Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Συντονιστής: antony07
- antony07
- Forum Moderator
- Δημοσιεύσεις: 1673
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 4:37 pm
- Real Name: Αντώνης
- Gender: Male
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Uncertain (by principle)
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Τι ώρα σταματάνε delivery τα κρεπατζίδικα???
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- Full Metal Alchemist
- Δημοσιεύσεις: 258
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 29, 2008 4:35 pm
- Real Name: Konstantinos
- Gender: Male
- Facebook ID: 849225054
- Τοποθεσία: Quantum Spacetime
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Puerco Pibil
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vrw5FkLutWk[/youtube]
Οσοι εχουν δει το Once upon a time in Mexico γνωριζουν περι τινος προκειται
Απο τοτε που το εμαθα το μαγειρευω συχνα και μπορω να πω οτι ειναι το καλυτερο χοιρινο που εχω φαει!
Ισως δυσκολευτειτε να μαζεψετε καποια απο τα υλικα αλλα αξιζει τον κοπο.
annato seeds βρηκα εδω http://www.coolchile.co.uk/
habanero peppers εχει μονο αποξηραμενες αυτο το site αλλα μπορειτε καλλιστα να βαλετε μια καυτερη πρασινη ολοκληρη η παραπανω και γινεται η δουλεια.
Τα φυλλα μπανανιας δινουν μια ιδιαιτερη γευση αν καταφερετε να βρειτε αλλα κ μια απλη λαδοκολλα ειναι οκ
Η συνταγη γραπτη υπαρχει κ εδω
http://greek-o-rican.com/2010/06/18/rec ... pot-style/
Η μαριναδα καλο ειναι να μεινει στο ψυγειο 8 - 24 ωρες. Οσο περισσοτερο τοσο πιο μαλακο θα γινει το κρεας.
Πειραματιζομενοι θα βρειτε τις ωρες ψησιματος που χρειαζονται για διαφορετικες ποσοτητες κρεατος/σαλτσας.
απο εμπειρια για 700 γραμμαρια χοιρινο 3 ωρες και 15 λεπτα στους 160 ειναι ιδανικο και 4-4:15 για 1.5 κιλο ή παραπανω.
Παντα αφηνετε τουλαχιστον ενα μισαωρο αφου κλεισετε το φουρνο για να υγροποιηθουν οι ατμοι, δε θελετε να χασετε ολες τις μυρωδιες
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vrw5FkLutWk[/youtube]
Οσοι εχουν δει το Once upon a time in Mexico γνωριζουν περι τινος προκειται
Απο τοτε που το εμαθα το μαγειρευω συχνα και μπορω να πω οτι ειναι το καλυτερο χοιρινο που εχω φαει!
Ισως δυσκολευτειτε να μαζεψετε καποια απο τα υλικα αλλα αξιζει τον κοπο.
annato seeds βρηκα εδω http://www.coolchile.co.uk/
habanero peppers εχει μονο αποξηραμενες αυτο το site αλλα μπορειτε καλλιστα να βαλετε μια καυτερη πρασινη ολοκληρη η παραπανω και γινεται η δουλεια.
Τα φυλλα μπανανιας δινουν μια ιδιαιτερη γευση αν καταφερετε να βρειτε αλλα κ μια απλη λαδοκολλα ειναι οκ
Η συνταγη γραπτη υπαρχει κ εδω
http://greek-o-rican.com/2010/06/18/rec ... pot-style/
Η μαριναδα καλο ειναι να μεινει στο ψυγειο 8 - 24 ωρες. Οσο περισσοτερο τοσο πιο μαλακο θα γινει το κρεας.
Πειραματιζομενοι θα βρειτε τις ωρες ψησιματος που χρειαζονται για διαφορετικες ποσοτητες κρεατος/σαλτσας.
απο εμπειρια για 700 γραμμαρια χοιρινο 3 ωρες και 15 λεπτα στους 160 ειναι ιδανικο και 4-4:15 για 1.5 κιλο ή παραπανω.
Παντα αφηνετε τουλαχιστον ενα μισαωρο αφου κλεισετε το φουρνο για να υγροποιηθουν οι ατμοι, δε θελετε να χασετε ολες τις μυρωδιες
People cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something. That is the principle of equivalent trade in alchemy. We believed that was the truth of the world when we were young...
- Hengeo
- Δημοσιεύσεις: 1478
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 20, 2007 1:57 pm
- Real Name: Γιώργος
- Gender: Male
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά..
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Lol το σκεφτόμουν σήμερα αυτό το θέμα για να προσθέσω αυτό:
Φρατζόλα με φέτα και ντομάτα
Υλικά :
1 γωνία από ψωμί φρατζόλα
1 ώριμη ντομάτα
Τυρί φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, ρίγανη
Ετοιμασία: Στην αρχή αδειάζουμε τη γωνία από τη ψύχα της, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τη κόρα της φρατζόλας. Τρίβουμε στον τρίφτη τη ντομάτα και μετά στο χυμό της προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Τέλος, γεμίζω την άδεια γωνία με το μείγμα της ντομάτας.
Παραλλαγή: Με τα ίδια υλικά αλλά σε σάντουιτς. Ετοιμάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο ελαιόλαδο με ρίγανη και λίγο αλάτι. Παίρνουμε δυο φέτες ψωμί και ανάμεσα βάζουμε τυρί βουτηγμένο σε λαδορίγανη και ντομάτα σε φέτες ,βουτηγμένη και αυτή στη λαδορίγανη. Για όσους προτιμούν πιο… πικάντικες γεύσεις μπορούν να προσθέσουν λίγες ροδέλες καυτερής πιπεριάς.
Πηγή
Εκ πρώτης όψεως ίσως δεν γεμίζει το μάτι, αλλά είναι γρήγορο, γευστικότατο και θρεπτικό
Φρατζόλα με φέτα και ντομάτα
Υλικά :
1 γωνία από ψωμί φρατζόλα
1 ώριμη ντομάτα
Τυρί φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, ρίγανη
Ετοιμασία: Στην αρχή αδειάζουμε τη γωνία από τη ψύχα της, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τη κόρα της φρατζόλας. Τρίβουμε στον τρίφτη τη ντομάτα και μετά στο χυμό της προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Τέλος, γεμίζω την άδεια γωνία με το μείγμα της ντομάτας.
Παραλλαγή: Με τα ίδια υλικά αλλά σε σάντουιτς. Ετοιμάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο ελαιόλαδο με ρίγανη και λίγο αλάτι. Παίρνουμε δυο φέτες ψωμί και ανάμεσα βάζουμε τυρί βουτηγμένο σε λαδορίγανη και ντομάτα σε φέτες ,βουτηγμένη και αυτή στη λαδορίγανη. Για όσους προτιμούν πιο… πικάντικες γεύσεις μπορούν να προσθέσουν λίγες ροδέλες καυτερής πιπεριάς.
Πηγή
Εκ πρώτης όψεως ίσως δεν γεμίζει το μάτι, αλλά είναι γρήγορο, γευστικότατο και θρεπτικό
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- msl
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 2741
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Gender: Female
- Facebook ID: 735434828
- Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Προφιτερόλ
Βάσεις για σου και εκλέρΣυστατικά:
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 αυγό χτυπημένο
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
4. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί όλο γύρω από το κουτάλι μας.
5. Μεταφέρουμε το μίγμα σε γυάλινο μπωλ και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
6. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας. Πρέπει το μίγμα να είναι λείο και ομοιογενές πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό.
7. Η ζύμη μας είναι έτοιμη να τη μεταφέρουμε σε κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη ή σκέτο το κορνέ χωρίς τη μύτη.
8. Λαδώνουμε με σπορέλαιο μια λαμαρίνα του φούρνου μας ή στρώνουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια 8-10 εκατοστών για τα εκλέρ και ροζέτες στο μέγεθος μισού αυγού για τα σού.
9. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και λειαίνουμε κάθε εξόγκωμα. Τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
10. Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα για 35 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε μιά πετσέτα ανάμεσα στο φούρνο και την πόρτα και αφήνουμε να σταθούν για άλλα 45 λεπτά.
11. Τα σού και τα εκλέρ μας είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε.
Πηγή ..
Προφιτερόλ
Συστατικά:
- 1 λίτρο γάλα njoy (σοκολατούχο)
- 3 κουτ.σουπ. κακάο
- 6 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά βιταμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 τετράγωνο κομμάτι κουβερτούρα (25γρ)
- σουδάκια
- σαντιγύ
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, και την κουβερτούρα.
- Κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το κακάο.
- Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει.
- Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει την σαντιγύ που η υφή της εχει γίνει σαν γιαούρτι και γεμίζουμε τα σου.
- Τα τοποθετούμε σε μπολάκια και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα με το κακάο.
* Θα αργήσει λίγο να πήξει αλλά πετυχαίνει 100%.
* Επίσης για να μην σβολιάσει τα χτυπάω με το μίξερ.
Πηγή ..
Μεγαλοβδομάδα κι έχω έμπνευση! Όταν αξιωθώ να το κάνω, θα ενημερώσω για τυχόν παραλλαγές που έχω κατά νου!
- msl
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 2741
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Gender: Female
- Facebook ID: 735434828
- Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Τσουρέκι
Συστατικά:
1. Βάζουμε σε ένα μπωλάκι τα 200 γρ. από το αλεύρι, με τα 250 γρ. του γάλακτος και τα 3 φακελάκια ξηρής μαγιάς.
2. Κάνεις έναν πυκτό χυλό
3. τον σκεπάζεις και τον αφήνεις για 20 λεπτάκια, να ανέβει.
4. Εν τω μεταξύ σε λεκανίτσα, χτυπάς με μίξερ την ζάχαρη, τα αυγά, τα μυρωδικά (να ασπρίσουν, να γίνει σχετικά πηκτός χυλός)
5. και μετά προσθέτεις το αλεύρι και ζυμώνεις (γίνεται μία σχετικά σφιχτή ζύμη).
6. Μετά προσθέτεις το μίγμα του γάλακτος με την μαγιά και ζυμώνεις να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη (μέχρι να απορροφηθεί καλά)
7. Προσθέτεις το βούτυρο σιγά-σιγά μεχρι να γίνει μία ζύμη έως ότου να μην κολλάει να ενσωματωθεί καλά. (Το ζύμωμα γίνετε διπλώνοντας την ζύμη και ζυμώνοντας ελαφρά. Παίρνουμε τούφες-τούφες από την ζύμη και διπλώνουμε -- ζυμώνουμε).
8. Σκεπάζεις (με μία πετσέτα και μία ελαφριά κουβέρτα) και αφήνεις την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (κανά 2ωρο με 3 ωρο).
9. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο φτιάχνεις τα τσουρεκάκια σου σε ό,τι σχήμα θες ΔΕΝ ξαναζυμώνεις και τα τοποθετείς σε βουτυρωμένο ταψί (εγώ χρησιμοποίησα χαρτί ψησίματος - Όχι κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν και στο ψήσιμο).
10. Τα αφήνεις πάλι να φουσκώσουν (1 με 1,5 ώρες) και αφού θα 'χουν φουσκώσει τα αλείφεις με τον κρόκο αυγού διαλυμένο με 1 κουτ. σούπας νερό (πασπαλίζεις με ζάχαρη ή ότι άλλο θέλεις)
11. και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα με αντιστάσεις πάνω – κάτω, ένα – ένα ταψί. Φροντίζουμε να μη τα παραψήσουμε, πρέπει να ‘’κρατάνε λιγάκι. Τα βάζουμε στον φούρνο στην κάτω κάτω σχάρα και προς το τέλος του ψησίματος στην πιο πάνω.
Πηγή ..
Αφού μου έφυγε η μέση .. ολοκληρώθηκαν τα τσουρεκάκια μου!! Έκανα μικρές παραλλαγούλες και προσθήκες όπως:
Συστατικά:
- 1 κιλό αλεύρι (και ίσως λίιιγο παραπάνω, το βλέπεις με το μάτι) για τσουρέκια (ή για όλες τις χρήσεις)
- 3 φακελάκια μαγιά ξηρή (ή 90γρ νωπής)
- 250 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 1 κουτ. γλ. μαχλέπι (κοπανισμένο)
- 1 κουτ. γλ. μαστίχα (κοπανισμένη)
- ξύσμα από μεγάλο πορτοκάλι
- 200 γρ. βούτυρο (βιτάμ - σε θερμοκρασία δωματίου)
- 5 αυγά
- 1 κρόκο αυγού (για την επικάληψη)
- 200 ή 300 γρ. ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλετε)
1. Βάζουμε σε ένα μπωλάκι τα 200 γρ. από το αλεύρι, με τα 250 γρ. του γάλακτος και τα 3 φακελάκια ξηρής μαγιάς.
2. Κάνεις έναν πυκτό χυλό
3. τον σκεπάζεις και τον αφήνεις για 20 λεπτάκια, να ανέβει.
4. Εν τω μεταξύ σε λεκανίτσα, χτυπάς με μίξερ την ζάχαρη, τα αυγά, τα μυρωδικά (να ασπρίσουν, να γίνει σχετικά πηκτός χυλός)
5. και μετά προσθέτεις το αλεύρι και ζυμώνεις (γίνεται μία σχετικά σφιχτή ζύμη).
6. Μετά προσθέτεις το μίγμα του γάλακτος με την μαγιά και ζυμώνεις να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη (μέχρι να απορροφηθεί καλά)
7. Προσθέτεις το βούτυρο σιγά-σιγά μεχρι να γίνει μία ζύμη έως ότου να μην κολλάει να ενσωματωθεί καλά. (Το ζύμωμα γίνετε διπλώνοντας την ζύμη και ζυμώνοντας ελαφρά. Παίρνουμε τούφες-τούφες από την ζύμη και διπλώνουμε -- ζυμώνουμε).
8. Σκεπάζεις (με μία πετσέτα και μία ελαφριά κουβέρτα) και αφήνεις την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (κανά 2ωρο με 3 ωρο).
9. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο φτιάχνεις τα τσουρεκάκια σου σε ό,τι σχήμα θες ΔΕΝ ξαναζυμώνεις και τα τοποθετείς σε βουτυρωμένο ταψί (εγώ χρησιμοποίησα χαρτί ψησίματος - Όχι κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν και στο ψήσιμο).
10. Τα αφήνεις πάλι να φουσκώσουν (1 με 1,5 ώρες) και αφού θα 'χουν φουσκώσει τα αλείφεις με τον κρόκο αυγού διαλυμένο με 1 κουτ. σούπας νερό (πασπαλίζεις με ζάχαρη ή ότι άλλο θέλεις)
11. και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα με αντιστάσεις πάνω – κάτω, ένα – ένα ταψί. Φροντίζουμε να μη τα παραψήσουμε, πρέπει να ‘’κρατάνε λιγάκι. Τα βάζουμε στον φούρνο στην κάτω κάτω σχάρα και προς το τέλος του ψησίματος στην πιο πάνω.
Πηγή ..
Αφού μου έφυγε η μέση .. ολοκληρώθηκαν τα τσουρεκάκια μου!! Έκανα μικρές παραλλαγούλες και προσθήκες όπως:
- Η μαγιά δε μου καθόταν .. οπότε την διέλυσα πρώτα σε νεράκι 40 θερμοκρασίας βαθμών Κελσίου.
- Με το αλεύρι έδωσα μάχη .. οπότε έβαλα περισσότερο γάλα και αλεύρι στη τελική (απορώ πως πέτυχαν ..)
- Τη πρώτη φορά περίμενα μόνο μιαμιση ώρα και τη δεύτερη μια ώρα (πίεση χρόνου, γαρ .. οπότε απορώ πως πέτυχαν no.2)
- Μαχλέπι και μαστίχα δεν άρεσαν στους δικούς μου, οπότε έβαλα ελάχιστα .. 1/6 από το κουταλάκι του γλυκού, ας πούμε.
- Έκανα 5 είδη:
- Απλό
- Με γέμιση κάστανο και από πάνω γλάσο λευκής σοκολάτας (την είδα Τερκενλής)
- Με γέμιση πορτοκάλι και από πάνω γλάσο λευκής σοκολάτας
- Με γέμιση Merenda και από πάνω γλάσο σοκολάτας
- Με γέμιση λευκή σοκολάτα και γάλακτος σοκολάτα και από πάνω γλάσο σοκολάτας
- Gus
- Δημοσιεύσεις: 765
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 25, 2008 5:49 pm
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
- Gender: Male
- Facebook ID: 0
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7Xc5wIpUenQ[/youtube]
Msl ψησου να φτιαξεις αυτο και να το φερεις γενικες εδρες...
Msl ψησου να φτιαξεις αυτο και να το φερεις γενικες εδρες...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Hengeo
- Δημοσιεύσεις: 1478
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 20, 2007 1:57 pm
- Real Name: Γιώργος
- Gender: Male
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά..
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Τώρα θα είμαι πολύ καχύποπτος αν καταγγείλω συνωμοσία μαζικής εξόντωσης μέσω χοληστερίνης;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- msl
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 2741
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Gender: Female
- Facebook ID: 735434828
- Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
@Gus: Τι μου δίνεις για να μαγειρέψω αυτό το φεστιβάλ θερμίδων και λίπους;
Btw, δε θα φέρω ευθύνη στο τι θα πάθει το πεπτικό όποιου το φάει .....
Btw, δε θα φέρω ευθύνη στο τι θα πάθει το πεπτικό όποιου το φάει .....
- Georgrinder
- Δημοσιεύσεις: 566
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 16, 2008 3:23 pm
- Real Name: Γιακουμης Πορδος
- Gender: Male
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
το θελω................
gus ξεχασες να προτινεις...και μια σαλατουλα για να πανε κατω οι τοξινες...
http://www.youtube.com/watch?v=wFB_vHVF ... ure=relmfu
gus ξεχασες να προτινεις...και μια σαλατουλα για να πανε κατω οι τοξινες...
http://www.youtube.com/watch?v=wFB_vHVF ... ure=relmfu
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.
-Georg Cantor
-Georg Cantor
- antony07
- Forum Moderator
- Δημοσιεύσεις: 1673
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 4:37 pm
- Real Name: Αντώνης
- Gender: Male
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Uncertain (by principle)
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
msl έγραψε: Αυτά! Αntony07 αν λιγουριάσεις, τράβα Τερκενλή!
Off Topic
Εμένα μου λες...έχει γεμίσει το σπίτι τσουρέκια και εγώ προσπαθώ να μείνω fit
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- noir
- Δημοσιεύσεις: 1311
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 05, 2006 6:46 pm
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
antony07 έγραψε:msl έγραψε: Αυτά! Αntony07 αν λιγουριάσεις, τράβα Τερκενλή!Off TopicΕμένα μου λες...έχει γεμίσει το σπίτι τσουρέκια και εγώ προσπαθώ να μείνω fit
Off Topic
Αμα θες βοηθεια με τα τσουρεκια πες μου.
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- msl
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 2741
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Gender: Female
- Facebook ID: 735434828
- Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Κωκ *σε ταψί*
Συστατικά
Παντεσπάνι:
Παντεσπάνι:
Πηγή
Αυτό το έκανα σήμερα. Έκανα 2 παραλλαγές.
Συστατικά
Παντεσπάνι:
- 5 αβγά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 νεροπότηρο αλεύρι
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 βανίλιες
- 4 νεροπότηρα γάλα
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
Παντεσπάνι:
- Χτυπάμε αβγά και ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το νερό και τέλος όλα τα στερεά.
- Το βάζουμε στο ταψί του φούρνου το μεγάλο.
- Ψήνουμε στους 175.
- Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε τα στερεά και τα προσθέτουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στο παντεσπάνι που έχει κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει και η κρέμα καλά, λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε από πάνω.
Πηγή
Αυτό το έκανα σήμερα. Έκανα 2 παραλλαγές.
- Το παντεσπάνι μου φάνηκε ξερό, οπότε έβαλα σε κατσαρολάκι 1 ποτήρι νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το άφησα να γίνει "καραμέλα" και μετά το έριξα με το κουταλάκι παντού πάνω στο παντεσπάνι (να ποτιστεί όλο καλά).
- Μέσα στην κρέμα έριξα 3-4 κουταλιές της σούπας Baileys, οπότε αυτή απέκτησε μια ιδιαίτερη γεύση.
- kostas213
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 1531
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 28, 2006 8:03 pm
- Real Name: Κωνσταντίνος
- Gender: Male
- Τοποθεσία: Zürich
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Ώστε αυτό ήταν το "πείραμα με το παντεσπάνι". Δεν θα το γλιτώσεις το ban λόγω "αύξησης ζαχάρου"
There's no place like ::1
- msl
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 2741
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Gender: Female
- Facebook ID: 735434828
- Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Σο-κολασμένο "σνακ"
Συστατικά:
Συνοδεύεται με άφθονο δροσερό γάλα της επιλογή σας.
Αφού το καταναλώσετε μη δοκιμάσετε άνοδο στη ζυγαριά ή αιματολογικές εξετάσεις ..
Συστατικά:
- Μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου Mini
- Κέικ ανάμεικτο ή σοκολάτας
- Merenda
- Soft-Kings Αλλατίνη της αρεσκείας σας (όχι τα ολικής άλεσης ή με καραμέλα)
- Παγωτό σοκολάτας (απλό ή και με κομματάκια μπισκότου, σοκολάτας, brownies, ξυρούς καρπούς κλπ)
- Απλώνετε με κουταλάκι μια παχουλή στρώση Merenda στο πιάτο σας (ε να είναι 3 mm).
- Από πάνω βάζετε 1 τουλάχιστον κομμάτι κέικ.
- Τοποθετείτε πάνω και γύρω από το κέικ πλούσια στρώση παγωτού.
- Γύρω γύρω στο πιάτο, τοποθετείτε τα Digestive.
- Πάνω από το παγωτό τοποθετείτε τα Soft Kings (όσα χρειάζονται να καλύψουν το κέικ).
Συνοδεύεται με άφθονο δροσερό γάλα της επιλογή σας.
Αφού το καταναλώσετε μη δοκιμάσετε άνοδο στη ζυγαριά ή αιματολογικές εξετάσεις ..
- msl
- Forum Administrator
- Δημοσιεύσεις: 2741
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Gender: Female
- Facebook ID: 735434828
- Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
- Επικοινωνία:
Re: Συνταγές φαγητών, γλυκών κλπ
Τούρτα Merenda
Είμαι ανάμεσα σε 2 συνταγές ..
1. http://cookthebook.blogspot.com/2011/02 ... st_16.html
2. http://www.greekmasa.gr/index.php?optio ... &Itemid=49
Και σκέφτομαι να κάνω μια εκδοχή που θα έχει:
Υλικά:
Εκτέλεση:
Είμαι ανάμεσα σε 2 συνταγές ..
1. http://cookthebook.blogspot.com/2011/02 ... st_16.html
2. http://www.greekmasa.gr/index.php?optio ... &Itemid=49
Και σκέφτομαι να κάνω μια εκδοχή που θα έχει:
Υλικά:
- 40 σαβαγιάρ (500 γρ. περιπου)
- 4 κ.γλυκού κονιάκ (για το βούτημα)
- 1 κουτάκι εβαπορέ (για το βούτημα)
- 2 μεσαία κουτιά μερέντα
- 3 κουτιά φυτική σαντιγύ (η φυτική δεν είναι τόσο γλυκιά, οπότε θα δέσει σα γλυκύτητα)
- μαρμελάδα προτίμησης (φράουλα, κεράσι, πορτοκάλι)
Εκτέλεση:
- Βάσουμε σε ένα βαθύ πιάτο το γάλα για το βούτημα με το κονιάκ (το κονιάκ καλό θα είναι να ταιριάζει σα γεύση με τη μαρμελάδα).
- Παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα και βάζουμε ένα τσέρκι 26 εκ.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και στρώνουμε στον πάτο τη πιατέλας, να καλυφθεί.
- Σε ένα μπολ φτιάχνω 2 δόσεις σαντιφύ (2 από τα 3 κουτιά και την ενώνω με τα 2 κουτιά της μερέντας.
- Στρώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα σαβαγιάρ.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Ετοιμάζουμε και το 3ο κουτί της σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί (όταν πάω να κάνω φρέσκια, μου κάθεται πάντα .. )και τη στρώνουμε πάνω/γύρω από την κρέμα μερέντα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν οι κρέμες. Αν θέλουμε πιο πολύ σαντιγύ, απλά θα χρειαστούμε μια επιπλέον δόση.
- Όταν παγώσουν, τα βγάζουμε από το ψυγείο και γαρνίρουμε κατά βούληση! Μου άρεσε η ιδέα να κάνω σχηματάκι με μαρμελάδα στο κέντρο!! Εναλλακτικά θα ήταν ωραίο και το τριμμένο μπισκότο ή και οι ξηροί καρποί! Επειδή η μερέντα είναι .. αναντικατάστατη, δε θα πρότεινα να μπει κάποιου άλλου είδους σοκολάτα!! Αλλά περι ορέξεως ...