Τα δημόσια σχολεία τείνουν να γίνουν ιδιωτικά!!!

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Τα δημόσια σχολεία τείνουν να γίνουν ιδιωτικά!!!

Δημοσίευση από theos »

Καθόμουν σήμερα το βραδάκι μπροστά στο τζάκι μαζί με την οικογένεια και ξαφνικά πετάει ο αδερφός μου (μαθητής δευτέρας λυκείου):
Μπαμπά δώσε μου 25 ευρώ γιατί πρέπει να πληρώσω το βιβλίο των αγγλικών. Για το σχολείο λέω καλέ, όχι για το φροντηστήριο!

(Ο αδερφός μου πάει στο 2ο λύκειο Παπάγου που φυσικά είναι δημόσιο!!!)

Το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να μη δώσει φέτος βιβλία αγγλικών. Η καθηγήτρια των αγγλικών, λοιπόν, αποφάσισε να παραγγείλει βιβλία, 3! σε αριθμό. Και απλούστατα είπε στα παιδάκια, (γιατί για παιδάκια πρόκειται αλλά θα το σχολιάσω αργότερα αυτό) δώστε από 25 ευρώ έκαστος γιατί αν πάτε να το αγοράσετε σε βιβλιοπωλείο θα πληρώσετε περισσότερα. Οπότε όλα τα.... πρόβατα δήλωσαν πως το θέλουν το βιβλίο και να τους το παραγγείλει.

Και επειδή είμαι πάρα πολύ καχύποπτος, μήπως η δασκάλα αυτή έκανε καμιά συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο και πήρε και κανένα ποσοστό???

Εκεί φτάσαμε!! Να ζητάνε λεφτά από τους μαθητές για να πληρώσουν τα βιβλία τους.

[irony mode]Οι μαθητές πριν από λίγο καιρό έκαναν "αγώνες" για τη μη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Έκαναν καταλήψεις γιατί είχαν όνειρα και βλέψεις για μια καλύτερη κατάσταση στην παιδεία. Αγωνίστηκαν σθεναρά απέναντι στην κατάντια της παιδείας αλλά και στην πολιτική της απαξίωσης των πάντων[/irony mode]

Όταν όμως η ίδια τους η καθηγήτρια τους κάνει συμμέτοχους στην ιδιωτική παιδεία του δημόσιου σχολείου, το κάνουν μόκο και λένε και ευχαριστώ! "Ευχαριστούμε κυρία που μας τα δίνετε φθηνότερα τα 3 βιβλία από όσο κάνουν στα βιβλιοπωλεία!" Και δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι είναι μαθητές σε δημόσιο σχολείο και τα βιβλία τους πρέπει να δίνονται δωρεάν

Και μετά σου λένε κάποιοι ότι τα λυκειάκια ξέρουν τι τους γίνεται και δεν κατευθύνονται από κανέναν. Αγωνίζονται πραγματικά.... Μπούρδες, κουραφέξαλα. Τις καταλήψεις τις κάνανε για να χάσουν μάθημα και τίποτα άλλο. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Σε μια τάξη 27 ατόμων από τα οποία τα 20 συμμετείχαν ενεργά στην κατάληψη ούτε ένας δεν το σκέφτηκε? Να τους βράσω τέτοιους αγώνες...

Στην τελική, πιστεύω πως το μυαλό τους δεν έχει πήξει ακόμα. Είναι μωράκια. Γιατί μόλις τα είπα αυτά στον αδερφό μου, με έντονο και ειρωνικό ύφος, ντροπιάστηκε πολύ και παραδέχτηκε πως δεν το σκέφτηκε και πως αύριο θα επέστρεφε το βιβλίο και δεν θα έδινε τα χρήματα. Γιατί είναι αγωνιστής πραγματικά είπε. Χωρίς επάρκεια μυαλού θα έλεγα εγώ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος theos την Σάβ Δεκ 09, 2006 1:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Συνάδελφε, το είχαμε περάσει κι εμείς αυτό στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου το 1998-99 αν θυμάμαι καλά με μια καθηγήτρια Αγγλικών που ήθελε να μας βάλει να αγοράσουμε βιβλία επειδή το ΥΠΕΠΘ κλασικά δεν έδινε...

Βέβαια εμείς αντιδράσαμε έντονα, με αποχές κλπ και μετά από πολλή πολλή φασαρία συμφωνήθηκε να αγοράσει το σχολείο τα βιβλία (ένα αντίτυπο) και να μας δώσει με δικά του έξοδα δεμένες φωτοτυπίες σε όλους, χωρίς κανένα αντίτιμο.

Είναι κρίμα που οι νεότεροι σιγά σιγά δέχονται τη νοοτροπία του "πληρώνω για να έχω κάτι το οποίο πρέπει να μου διατίθεται δωρεάν"... Λες και τόσοι φόροι πηγαίνουν στο βρόντο. Αλλά ξέχασα, πηγαίνουν στα F-16...

Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

el_greco έγραψε:
Βέβαια εμείς αντιδράσαμε έντονα, με αποχές κλπ και μετά από πολλή πολλή φασαρία συμφωνήθηκε να αγοράσει το σχολείο τα βιβλία (ένα αντίτυπο) και να μας δώσει με δικά του έξοδα δεμένες φωτοτυπίες σε όλους, χωρίς κανένα αντίτιμο.

Είναι κρίμα που οι νεότεροι σιγά σιγά δέχονται τη νοοτροπία του "πληρώνω για να έχω κάτι το οποίο πρέπει να μου διατίθεται δωρεάν"... Λες και τόσοι φόροι πηγαίνουν στο βρόντο. Αλλά ξέχασα, πηγαίνουν στα F-16...
Τι να πω ρε Νίκο. Δεν τους κατηγορώ για κακή πρόθεση. Πραγματικά το πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκαν. Αλλά αυτό με στεναχωρεί κιόλας....

Ίσως να μη φταίει η νεότερη γενιά αλλά τα Παπαγιωτάκια. Κρατάω και μια πισινή...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Μα θέμα στεναχώριας είναι, δεν είναι κακή πρόθεση... τα βλέπω από την αδερφή μου στο ίδιο σχολείο που πάει Β' Λυκείου τώρα, 8 χρόνια μετά από εμένα...

Εδώ ακόμα και στο φροντιστήριο πια πληρώνουν εξτρά από το μηνιαίο χαράτσι, για τα κωλοφυλλάδια με τις ασκήσεις κλπ που τους δίνουν (συρραμμένες φωτοτυπίες) και το θεωρούν φυσιολογικό...δεν είναι τα Παπαγιωτάκια ή τα Βολιωτάκια, δυστυχώς φαίνεται ότι το θεωρούν "φυσιολογικό' ότι πρέπει να (ξανα)πληρώσουν... :(

Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Πφφ.. και πριν 2 χρόνια (Β' - Γ' Λυκείου) κι εμείς είχαμε σκάσει 15-20 ευρώπουλα για βιβλίο Αγγλικών.
Άσε που στο μάθημα γινόταν χαμός και τις περισσότερες φορές την έβγαζα με καφέ και τάβλι στην Πασαρέλα* (αχ.. τα καλά του Πειραιά  :D ), άρα τσάμπα και τα ευρώπουλα.
Αλλα το "Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας" μας μάρανε...

*Ευτυχώς που δεν πολυανησυχούσα για τις απουσίες δηλαδή...  :roll:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”