[Συναυλία] Η χορωδία του ΕΜΠ στο Ηρώδειο

Σε μια πολιτισμικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όσο κλειστή κι αν είναι αυτή πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες για την φωτεινή πορεία προς τη γνώση.
Μ' άλλα λόγια, εδώ γράφετε για μουσεία, πολιτισμικές εκδηλώσεις και λοιπά "ψαγμένα στέκια".

Συντονιστής: antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
el_greco
Δημοσιεύσεις: 1275
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 9:30 am
Real Name: Νίκος Βέργος
Gender: Male
Τοποθεσία: Austin, TX
Επικοινωνία:

[Συναυλία] Η χορωδία του ΕΜΠ στο Ηρώδειο

Δημοσίευση από el_greco »

Εικόνα
Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, στις 8:30 μμ, πραγματοποιείται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, η μεγάλη συναυλία με τίτλο «σε Βυζαντινά Ίχνη». Πρόκειται για μια μουσική υπερπαραγωγή (εμφανίζονται 300 συντελεστές επί σκηνής), όπου το δυτικοευρωπαϊκό συμφωνικό ύφος σμίγει με την εξ ανατολής Βυζαντινή Μουσική Παράδοση.

Με αφετηρία γνώριμους βυζαντινούς ύμνους, το μουσικό ταξίδι διαπερνά έργα συμφωνικής φόρμας εμπνευσμένα από βυζαντινά στοιχεία κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Σκαλκώτας και ο Μανώλης Καλομοίρης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καντάτα Επιφάνια Αβέρωφ στην τελική μορφή για σολίστ, εξάφωνη μικτή χορωδία και συμφωνική ορχήστρα. Θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από την Σουίτα Νο. 1, το Άξιον Εστί και το Canto General του Μίκη Θεοδωράκη, την Συμφωνία της Λεβεντιάς του Μανώλη Καλομοίρη, τους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, καθώς και βυζαντινοί ύμνοι ενορχηστρωμένοι για σολίστ και ορχήστρα εγχόρδων.


Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαφορετική πτυχή της ερμηνευτικής φυσιογνωμίας τόσο του Μάριου Φραγκούλη, όσο και του Δημήτρη Μπάση, καθώς και την Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο. Συμπράττουν, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία της ΕΡΤ και οι χορωδίες του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σ. Μπερή), του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (διδασκαλία Μ. Οικονόμου), του Εθνικού Ωδείου (διδασκαλία Σ. Κλάψη) υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.


Από το in.gr
Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου) και στο 210 7234567 και http://www.ticketservices.gr.
Τιμές εισιτηρίων 70, 50, 40, 30 & 20 Ευρώ.
                 
Άβαταρ μέλους
el_greco
Δημοσιεύσεις: 1275
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 01, 2006 9:30 am
Real Name: Νίκος Βέργος
Gender: Male
Τοποθεσία: Austin, TX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Πάμε γερά αύριο να μαγέψουμε! :D Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν όλα, προβλέπεται χαμός...

ΣΚΑΪ
                 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτισμός”