Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
Matrian
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: Παρ Δεκ 08, 2006 2:14 pm
Real Name: Μάνος
Gender: Male
Τοποθεσία: Driving...

Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από Matrian »

Παιδιά, ήθελα να ρωτήσω κάτι...Στο site της γραμματείας, στην κεντρική σελίδα, αναφέρονται κάποιες πληροφορίες για τη σχολή μας. Σε ένα σημείο αναγράφεται ότι το δίπλωμα ισοδυναμεί με master. Η ερώτησή μου είναι: τελικά ισχύει αυτό ή όχι???


(Δεν ξέρω αν το θέμα που άνοιξα, κολλάει στο σημείο αυτό του forum. Αν όχι, παρακαλώ κάποιον από τους administrators να το μεταφέρει)
Άβαταρ μέλους
Atherapeyta Romantikos
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 8:56 am
Real Name: Βαγγέλης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: edra.ntua.gr
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Atherapeyta Romantikos »

Για μέσα στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται ως master.
Εικόνα

"Η ζωή είναι ένας πόλεμος ενάντια στην κακεντρέχεια των ανθρώπων"
Μπαλτάσαρ Γκρασιάν

Για 6 χρόνια στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. υπήρχε επιλογή:
http://edra.ntua.gr
Άβαταρ μέλους
Matrian
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: Παρ Δεκ 08, 2006 2:14 pm
Real Name: Μάνος
Gender: Male
Τοποθεσία: Driving...

Δημοσίευση από Matrian »

Άρα δεν έχει νόημα να αναφέρεται σαν κάτι επιπλέον. Τότε ποιος ο λόγος αναφοράς του???
Άβαταρ μέλους
Atherapeyta Romantikos
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 8:56 am
Real Name: Βαγγέλης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: edra.ntua.gr
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Atherapeyta Romantikos »

Υπήρχε η πρόθεση από παλιά να γίνει. Αλλά δεν έγινε ακόμη. Προφανώς οι συντάκτες του οδηγού σπουδών (ή του κειμένου που διάβασες) περίμεναν ότι από στιγμή σε στιγμή θα γινόταν... (αλλά κάπου θα κόλλησε και αυτό εδώ και χρόνια)

Υ.Γ. για να είμαι πιο ακριβής, υπάρχουν κάποια συστήματα (προτεινόμενα) που υιοθετούν κάποιες "πιστωτικές μονάδες" όπου με βάση τις συνολικές ώρες διδασκαλίας βγαίνει το πτυχίο και το master. Το Ε.Μ.Π. καλύπτει τις απαραίτητες "πιστωτικές μονάδες" για το επίπεδο του master, παρόλαυτά όμως το νομοθετικό πλαίσιο είναι κάπως ασαφές σε αυτό το σημείο.
Εικόνα

"Η ζωή είναι ένας πόλεμος ενάντια στην κακεντρέχεια των ανθρώπων"
Μπαλτάσαρ Γκρασιάν

Για 6 χρόνια στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. υπήρχε επιλογή:
http://edra.ntua.gr
Άβαταρ μέλους
sparc
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 9:46 am
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Τοποθεσία: Ε204_κ.Φυσικής!!!

Δημοσίευση από sparc »

Για την ιστορία:
Ο κ. Ευθυμίου είχε δεσμευτεί ρητά πως το ΠΑΣΟΚ θα προωθούσε τις απαραίτητες ρυθμίσεις μετά τις εκλογές του '04.
Όταν τελικά, η Ν.Δ. πήρε τα ηνία το θέμα παραμερίστηκε και τελικά ξεχάστηκε όταν αποκτήσαμε μεγαλύτερο πονοκέφαλο από τις μεταρρυθμίσεις τους.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Dare Devil
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 12:33 pm
Real Name: Δημήτρης Κάραλης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: ATHENS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dare Devil »

Είναι αλήθεια όλα τα παραπάνω.

Να πώ, επιπλέον, ότι στην Κύπρο -απο όσο γνωρίζω- και ενδεχομένως σε άλλες χώρες το πτυχίο μας αναγνωρίζεται σαν Master σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθαρά λόγω των χρόνων σπουδών μας (Βλ.διδακτικές μονάδες) που ξεπερνά κατα πολύ το τριετές αγγλοσαξονικό bachelor.

Πρόκειται για ένα κοινό πάγιο αίτημα όλων των σχολών του Ε.Μ.Π., αλλά και της γεωπονικής, που τυγχάνει να έχει σχολές πενταετούς φοίτησης.

Πάντως μπορώ να φανταστώ τις αντιδράσεις απο τα ιδιωτικά ΚΕΣ-ΔΕΣ-ΠΕΣ (λόγω απώλειας πελατείας), σε περίπτωση που μια μεγάλη κλάση ελληνικών πτυχίων αποκτήσουν τον τίτλο master.
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ
DeXteR
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 16, 2006 11:26 pm

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από DeXteR »

Το θέμα έχει αναθερμανθεί τον τελευταιο καιρο.

Καθημερινή 03-06-08 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 008_272409)
Ζητούν αναγνώριση των πτυχίων ΕΜΠ ως μάστερ

Εντείνουν τις πιέσεις τους τα Πολυτεχνεία και οι Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας ώστε τα πτυχία τους να αναγνωριστούν ισότιμα με master. Σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία συμμετείχαν οι πρυτάνεις των Πολυτεχνείων Αθήνας και Κρήτης και οι Κοσμήτορες των πέντε Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε συγκριτική έρευνα του ΕΜΠ με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του ιδρύματος κ. Θεοδόση Τάσιο για τις σπουδές σε ελληνικά και επιλεγμένα ευρωπαϊκά Πολυτεχνεία. Η έρευνα (τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν εκτενώς στο προχθεσινό φύλλο της «Κ») είχε βασικό σκοπό να εξετάσει ποιοτικά και ποσοτικά τη διδασκαλία που πραγματοποιείται για την απόκτηση του διπλώματος Μηχανικού ΕΜΠ αφενός, και Master in Engineering σε βρετανικά πανεπιστήμια και στην Ecole Nationale des Ponts et Chaussees στη Γαλλία, έτσι ώστε να μπορούν να κριθούν ζητήματα ισοδυναμίας του ελληνικού διπλώματος με το ευρωπαϊκό master. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δίπλωμα 5ετούς φοίτησης στο ΕΜΠ είναι ακαδημαϊκώς ισοδύναμο με το Master in Engineering των υψηλής στάθμης βρετανικών πανεπιστημίων 4ετούς φοιτήσεως, καθώς και με το Master της ENPC. Οι ακαδημαϊκοί ζητούν από την πολιτεία να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτουμένου Προεδρικού Διατάγματος, για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας ακαδημαϊκών τίτλων, κατ’ αναλογία με τη Γαλλία, όπου ταυτοχρόνως με το Δίπλωμα Μηχανικού 5ετών σπουδών απονέμεται και ο τίτλος master.


Καθημερινή 01-06-08 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 008_271983)
Πτυχία επιπέδου master από τα πολυτεχνεία μας
Συγκριτική έρευνα της διδασκαλίας μεταξύ ΕΜΠ και βρετανικών πανεπιστημίων

Του Αποστολου Λακασα

Yψηλότερου επιπέδου ακόμη και από φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι τα πτυχία που χορηγούν τα ελληνικά πολυτεχνεία και οι πολυτεχνικές σχολές. Τα αποτελέσματα συγκριτικής έρευνας από το ΕΜΠ με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του ιδρύματος κ. Θεοδόση Τάσιο, για τις σπουδές σε ελληνικά και επιλεγμένα ευρωπαϊκά πολυτεχνεία, δίνουν ακόμη ένα ισχυρό επιχείρημα στους χιλιάδες πτυχιούχους, αποφοίτους και τους διδάσκοντες στα ελληνικά πολυτεχνεία, ώστε τα πτυχία τους να αναγνωρισθούν ως ισότιμα με ευρωπαϊκά master. Αύριο οι πρυτάνεις των δύο Πολυτεχνείων της χώρας (ΕΜΠ, Κρήτης) Κων. Μουτζούρης και Ιωακείμ Γρυσπολάκης, οι κοσμήτορες των πολυτεχνικών σχολών μαζί με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννη Αλαβάνο θα έχουν συνάντηση για το θέμα, ώστε να ζητήσουν –με βάση την έρευνα– από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος, για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας αυτής.

Ποιοτική και ποσοτική

Ειδικότερα, η έρευνα είχε βασικό σκοπό να εξετάσει ποιοτικά και ποσοτικά τη διδασκαλία που πραγματοποιείται για την απόκτηση του διπλώματος Μηχανικού ΕΜΠ αφενός, και Master in Engineering σε βρετανικά πανεπιστήμια και στην Ecole Nationale des Ponts et Chaussees στη Γαλλία, έτσι ώστε να μπορούν να κριθούν στην πράξη ζητήματα ισοδυναμίας των δύο τίτλων (ελληνικό δίπλωμα - ευρωπαϊκό master). Ενδεικτικά, από την έρευνα προέκυψε ότι:

B Η συνολική διάρκεια διδασκαλίας στο ΕΜΠ είναι ουσιωδώς μεγαλύτερη απ’ ό,τι στα υψηλής στάθμης βρετανικά πανεπιστήμια, ενώ συμπίπτει με τη διάρκεια σπουδών στη γαλλική Grande Ecole ENPC. Ετσι, με βάση όσα καταγράφονται στους επίσημους οδηγούς σπουδών, το δίπλωμα 5ετούς φοίτησης στο ΕΜΠ είναι ακαδημαϊκώς ισοδύναμο με το Master in Engineering των υψηλής στάθμης βρετανικών πανεπιστημίων 4ετούς φοιτήσεως, καθώς και με το Master της ENPC.

B Συγκριτικά με τα χαμηλότερου επιπέδου βρετανικά πανεπιστήμια, το είδος και ο αριθμός των προσφερόμενων μαθημάτων είναι σαφώς κατώτερα των αντίστοιχων του ΕΜΠ. Επίσης, η συνολική διάρκεια διδασκαλίας είναι δυσανάλογα μικρότερη από ό,τι η σχέση των 4 προς 5 έτη.

Ενδεικτική είναι η σύγκριση που επιχείρησαν οι ερευνητές ανάμεσα στο πρόγραμμα σπουδών πολιτικού μηχανικού στο ΕΜΠ, το φημισμένο βρετανικό Imperial College of London και το Portsmouth που ξεκίνησε ως τεχνική σχολή. Το ΕΜΠ ιδρύθηκε το 1836 και το 1887 αναγνωρίστηκε ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σήμερα αριθμεί 17.500 φοιτητές, εκ των οποίων οι 13.200 προπτυχιακοί και οι 4.300 μεταπτυχιακοί.

Το Imperial ιδρύθηκε το 1907 και είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Αριθμεί 12.665 φοιτητές, εκ των οποίων οι 8.095 είναι προπτυχιακοί και οι 4.570 μεταπτυχιακοί. Εχει να επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο, ενώ 15 απόφοιτοί του έχουν βραβευθεί με Νομπέλ.

Το Portsmouth ιδρύθηκε το 1869 ως τεχνική σχολή και απέκτησε τον τίτλο του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος το 1992. Εχει 19.910 φοιτητές, εκ των οποίων οι 15.815 προπτυχιακοί και οι 4.095 μεταπτυχιακοί. Το Portsmouth αποτελεί τον πέμπτο πιο δημοφιλή προορισμό Ευρωπαίων φοιτητών που σπουδάζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Η διάρκεια φοίτησης είναι πέντε χρόνια στο ΕΜΠ, και τέσσερα χρόνια στα δύο βρετανικά ιδρύματα. Ο κύκλος σπουδών των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ περιλαμβάνει 69 μαθήματα, του Imperial 37 και του Portsmouth 34 μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε 3.406 διδακτικές ώρες στο ΕΜΠ, 2.057 στο Imperial και 1.398 στο Portsmouth. Σε αυτές τις ώρες περιλαμβάνονται τα μαθήματα, τα φροντιστήρια επίλυσης ασκήσεων και τα εργαστήρια.

Κατά την ποσοτική σύγκριση προέκυψε προβάδισμα του ΕΜΠ έναντι των βρετανικών αφού η φοίτηση στο ΕΜΠ διαρκεί περισσότερο, ενώ το πρόγραμμά του καλύπτει περισσότερη ύλη. Κατά την ποιοτική σύγκριση προέκυψε ότι το ΕΜΠ προσφέρει περισσότερες θεωρητικές γνώσεις, αντίθετα με τα ξένα πανεπιστήμια που επικεντρώνονται στα απολύτως αναγκαία ανά ειδικότητα. Η ποιοτική σύγκριση έδειξε ακόμη ότι τα ξένα πανεπιστήμια προσφέρουν καλύτερη ποιότητα σπουδών και πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας από το ΕΜΠ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ώρες διδασκαλίας στη Βρετανία να είναι πιο αποδοτικές από ό,τι στην Ελλάδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο αριθμός των φοιτητών είναι πολύ υψηλός και είναι πολύ δύσκολο εάν όχι ακατόρθωτο να συναγωνιστούμε τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής σε αυτό.

Διδακτικές μέθοδοι

Και οι ερευνητές υπό τον κ. Τάσιο μιλώντας για το ΕΜΠ αποτυπώνουν ορισμένα προβλήματα όλων των ελληνικών ιδρυμάτων. «Στο σύνολο, οι σπουδές στο ΕΜΠ κρίνονται αρτιότερες από πλευράς γνώσεων. Ταυτόχρονα, το ΕΜΠ υστερεί σε διδακτικές μεθόδους και γενικότερα στο ενδιαφέρον που δείχνει για τον κάθε φοιτητή χωριστά. Χρειάζονται λίγες πλην ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και τις διδακτικές μεθόδους του ελληνικού πανεπιστημίου για να αναβαθμιστεί σημαντικά» καταλήγουν οι ερευνητές.
Άβαταρ μέλους
sparc
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 9:46 am
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Τοποθεσία: Ε204_κ.Φυσικής!!!

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από sparc »

Για την ιστορία, στα πλαίσια υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακά σε διάφορα πανεπιστήμια της Αγγλίας, ο υπεύθυνος ενός από αυτά, ελληνικής καταγωγής, με ενημέρωσε ότι στην Αγγλία, επίσημα, Ελληνικοί τίτλοι που υπογράφονται ως "πτυχίον", αναγνωρίζονται ισάξιοι με BSc. Εγώ είναι δηλώσει τη ΣΕΜΦΕ ως MSc. Με παρότρυνε μάλιστα, να διορθώσω και τις αιτήσεις σε άλλα βρετανικά πανεπιστήμια, που πιθανών να έχω κάνει.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
el_greco
Δημοσιεύσεις: 1275
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 9:30 am
Real Name: Νίκος Βέργος
Gender: Male
Τοποθεσία: Austin, TX
Επικοινωνία:

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από el_greco »

Μα το ΕΜΠ δεν απονέμει "Πτυχία", αλλά "Διπλώματα"...
                 
Άβαταρ μέλους
f_angel
Δημοσιεύσεις: 188
Εγγραφή: Παρ Ιαν 05, 2007 12:37 pm
Real Name: Βικούλα
Gender: Female
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Κάτω στον Πειραιά...

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από f_angel »

Με μάστερ θα ισοδυναμούν στο εξής τα πενταετή πτυχία μηχανικών που χορηγεί το Πολυτεχνείο της Αθήνας με επικύρωση των πρυτανικών του αρχών, οι οποίες με αυτή την «αντάρτικη» μέθοδο παρακάμπτουν το υπουργείο Παιδείας που εδώ και χρόνια τούς έχει υποσχεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση αλλά δεν την έχει προχωρήσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρης ανακοίνωσε στη διάρκεια συνόδου των προέδρων και κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας που έγινε στα Χανιά, εδώ και λίγες ημέρες το ίδρυμα χορηγεί στους αποφοίτους του συμπληρωματικά πιστοποιητικά μαζί με το πτυχίο, στα οποία αναγράφεται ότι οι 5ετείς σπουδές των Πολυτεχνικών Σχολών αντιστοιχούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Σε συνεννόηση, δε, με το Τεχνικό Επιμελητήριο, όπως είπε ο πρύτανης, θα ακολουθήσουν και προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το ίδιο ζήτημα, προκειμένου το υπουργείο να σταματήσει να ολιγωρεί και να εξαναγκαστεί να προχωρήσει στη ρύθμιση.

Η αναβάθμιση του πτυχίου των Πολυτεχνείων σε μάστερ αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των Πολυτεχνείων της χώρας, που θεωρούν ότι υποβαθμίζονται συγκριτικά με τα Πολυτεχνεία άλλων χωρών, στα οποία οι σπουδές 5ετούς διάρκειας καταλήγουν σε πτυχίο και μάστερ, ενώ στη χώρα μας σε απλό πτυχίο.

Το υπουργείο Παιδείας, επί Μαριέττας Γιαννάκου ακόμα, είχε τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα των Πολυτεχνικών Σχολών, όμως έκτοτε το ζήτημα πάγωσε και επανήλθε χθες στην επικαιρότητα με την απόφαση του Πολυτεχνείου Αθήνας, που ουσιαστικά παραγκωνίζει το υπουργείο Παιδείας και χορηγεί στους αποφοίτους του τη δυνατότητα να κάνουν απευθείας διδακτορικές σπουδές στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

Ανάλογες κινήσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και από τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, καθώς οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορές τους αποφάσισαν πλέον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας.
Από το in.gr με too much love :P
Κ το link... http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Respect my authoritah 8)
Άβαταρ μέλους
diosak
Δημοσιεύσεις: 360
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 07, 2008 6:54 pm
Real Name: Διονύσης
Gender: Male

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από diosak »

that's the s@#t !!! :lol: :lol: :lol: 8)
it was just about time!
(για να θυμομαστε και το φιλο μας στο αλλο τοπικ που ολο "εγγλεζικα" ομιλει!) :wink:
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Δημοσιεύσεις: 3246
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 05, 2006 3:26 pm
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από O kanenas »

Off Topic
[Laplace*]Είναι απαράδεκτο μια σάπια σχολή σαν τη ΣΕΜΦΕ να δίνει δίπλωμα ισοδύναμο με master![/Laplace*]

*Ο δικός μας Laplace, the real one!
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Neo
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 2:46 pm
Real Name: Thomas Anderson
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος!!!

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από Neo »

Σάπια-ξεσάπια, είναι απαράδεκτο το να κινείσαι σε μια αγορά η οποία δίνει bachelor στα 3 χρόνια maximum κι εσύ να το δίνεις στα 5. Είτε αποφασίζεις λοιπόν να καταργήσεις εντελώς τα master και να κρατήσεις μόνο τα πτυχία που δίνουν οι σχολές σου, είτε τα κλείνεις όλα και ανακοινώνεις και επίσημα ότι δεν έχεις ανώτατη εκπαίδευση.
papagalakos

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από papagalakos »

Η σχολή μόνο σάπια δεν είναι. Καταρχάς είναι μια σχολή που υπάρχει 90 χρόνια τώρα στο εξωτερικό. Απαράδεκτο είναι που άργησε τόσο να ανοίξει στην Ελλάδα. Είναι μια σχολή που θα έλεγα οι μισοί από το ΦΜΣ τη φοβούνται κι άλλοι μισοί τη φθονούν. Το οτι σε αντίθεση με άλλες χρειάζεται μεράκι είναι αυτό που την κάνει να μοιάζει σάπια, για όσους μοιάζει. Δεν είναι σχολή της πλάκας, με λίγα μαθήματα που τα περνάς με 2 ώρες διάβασμα και μετά πας να πιάσεις μια δουλειά.
Θέλει επιστημονική αγάπη και ενδιαφέρον. Όσο και το ΦΜΣ. Αν δεν το αγαπά κανείς μπορεί και να μην τελειώσει ποτέ.
Οι γνώσεις πολλές. Τα μεταπτυχιακά πολλά. Η σχολή πρέπει να έχει μάστερ, γιατί το επίπεδό της αξίζει.
Άβαταρ μέλους
despondency
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 05, 2007 12:34 am
Real Name: Despondency
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Δίπλωμα ισοδύναμο με Master;

Δημοσίευση από despondency »

O kanenas έγραψε:
Off Topic
[Laplace*]Είναι απαράδεκτο μια σάπια σχολή σαν τη ΣΕΜΦΕ να δίνει δίπλωμα ισοδύναμο με master![/Laplace*]

*Ο δικός μας Laplace, the real one!
Τι σάπια ρε φίλε; Σε παρακαλώ...

Έλεος πια με την καταστροφολογία χωρίς νόημα από πεσιμιστές μηδενιστές. Κλείστε το! Και αν δεν σου αρέσει, ξανά πανελλήνιες και π%$λο.
"Εις άτοπον απαγωγή"...
www.atopo.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”