Ελληνική Δημοκρατία - Αστική Ολιγαρχία - Φοιτητικές Εκλογές
-
papagalakos
Ελληνική Δημοκρατία - Αστική Ολιγαρχία - Φοιτητικές Εκλογές
«Όταν στη δημοκρατία ο οργανωμένος λαός έχει την υπέρτατη εξουσία, τότε αυτό είναι δημοκρατία. Όταν η υπέρτατη εξουσία βρίσκεται στα χέρια μιας μερίδας του λαού, τότε αυτό λέγεται αριστοκρατία.»
Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ
Η χώρα έχει ένα πρόσωπο κι ένα προσωπείο. Σήμερα έπεσε το προσωπείο και είδαμε το πρόσωπο. Το πρόσωπο της διαφθοράς και της ρεμούλας.
Η αστική δημοκρατία παραδέχεται ανοιχτά πλέον την απολυταρχία της. Οι εκφραστές και υπερασπιστές της, δημοσιογράφοι, καναλάρχες, επιχειρηματίες, βουλευτές και λοιποί καλογυαλισμένοι παραδέχονται ανοιχτά ότι τα παίρνουν, ότι πατάν στη πλάτη μας και ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Η αστυνομία είναι πλέον πάνοπλη και ετοιμοπόλεμη. Ένας αστικός στρατός που τόσο πολύ θυμίζει τους ροπαλοφόρους μπράβους των τυρράνων στην αρχαία Αθήνα, στον ίδιο τόπο, πριν 2000 χρόνια.
Καταστολή με χημικά που έχουν απαγορευθεί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο από τη συνθήκη της Γενεύης. Ποινικοποίηση της αντίστασης, ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων, προληπτικές συλλήψεις. Είμαστε όλοι ύποπτοι από πριν για την ανατροπή του καθεστώτος. Κάτι που οι ίδιοι βαφτίζουν τρομοκρατία.
Η μισή υπόθεση είναι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει εδώ. Να συνειδητοποιήσουμε πόσα χρήματα υπάρχουν στις τσέπες πόσων λίγων. Να συνειδητοποιήσουμε τελικά ότι οι πλούσιοι με τους πλούσιους και οι φτωχοί με τους φτωχούς.
Τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του συστήματος. Κι αν το σύστημα περνάει κρίση το δικό μας συμφέρον είναι να το τσακίσουμε.
Η άλλη μισή υπόθεση είναι να σηκωθούμε από εκεί που καθόμαστε. Οι εκλογές δεν θα σώσουν τίποτα. Ούτε οι βουλευτικές, ούτε οι αυριανές, φοιτητικές. Λευκή επιταγή, ή καλύτερος διαχειρηστής για το ίδιο σύστημα.
Σιωπιλή διαμαρτυρία.
Καμία διορισμένη ή εκλεγμένη πρωτοπορεία δεν θα σε σώσει. Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας.
Ο αγώνας είναι δική σου υπόθεση.
Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ
Η χώρα έχει ένα πρόσωπο κι ένα προσωπείο. Σήμερα έπεσε το προσωπείο και είδαμε το πρόσωπο. Το πρόσωπο της διαφθοράς και της ρεμούλας.
Η αστική δημοκρατία παραδέχεται ανοιχτά πλέον την απολυταρχία της. Οι εκφραστές και υπερασπιστές της, δημοσιογράφοι, καναλάρχες, επιχειρηματίες, βουλευτές και λοιποί καλογυαλισμένοι παραδέχονται ανοιχτά ότι τα παίρνουν, ότι πατάν στη πλάτη μας και ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Η αστυνομία είναι πλέον πάνοπλη και ετοιμοπόλεμη. Ένας αστικός στρατός που τόσο πολύ θυμίζει τους ροπαλοφόρους μπράβους των τυρράνων στην αρχαία Αθήνα, στον ίδιο τόπο, πριν 2000 χρόνια.
Καταστολή με χημικά που έχουν απαγορευθεί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο από τη συνθήκη της Γενεύης. Ποινικοποίηση της αντίστασης, ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων, προληπτικές συλλήψεις. Είμαστε όλοι ύποπτοι από πριν για την ανατροπή του καθεστώτος. Κάτι που οι ίδιοι βαφτίζουν τρομοκρατία.
Η μισή υπόθεση είναι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει εδώ. Να συνειδητοποιήσουμε πόσα χρήματα υπάρχουν στις τσέπες πόσων λίγων. Να συνειδητοποιήσουμε τελικά ότι οι πλούσιοι με τους πλούσιους και οι φτωχοί με τους φτωχούς.
Τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του συστήματος. Κι αν το σύστημα περνάει κρίση το δικό μας συμφέρον είναι να το τσακίσουμε.
Η άλλη μισή υπόθεση είναι να σηκωθούμε από εκεί που καθόμαστε. Οι εκλογές δεν θα σώσουν τίποτα. Ούτε οι βουλευτικές, ούτε οι αυριανές, φοιτητικές. Λευκή επιταγή, ή καλύτερος διαχειρηστής για το ίδιο σύστημα.
Σιωπιλή διαμαρτυρία.
Καμία διορισμένη ή εκλεγμένη πρωτοπορεία δεν θα σε σώσει. Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας.
Ο αγώνας είναι δική σου υπόθεση.
-
papagalakos
Re: Ελληνική Δημοκρατία - Αστική Ολιγαρχία - Φοιτητικές Εκλογές
ΠΑΣΠ - ΔΑΠ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ
ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ"
ΠΚΣ - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΛΕΥΚΟ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΝΩ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ, ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ"
ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ"
ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ- ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ
ομάδα ARF
(ανεξάρτητοι φοιτητές ΣΕΜΦΕ)
ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ
ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ"
ΠΚΣ - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΛΕΥΚΟ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΝΩ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ, ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ"
ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ
ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ- ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ
ομάδα ARF
(ανεξάρτητοι φοιτητές ΣΕΜΦΕ)
arf ? οχι @rf ?
-
papagalakos
Το @ είναι αλφάδι; Χμ, γιατί όχι... Δεν το έχουμε λήξει ακόμα. Για την ώρα έχουμε καταλήξει σε κάτι τέτοιο

Εξάλου, η γραμμή μας είναι καμπύλη. Οπότε ένα "Α" δεν θα κάνει τη διαφορά.
edit:

Εξάλου, η γραμμή μας είναι καμπύλη. Οπότε ένα "Α" δεν θα κάνει τη διαφορά.
edit:
Off Topic
Το topic ας μην θεωρηθεί spaming. Έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Άλλωστε δεν υπάρχει ζήτημα πολιτικής υπεραξίας ή οποιουδήποτε οφέλους, αφού ούτε κομματική παράταξη είμαστε, ούτε στις εκλογές κατεβαίνουμε. Αντιθέτως είμαστε ανοιχτή ανεξάρτητη ομάδα.
ομορφα και επαναστατικα διανθισμενη η αποψη σου, αλλα στην ουσια της δεν διαφερει και πολυ απ αυτο το παιδακι που ειχε κατεβασει πλαισιο ανοιχτης σχολης και ελεγε πως αναγνωριζει τα προβληματα, αλλα να μην κανουμε κατι τωρα, ας σκεφτουμε κατι...η αποχη προσμετραται σαν αδιαφορια, οχι σαν διαμαρτυρια και η αδιαφορια δεν σε συμφερει αν τα παραπανω ειναι η αποψη σου...καλως η κακως η καλπη των φοιτητικων ειναι η πρωτη που θα ανοιξει μετα την ανακοινωση των μετρων...νομιζεις πως θα πεσει σε ψηφους η δαπ κ η πασπ...; μακαρι αν κ δεν το πιστευω, εχουν μηχανισμους για να μπορει αυριο στη τιβι να λεει για το μεγαλο ποσοστο της νεας γενιας που επικροτει τα μετρα για να σωθει η χωρα και τετοιες πιπες...
ειτε σ αρεσουν ειτε οχι, ευτυχως υπαρχουν δυναμεις που πανε τα πραγματα λιγουλακι πιο μπροστα,και θα γυρισει κ ο τροχος...
σε πολλες περιπτωσεις το προβλημα, το αντιστοιχο με το δικο σου, με αυτες τις δυναμεις, δεν ειναι πολιτικης φυσεως η αστικης προπαγανδας, αλλα ψυχολογικης! (θελω να διαφερω, δεν με χαιδευε πολυ η μαμα, δεν εχω γκομενα,μου φταινε ολα κλπ) αλλες φορες παλι ειναι! μην το παρεις προσωπικα γιατι δεν ειναι ετσι, ουτε που σε ξερω.
αλλες φορες παλι πολλοι συμμετεχουν σε διαφορες ομαδες για παρομοιους λογους, για να ανηκουν καπου, γιατι τους δερναν στο σχολειο κ τους περναν το κολατσιο..
τεσπα περαν της πλακας, η αποψη ειναι σαν την κωλοτρυπιδα, ολοι εχουν απο μια...απ το να κλανεις μονος σου, καλυτερα συλλογικα...ποιος ξερει;;μπορει με το μεθανιο σου να πνιξεις κανα μετρο... οσο για την πολυφωνιααα...ακου λιγο Liszt...
μαγεια....ετσι ερχονται αποτελεσματα...με τη συνθεση...
παντως εγω προσωπικα αυτο που στηριζω και στο δρομο και σε καθε μαχη και αυριο απεχει εκατονταδες μιλια απο ενα συννεφο μεθανιου και εχει δωσει αιμα και πνοη σε μικρους κ μεγαλους αγωνες χρονια χρονια χρονια τωρα...
σε οτι αφορα τη συμμετοχη σε αντιδραστικους μηχανισμους και δομες κ τα συναφη διαβασε λενιν αφου πουλιεσαι για αριστερος...
ειτε σ αρεσουν ειτε οχι, ευτυχως υπαρχουν δυναμεις που πανε τα πραγματα λιγουλακι πιο μπροστα,και θα γυρισει κ ο τροχος...
σε πολλες περιπτωσεις το προβλημα, το αντιστοιχο με το δικο σου, με αυτες τις δυναμεις, δεν ειναι πολιτικης φυσεως η αστικης προπαγανδας, αλλα ψυχολογικης! (θελω να διαφερω, δεν με χαιδευε πολυ η μαμα, δεν εχω γκομενα,μου φταινε ολα κλπ) αλλες φορες παλι ειναι! μην το παρεις προσωπικα γιατι δεν ειναι ετσι, ουτε που σε ξερω.
αλλες φορες παλι πολλοι συμμετεχουν σε διαφορες ομαδες για παρομοιους λογους, για να ανηκουν καπου, γιατι τους δερναν στο σχολειο κ τους περναν το κολατσιο..
τεσπα περαν της πλακας, η αποψη ειναι σαν την κωλοτρυπιδα, ολοι εχουν απο μια...απ το να κλανεις μονος σου, καλυτερα συλλογικα...ποιος ξερει;;μπορει με το μεθανιο σου να πνιξεις κανα μετρο... οσο για την πολυφωνιααα...ακου λιγο Liszt...
μαγεια....ετσι ερχονται αποτελεσματα...με τη συνθεση...
παντως εγω προσωπικα αυτο που στηριζω και στο δρομο και σε καθε μαχη και αυριο απεχει εκατονταδες μιλια απο ενα συννεφο μεθανιου και εχει δωσει αιμα και πνοη σε μικρους κ μεγαλους αγωνες χρονια χρονια χρονια τωρα...
σε οτι αφορα τη συμμετοχη σε αντιδραστικους μηχανισμους και δομες κ τα συναφη διαβασε λενιν αφου πουλιεσαι για αριστερος...
- pasquale
- Real Name: Λάμπρος
- Facebook ID: 0
Ίσως βγαινω λίγο offtopic αλλά τα αρχικά του arf τι σημαίνουν? Κατα τα άλλα τους έχω βαρεθεί, να απεχουμε όλοι. Έχει καταντήσει ο θεσμός πανηγυράκι αλλά και γενικά ο φοιτητικός συνδικαλισμός. Κατά τη γνώμη μου οι φοιτητικές εκλογές είαναι πιο πολύ αναμέτρηση κομμάτων και όχι ουσιαστικών επιχειρημάτων, για εσωτερική κατανάλωση των παρατάξεων. Δυστυχώς. Αν όλοι οι φοιτητές δεν ενδιαφερθούμε για τα του οίκου μας δεν γίνεται μόνο με μια ψήφο κάθε χρόνο. Απ' τη στιγμή που η κάθε παράταξη κυρίως κομματική οχυρώνεται πίσω από τη "γραμμή" της, ακόμα και σωστές ιδέες να υπάρχουν, που υπάρχουν, δεν αναδεικνύονται και δεν υπάρχει διάλογος.
-
papagalakos
@zinovia
Θα με ενδιέφερε να κάνουμε αυτή τη κουβέντα λίγο πιο αναλυτικά, αλλά πρέπει να φύγω. Ας γράψω όμως δυό λόγια πριν, αν και λίγο πρόχειρα.
Καταρχάς για να είναι ξεκάθαρο το "κολεγιακό" "ομάδα". Τα ίδια ακριβώς θα μπορούσα να πω (και είχα πει άλλωστε πέρισυ) και μόνος μου. Το "ομάδα RAF" είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από μια συνέλευση. Δεν συνοδεύεται από κανένα είδους σεχταρισμό ή αντίληψη ότι βρίσκεται κάπου αλλού. Ίσα ίσα που έχει τόση αυτογνωσία ώστε να μην αναγνωρίζει καν την ύπαρξη μελών. Είναι σαν κείμενο που υπογράφει η παρέα τάδε. Απλά αντί για ένα κλασικό του τύπου "αναρχικοι για τον εμπρησμο της σταθεροτητας" πχ, ιντιμιακου τυπου το είπαμε αρφ.
Βγάζω εύκολα το συμπέρασμα ότι είσαι στη πκσ (κνε;). Οκ, δεν είναι κακό. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να εξηγήσω γιατί το κκε το ένα ή το άλλο.
Όπως και να 'χει εσύ παραποιείς αυτό που είπα. Δεν έγραψα δηλαδή "άκυρο - αποχή - ξάπλα", αλλά "αποχή και αγώνες μαζικοί". Που σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα φοβηθεί ένα μάτσι ψήφους, χαρτιά, στιβαγμένα σε μια κάλπη. Ίσα ίσα που θα το θεωρήσει επιβεβαίωση της δύναμής του. Η δύναμη της αστικής δημοκρατίας είναι να επανεκλέγει τον εαυτό της, λέγοντας πάντα, "να, εμένα με θέλουν οι πολλοί". Αν δεν έχει τέτοια εντολή όμως, αν δηλαδή εκλέγεται από το 30, το 20 ή και λιγότερο % δεν θα έχει νομιμοποίηση. Δεν θα περνάει αντιλαϊκούς νόμους; Όχι, φυσικά και θα περνάει. Όπως περνάει και τώρα και όπως θα περνάει και όσο υπάρχει. Απλά τότε θα έχει πέσει και το τελευταίο πρόσχημα δημοκρατίας.
Δεν είμαι με τον ατομικό δρόμο. Συλλογικά και ενωτικά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά λέγαμε όταν ήμουν στο ΣΥΝ. Τελικά όμως, ΣΥΝ, ΚΚΕ, λοιπή καθεστωτική αριστερά ο πιο σκληρός αγώνας που δίνεθι είναι για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πείσει ότι είναι πιο κοντά στο μαρξισμό. Στο ενδιάμεσο έχουμε φτάσει στο 1800 βέβαια, αλλά δεν πειράζει σου λέει. Όταν λήξουμε ποιός είναι ο πιο αγωνιστής, όταν οριμάσουν οι συνθήκες, θα τα πάρουμε όλα πίσω.
...
Θα ήθελα να συνεχίσω αλλά επειδή δεν προλαβαίονω θα κλείσω με δύο τσιτάτα.
"Μας λέτε να περιμένουμε τις συνθήκες να οριμάσουν. Αλλά αυτές έχουν αρχίσει να σαπίζουν"
Τρότσκι
"Η επανάσταση χτύπησε την πόρτα αλλά δεν ήταν κανείς κι έφυγε"
σύνθημα από το γαλλικό Μάη του 68'
edit:
ARF είναι αναγραμματισμός του RAF. Θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε κλισέ "αριστεροί φοιτητές" κλπ, αλλά είπαμε να βάλουμε λίγη φαντασία. Έτσι αρφ είναι και αυτό που λέει ο σύντροφος σνούπη.
Θα με ενδιέφερε να κάνουμε αυτή τη κουβέντα λίγο πιο αναλυτικά, αλλά πρέπει να φύγω. Ας γράψω όμως δυό λόγια πριν, αν και λίγο πρόχειρα.
Καταρχάς για να είναι ξεκάθαρο το "κολεγιακό" "ομάδα". Τα ίδια ακριβώς θα μπορούσα να πω (και είχα πει άλλωστε πέρισυ) και μόνος μου. Το "ομάδα RAF" είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από μια συνέλευση. Δεν συνοδεύεται από κανένα είδους σεχταρισμό ή αντίληψη ότι βρίσκεται κάπου αλλού. Ίσα ίσα που έχει τόση αυτογνωσία ώστε να μην αναγνωρίζει καν την ύπαρξη μελών. Είναι σαν κείμενο που υπογράφει η παρέα τάδε. Απλά αντί για ένα κλασικό του τύπου "αναρχικοι για τον εμπρησμο της σταθεροτητας" πχ, ιντιμιακου τυπου το είπαμε αρφ.
Βγάζω εύκολα το συμπέρασμα ότι είσαι στη πκσ (κνε;). Οκ, δεν είναι κακό. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να εξηγήσω γιατί το κκε το ένα ή το άλλο.
Όπως και να 'χει εσύ παραποιείς αυτό που είπα. Δεν έγραψα δηλαδή "άκυρο - αποχή - ξάπλα", αλλά "αποχή και αγώνες μαζικοί". Που σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα φοβηθεί ένα μάτσι ψήφους, χαρτιά, στιβαγμένα σε μια κάλπη. Ίσα ίσα που θα το θεωρήσει επιβεβαίωση της δύναμής του. Η δύναμη της αστικής δημοκρατίας είναι να επανεκλέγει τον εαυτό της, λέγοντας πάντα, "να, εμένα με θέλουν οι πολλοί". Αν δεν έχει τέτοια εντολή όμως, αν δηλαδή εκλέγεται από το 30, το 20 ή και λιγότερο % δεν θα έχει νομιμοποίηση. Δεν θα περνάει αντιλαϊκούς νόμους; Όχι, φυσικά και θα περνάει. Όπως περνάει και τώρα και όπως θα περνάει και όσο υπάρχει. Απλά τότε θα έχει πέσει και το τελευταίο πρόσχημα δημοκρατίας.
Δεν είμαι με τον ατομικό δρόμο. Συλλογικά και ενωτικά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά λέγαμε όταν ήμουν στο ΣΥΝ. Τελικά όμως, ΣΥΝ, ΚΚΕ, λοιπή καθεστωτική αριστερά ο πιο σκληρός αγώνας που δίνεθι είναι για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πείσει ότι είναι πιο κοντά στο μαρξισμό. Στο ενδιάμεσο έχουμε φτάσει στο 1800 βέβαια, αλλά δεν πειράζει σου λέει. Όταν λήξουμε ποιός είναι ο πιο αγωνιστής, όταν οριμάσουν οι συνθήκες, θα τα πάρουμε όλα πίσω.
...
Θα ήθελα να συνεχίσω αλλά επειδή δεν προλαβαίονω θα κλείσω με δύο τσιτάτα.
"Μας λέτε να περιμένουμε τις συνθήκες να οριμάσουν. Αλλά αυτές έχουν αρχίσει να σαπίζουν"
Τρότσκι
"Η επανάσταση χτύπησε την πόρτα αλλά δεν ήταν κανείς κι έφυγε"
σύνθημα από το γαλλικό Μάη του 68'
edit:
ARF είναι αναγραμματισμός του RAF. Θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε κλισέ "αριστεροί φοιτητές" κλπ, αλλά είπαμε να βάλουμε λίγη φαντασία. Έτσι αρφ είναι και αυτό που λέει ο σύντροφος σνούπη.
- Glaurung
- Real Name: ....
Διαφωνώ πως σημαίνει αυτό . Τότε αυτό θα σήμαινε πως μετά τα μεγάλα ποσοστά αποχής από τις ευρωεκλογές θα είχαμε μια ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας , ή τουλάχιστον πως υπήρχε και εκφράστηκε έτσι . Βρήκε όμως ένα πολύ ισχυρό ΠΑΣΟΚ , δεν βλέπω που η αποχή καθ αυτή είναι κάτι το θετικό . Δεν συμφωνώ με το ιδεολογικό και πολιτικό ντύσιμο της αποχής , δίνει άλλοθι και δικαιολογίες για να είμαστε καλά με τον εαυτούλη μας . Εκεί που ο άλλος απλός έπινε τον καφέ του και απαξιούσε να ασχοληθεί , τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο και λέει πως φταίει το σύστημα και είναι και ιδεολόγοςpapagalakos έγραψε:ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ
Αυτά που είπες θα μπορούσαν να ισχύσουν σε αυτό .
Αυτά πρέπει να πάνε πακέτο , κάτι που για μερικούς δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο . Για αυτό τώρα δεν έχω να πω κάτι ουσιαστικό , είναι κάτι αξιοσέβαστο . Μιας και είναι καλό πριν κάνεις αφορισμούς να το ψάξεις , πάω να το ψάξωpapagalakos έγραψε:ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ- ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ[/center]
EDIT: Έδωσες διευκρίνιση , την είδα αφότου το έγραψα
το θεμα του ποστ μου δεν ηταν ουτε απορια για το αρφ, ουτε το τι στηριζω,ουτε το ποιος ''αριστερος'' ειναι πιο αριστερος, ασε που αυτη η λεξη εχει γινει....το θεμα ειναι προς τα που τραβας το σκοινι;;;;;απο ποια μερια;;;;
με την αποχη που το τραβας;;;και δεν λεω , σε πολλες περιπτωσεις η αποχη ειναι θετικη, οπως οταν οι φοιτητες απειχαν απ το να συμπληρωσουν λιστες συγγραμματων, ή στις πρυτανικες με βαση το νεο νομο
αλλα αυτη τη στιγμη κρινεις πως στις φοιτητικες το μνμ της αποχης θα σημαινει αγωνα;;;μπαααα
πιο πολυ μου ακουγεται σαν ''δεν γαμιουνται ολοι κ εγω μαζι;;ας παω για καφε κ οτι βρεξει ας κατεβασει''
κ αυτο δεν ειναι αγωνιστικο....
το ΠΑΣΟΚ βγηκε κυβερνηση με ελαχιστες παραπανω ψηφους απο οτι ειχε βγει αντιπολιτευση.
πιο πολλοι πηγαν να ψηφισουν τον γιωργακη για προεδρο παρα για πρωθυπουργο...
και τι αλλαξε;;;;
το ποσοι κατεβαινουν στον δρομο πρεπει να τους το τριβεις στα μουτρα σε καθε ευκαιρια και με καθε συνθηκη....
οσο για την οριμανση των συνθηκων...ο αντικειμενικος παραγοντας καλα κρατει...ο υποκειμενικος;;;;
με την αποχη που το τραβας;;;και δεν λεω , σε πολλες περιπτωσεις η αποχη ειναι θετικη, οπως οταν οι φοιτητες απειχαν απ το να συμπληρωσουν λιστες συγγραμματων, ή στις πρυτανικες με βαση το νεο νομο
αλλα αυτη τη στιγμη κρινεις πως στις φοιτητικες το μνμ της αποχης θα σημαινει αγωνα;;;μπαααα
πιο πολυ μου ακουγεται σαν ''δεν γαμιουνται ολοι κ εγω μαζι;;ας παω για καφε κ οτι βρεξει ας κατεβασει''
το ΠΑΣΟΚ βγηκε κυβερνηση με ελαχιστες παραπανω ψηφους απο οτι ειχε βγει αντιπολιτευση.
και τι αλλαξε;;;;
το ποσοι κατεβαινουν στον δρομο πρεπει να τους το τριβεις στα μουτρα σε καθε ευκαιρια και με καθε συνθηκη....
οσο για την οριμανση των συνθηκων...ο αντικειμενικος παραγοντας καλα κρατει...ο υποκειμενικος;;;;
''Λευτεριά της αυλής, του ούζου και του ταβλιού, παρέα με τον μπατζανάκη μου, εσένα προσκυνάω. Λευτεριά της βδομαδιάτικης δουλειάς και της κυριακάτικης εκδρομής, εσένα λατρεύω. Λευτεριά, μ’ ένα οικοπεδάκι σ’ εξαγόρασα κι ένα βιβλιάριο καταθέσεων. Λευτεριά, τ’ αυτοκίνητό μου τρέχει μ’ εκατόν είκοσι την ώρα, μεγάλη ταχύτητα, ούτε τα δέντρα δεν προλαβαίνω να κοιτάξω, που να διακρίνω χέρια κι αλυσίδες. Λευτεριά, πώς σου φαίνεται η καινούρια μου γραβάτα και το πουκάμισο με τα μοντέρνα γιακαδάκια; Ποιό κουστούμι να φορέσω όταν έρθεις κι αν έρθεις; Και το πατούμενο; Καλό, ε; Όπου πατάω τρίζει, όχι βέβαια η γη. Κάποτε πατούσα ξυπόλητος κι έτριζε η γη. Άλλα χρόνια. Τώρα, Λευτεριά, κάνω δίαιτα γιατί ξέρω πως εσύ στεφανώνεις πάντα τους σπαθάτους άντρες. Μας πήραν και τα χρόνια σβάρνα, κοιλίτσα (λες να ‘ναι απ’ τη γραβάτα αυτό το πράγμα που φουσκώνει;) ίχνη σαφή αλωπεκίας, τι να κάνουμε; Πίνω το ουίσκι μου και σε ξεχνάω. Αν αύριο με χτυπήσει το παπούτσι μου μπορεί να σε συλλογιστώ για λίγο.''
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΚΚΑΣ
και τωρα που ολα τα παραπανω εχουν αρχισει και εξαλειφονται;;;
ο υποκειμενικος παραγοντας;;;; αποχη;;;; μπααααα
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΚΚΑΣ
και τωρα που ολα τα παραπανω εχουν αρχισει και εξαλειφονται;;;
ο υποκειμενικος παραγοντας;;;; αποχη;;;; μπααααα
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Από πού και ως πού να είναι spamming?papagalakos έγραψε:Το topic ας μην θεωρηθεί spaming.
zinovia έγραψε:ομορφα και επαναστατικα διανθισμενη η αποψη σου, αλλα στην ουσια της δεν διαφερει και πολυ απ αυτο το παιδακι που ειχε κατεβασει πλαισιο ανοιχτης σχολης
Το "παιδάκι" όμως σου την πήρε τη ΓΣ με τα τσαρούχια. Αλλά είναι σαφές ότι άμα δεν ανήκεις σε κάποιο επίσημο σχήμα δεν θεωρείσαι "σωστή" πολιτική οντότητα και αντιμετωπίζεσαι σα νιάνιαρο.
zinovia έγραψε:σε πολλες περιπτωσεις το προβλημα, το αντιστοιχο με το δικο σου, με αυτες τις δυναμεις, δεν ειναι πολιτικης φυσεως η αστικης προπαγανδας, αλλα ψυχολογικης! (θελω να διαφερω, δεν με χαιδευε πολυ η μαμα, δεν εχω γκομενα,μου φταινε ολα κλπ) αλλες φορες παλι ειναι! μην το παρεις προσωπικα γιατι δεν ειναι ετσι, ουτε που σε ξερω.

Ωπα παιδιά, βλέπω κάτι στο βάθος...Α ναι! Το φάντασμα του Φρόυντ είναι! (το χορατό της ημέρας)
Παπαγαλάκο μην το γελάς καθόλου, έχεις πρόβλημα. Όταν ήσουν μικρός σε δέρνανε και τώρα για αντίδραση διαβάζεις Μπακούνιν και καταριέσαι τη ΜΑΜΑ που δε σε έπαιρνε αγκαλίτσα.
Να προσθέσω και εγώ κάτι μικρό... (αλλά δεν είμαι και Κλιντ Ίστγουντ βέβαια) Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: δουλέυει καλύτερα όταν είναι ανοιχτό.zinovia έγραψε:τεσπα περαν της πλακας, η αποψη ειναι σαν την κωλοτρυπιδα, ολοι εχουν απο μια
Βέβαια τι να την κάνεις την κλανιά αν για να τη ρίξεις και μόνο χρειάζεσαι γραμμή;zinovia έγραψε:απ το να κλανεις μονος σου, καλυτερα συλλογικα...ποιος ξερει;;μπορει με το μεθανιο σου να πνιξεις κανα μετρο...
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Ναι ζηνοβια κι εσυ με το να βγαλεις την κνε θα κατεβασεις πιο πολλα ατομα στον δρομο?Αν υποθεσουμε πως ο νικητης κατεβαζει πιο πολλα ατομα (που δεν ισχυει),απλως το κκε θα κατεβασει πιο πολλα προβατα.Το θεμα ειναι ο κοσμος να μην λειτουργει με λογικες αναθεσης και προβατοποιησης,αλλα μονος του να οργανωνεται με αλλους συμφοιτητες του και να μην περιμενει ποτε θα του πει το κωματικο επιτελειο να κατεβει στο δρομο.zinovia έγραψε:το θεμα του ποστ μου δεν ηταν ουτε απορια για το αρφ, ουτε το τι στηριζω,ουτε το ποιος ''αριστερος'' ειναι πιο αριστερος, ασε που αυτη η λεξη εχει γινει....το θεμα ειναι προς τα που τραβας το σκοινι;;;;;απο ποια μερια;;;;
και τι αλλαξε;;;;
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Αν οι αγώνες μαζικοποιούνται, τα μορφώματα τύπου Δ.Σ. ξεπερνιούνται στην πράξη και στερούνται νοήματος και λειτουργίας. Δεν είναι προαπαιτούμενο η αποχή.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Να σημειωθεί στα πρακτικά: Συμφωνώ με τον παπαγαλάκο!
ΌΜΩΣ, στη συμφωνία αυτή φτάνουμε από παντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι φταίνε το πολίτευμα που έχουμε και οι εκλογές, αλλά ότι δεν ξέρουμε πως να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.
Στο μέγεθος ενός δήμου, και ακόμα περισσότερο μίας χώρας, οι εκλογές είναι αναγκαστική λύση, είναι αδύνατο πρακτικά να εφαρμοστεί απόλυτα άμεση δημοκρατία σε τέτοιο μέγεθος. Στα πλαίσια ενός φοιτητικού συλλόγου όμως, δεν μπορώ να βρω άλλη ουσιαστική χρησιμότητα, πέρα του να γίνει άλλο ένα κομματικό πανηγυράκι.

ΌΜΩΣ, στη συμφωνία αυτή φτάνουμε από παντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι φταίνε το πολίτευμα που έχουμε και οι εκλογές, αλλά ότι δεν ξέρουμε πως να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.
Στο μέγεθος ενός δήμου, και ακόμα περισσότερο μίας χώρας, οι εκλογές είναι αναγκαστική λύση, είναι αδύνατο πρακτικά να εφαρμοστεί απόλυτα άμεση δημοκρατία σε τέτοιο μέγεθος. Στα πλαίσια ενός φοιτητικού συλλόγου όμως, δεν μπορώ να βρω άλλη ουσιαστική χρησιμότητα, πέρα του να γίνει άλλο ένα κομματικό πανηγυράκι.
Υπάρχει και η επιλογή να πάρεις ένας ψαλιδάκι και να κόψεις το σκοινί, μήπως και <<ταρακουνηθούν>> αμφότερες οι πλευρέςzinovia έγραψε:το θεμα ειναι προς τα που τραβας το σκοινι;;;;;απο ποια μερια;;;;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Το ΚΚΕ (& κατ' επέκταση & η ΚΝΕ) έχει περιχαρακωθεί ως ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ εκφραστής της ΜΙΑΣ & ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ 'επαναστατικής' αλήθειας,αντιμετωπίζοντας την υπόλοιπη αριστερά σαν ψωριάρηδες.
Είναι τουλάχιστον ΓΡΑΦΙΚΟΙ στα μάτια τα δικά μου...
Είναι τουλάχιστον ΓΡΑΦΙΚΟΙ στα μάτια τα δικά μου...