Bone

Πέρα από τα βιβλία της σχολής (Φυσική, Ανάλυση, Madame Figaro, Cosmopolitan, PlayStation κλπ) υπάρχουν και λογοτεχνικά βιβλία! Ναι ρε, αλήθεια είναι!

Συντονιστής: meleneemil

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skywalker
Δημοσιεύσεις: 1432
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 03, 2006 12:03 pm
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: καμμενη γη
Επικοινωνία:

Bone

Δημοσίευση από skywalker »

Μολις πριν λιγο τελειωσα το bone του jeff smith.Το ρουφηξα στην κυριολεξια.Ηταν στα αγγλικα γιατι δεν εχει μεταφραστει ακομη στα ελληνικα εκτος ισως απο το πρωτο βιβλιο μονο.Ηταν συνολικα 1400 σελιδες σε 2 μερες :P.Δεν νομιζω οτι υπαρχει αντιστοιχη δουλεια στα κομιξ και ισως αυτο φαινεται και απο τα 11 βραβεια eisner{το σημαντικοτερο βραβειο στο χωρο της 9ης τεχνης} και 10 αλλες διακρισεις που δεν θυμαμαι τωρα.

Τι να πω για την υποθεση...Ας κανω μια συντομη περιληψη για να σας βαλω στο κλιμα.Ουσιαστικα ειναι τρια αδερφια ο fone o phoney και o smiley bone τα οποια εγκαταλειπουν την πολη τους λογω ενος angry mob που τους κυνηγαει.Εν τελει χανονται πεφτοντας απο ενα υψωμα μετα απο μια επιθεση ακριδων και εκει αρχιζουν ολα.

Το κομιξ ειναι καταπληκτικο τα εχει ολα.Φοβερο σχεδιο πολυ καλογραμμενους διαλογους{με ιρλανδικα στοιχεια δυσκολευτικα λιγο να μπω στο κλιμα :D}φοβερα αστεια και φυσικα συγκινησεις και αρκετα στοιχεια thriller.Πραγματικα αμα το πιασετε δεν το αφηνετε.Εχω να παθω κατι τετοιο απο το χαρυ ποττερ και τον αλχημιστη.Απο κομιξ θα το συγκρινα με το βιο και την πολιτεια του σκρουτζ {του ντον ροσα} κατι που για μενα ειναι το υπερτατο κομιξ.

Το βιβλιο ειναι ασπρομαυρο{δυστηχως αλλα δεν νομιζω οτι χανει τοσο πολυ απο αυτο} μπορειτε να το προμηθευτητε απο καθε ηλεκτρονικο μαγαζι με βιβλια τυπου παπασωτηριου amazon κτλ αλλα και απο καθε μαγαζι κομιξ που σεβεται τον ευατο του.Για οσους ξερουν στο κεντρο υπαρχουν αρκετα μαγαζια με κομιξ στα οποια μπορειτε να βρειτε καλες τιμες.Αναφερω το solaris καπου κοντα στη ζωοδοχου πηγης στο επιπεδο που ειναι το πλαισιο.Καπου στο 50 θα το βρειτε παντως.

Υγ μαλλον για μενα τα γραφω κυριως γιατι δεν νομιζω οτι υπαρχουν αλλοι στο site που να διαβαζουν κομιξ{ισως τα θεωρητε παιδικα η κατι τετοιο}.Μονο ο μανοζζυ νομιζω διαβαζει spawn τεσπα δεν με πολυνοιαζει :P
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
manager
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: Παρ Φεβ 16, 2007 9:12 pm

Δημοσίευση από manager »

Το bone το χω εδω και καιρο και δε βρισκω χρονο να το αρχισω! (ελπιζω να μη με δυσκολεψουν τα αγγλικα και ειμαι μ'ενα λεξικο στο χερι!) Παντως τα σκιτσα ειναι τελεια και ο ηρωας πολυ αστειος!!! :wink:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία”