Νόμος Πλαίσιο...
Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos
- Σουβλακοφάγος
- Real Name: Νίκος
- Facebook ID: 661164630
Νόμος Πλαίσιο...
Καλησπέρα θα ήθελα να ξέρω αν ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος καθώς είναι πολύ σημαντικό για την περίπτωση μου.
Είχα γραφτεί στο πρώτο εξάμηνο στην σχολή το φθινόπωρο του 2006 ... παρόλα αυτά εγώ σπούδαζα για 3,5 χρόνια στο εξωτερικό και στην ΣΕΜΦΕ απλά γραφόμουν στο επόμενο εξάμηνο τυπικά .
Πλέον αποφάσισα να σταματήσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό και να γυρίσω να συνεχίσω κανονικά αυτή τη φορά στην ΣΕΜΦΕ .
Είμαι αναγκασμένος να τελειώσω την σχολή σε 5,5 χρόνια την σχολή σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο ?
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω έτσι ώστε να αποφύγω τον συγκεκριμένο περιορισμό ?
http://www.posdep.gr/index.php?option=c ... Itemid=129
Είχα γραφτεί στο πρώτο εξάμηνο στην σχολή το φθινόπωρο του 2006 ... παρόλα αυτά εγώ σπούδαζα για 3,5 χρόνια στο εξωτερικό και στην ΣΕΜΦΕ απλά γραφόμουν στο επόμενο εξάμηνο τυπικά .
Πλέον αποφάσισα να σταματήσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό και να γυρίσω να συνεχίσω κανονικά αυτή τη φορά στην ΣΕΜΦΕ .
Είμαι αναγκασμένος να τελειώσω την σχολή σε 5,5 χρόνια την σχολή σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο ?
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω έτσι ώστε να αποφύγω τον συγκεκριμένο περιορισμό ?
http://www.posdep.gr/index.php?option=c ... Itemid=129
Θα σε τιμωρήσω σκληρά στο όνομα του Τζατζικιού 
-
papagalakos
Re: Νόμος Πλαίσιο...
Θεωρητικά ο νόμος ισχύει και απ' όσο ξέρω έχει εφαρμωστεί και σε πολλές σχολές με διαγραφές φοιτητών. Γενικά υπάρχει τρόπος να πάρεις αναβολή νομίζω σε συνενόηση με τη διεύθυνση της σχολής.
- Σουβλακοφάγος
Δηλαδή αν πάω και εξηγήσω στην διεύθυνση της σχολής πως έχει η κατάσταση θα καταφέρω να διαγράψω τα εξάμηνα που δεν μου χρειάζονται ?papagalakos έγραψε:Θεωρητικά ο νόμος ισχύει και απ' όσο ξέρω έχει εφαρμωστεί και σε πολλές σχολές με διαγραφές φοιτητών. Γενικά υπάρχει τρόπος να πάρεις αναβολή νομίζω σε συνενόηση με τη διεύθυνση της σχολής.
-
papagalakos
Ξέρω ότι αυτό σίγουρα γίνεται αν έχασες τα εξάμηνα λόγο ανωτέρας βίας. Υποθέτω όμως ότι εφόσων οι διαγραφές των φοιτητών είναι στην αρμοδιότητα του ΕΜΠ δεν θα σου πούνε τίποτα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα με το να απευθυνθείς στη Κυριάκη.
- Σουβλακοφάγος
Ευχαριστώ πολύ φίλε
αν ξέρει και κάποιος άλλος τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις
ας βοηθήσει
αν ξέρει και κάποιος άλλος τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις
ας βοηθήσει
Έχω την εντυπωση οτι ισχύει 2n δλδ 10 χρονια στην προκειμένη...
Οχι δλδ n+2..
Οχι δλδ n+2..
- Σουβλακοφάγος
ναι αλλά εγώ είμαι είδη στο 4ο έτοςalexk έγραψε:Έχω την εντυπωση οτι ισχύει 2n δλδ 10 χρονια στην προκειμένη...
Οχι δλδ n+2..
οπότε έχω άλλα 6
και για να αισθάνομαι πιο ασφαλής θα ήθελα να ξέρω αν έχω δικαίωμα για περισσότερα μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με σχολή παρά μόνο για να γραφτώ
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Η εφαρμογη του νομου πλασιου, απ οσο ξερω, εφαρμοζεται κατα σχολη και στο πολυτεχνειο δεν εχει εφαρμοστει κατι τετοιο. Προς το παρον τουλαχιστον.

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
F(x)
- Real Name: function
- Facebook ID: 0
Φιλε η γνωμη μου ειναι να ρωτηκσεις τη γραμματεια εστω και τηλεφωνικως και να επιμεινεις.
Γενικά ισχύει μόνο το 2ν. Βλέπε Άρθρο 14 παράγραφος 1α του νόμου στη σελίδα 6 του pdf.alexk έγραψε:Έχω την εντυπωση οτι ισχύει 2n δλδ 10 χρονια στην προκειμένη...
Οχι δλδ n+2..
Δηλαδή:
...η ανώτατη διάρκεια φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, προσαυξανόμενο κατά 100%.
Άρα σε εμάς 10 χρόνια, αντί για 5.
Λίγο πιο κάτω λέει και για διακοπή σπουδών...
Αυτό έχει ψηφιστεί στην Ελλάδα. Τώρα τι συμβαίνει στο κράτος του Ε.Μ.Π. δεν γνωρίζω...
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
-
Katestramenos
Όλα αυτά είναι σε θεωριτική βάση. Πρακτικά σήμερα στη σχολή μας υπάρχουν φοιτητές που βρίσκοντα το 11ο έτος σπουδών(εισακτέοι του 99) χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Γενικότερα στο ΕΜΠ υπάρχουν περιπτώσεις για 12ο, 13ο και βάλε έτος οπότε τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα
- Σουβλακοφάγος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
έχω ηρεμήσει κάπως
αύριο θα περάσω από την σχολή να δω τι θα μου πουν και αυτοί
αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω από αυτά που είπατε
είναι ευπρόσδεκτος στο θέμα
καλημέρες
έχω ηρεμήσει κάπως
αύριο θα περάσω από την σχολή να δω τι θα μου πουν και αυτοί
αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω από αυτά που είπατε
είναι ευπρόσδεκτος στο θέμα
καλημέρες
- Σουβλακοφάγος
ευχαριστώ φίλεChris έγραψε:Α! Και Welcome Back.
αλλά όλα εξαρτώνται από το τι θα μου πουν αύριο
-
Katestramenos
Θα σου συνιστουσα πάντως να μην τους πεις πως ήσουν για σπουδές στο εξωτερικό και ταυτόχρονα γραφόσουν και στη σχολή. Παίζει να είναι παράνομο κι αν είναι τότε θα έχεις πιο σοβαρά προβλήματα. Απλά πήγαινε ρώτα για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχεις αν και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τα έτη φοίτησης.