Το πρώτο θέμα με την εξίσωση Laplace ήταν δύσκολο, αλλά τετριμμένο. Τυφλοσούρτης... Ήθελε προσοχή βέβαια στις συνοριακές συνθήκες για το δυναμικό πάνω στην μονωτική ταινία. Πάλι καλά που δεν έβαλε καμιά περίεργη σφαιρική συμμετρία να παλεύουμε ακόμα με την ορθογωνιότητα των Legendre...
Το δεύτερο θέμα με τη μαγνήτιση ήταν αρκετά εύκολο, τόσο το πρώτο ερώτημα με τα δέσμια ρεύματα (απλή εφαρμογή τύπων), όσο και το δεύτερο με την εύρεση του πεδίου (από το νόμο του Ampere). Το διανυσματικό δυναμικό μετά νομίζω έβγαινε (αν είχαμε βρει το πεδίο) σχετικά εύκολα, με προσοχή επειδή ο κύλινδρος ήταν άπειρος.
Το τρίτο θέμα, είχε ένα πολύ εύκολο πρώτο ερώτημα (απλή αναφορά στις σχέσεις των δέσμιων φορτίων), και η θεωρία που είχε στη συνέχεια ήταν μάλλον απλή, αλλά αντισός σαν απόδειξη νομίζω... θεωρούσα προσωπικά αυτονόητη τη σχέση του διπολικού δυναμικού με τα δέσμια φορτία, και είχα την εικόνα του αθροίσματος των ολοκληρωμάτων, αλλά έσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ ακριβώς πώς αποδεικνύεται.
Το τέταρτο θέμα δυστυχώς δεν μπορούσα να το πιάσω, είχα πάθει ένα overdose με τον πρώτο τόμο και έριξα μια πολύ φευγαλέα ματιά στην ηλεκτροδυναμική. Κρίμα κι έπιανε πολλές μονάδες. Βέβαια αν θεωρούσαμε έτοιμο τον τύπο που ζητούσε να αποδείξουμε για τα ΗΜ πεδία (σύνδεση πεδίων με δυναμικά), μετά μπορούσε κανείς στο 2ο -3ο ερώτημα κάτι να κάνει... αφού μας έδινε το Α και έλεγε ότι το V ήταν μηδέν παντού.
Όσον αφορά τα θέματα με τα σκονάκια κλπ, που έγιναν στο αμφιθέατρο 1... κρίμα ρε παιδιά. Το μάθημα πραγματικά δεν είναι εύκολο, και πιστεύω ότι θέλει αρκετό διάβασμα, ασκήσεις κλπ. Το ότι βρέθηκαν στην τουαλέτα ακριβώς τα αποκόμματα από τις ασκήσεις που έπεσαν, τσάντισε πολύ τον κ. Φαράκο. Μονολογούσε "με αυτά γράφανε πέντε", και φάνηκε ότι γενικά είχε χάσει κάθε πίστη στην "αξιοπιστία" της εξέτασης, εκμηδενίζοντας, αν θέλετε, και όσους γράψαμε χωρίς σκονάκια κλπ. Ειδικά με το τελευταίο, που βρέθηκε μέσα σε κόλλα συναδέλφου σμίκρυνση με χειρόγραφες απαντήσεις στα θέματα που πήγαινε προφανώς πέρα-δώθε, ήταν εξωφρενικό. Κάνεις που κάνεις την παγαποντιά, αφήνεις τα πειστήρια μέσα στο γραπτό σου μετά; Δυστυχώς, αν ο τρόπος εξέτασης μετά το σημερινό αλλάξει ριζικά, όπως αφέθηκε να εννοηθεί (δήλωσε ο Φαράκος ότι δεν πρόκειται να ξαναεξετάσει από τις ασκήσεις του, ή γενικά ό,τι έχει λύσει στην τάξη, λόγω σκονακίων), πολύ φοβάμαι ότι θα κλάψουν μανούλες.
Ελπίζω τουλάχιστον να μην επηρρεαστεί και όσον αφορά τη βαθμολόγηση των σημερινών μας γραπτών, γιατί προσωπικά είναι από τα τελευταία μου μαθήματα, κουράστηκα πολύ για να αποδώσω όσο μπορούσα, και είναι άδικο να μας πετσοκόψει σήμερα λόγω αντιγραφών κλπ... Οψόμεθα.