Tips για ταξίδια

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Tips για ταξίδια

Δημοσίευση από Artemoila »

Με αφορμή την εκδρομή του τρίτου έτους που πλησιάζει θα ήταν καλό συνάδελφοι που έχουν εμπειρία με ταξίδια να παραθέσουν τις ιδέες τους για πράγματα που θα ήταν καλό να γνωρίζουν όλοι για να μην τρέχουμε σα το Βέγγο αργότερα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όσοι καπνίζουν να προμηθευτούν καπνά από εδώ γιατί εκεί ειναι πανάκριβα!! (όχι ότι εδω πάνε κ πολύ πίσω...) Επίσης καλό θα ήταν να κουβαλάτε κανά παυσίπονο, τραυμαπλάστ κτλ.. Θέλω να ακούσω και προτάσεις για την διαχείριση των χρημάτων, όλα πάνω μας vs καρτες κοκ.
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................
Facebook ID: 0

Re: Tips για ταξίδια

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Για τέτοιου είδους ταξίδι σαν αυτό του 3ου έτους δεν έχω να πω κάτι που δεν θα σου χουν ήδη πει. Καπνά απο δω και μπουκαλάκια (όχι νερού) για το πλοίο. καλές τιμές είχε στο μαγαζί του λιμανιού τις πάτρας στα μπουκάλια λίτρου.Επίσης πολλά ντεπόν για τα χανγκόβερ και ότι φάρμακα μπορεί να παίρνει κανείς γιατί αν ξεμείνει δε τα δίνουν ευκολα χωρίς συνταγές και κανα αντιβιοτικό αχρείαστο να ναι αλλά ποτέ δε ξέρεις.Νερό πέρσυ (νομίζω κάθε φορά το κανανε) είχαν προμηθευτεί τα πούλμαν και τα παίρναμε 50 λεπτά απο κει γιατί οι ευρωπαίοι το χρεώνουν όσο τη βενζίνα οπότε λογικά και φέτο κάτι τέτοιο θα γίνει.

Όσον αφορά τα λεφτά εγώ προτείνω να τα χεις πάνω σου τα περισσότερα χρήματα και να χεις σε λογαριασμό για περίπτωση ανάγκης.Παρά το κινδυνο να τα χάσεις γλυτώνεις πολλά γιατί η κάθε ανάληψη χρεώνει αρκετά.Γενικά όσες λιγότερες αναλήψεις τόσο το καλύτερο.Έγω τα χα φίφτυ φίφτυ και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με εξαίρεση την Ελβετία που τη πάτησα γιατί σήκωσα παραπάνω απ'όσα χρειαζόμουν και μετά μου μείναν φράγκα τα οποιά όταν άλλαξα, με καναν σα τη τζούλια στο γνωστό ντιβιντί.. Άλλη προμήθεια γράφαν στο μπυρώ ντε σαντζέ, άλλη πήραν και άκρη δεν έβγανα.

Α και στη γερμανία προσέχτε τι μαλ***ες λέτε στους περαστικούς στα ελληνικά γιατί θα τη πατήσετε..Κύριως αναφέρομαι στους κυρίους που μπορεί να θελήσουν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τα "πνευματικά" προσόντα κάποιας δεσποινίδας με μη κόσμιο τρόπο. Πολλοί την πάτησαν. :twisted:
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Lesta
Real Name: Lesta

Δημοσίευση από Lesta »

Ih8 mags έγραψε:Α και στη γερμανία προσέχτε τι μαλ***ες λέτε στους περαστικούς στα ελληνικά γιατί θα τη πατήσετε..Κύριως αναφέρομαι στους κυρίους που μπορεί να θελήσουν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τα "πνευματικά" προσόντα κάποιας δεσποινίδας με μη κόσμιο τρόπο. Πολλοί την πάτησαν. :twisted:
Ελάτε πείτε, δεν πάτε για το cern ε? :wink:
Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας

Tips για ταξίδια

Δημοσίευση από sos »

Off Topic
Lesta έγραψε:Ελάτε πείτε, δεν πάτε για το cern ε? :wink:
Έλα, πες την αλήθεια, βλέπεις κι εσύ Ράδιο Αρβύλα. :P
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
marousiotis
Real Name: ---

Δημοσίευση από marousiotis »

Εγω θα προτεινα, κυριως στους καπνιστες, και κανενα φαρμακο για το βηχα. Τα ιδια φαρμακα στο εξωτερικο εχουν διαφορετικα ονοματα και η συννενοηση στο φαρμακειο ειναι αρκετα δυσκολη. Ασε που, οπως αναφερθηκε, λιγα δινονται χωρις συνταγη...
Επισης αν πατε και φετος στο μουσειο της ferrari, οσοι εχετε διπλωμα οδηγησης (και ενδιαφερεστε...) παρτε το μαζι σας. Με 100 ευρω και το διπλωμα μπορειτε να οδηγησετε μια ferrari στους δρομους του Μαρανελο για ενα τεταρτο...
Άβαταρ μέλους
Artemoila

Στην Ελβετία μου είχαν πει ότι δέχονται τα ευρώ αλλά δίνουν φράγκα ρέστα. Ισχύει;
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags

Σε πολλά μέρη ναι αλλά από ένα σημείο και μετά που είχα μόνο φράγκα δε μπορώ να πω με σιγουριά έχω την εντύπωση όχι παντού πάντως αν κάποιος με καλύτερη μνήμη θυμάται..Αν περάσετε και σεις από Ιντερλάγκεν μη βιαστείτε να ξενερώσετε που ναι χωριό, υπάρχει μπαράκι που μένει ως αργά είναι τρέντυ ροκάδικο
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Artemoila έγραψε:Στην Ελβετία μου είχαν πει ότι δέχονται τα ευρώ αλλά δίνουν φράγκα ρέστα. Ισχύει;
Όταν είχαμε πάει εμείς, σε οργανωμένα ταμεία (π.χ. super-market), πλήρωνες και σου έδιναν ρέστα σε ότι ήθελες!
Αν καταφέρετε να συννενοηθείτε, με τα βλαχογαλλικά που μιλάνε.....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags

Αν καταφέρετε να συννενοηθείτε, με τα βλαχογαλλικά που μιλάνε....
Εμένα πάντως μου κάναν εντύπωση οι Ελβετοί στο θέμα συννενόησης..Είδικα σε μια περίπτωση που θέλαμε να μάθουμε για κανά κλαμπ ή μπαρ για βράδυ,αρχίσαμε εμείς με γαλλικά έπειτα γερμανικά για να μας προτείνει ο ίδιος ο Ελβετός μετά να μας τα πει στα αγγλικά γιατί δε καταλαβαίναμε χριστό.Γενικά οι περισσότεροι μιλάνε καλά και τις τρεις γλωσσες και είναι πολύ εξυπηρετικοί.Δυσκολία είχαμε μόνο με τους ιταλιάνους που δε τη παλεύουν και πολύ με τ'αγγλικά.Στη Γερμανία από την άλλη ή θα πέσετε σ'Ελληνα ή σε Γερμανό που ξέρει σίγουρα αρκετά αγγλικά.
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
Artemoila

Επίσης καλό θα ήταν (αχρείαστο να ναι) να εχετε μαζί σας μια κάρτα υγειας από το ανάλογο ταμείο που είστε ασφαλισμένοι
de profundis
Real Name: ...

Δημοσίευση από de profundis »

Πάντως ο Κουρκουλής είπε πως συμπεριλαμβάνεται ασφάλεια στα χρήματα που δώσαμε,οπότε δεν είναι απαραίτητη η κάρτα υγείας..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”