Απορία για το Πρόγραμμα Σπουδών (9ο Φυσικό)

Συζητήσεις για μαθήματα του 5ου έτους στην κατεύθυνση Φυσικού Εφαρμογών.

Συντονιστές: markelos, Ryu, meleneemil, Nasia!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 10, 2007 2:48 am
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Γερμανία

Απορία για το Πρόγραμμα Σπουδών (9ο Φυσικό)

Δημοσίευση από Giannis_G »

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να αναφέρω ένα θέμα που έχει προκύψει και αφορά του φοιτητές που είναι κανονικά εγγεγραμμένοι στο 9ο εξάμηνο στη κατεύθυνση φυσικού.
Προχτές έριξα τυχαία μια ματιά στο νέο πρόγραμμα σπουδών http://www.semfe.ntua.gr/docs/ODIG-SPOUD_2010.pdf
και είδα στη σελίδα 77 τα υποχρεωτικά μαθήματα για την κάθε ροή.
Στη παρουσίαση που είχε γίνει στο 4ο έτος για το νέο πρόγραμμα σπουδών ,συνάδελφοι μας είχαν ρωτήσει το θέμα αυτό και ο κ.Ράπτης είχε δώσει την απάντηση οτί για μας που ήμασταν πιό παλιοί θα μπορούσαμε να επιλέξουμε 5 μαθήματα είτε απο το νέο πρόγραμμα σπουδών είτε απο το παλιό,βέβαια δέν θα μπορούσαμε π.χ να έχουμε τη ροή Οπτοηλεκτρονική και Λέιζερ και να μην έχουμε πάρει το μάθημα Οπτοηλεκτρονική.Τη συγκεκριμένη απάντηση έχουν επιβεβαιώσει και άλλοι συνάδελφοι ,όποιος θυμάται κάτι διαφορετικό παρακαλώ να το αναφέρει.
Σε ερώτηση σχετική που έκανα στο κ.Ράπτη για το άν ισχύουν τα συγκεκριμένα υποχρεωτικά μαθήματα και για μάς,συγκεκριμένα για το μάθημα των Φυσική Ηλεκτρονικών Διατάξεων της ροής Οπτοηλεκτρονικής-Λέιζερ (αν και στη παρουσίαση είχαμε τις σχετικές διαβεβαιώσεις οτί μπορούσαμε να επιλέξουμε 5 όποια θέλουμε αλλά για επιβεβαίωση μετά και με το θέμα που προέκυψε με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία)
η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής

Η πρώτη αρχή που διέπει το νέο πρόγραμμα και τις μεταβατικές διατάξεις είναι :
"Μετά την ισχύ του νέου προγράμματος (2009-2010) οι σπουδαστές εξαμήνων
χαμηλοτέρων του 10ου (κατά το 2009-10) αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που
αναφέρονται στο νέο πρόγραμμα σπουδών και στο εξάμηνο εγγραφής τους"

Εφόσον κάνατε για πρώτη φορά κανονική εγγραφή στο 7ο εξάμηνο
κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 (πρώτο έτος εφαρμογής του νέου προγράμματος)
αναλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που περιγράφονται στον οδηγό σπουδών,
για όλα τα εξάμηνά σας, από το 7ο και μετά.
Η δυνατότητα επιλογής 5 μαθημάτων ανά ροή (είτε από το παλαιό είτε από το νέο πρόγραμμα)
αφορορά, ως μεταβατική διάταξη, αυτούς οι οποίοι είχαν ήδη εγγραφεί σε όλα τα εξάμηνα
(1-10) πριν το 2009-10.

Άρα η "Φυσική Ηλεκτρονικών Διατάξεων" συνιστά υποχρέωση της ροής Οπτοηλεκτρονική
και Λέηζερ για όσους έκαναν εγγραφή στο 7ο εξάμηνο σπουδών κατά το 2009-10

Τα θέματα που προκύπτουν είναι τα εξής
α)Στη παρουσίαση είχε αναφερθεί οτι εμείς που ήμασταν τότε 4ο έτος μπορούσαμε να επιλέξουμε 5 μαθήματα είτε απο το παλιό είτε απο το καινούριο
β)Πολλοί συνάδελφοι έχοντας ακούσει αυτή τη διαβεβαίωση δέν δώσανε μαθήματα όπως Θεωρία Ομάδων,Φυσική των Ηλεκτρονικών Διατάξεων(αφου θα μπορούσανε να το αντικαταστήσουνε με τη Φυσική και Τεχνολογία των Laser) που σύμφωνα το απαντητικό e-mail,αφού δέν μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε παλιά και καινούργια είναι υποχρεωτικό για μάς
γ)Αφού η Φυσική των Ηλεκτρονικών Διατάξεων είναι υποχρεωτικό ,τότε η υποχρέωση μας για το μάθημα Φυσική και τεχνολογία των laser δέν ήταν υποχρεωτική και άρα όσοι το δώσαμε τσάμπα το δώσαμε.
δ)Πολλοί συνάδελφοι δώσανε αυτά τα υποχρεωτικά μαθήματα με μηδαμινό διάβασμα απλα για να τα περάσουνε αφού στη συνέχεια θα τα αντικαταστούσαν με άλλα , με αποτέλεσμα να πεφτεί ο μ.ο
ε)Δέν γίνεται να πέρνουμε διαβεβαίωσεις για διάφορα ακαδημαικά θέματα (βλέπε ηλεκτρομαγνητικά πεδία) και στα χαρτιά να γράφονται άλλα, αλοίμονο άν δέν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους καθηγητές μας και χρειαζόμαστε να κοιτάμε σε έγγραφα κτλπ.

Το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ οτί είναι πολύ σοβαρό διότι ενδέχεται να προκύψουν θέματα στη συνέχεια και ενώ κάποιος να νόμιζε οτι είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του να πρέπει να δώσει μαθήματα.

Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να συναντηθούμε με τον κ.Ράπτη και να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει στη παρουσίαση.Δέν γίνεται να παίζουν με το πρόγραμμα σπουδών.Πολλοί απο μάς έχουμε κάνει το προγραμματισμό μας και τελαυταία στιγμή θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα σχέδια μας.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 06, 2006 1:43 am
Real Name: Κώστας
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Άλφα του Κενταύρου
Επικοινωνία:

Re: Απορία για το Πρόγραμμα Σπουδών (9ο Φυσικό)

Δημοσίευση από Tsakalos »

Giannis_G έγραψε: γ)Αφού η Φυσική των Ηλεκτρονικών Διατάξεων είναι υποχρεωτικό ,τότε η υποχρέωση μας για το μάθημα Φυσική και τεχνολογία των laser δέν ήταν υποχρεωτική και άρα όσοι το δώσαμε τσάμπα το δώσαμε.
Ναι! Και το πιο τραγικο ειναι οτι οι παλιοι μπορουν να παρουν πτυχιο με τη ροη των Laser χωρις να εχουν περασει το μαθημα Φυσικη και τεχνολογια των Laser, το οποιο απο ροης εγινε κατευθυνσης στο νεο προγραμμα σπουδων!
Giannis_G έγραψε: ε)Δέν γίνεται να πέρνουμε διαβεβαίωσεις για διάφορα ακαδημαικά θέματα (βλέπε ηλεκτρομαγνητικά πεδία) και στα χαρτιά να γράφονται άλλα, αλοίμονο άν δέν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους καθηγητές μας και χρειαζόμαστε να κοιτάμε σε έγγραφα κτλπ.

Το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ οτί είναι πολύ σοβαρό διότι ενδέχεται να προκύψουν θέματα στη συνέχεια και ενώ κάποιος να νόμιζε οτι είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του να πρέπει να δώσει μαθήματα.
Εχεις απολυτο δικιο! Η κατασταση ειναι απαραδεκτη! Οι περισσοτεροι καθηγητες δεν ξερουν τι τους γινεται και θα σε στειλουν στη γραμματεια για πληροφοριες αλλα και εκει η κατασταση δεν ειναι καλυτερη...
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φυσικού Εφαρμογών”