Απεργειακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΜΠ.

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
noir
Δημοσιεύσεις: 1311
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 05, 2006 6:46 pm
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Απεργειακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΜΠ.

Δημοσίευση από noir »

Κόσμος που είχαμε μείνει στις γενικές έδρες μετά τη συνέλευση, ενημερωθήκαμε από υπάλληλο του ιδρύματος πως 50 περίπου εργαζόμενοι στο ΕΜΠ απειλούνται με απόλυση. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για άλλα θέματα ο Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου έχει ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Αντιγράφω τη σχετική ανακοίνωση από το site τους:
Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και της Ομοσπονδίας μας καλούμε τα μέλη μας σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αγωνιζόμαστε μαζί με άλλους Συλλόγους και ομάδες Συμβασιούχων του Πανελλαδικού συντονιστικού συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, με αιτήματα:
1. Μία σχέση εργασίας για όλους στο Δημόσιο αυτή του Δημοσίου Δικαίου.
2. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
3. Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
4. Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα, μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

Συναδέλφισες -Συνάδελφοι,
Όλοι στη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη 2 και 3 Δεκεμβρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα επείγει να δείξει την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους που διασφαλίζουν καθημερινά τη λειτουργία και βιωσιμότητα της και να συμπαρασταθεί για πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και συμβάσεις.

Ενημερώνω, ώστε να κάνουμε τουλάχιστο το λιγότερο που μας αναλογεί, κατεβάζοντας σχετικό ψήφισμα στην επόμενη συνέλευση, και να το ψάξουμε περισσοτερο μέχρι τότε όσοι και όσες ενδιαφερόμαστε.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”