Φυσική και Τεχνολογία των Laser
Moderators: markelos, Ryu, meleneemil, Nasia!
- Μεταβαρόνος Isnogood
Φυσική και τεχνολογία των Laser
Ξέρει κανείς τί ώρα γίνεται σήμερα το εργαστήριο?
Last edited by timos_m on Thu May 07, 2009 3:05 pm, edited 1 time in total.
Reason: Άλλαξα το όνομα του μαθήματος στο σωστό.
Reason: Άλλαξα το όνομα του μαθήματος στο σωστό.
- Episkeptis
Παιδιά μήπως είναι εύκολο να ανεβάσει κάποιος τις ασκήσεις που έχουν λυθεί την Τρίτη και σήμερα στο μάθημα των laser?
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
Τα ζώα μπορεί να φωνάζουνε και να πλακώνονται στις μπουνιές. Ποτέ όμως δε χρησιμοποιούν τη σπιουνιά, τους μπάτσους, ή άλλα συγγενή ζώα για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, πράγμα που συνηθίζεται στην κοινωνία των ανθρώπων,που δεν είναι δυστυχώς ζώα. Η κοινωνία των ανδρών είναι σιχαμερή. Η κοινωνία των γυναικών το ίδιο.Ζήτω η κοινωνία των παιδιών και των ζώων όχι όλων. Αυτών που δεν έχουν αποχτήσει ακόμη ανθρώπινες συνήθειες. (Ν. Άσιμος)
Re: Φυσική των Laser
Υπάρχει μήπως η ύλη απο το μάθημα Φυσικη κ τεχν των laser?
Και βασικά έχω μπερδευτεί με το ποιά βιβλία τλκ είναι σε αυτό το μάθημα κ ποιά είναι στης Οπτοηλεκτρονικης.
Γέρασα κ ξέχασα....
Και βασικά έχω μπερδευτεί με το ποιά βιβλία τλκ είναι σε αυτό το μάθημα κ ποιά είναι στης Οπτοηλεκτρονικης.
Γέρασα κ ξέχασα....
Τουλάχιστον πείτε μου αν τα βιβλία του μαθήματος είναι:
1.Εισαγωγη στην οπτοηλεκτρονική
2.Αρχές των lasers
3.Συμπληρωματικές σημειώσεις οπτοηλεκτρονικής.
1.Εισαγωγη στην οπτοηλεκτρονική
2.Αρχές των lasers
3.Συμπληρωματικές σημειώσεις οπτοηλεκτρονικής.
Η ύλη που έχει δώσει αν δεν κάνω λάθος είναι από το Αρχές των laser του Svelto και από το βοήθημα με τα προβλήματα του ιδίου.Αν και εμένα με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα το βιβλίο Οπτοηλεκτρονικής που πήραμε στο περασμένο εξάμηνο (Οπτοηλεκτρονική-Μια Εισαγωγή , των Hawkes -Wilson)
Να κάνω μια ερώτηση.
Αν κάποιος κάνει μια ανάγνωση του βιβλιου αρχές των lasers ωστε να πάρει μια ιδέα και μετά διαβάσει τις σημειώσεις του Σεραφετ και τα προβλήματα, είναι ok με την εξέταση?Το περνάει...?
Αν κάποιος κάνει μια ανάγνωση του βιβλιου αρχές των lasers ωστε να πάρει μια ιδέα και μετά διαβάσει τις σημειώσεις του Σεραφετ και τα προβλήματα, είναι ok με την εξέταση?Το περνάει...?
- Wizard
- Forum Administrator
- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Όχι, δεν είναι απαραίτητη η ανάγνωση του βιβλίου, αφού κάθε χρόνο είναι σχεδόν ίδια τα θέματα. Συνεπώς με αυτά που λες εσύ παίρνεις και βαθμό. 
οκ, ίσως είμαι λίγο υπερβολικός.

οκ, ίσως είμαι λίγο υπερβολικός.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Ωραία να ρωτησω κατι αλλο γι αυτους που διαβαζουν τωρα το μαθημα.
Διαβαζω τις σημειωσεις του Σεραφετ κ παραλληλα κ τις ασκησεις που εχει μεσα.Εχω την εντυπωση πως εχει λαθη σε πραξεις...
Για παραδειγμα τα προβληματα 1.3 και 1.4.
Στο 1.3 γιατι αντιστοιχει το λ=0.55μm σε συχνοτητα 18.181 cm^-1.Και συχνοτητα σε cm^-1 ???Ο τυπος για να δω σε τι συχνοτητα αντιστοιχει το συγκεκριμενο λ δεν ειναι ο c=λf ??? Και το θερμοκρασία δωματίου ποσους K θεωρείται οτι είναι?
Τα ίδια βλεπω και στην 1.4!
Τόσο λάθος ειμαι?
Διαβαζω τις σημειωσεις του Σεραφετ κ παραλληλα κ τις ασκησεις που εχει μεσα.Εχω την εντυπωση πως εχει λαθη σε πραξεις...
Για παραδειγμα τα προβληματα 1.3 και 1.4.
Στο 1.3 γιατι αντιστοιχει το λ=0.55μm σε συχνοτητα 18.181 cm^-1.Και συχνοτητα σε cm^-1 ???Ο τυπος για να δω σε τι συχνοτητα αντιστοιχει το συγκεκριμενο λ δεν ειναι ο c=λf ??? Και το θερμοκρασία δωματίου ποσους K θεωρείται οτι είναι?
Τα ίδια βλεπω και στην 1.4!
Τόσο λάθος ειμαι?
Κανείς...?
Ας ζητήσω κ άλλα εγω...
Τπτ λυμένες ασκήσεις υπάρχουν πουθενά...?
Τπτ λυμένες ασκήσεις υπάρχουν πουθενά...?