[PS3] Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots

Αυτό το "Μοριακή Φυσική" τι επιπέδου spell είναι;

Συντονιστής: meleneemil

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 04, 2006 4:10 am
Real Name: Νίκος Καραστάθης
Gender: Male
Τοποθεσία: Geneva, CH

[PS3] Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots

Δημοσίευση από HeartDoc »

Ο επίλογος στην ανατρεπτική ιστορία του Hideo Kojima και του ήρωα του, Solid Snake, υλοποιήθηκε με την κυκλοφορία του καλύτερου παιχνιδιού που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα.

Το MGS4:GoP κλεινει την μακροσκελή ιστορία του Solid Snake, η οποία ξεκίνησε το 1987, με τον καλύτερο ίσως τρόπο. Πριν αρχίσω να λέω χαζομάρες για το παιχνίδι, να πω ότι είναι έτσι κατασκευασμένο το σενάριο και τα cutscenes του παιχνιδιού που ακόμα κι αν δεν έχει παίξει κανείς τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της σειράς μπορεί και πάλι να το απολαύσει τόσο σε επίπεδο stealth action gaming όσο και σε επίπεδο σεναρίου. Το τελευταίο φυσικά είναι και το ισχυρό χαρτί της σειράς. Σε αυτό το τελευταίο μέρος εμφανίζονται σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες που μας απασχόλησαν στα προηγούμενα επεισόδια της σειράς (πχ Meryl, Naomi, Raiden, Cambell, Rose, Otacon και άλλοι που δεν αναφέρω για να μη χαλάσω τη χαρά όποιου θέλει να το παίξει :P) καθώς και μερικοί νέοι που είτε συμβάλλουν στην αποσαφήνιση πτυχών του σεναρίου, είτε στην δραματικοποίηση του σεναρίου .


Ο Snake εμφανίζεται πια γερασμένος (εξού και το Old Snake στην life bar) λόγω πρώιμης γήρανσης ώς αποτέλεσμα μετάλλαξης του ιού FOXDIE. Βασική αποστολή του είναι να κυνηγήσει τον αδελφό του σε διάφορα μέρη του κόσμου (Μέση ανατολή, Νότια Αμερική . . . και φυσικά πίσω εκεί που όλα άρχισαν, στο νησί Shadow Moses!! ) και να σταματήσει την επανάσταση του, την οποία προσπαθεί να ξεκινήσει παίρνοντας τον έλεγχο των ΑΙ που ελέγχουν τις nanomachines στο σώμα των στρατιωτών. “The war has changed” αναφέρει ο Snake στην αρχή του παιχνιδιού. Οι ικανότητες, τα συναισθήματα και οι σκέψεις των στρατιωτών ελέγχονται και προσαρμόζονται από ΑΙ, πράγμα που δείχνει την δύναμη που μπορεί να αποκτήσει ο Liquid αν καταφέρει να τις έχει υπό τον έλεγχο του.

Τα Boss Fights είναι απλά επικά. Από την μάχη με καθένα από τις B&B (Beaty and the Beast) μέχρι την μάχη με του Metal Gear (που εμφανίστηκε στο MGS1:Twin Snakes) με το RAY και την τελική μάχη σώμα με σώμα του Snake με τον Liquid (αν και αυτό περισσότερο “cutscene” είναι παρά boss fight). Αν νομίζεται ότι boss fight σημαίνει απλά παίρνω το μεγαλύτερο όπλο που έχω και βαράω μέχρι να ψοφίσει το boss κάνετε λάθος. Το κάθε fight έχει τον δικό του τρόπο μάχης και μερικά χρειάζονται περισσότερο σκέψη (ή έστω βοήθεια -hint- από τον Otacon) για την εκπλήρωση τους.

Τεχνικά τώρα τα γραφικά: είναι άπαιχτα!! Η Kojima Productions κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ικανότητες του Cell του PS3 με αποτέλεσμα να παράξει υπέροχα animations και λεπτομερέστατα textures. Είχα την ευκαιρία να παίξω το παιχνίδι σε standard TV (AV-Output) και σε Full HD 1080p και ομολογώ ότι πέρα από την “καθαρότητα” που προσφέρει η HD τα γραφικά ήταν σχεδόν παρόμοια.

Το gameplay έχει βελτιωθεί, πράγμα που κάνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο τόσο στο single player όσο και στο MGO (Metal Gear Online) feature του παιχνιδιού.

Ο ήχος είναι για άλλη μια φορά κορυφαίος. Πλαισιώνει τόσο τις cutscenes και τα figts όσο και το stealth time χωρίς εν τούτις να σε εμποδίζει να ακούς τα βήματα ή την ομιλία των κοντινότερων φρουρών, εντείνοντας έτσι την αγωνία σου και κατ' επέκταση την απόλαυση σου! Εκπληκτική για άλλη μια φορά η φωνή του David Hayter που χαρίζει την φωνή του στον Snake και ταυτίζεται πλήρως με αυτόν.

Τέλος πάντων, επειδή θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλά βλέπω ότι πλησιάζω ήδη τη μια σελίδα κείμενο το κλείνω με μερικά videos και screenshots. Aν έχετε την ευκαιρία και τη δυνατότητα σίγουρα είναι ένα από τα παιχνίδια που δεν θα πρέπει να χάσετε.

Screens:
O Snake στη Μέση Ανατολή
O Snake και ο Cambell από μια cutscene
Liquid Orcelot
H Naomi που με κάποιον μιλάει στο τηλέφωνο καθώς πλησιάζει ο Snake
Η Screaming Mantis - Η τελευταία από τις B&B και ίσως η πιο "περίπλοκη"

Videos:

Intro:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zQgu0WhhQN4[/youtube]

Soundtrack: "Old Snake"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bg3NvvedW1k[/youtube]



Episodes:
Metal Gear (1987 - MSX2 Home Computer)
Metal Gear 2: Solid Snake (1990 - MSX2)
Metal Gear Solid : Twin Snakes (1998 - PSX)
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001 - PS2)
Metal Gear Solid 3: Snake Eater (2004 - PS2)
Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots (2008 - PS3)

Quotes:
Gray Fox (MGS1:Twin Snakes) : "Snake. We're not tools of the government, or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But... at least I always fought for what I believed in. "

Sniper Wold (MGS1) : "I watched the stupidity of mankind through the scope of my rifle. "

Old Snake (MGS4) " "I'm no hero... Never was. Never will be. "


Άντε, κουράστηκα.. :lol:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρονικά Παιχνίδια”