CSS εν συντομία) λειτουργεί επί 29 χρόνια στην Αμερική και έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό περισσότεροι από 110.000 μαθητές! Επεκτάθηκε αρχικά στην Αυστραλία και πριν 10 χρόνια στην Ευρώπη (Αγγλία). Το 2002 η Ελλάδα έγινε η 4η χώρα στον κόσμο όπου λειτούργησε σχολείο του CSS, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε συνεργασία με το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300.
Το 2003 και το 2004 με 3 και 4 αντίστοιχα διήμερα σχολεία, τοποθετήθηκαν οι βάσεις για τη μόνιμη λειτουργία της καλύτερης σχολής οδήγησης του κόσμου και στη χώρα μας. Οι συντάκτες και οι συνεργάτες του 0-300 από το 2004 είναι οι πρώτοι μη Αγγλόφωνοι εκπαιδευτές της σχολής. Από το 2005 η σχολή λειτουργεί αυτόνομα στην Ελλάδα.
Η συνεργασία μεταξύ 0-300 και CSS γίνεται διαρκώς πιο στενή: Το 2003 ξεκίνησε παράδοση μαθημάτων Supermotard από τους Έλληνες εκπαιδευτές του 0-300 στην Αγγλία, δραστηριότητα που το 2005 επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ!

Η σειρά των μαθημάτων περιλαμβάνει πέντε στάδια εκπαίδευσης

Pre-level
Level 1
Level 2
Level 3
Level 4o

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους μοτοσυκλετιστές, με ή χωρίς εμπειρία, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους στην οδήγηση, τη σωματική τους διάπλαση ή την ηλικία.
Το Pre-level πραγματοποιείται από το 0-300 Riding School στην πίστα των Μεγάρων.
Τα υπόλοιπα στάδια (Level 1-4) θα πραγματοποιηθούν στην πίστα των Μεγάρων και των Σερρών σε συνεργασία με το California Superbike School, τη μεγαλύτερη σχολή ασφαλούς οδήγησης στον κόσμο, την οποία και εκπροσωπεί το 0-300 Riding School κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.
CSS
Τι διδάσκουμε

Τα διδακτικά επίπεδα στη σχολή California Superbike School (CSS) είναι διαρθρωμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε αποτελούν την καλύτερη και προοδευτικότερη μέθοδο εκμάθησης, χρησιμοποιώντας ομάδες ασκήσεων. Η εκμάθηση γίνεται σταδιακά και η εκπαίδευση περιλαμβάνει τα εξής επίπεδα:
- Level I (Επίπεδο Ένα)
- Level II (Επίπεδο Δύο)
- Level III (Επίπεδο Τρία)
- Level IV (Επίπεδο Τέσσερα)

Level I
Στο Επίπεδο Ένα αναλύονται και καλύπτονται τα έξι πιο κοινά και πιο εμφανή λάθη που κάνουν οι οδηγοί στις στροφές:

1. Ταχύτητα εισόδου στη στροφή. Πολύ γρήγορη ή πολύ αργή.
2. Λάθη στον έλεγχο του γκαζιού. Πολύ, λίγο, σταθερό ή ασταθές γκάζι.
3. Λανθασμένο σημείο εισόδου στη στροφή. Πολύ νωρίς ή πολύ αργά.
4. Λάθη κατεύθυνσης κατά την είσοδο στη στροφή. Πλάγιασμα πολύ νωρίς ή πολύ αργά.
5. Λανθασμένη επέμβαση από τον αναβάτη. Μεγαλύτερη ή μικρότερη για την περίσταση.
6. Λανθασμένες γραμμές. Πολύ ανοικτές ή πολύ κλειστές προς την εσωτερική της στροφής.

Ένας έμπειρος εκπαιδευτής μπορεί να εντοπίσει πολύ εύκολα αυτά τα λάθη. Στη σχολή δεν έχουμε μόνο έμπειρους εκπαιδευτές, αλλά και τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης του κάθε λάθους. Αυτός είναι και ο στόχος του Level I (Επίπεδο Ένα). Να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος αυτών των έξι σημείων, καθώς και τη βελτίωση που θα έχετε αν τα διορθώσετε. Φανταστείτε ότι έχετε ολοκληρώσει την εκπαίδευση του Level I (Επίπεδο Ένα) και κατέχετε απόλυτα τις τεχνικές που αφορούν τα έξι αυτά σημεία. Τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο που οδηγείτε;

1. Σωστή ταχύτητα εισόδου στη στροφή. Οδηγική απόλαυση σε κάθε στροφή.
2. Σωστό έλεγχο στο γκάζι. Η μοτοσυκλέτα είναι σταθερή σε κάθε στροφή.
3. Ακρίβεια στην είσοδο. Επιλέγετε πάντα το σωστό σημείο εισόδου.
4. Τέλος οι νευρικές διορθώσεις. Στρίβετε με άνεση και ομοιογένεια.
5. Χαλαρώνετε απόλυτα. Εναρμονίζεστε με τη μοτοσυκλέτα σε όλες τις συνθήκες.
6. Γραμμές ακριβείας. Στρίψτε σαν πρωταθλητής, κρατώντας σωστές και σταθερές γραμμές.

Είναι δυνατόν; Θα ήταν ψέμα να σας πούμε ότι είναι εύκολο ή ότι μπορείτε να τελειοποιήσετε την τεχνική σας μέσα σε μία μόνο ημέρα. Είναι, όμως, αλήθεια ότι ολοκληρώνοντας το Level I (Επίπεδο Ένα) θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και θα ξέρετε τον τρόπο για να τα διορθώσετε. Κάθε ένα από τα έξι αυτά σημεία μελέτης αναλύεται λεπτομερώς κατά τη θεωρητική διδασκαλία και την πρακτική εκπαίδευση στην πίστα.

Level ΙI
Είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί ότι το να εστιάζει ένας αναβάτης το βλέμμα του σε ένα μεμονωμένο σημείο κατά την οδήγηση (target fixation) είναι πολύ επικίνδυνο. Το κλειδί για άνετη, γρήγορη και συνειδητοποιημένη οδήγηση είναι η "εκπαίδευση" των ματιών. Με αυτήν ακριβώς ασχολείται το Level ΙI (Επίπεδο Δύο), εφαρμόζοντας ασκήσεις όπως:

1. Τι σημαίνει "σημείο αναφοράς" και πόσα τέτοια σημεία έχει κάθε στροφή;
2. Ποιο είναι το κλειδί για να βελτιώσει ένας αναβάτης την αντίληψη "χώρου οδήγησης" που διαθέτει; Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί αυτός ο χώρος;
3. Τι συμβαίνει όταν περιορίζουμε το οπτικό μας πεδίο και ποιοι είναι οι τρόποι για να μην συμβαίνει αυτό;
4. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιούμε τα μάτια μας στο μέγιστο και πώς μπορούμε να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές πληροφορίες εύκολα;
5. Τι σηματοδοτεί το τέλος μιας στροφής; Μπορεί να αλλάξει ή θα παραμένετε ένας "νωθρός" αναβάτης, που βιάζεται να βγει από την στροφή;

Η οπτική ικανότητα και η "εκπαιδευμένη" όραση του αναβάτη αποτελεί το θεμέλιο για το σύνολο των οδηγικών του ικανοτήτων. Με άλλα λόγια, όπως βλέπουμε, οδηγούμε. Εάν δεν ξέρετε πού ακριβώς βρίσκεστε σε μια στροφή, τότε είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσετε που θέλετε να πάτε και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να φτάστε εκεί. Όλη η διδασκαλία στο Level ΙI (Επίπεδο Δύο), βασίζεται στην ανάπτυξη αυτής ακριβώς της ικανότητας, της όρασης και της σωστής οπτικής διερεύνησης του δρόμου. Η διδασκαλία γίνεται σταδιακά.
Την επόμενη φορά που θα οδηγήσετε, παρατηρήστε πώς χρησιμοποιείτε τα μάτια σας. Προσέξτε επίσης πόσες φορές εστιάζετε το βλέμμα σας σε ένα συγκεκριμένο σημείο (target fixing). Ολοκληρώνοντας το Level ΙI (Επίπεδο Δύο), θα είστε σε θέση:

1. Να οδηγείτε με ακρίβεια στις στροφές
2. Να έχετε επιλογή σε περισσότερες γραμμές
3. Να εξασφαλίζετε περισσότερο ωφέλιμο χώρο μέσα στη στροφή. Αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα εξασφαλίζετε περισσότερο χρόνο και ομαλότερη οδήγηση.
4. Να "θεραπεύσετε" τη λανθασμένη εστίαση του βλέμματος σε ένα σημείο.
5. Να στρίβετε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά, μόνο και μόνο γιατί έχετε πλέον την ικανότητα να το κάνετε.

Τα πάντα στην οδήγηση βασίζονται στην όραση/ προοπτική και αφού ολοκληρώσετε το Level ΙI (Επίπεδο Δύο), θα γνωρίζετε ακριβώς πώς λειτουργεί και πώς να αποφύγετε πιθανά λάθη και παγίδες. Επίσης, θα απαλείψετε τις λανθασμένες ανακλαστικές "αντιδράσεις πανικού", που οδηγούν στην λάθος κίνηση, τη λάθος στιγμή, σε λανθασμένο σημείο του δρόμου Level ΙΙI (Επίπεδο Τρία)
Οι μαθητές του Level ΙΙI (Επίπεδο Τρία) καλούνται κυρίως να δουλέψουν με το σώμα τους. Στοχεύοντας προφανώς σε σοβαρή βελτίωση του τρόπου οδήγησής τους, διδάσκονται τον τρόπο για να ελέγξουν απόλυτα τη μοτοσυκλέτα τους, βελτιώνοντας τη σταθερότητά τους. Αναλύουμε στη θεωρία και στην πράξη τις δυσκολότερες στροφές, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους. Εξετάζουμε το πώς και το πότε τοποθετούμε το σώμα μας σε μια συγκεκριμένη θέση οδήγησης και, ακολούθως, αναλύουμε το αποτέλεσμα και διδάσκουμε τις τεχνικές που θα μας οδηγήσουν στο σωστό αποτέλεσμα: στη σταθερότητα αναβάτη και μοτοσυκλέτας.

1. Πώς να αλλάξετε το τόξο (στάση) του σώματός σας χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσετε εκ νέου την ανάρτηση;
2. Ποιοι παράγοντες μοτοσυκλέτας/ αναβάτη είναι οι πιο κρίσιμοι για έχετε σωστό έλεγχο;
3. Πώς επιτυγχάνετε σταθερότητα κατά τη στροφή;
4. Πώς μετακινείτε το σώμα σας από τη μία πλευρά της σέλας στην άλλη γρήγορα και με σταθερότητα;
5. Πώς μπορείτε να "επιτεθείτε" σε μια σειρά από στροφές, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια;

Στο Level ΙΙI (Επίπεδο Τρία) μαθαίνετε ν' αξιολογείτε τη στάση και την αίσθηση που έχετε πάνω στη μοτοσυκλέτα. Γι' αυτό και αυτό το επίπεδο ανοίγει στους αναβάτες νέους ορίζοντες στην οδήγηση. Εάν έχετε ποτέ νιώσει ανασφαλής ή άχαρος με τη μοτοσυκλέτα; Ξέρουμε ακριβώς πώς νιώσατε και έχουμε τον τρόπο να διορθώσουμε την αιτία.

Level ΙV (Επίπεδο Τέσσερα)
Το προσωπικό σας πρόγραμμα είναι το αντικείμενο διδασκαλίας στο Level ΙV (Επίπεδο Τέσσερα). Χρησιμοποιώντας το Ειδικό Φύλλο Αξιολόγησης Αναβάτη, διαπιστώνουμε τι πρέπει να εμπεριέχει το πρόγραμμα της ημέρας για εσάς, δίνοντας απάντηση σε καίρια ερωτήματα:

1. Ποιες βασικές ικανότητες αποτελούν ακόμα πρόβλημα για εσάς;
2. Ποιο είναι σε αυτό το σημείο το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη βελτίωσή σας;
3. Ποιες οδηγικές καταστάσεις είναι ακόμα προβληματικές;
4. Που παρατηρείται ακόμα ανακολουθία των γνώσεων και των οδηγικών ικανοτήτων σας;
5. Σε ποια σημεία ελέγχου της μοτοσυκλέτας υστερείτε;

Το προσωπικό σας πρόγραμμα εκπονείται βάσει των απαντήσεων που θα δώσετε στις ερωτήσεις του Φύλλου Αξιολόγησης Αναβάτη. Το πρόγραμμα συνθέτουν μία ή περισσότερες από τις 15 ασκήσεις, τις οποίες διδαχτήκατε στα τρία προηγούμενα επίπεδα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, στο οποίο θεωρηθεί ότι υστερείτε. Η εκπαίδευσή σας θα βιντεοσκοπηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένας εκπαιδευτής μας εκτός πίστας θα κληθεί να αναλύσει μαζί σας τα σημεία, τα οποία θα επισημάνει ο εκπαιδευτής σας στην πίστα. Ταυτόχρονα, θα αναγνωριστούν στα πλάνα του βίντεο τα σημεία στα οποία υστερείτε και τα οποία χρίζουν βελτίωσης.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL
Η διδακτική ημέρα στο California Superbike School είναι πραγματικά γεμάτη. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 7.00 το πρωί με την εγγραφή σας και τελειώνουν στις 5.30, οπότε και γίνεται η τελική αξιολόγηση της ημέρας και των μαθητών από τους εκπαιδευτές. Αυτή είναι και η τελευταία σας ευκαιρία για να συζητήσετε με τον εκπαιδευτή σας τυχόν προβλήματα ή διορθώσεις. Τα ημερήσια μαθήματα παρακολουθούν 63 μαθητές, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ των 21 αναβατών. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο κάθε μαθητής έχει τον δικό του εκπαιδευτή, τον οποίον "μοιράζεται" με δύο ακόμα μαθητές. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 θεωρητικά μαθήματα σε τάξη και πέντε πρακτικά μαθήματα σε πίστα, καθώς και εκτός πίστας ασκήσεις. Μετά από κάθε πρακτική εκπαίδευση στην πίστα, ο εκπαιδευτής μιλάει ξεχωριστά με τον κάθε μαθητή του, αναλύοντας την πρόοδό του.

Το ημερήσιο πρόγραμμα στα California Superbike School περιλαμβάνει:
- Πέντε εικοσάλεπτα πρακτικά μαθήματα σε πίστα
- Πέντε θεωρητικά μαθήματα σε τάξη
- Αποκλειστικό εκπαιδευτή για κάθε μαθητή
- Εμπειρία και εξέλιξη 23 ετών στην οδήγηση μοτοσυκλέτας
- Την καλύτερη εκπαίδευση για τις στροφές (cornering) στο κόσμο
- Ενδιάμεσα σνακ
- Εκπαίδευση εκτός πίστας
- Ασύγκριτη αίσθηση ελέγχου και ασφάλειας στην οδήγηση μετά το πέρας των μαθημάτων
Στο τέλος της ημέρας όλοι οι μαθητές παραλαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα του επιπέδου που παρακολούθησαν.
Βραβεύονται οι τρεις μαθητές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο (star students) κερδίζοντας βιβλία και δώρα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για τη συμμετοχή κάποιου οδηγού στα μαθήματα
- Δίπλωμα οδήγησης
- Μοτοσυκλέτα σε καλή λειτουργική κατάσταση, με καλά ελαστικά
- Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος κλειστό (full face), μπότες μοτοσυκλέτας, γάντια και δερμάτινη φόρμα, ολόσωμη ή διαιρούμενη. (ενοικιάζεται δερμάτινος εξοπλισμός 40.00 euro κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, γιατί υπάρχουν λίγα τεμάχια.)

Τι κερδίζουμε με τα Μαθήματα Οδήγησης;
Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι συμμετέχοντες εντυπωσιάζονται από την σημαντική βελτίωση των οδηγικών τους ικανοτήτων, όσο και από το αίσθημα ασφάλειας που πλέον διαθέτουν.
Στο τέλος της ημέρας αισθάνονται ότι μόλις τώρα άρχισαν να οδηγούν πραγματικά", ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους πέντε, δέκα ή ακόμη και 20 χρόνια...
Το κόστος για τα μαθήματα CSS που πραγματοποιούνται στην πίστα των Μεγάρων ή στην πίστα των Σερρών είναι 280€ για κάθε level.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007 CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL
31 Μαρτίου ΜΕΓΑΡΑ
1η Απριλίου ΜΕΓΑΡΑ
19 Μαΐου ΣΕΡΡΕΣ
20 Μαΐου ΣΕΡΡΕΣ
16 Ιουνίου ΜΕΓΑΡΑ
17 Ιουνίου ΜΕΓΑΡΑ
7 Ιουλίου ΣΕΡΡΕΣ
8 Ιουλίου ΣΕΡΡΕΣ
15 Σεπτεμβρίου ΜΕΓΑΡΑ
16 Σεπτεμβρίου ΜΕΓΑΡΑ
13 Οκτωβρίου ΜΕΓΑΡΑ
14 Οκτωβρίου ΜΕΓΑΡΑ

Σχολές Ασφαλούς Οδήγησης - Events
Ιωάννα Αρβανιτάκη
Τηλ.: 210-2402300 Fax: 210-2407321
E-mail: jarv@0300.gr

0-300 RIDING SCHOOL

To 0-300 Riding School είναι μαθήματα οδήγησης σε πίστα ή σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο. Είναι η σχολή, η οποία εισάγει τους αναβάτες στον κόσμο της ασφαλούς οδήγησης. Μετά το πέρας του μαθήματος ο αναβάτης έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση, η οποία γεννιέται μέσω της γνώσης τεχνικών αντιμετώπισης καθημερινών καταστάσεων στους δρόμους. Σκοπός του η γενικότερη βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων.

Τι διδάσκεται
Περιλαμβάνει πέντε ενότητες θεωρίας με άμεση πρακτική εξάσκηση υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών. Συγκεκριμένα:

   * Γυροσκοπικό φαινόμενο
     Πως στέκεται όρθια σε δύο τροχούς η μοτοσυκλέτα. Πως στρίβει Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι για να στρίψει σωστά
   * Έλεγχος γκαζιού
     Η επίδραση που έχει η σωστή χρήση του γκαζιού στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Τι είναι μύθος και τι αλήθεια. Πως ανοίγουμε σωστά το γκάζι κατά τη διάρκεια της στροφής
   * Φρενάρισμα
     Πως φρενάρουμε σωστά. Σωστή χρήση και των δύο φρένων Που βρίσκεται το κατάλληλο σημείο για ένα σωστό φρενάρισμα.
   * Θέση οδήγησης
     Ποια είναι η σωστή στάση πάνω στη μοτοσυκλέτα. Τι επίδραση έχει Πως στηριζόμαστε καλύτερα. Πώς να μείνετε ξεκούραστοι οδηγώντας γρήγορα.
   * Αλληλουχία κινήσεων κατά την οδήγηση
     πότε πρέπει να κάνουμε μία ενέργεια και πότε όχι. Ποια είναι η σωστή σειρά ενεργειών πριν και κατά τη διάρκεια της στροφής. Τι επίδραση έχει το λάθος

Τι κερδίζουμε με τα Μαθήματα Οδήγησης;
Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι συμμετέχοντες εντυπωσιάζονται από την σημαντική βελτίωση των οδηγικών τους ικανοτήτων, όσο και από το αίσθημα ασφάλειας που πλέον διαθέτουν.
Στο τέλος της ημέρας αισθάνονται ότι μόλις τώρα άρχισαν να οδηγούν πραγματικά", ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους πέντε, δέκα ή ακόμη και 20 χρόνια...

Το κόστος για τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στην πίστα των Μεγάρων με το 0-300 Riding School είναι 180€.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007 0-300 Riding School
24 Μαρτίου ΜΕΓΑΡΑ
12 Μαΐου ΜΕΓΑΡΑ
1 Ιουλίου ΜΕΓΑΡΑ
27 Οκτωβρίου ΜΕΓΑΡΑ

Πώπωωωω έχει ένα 0-300 RS τον Οκτρώβριο και σέλω να πάωωωω... :(


Πηγή: http://www.0300.gr/el/activities.html
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Δημοσιεύσεις: 1275
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 9:30 am
Real Name: Νίκος Βέργος
Gender: Male
Τοποθεσία: Austin, TX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Αφενός έχεις εξεταστική, αφεδύο είναι ακριβά και τα 4 levels :P
                 
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 04, 2006 4:10 am
Real Name: Νίκος Καραστάθης
Gender: Male
Τοποθεσία: Geneva, CH

Δημοσίευση από HeartDoc »

Καλά, δε λέω για το California SBRS. Αυτό είναι πανάκριβο (αλλά κάνει δουλειά απ' οτι έχω ακούστα... :P) και δεν έχω και ss bike. :D

Aλλά ένα 0-300 RS είναι ό,τι πρέπει. 180 €υρώπουλα είναι λίγα για το να μάθεις να οδηγείς σωστά για την υπόλοιπη ζωή σου. ;) :D
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητα και μηχανές”