Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Σχόλια, προτάσεις και ατελείωτο καντήλing στους φίλτατους Διαχειριστές.

Συντονιστές: AlexandraDC, markelos, constant

Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από msl »

Στο παρόν θέμα, θέλω να θίξω δύο διαφορετικά θέματα που έχουν απασχολήσει συντονιστική ομάδα και χρήστες τον τελευταίο καιρό.

Ήθος χρηστών: Πολλές φορές αρκετοί έχουμε δει δημοσιεύσεις που είτε μας αφορούν είτε όχι, με περιεχόμενο ειρωνικό/προκλητικό/οτιδήποτε-μπορεί-να-μας-εκνευρίσει. Ίσως αναγνωρίσουμε αυτά τα στοιχεία και σε δημοσιεύσεις που απευθύνονται σε τρίτους (άλλα μέλη της κοινότητας). Η πιο κόσμια αντίδραση είναι ή να μην ασχοληθούμε καν ή να κάνουμε ένα report το post σε περίπτωση που περιέχει στοιχεία προσωπικής επίθεσης (ή βωμολοχιών) ή να απαντήσουμε όσο πιο ευγενικά μπορούμε, κρατώντας το δικό μας επίπεδο. Αντ΄ αυτού, αυτό που παρατηρείται είναι να πέφτει κατακόρυφα το επίπεδο λόγου (και αυτόματα και η ποιότητα της συζήτησης) και να εκτροχιάζεται η όποια κουβέντα. Κάτι τέτοιο είναι μη επιθυμητό, καθώς όλοι μας θέλουμε την εύρυθμη λειτουργία στις συζητήσεις του forum. Για αυτό και απαγορεύονται οι προσωπικές επιθέσεις, τα άκρως ειρωνικά σχόλια (που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε ανταπαντήσεις) καθώς και τα κοσμητικά επίθετα.

Επίπεδο δημοσιεύσεων: Ένα χαρωπό offtopic ή troll post ίσως δώσει μια πιο ευχάριστη νότα σε κάποιες συζητήσεις, αλλά όταν γίνεται συνήθειο του χρήστη να αναρτά μόνο τέτοιες δημοσιεύσεις, ο σκοπός ανάγεται στο να χάνεται ο ειρμός της συζήτησης και αυτή να εκτροχιάζεται (κάτι μη επιθυμητό). Επίσης, έχουμε πει πως οι βρισιές απαγορεύονται. Το να τις καμουφλάρουμε δεν αποτελεί λογοκρισία με την οπτική του "κόβω", καθώς δεν αλλοιώνεται το νόημα των όσων αναγράφονται στις δημοσιεύσεις. Οι βρισιές δεν προάγουν τον λόγο, φουντώνουν τις καταστάσεις .. και στη τελική δε θέλουμε στα πιο famous μπινελίκια στις αναζητήσεις του google να βγαίνει πρώτο ένα Ακαδημαϊκό Site. Οπότε, αυτό αποτελεί ουσιαστικά παραβίαση κανόνων. Ως τώρα υπήρχε αρκετή ανοχή στο θέμα, αλλά επειδή όλο και περισσότεροι χρήστες φαίνεται να αγνοούν τις προτροπές των συντονιστών, πιθανότατα θα υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα στο μέλλον σχετικά με αυτό το θέμα.

Αν κάποιος θέλει να πούμε κάτι επιπλέον σχετικά με τα παραπάνω, feel free.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Τρί Φεβ 20, 2007 1:57 pm
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά..

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από Hengeo »

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, όμως θέλω να κάνω μία μικρή παρατήρηση.
msl έγραψε:Η πιο κόσμια αντίδραση είναι ή να μην ασχοληθούμε καν ή να κάνουμε ένα report το post σε περίπτωση που περιέχει στοιχεία προσωπικής επίθεσης (ή βωμολοχιών) ή να απαντήσουμε όσο πιο ευγενικά μπορούμε, κρατώντας το δικό μας επίπεδο.
Σε αρκετές περιπτώσεις όμως δεν βλέπω το ίδιο το moderator group να έχει την παραπάνω στάση. Το πιο άμεσο παράδειγμα είναι το παρόν θέμα που αναφέρεται, από τον τίτλο ήδη, στο ήθος των χρηστών και εμμέσως στο επίπεδό τους, αφού όταν αναφέρεται κάποιος στο επίπεδο των δημοσιεύσεων, αυτό ανάγεται, έστω σε ένα βαθμό, στο επίπεδων αυτών που τις έγραψαν. Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απλώς θεωρώ ότι, από ένα σημείο και μετά, αυτού του είδους η στάση δεν βοηθάει στο να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά μάλλον δίνει τροφή στα παράπονα εναντίων των moderator.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1673
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 4:37 pm
Real Name: Αντώνης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Uncertain (by principle)
Επικοινωνία:

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από antony07 »

msl έγραψε: Ήθος χρηστών
msl έγραψε: Επίπεδο δημοσιεύσεων
Οι περισσότεροι από εμάς εδώ έχουμε την (ψευδ)αίσθηση ότι οι συνομιλίες στο φόρουμ γίνονται μεταξύ φοιτητών (ακαδημαϊκών πολιτών δηλαδή), και γι' αυτό πρέπει να υπάρχει και ένα Lower Bound επιπέδου συνομιλίας. Τα τελευταία χρόνια, έχω αρχίσει να καταρρίπτω αυτή την θέση στο μυαλό μου. Όχι μόνο λόγω του χαμερπού επιπέδου του -μέσου- κόσμου που κυκλοφορεί στην ΣΕΜΦΕ (επονομαζόμενο και ως "πλέμπα"), αλλά και λόγω τις overwhelming ηλιθιότητας που επικρατεί στην κοινωνία, και αντικατοπτρίζεται στο πανεπιστήμιο. Δείτε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το -πρόσφατο- γεγονός με τους απεργούς πείνας, ή τις αντιδράσεις για το ντοκιμαντερ 1821 του ΣΚΑΙ.

Δική μου θέση, είναι ότι το κάτω φράγμα στο επίπεδο συνομιλίας ορίζεται -κυρίως- από την διαχειριστική ομάδα, σε σχέση πάντα με το μέσο επίπεδο των χρηστών.

Επειδή όμως το site είναι αμιγώς ακαδημαϊκό:

1) Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα άκτιβ φόρουμ για πολιτικά. Όχι μόνο λόγω του ενδιαφέροντος των χρηστών, αλλα και επειδή από τον Μεσαίωνα ήδη, η Ακαδημαϊκότητα είναι άμεση συνάρτηση της Πολιτικής (και αντίστροφα), και δεν μπορεί να αρθεί αυτή η σχέση μόνο και μόνο επειδή μιλάμε πίσω από μια οθόνη.

2) Επειδή όμως τα πολιτικά είναι ένας χώρος έντονων αντιθέσεων και αντιδιαμετρικών απόψεων, πολλές φορές η κουβέντα γίνεται ζωολογικός κήπος, όπως θεώρησε και η msl. Για να διατηρηθεί η ακαδημαϊκότητα του φόρουμ, λοιπόν, απαιτείται μία αυστηρότητα από την διαχειριστική ομάδα ως προς το επίπεδο της κάθε δημοσίευσης, η οποία είναι σαφώς ορισμένη (από τους κανόνες), και πρέπει να είναι όσο άτεγκτη γίνεται για την διατήρηση και της αντικειμενικότητας, και της ισονομίας. Αυτό -για να το κάνω λιανά- σημαίνει ότι οι προσωπικές επιθέσεις όλων (ναι, και των mods/admins) θα κόβονται, και οι βρισιές θα καμουφλάρονται. Είναι παραχώρηση το να μην τις σβήνουμε τελείως, και να είναι σαφές το εκάστωτε μπινελίκι.

Είπαμε να συζητάμε σοβαρά. Αν ο καθένας θέλει να κάνει το φόρουμ πολιτικό ρινγκ, γήπεδο, καφετέρια στο μπραχάμι, υπάρχουν πάρα πολλά φόρουμ, που το κάνουν, το επιτρέπουν, και ενίοτε το επιδιώκουν για να έχουν κίνηση/χαβαλέ. Πηγαίνετε σε αυτά, και μπείτε εδώ για καμιά ύλη ή τίποτα θέματα.

Γκρίνια: Δλδ με το που μπήκε το '11, έγινε το φόρουμ τσίρκο. Άλλος ψηφίζει 8 φορές με 8 ακάουντς, άλλος θέλει να καταργήσει τα πολιτικά, άλλος θέλει να το κάνει nerd-forum, άλλος βρίζει σαν να είναι με τους κολλητούς του, άλλος μπαίνει και "εκπροσωπεί" μπλογκς φασιστοσεμφιτών, άλλος μπαίνει και απειλεί ότι θα πάει με φωτογραφίες στον "λυκειάρχη" του ΕΜΠ, και άλλος προκαλεί χωρίς προηγούμενο... Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά οφείλονται στην οικονομική κατάντια της χώρας, στην σεξουαλική πείνα που ακμάζει, στην μέση ηλιθιότητα που προανέφερα....ή σε κάτι άλλο (??)....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από palasso »

Πιστεύω μέρος του προβλήματος είμαστε εμείς οι admins/mods.
Κατά την άποψη μου οι admins/mods του semfe.gr έχουμε ψαρώσει και νομίζουμε πως μιλάμε σε ντουβάρια που δεν καταλαβαίνουν, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για κακοπροαίρετους ανθρώπους που θέλουν να περάσει το δικό τους, να κάνουν την πλάκα τους, και να δείξουν την μαγκιά τους και την επαναστατικότητα τους μη τηρώντας τους κανόνες.
Κανονικά θα έπρεπε να τους φερθούμε ανάλογα, δλδ με μπαναρίσματα για μη τήρηση των κανόνων, είτε επειδή είναι τελείως καθυστερημένοι και δεν τους καταλαβαίνουν, που έχει το ίδιο αποτέλεσμα για το forum από το να ήταν επίτηδες (αν και μας δουλεύουν ψιλό γαζί πιστεύω), είτε επειδή αδιαφορούν τελείως για τους κανόνες...

Αυτό θα δημιουργούσε μία περιρέουσα ατμόσφαιρα, όπου οι μεν ξετσίπωτοι θα φοβούνταν να καταστρατηγήσουν τους κανόνες και θα αναγκάζονταν να τους ακολουθούν, οι δε υπόλοιποι χρήστες θα έβλεπαν ένα πιο ευχάριστο forum, που είναι κοντά στους κανόνες και θα σέβονταν περισσότερο το ίδιο, τους κανόνες και τους υπόλοιπους χρήστες, χωρίς να κάνουν τις ελάχιστες ατασθαλίες τους.
Γιατί ένα forum που δεν σέβεται τον εαυτό του, μην περιμένουμε να το σεβαστούν οι χρήστες του.

Τέλος να πω πως με το που λέμε το forum "ακαδημαϊκό", κάνουμε κατάχρηση του όρου. Εδώ υπάρχουν προηγούμενα θέματα και συζητούνται στα topic των μαθημάτων θέματα που αφορούν την διεξαγωγή κάποιου μαθήματος/εργαστηρίου ή την λύση κάποιας άσκησης, οπότε το forum είναι μεταξύ άλλων και "εξεταστικό". Ακαδημαϊκό πάντως δεν είναι. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν τμήματα του πιο κοντά στην συνταγή του "nerd-forum" όπως λέει και ο antony07...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από msl »

@Hengeo, δε με ενδιαφέρει το όποιο επίπεδο του *κάθε* χρήστη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτό το Site, κάτι που αντικατοπτρίζεται μέσα από τις δημοσιεύσεις του. Δεν έχει να κάνει με επίπεδο, αλλά με προδιάθεση απέναντι σε μια κοινότητα.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
chArAls
Δημοσιεύσεις: 474
Εγγραφή: Παρ Ιαν 14, 2011 12:54 am
Real Name: Χαρης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Στη γωνια και ερχομαι!

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από chArAls »

You see i learned something today.We cant judge....Οπα λαθος. :e_biggrin:

Μια συμβουλη απο το αγαπημενο σας troll(οχι τον papagalakos).Κανετε ενα λαθος στην αντιμετωπιση του προβληματος.Η μισιρλου(χιχιχι) ειπε πως το ban ειναι η τελευταια λυση.Το lock ενος τοπικ ειναι πιο συχνο φαινομενο επομενως.Λαθος κατα τη γνωμη μου.Αρχιστε να ριχνετε ban μονοημερα αβερτα(και σε μενα μεχρι στιγμης επρεπε να εχουν ερθει κανα δυο αλλα εχω στρωσει :e_wink: ).Οταν κανετε lock την κουβεντα για την συνελευση που αφορουσε ενα τοσο σημαντικο θεμα οπως το ξυλο που επεσε παει η σημασια του φορουμ.Τερμα δεν συζηταμε αλλο για ενα θεμα.Κερδισαν αυτοι που θελετε να τιμωρησετε.Ας μην γελιομαστε ενα ατομο απαυτωσε την κουβεντα πιο πολυ και απο οτι ηταν.Βanαρετε τον.Ή καντε του ενα σοβαρο warning ή το κοβεις ή σε κοβουμε.Πριν μας πει η μισιρλου(χιχιχι) οτι δεν θελετε να φιμωσετε καποιον ή κατι τετοιο,με το Lockαρισμα το κανατε σε ολους.Ειδικα σε αυτο το θεμα που θα επρεπε να μας απασχολει ολους.

Δευτερη συμβουλη.Τι μ@λ@κιες(σορρυ κιολας)καθεστε και κουβεντιαζεται σε αυτο και στο δικαστηρια?Ή ειστε εσεις οι admin ή δεν ειστε.Καλη η ευγενεια καλα τα δημοκρατικα,αλλα αμα καποιος μαμαει το φορουμ δεν θα αλλαξει σταση επειδη μιλαμε για τα συναισθηματα μας στα ποστ αυτα.Κυριοι αυτο ειναι το φορουμ.Λειτουργει λογικα αμα σας αρεσει.Απλα μην βριζετε σας ζηταμε.Τερμα.Ο αντιλογος για τον οποιο παραπονιεστε προυποθετει και λογο.Οταν προσφερετε τοσο απλοχερα το λογο να περιμενετε και τον αντιλογο.Και χειροτερα αρχιζετε τα περι επιπεδου κτλ.Δλδ την λετε σε καποιους για να αρχισουν να συμπεριφερονται καλυτερα?Δεν πιανει και την σπαει και σαυτους και σε αλλους και εχουν και δικιο.Αυτοι ειτε το κανουν για πλακα ειτε για να κερδισουν ποντους σε μια κουβεντα...

Ε και τι να κανουμε ειμαστε γιδοβοσκοι αυτους τους σεμφιτες εχετε. :oops:
antony07 έγραψε:Γκρίνια: Δλδ με το που μπήκε το '11, έγινε το φόρουμ τσίρκο. Άλλος ψηφίζει 8 φορές με 8 ακάουντς, άλλος θέλει να καταργήσει τα πολιτικά, άλλος θέλει να το κάνει nerd-forum, άλλος βρίζει σαν να είναι με τους κολλητούς του, άλλος μπαίνει και "εκπροσωπεί" μπλογκς φασιστοσεμφιτών, άλλος μπαίνει και απειλεί ότι θα πάει με φωτογραφίες στον "λυκειάρχη" του ΕΜΠ, και άλλος προκαλεί χωρίς προηγούμενο... Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά οφείλονται στην οικονομική κατάντια της χώρας, στην σεξουαλική πείνα που ακμάζει, στην μέση ηλιθιότητα που προανέφερα....ή σε κάτι άλλο (??)....
Εισαι αδικος.Ολα αυτα ειναι ενα ατομο! :ssss:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LW6qGy3RtwY[/youtube]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Δημοσιεύσεις: 178
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 13, 2008 2:28 am
Real Name: Call me 'mate'
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από Tzanampets »

Το θέμα είναι απλό, δεν είναι ανάγκη να δώσουμε καμία ταμπέλα στο φόρουμ, είτε είναι ακαδημαϊκό είτε όχι θέλουμε (οι περισσότεροι φαντάζομαι) να είναι ένα φόρουμ που σέβεται τον εαυτό του. Ένα φόρουμ που θέλει να σέβεται τον εαυτό του έχει κανόνες και αυτοί πρέπει να τηρούνται.
Όταν κάποιος παραβιάζει τους κανόνες δέχεται τις αντίστοιχες συνέπειες, αυτό και τίποτα παραπάνω.
Είτε το πει κανείς καταστολή είτε όπως αλλιώς θέλει δεν έχει καμία σημασία, αυτό είναι το φόρουμ και έτσι λειτουργεί, όποιου δεν του αρέσει ας μην το χρησιμοποιεί. Κανένας δεν αναγκάστηκε να το διαβάζει και να το χρησιμοποιεί.

Όποιος θέλει άναρχο φόρουμ ας ψάξει όσο θέλει, δυστυχώς για αυτόν δε θα βρει πουθενά. (there is no such thing που λέν' κι στου χουριό μ' )
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από msl »

Ο επόμενος που θα δοκιμάσει να μπαχαλέψει αυτό το topic, θα έχει τουλάχιστον 1 μέρας αποβολή από το forum. Προειδοποίησα 2 φορές και αυτή είναι η τρίτη. Το topic το θέλω ανοιχτό ώστε αν κάποιος θέλει να πει τη γνώμη του πάνω σε όσα αναφέρω στο 1ο post, να το κάνει, και όχι για να τα αγνοείτε περίτρανα μέσα στο ίδιο το topic.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
StEf8eO
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Τετ Φεβ 23, 2011 12:13 pm
Real Name: _
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από StEf8eO »

Το μόνο που πιστεύω ότι μπορείτε να κάνετε οι διαχειριστές χωρίς να καταπατηθούν δικαιώματα των χρηστών (και άρα να μην έχουμε αντιπαραθέσεις για ενέργειες των Admins,Mods με σκεπτικό ότι θέλω κάνω ) είναι να αφαιρείται τις δημοσιεύσεις που εμπεριέχουν προσωπικές επιθέσεις ( δηλ. κατάργηση κάποιου-ων δικαιώματος-ων άλλου-ων χρήστη-ων ) , οτιδήποτε άλλο που αφορά το ύφος ή τη γλώσσα των δημοσιεύσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση αλλιώς αλλοιώνεται η ελευθερία λόγου . Αν τώρα τα νεύρα κάποιου από τους χρήστες δεν αντέχουν την ειρωνεία ή δεν ξέρω κι εγώ τι που εμπεριέχει κάποια δημοσίευση , με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρίζει ή να επιτίθεται δεν μπορεί να γίνει κάτι γι αυτό.Εκτός από τη συμβουλή πως αν φτάσει κανείς κοντά σε αυτό το σημείο να σταματήσει να διαβάζει το συγκεκριμένο topic.
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από palasso »

Tzanampets: +1

@StEf8eO
forum rules έγραψε:Συμφωνείτε να μην αναρτάτε μηνύματα με υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, συκοφαντικό, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπόκειται στην νομοθετική αρχή.
Αφού συμφωνούμε με τους κανόνες του forum κατά την εγγραφή, δεν μπορούμε μετά να τους ακυρώνουμε, πόσο μάλλον να παραπονιόμαστε στους admins/mods όταν τους επιβάλλουν. Με λίγα λόγια, διαφωνώ τελείως με αυτό που λες... Ούτε πρόκειται για παράβαση των δικαιωμάτων των χρηστών, ούτε πως οι βρισιές δεν μπορούν να θεωρηθούν παράβαση.
StEf8eO
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Τετ Φεβ 23, 2011 12:13 pm
Real Name: _
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από StEf8eO »

Συμφωνώ απολύτως με το ότι αφού δέχεσαι τους όρους αυτούς κατα την εγγραφή πρέπει και να τους τηρείς.Εγώ όμως περιλαμβάνω στην κατηγορία επιθέσεις που αναφέρω πιο πάνω και τα { υβριστικά,συκοφαντικά,απειλητικά } , οπότε όσον αφορά αυτό επί της ουσίας λέμε το ίδιο πράγμα.Τώρα για το χυδαίο,το απεχθές,το άσεμνο , συνήθως τις περισσότερες φορές το θέμα μπορεί να γίνει υποκειμενικό και άρα να πει κάποιος το σχόλιο αυτό για μένα δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία και να πουν οι διαχειριστές για εμάς εντάσσεται και να καταλήξουμε πάλι σε θέμα σχετιζόμενο με την κατάχρηση ή όχι της εξουσίας τους.Εκεί το θέμα από την φύση του δεν επιδέχεται σαφείς περιορισμούς ( όπως στην πρώτη κατηγορία). Με λίγα λόγια οι κανόνες του foroum ως έχουν γεννούν από μόνοι τους αντιπαραθέσεις σχετικά με τις εξουσίες εδώ μέσα. Κατα την ταπεινή μου άποψη δεν θα έπρεπε να υπάρχει η δεύτερη κατηγορία κανόνων που ανέφερα, αν για κάποιον διαχειριστή ένα σχόλιο το θεωρεί απρεπές κ.τ.λ μπορεί να το επισημάνει , αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό δεν θα ήταν σωστό να επέμβει.Δηλαδή δεν μπορείς ν κάνεις κάποιον με το ζόρι άνθρωπο αν δε θέλει ο ίδιος, αυτό είναι το επίπεδο του συγκεκριμένου χρήστη ζήσε με αυτό όπως γίνεται και στις δημοκρατικές κοινωνίες όχι να του επιβάλεις την άποψη σου.Και για την ιστορία palasso δεν παραπονέθηκα σε κανέναν , απλά εξέφρασα τις ιδέες μου για το θέμα όπως άλλωστε μας προσκαλεί η msl .
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ήθος χρηστών και επίπεδο δημοσιεύσεων

Δημοσίευση από palasso »

@StEf8eO
Αν το εννοείς έτσι, τότε συμφωνώ μαζί σου.
Όταν έλεγα για παράπονα δεν εννοούσα από εσένα. Αναφερόμουν στα άλλα topics και που κατά καιρούς πολλοί αφού παραβιάσουν τους κανόνες και αφού moderαριστούν, μετά παραπονιούνται...

Απλώς προηγουμένως ανέφερες ότι "οτιδήποτε άλλο που αφορά το ύφος ή τη γλώσσα των δημοσιεύσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση αλλιώς αλλοιώνεται η ελευθερία λόγου" κι εγώ εξέλαβα πως εννοούσες τις βρισιές.

Όσον αφορά το θέμα με το χυδαίο κλπ. συμφωνώ μαζί σου ότι έχει γκρίζες ζώνες. Μάλιστα προσφάτως είχε γίνει θέμα με δικό μου post που κατά την δικιά μου γνώμη δεν είχε πορνογραφικό χαρακτήρα και κατά την γνώμη άλλων είχε και αφαιρέθηκε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος palasso την Τετ Μαρ 30, 2011 12:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
fakiris
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Παρ Ιαν 21, 2011 12:25 pm
Real Name: Pedro Almodovar
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Όταν η "ευαισθησία" σταματάει μπροστά στα τείχη των φυλα

Δημοσίευση από fakiris »

Ρε μάγκες, δεν είχα σκοπό να εμπλακώ στην ουσία, μιας και το θέμα φαίνεται ότι τείνει να εκφυλιστεί. Όμως, για πολλοστή φορά είδα κάτι αρκετά ενοχλητικό που έχει πλέον καταντήσει γραφικό.
Last edited by antony07 on Tue May 17, 2011 2:28 am, edited 1 time in total.
Reason: Έκοψα την υπερβολικά προκλητική έκφραση, μόνο και μόνο για να μην το κόψω όλο. Παρακαλώ συνεχίστε σε ήπιους τόνους, χωρίς προκλήσεις και προσωπικές διαμάχες.
Αntony07 είσαι αποδεδειγμένος κρυφοαριστερός (έως εδώ κανένα πρόβλημα), που κάνεις πλάτες στους αριστερούς κομπάρσους του site (εδώ είναι το πρόβλημα). Λένε οι δικοί σου "είσαι φασίστας", "είσαι χρυσαυγίτης", "είσαι παπαδοπουλικός" και άλλες φίφες όταν τα βρίσκουν σκούρα και βλέπουν τον πραγματικό και όχι τον δογματικό αντίλογο και την κριτική. Εκεί ΤΥΧΑΙΑ.... δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση. Λές και κάποιοι εδω μέσα έχουμε απωλέσει το δικαίωμα να πειραζόμαστε. Όταν υπάρχουν απαντήσεις που ξεβρακώνουν και θίγουν την παρέα σου, τότε παίρνεις-ετε το βούρδουλα και ξηλώνετε ότι δεν ηχεί ωραία και ξεφεύγει απο την γραμμή που θέλετε να επικρατεί στο forum. Αυτή είναι η ελευθερία λόγου που βαυκαλίζετε κάθε τόσο? Δικαίωμα και μαγκιά σας να το θέλετε, αλλά άν θέλετε να λέγεστε σωστοί με τον κόσμο, αλλάξτε το όνομα του forum σε ΕΑΑΚοφόρουμ ή indymedia_semfe.gr.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Τρί Μάιος 17, 2011 8:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: moved από http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=34&t=4377&start=30#p71271
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Δημοσιεύσεις: 1673
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 4:37 pm
Real Name: Αντώνης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Uncertain (by principle)
Επικοινωνία:

Re: Όταν η "ευαισθησία" σταματάει μπροστά στα τείχη των φυλα

Δημοσίευση από antony07 »

fakiris έγραψε:αριστερός (έως εδώ κανένα πρόβλημα), που κάνεις πλάτες στους αριστερούς κομπάρσους του site (εδώ είναι το πρόβλημα). Λένε οι δικοί σου "είσαι φασίστας", "είσαι χρυσαυγίτης", "είσαι παπαδοπουλικός" και άλλες φίφες όταν τα βρίσκουν σκούρα και βλέπουν τον πραγματικό και όχι τον δογματικό αντίλογο και την κριτική. Εκεί ΤΥΧΑΙΑ.... δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση. Λές και κάποιοι εδω μέσα έχουμε απωλέσει το δικαίωμα να πειραζόμαστε. Όταν υπάρχουν απαντήσεις που ξεβρακώνουν και θίγουν την παρέα σου, τότε παίρνεις-ετε το βούρδουλα και ξηλώνετε ότι δεν ηχεί ωραία και ξεφεύγει απο την γραμμή που θέλετε να επικρατεί στο forum. Αυτή είναι η ελευθερία λόγου που βαυκαλίζετε κάθε τόσο? Δικαίωμα και μαγκιά σας να το θέλετε, αλλά άν θέλετε να λέγεστε σωστοί με τον κόσμο, αλλάξτε το όνομα του forum σε ΕΑΑΚοφόρουμ ή indymedia_semfe.gr.
Και ποιός αποδεικνύει τι είμαι και τι δεν είμαι; Δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό....
Και εσύ στο αποπάνω ποστ έγραψες πράγματα του στυλ "Ξεφτιλες ανθελληνες,απατριδες", "αθλιος", "σας εχουμε χεσμενους", "κακομαθημενο επαναστατακι", "Δεξι χερι του κρατους αριστερο @ του παρακρατους σας εχουμε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ χεσμενους", "Μωρε θα σου ελεγα απο τι να πιαστεις", τα οποία είναι χειρότερα από τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που αναφέρεις, και -όπως είδες- δεν κόπηκαν. Οι χυδαίες εκφράσεις όμως, και ειδικά όταν αναφέρονται ευθέως σε άλλα μέλη (και τα σωματικά τους όργανα) θα κόβονται, και θα υπάρχουν και κυρώσεις. Άλλο χαρακτηρισμός, άλλο διαμάχη, άλλο ευθεία επίθεση στα πιστεύω και κυρίως στην προσωπικότητα του συνομιλητή.


edit:
fakiris έγραψε: YΓ.Οταν χανει η μερια σας ειναι προσωπικες επιθεσεις.Οταν κερδιζει τα ακουνε οι φασιστες οπως τους αξιζει ε?Επεσε σημα?Αυτο σου ελειπε να το κοψεις και ολοκληρο.
Μεριά? Δεν είναι γήπεδο εδώ, αγοράκι. Αν συνεχιστεί αυτό το επίπεδο συνομιλίας, προφανώς και θα το κόψω.

Τώρα, αν θεωρείς το σεμφε.γρ αριστερό σάιτ (αν και δεν βλέπω τον λόγο), το φόρουμ κρατά την μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα προς όλες τις απόψεις. Αν αυτές αρχίζουν να εκφυλίζονται, και να καταντάνε σε στυλ "είστε περισσότεροι παλιοαριστεροί", "με κόβετε επειδή είμαι δεξιός", ξεκίνα να αναρωτιέσαι κατά πόσο η δική σου άποψη όντως στέκει, ή γιατί φθείρεται τόσο εύκολα που καταντά γκρίνια.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
fakiris
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Παρ Ιαν 21, 2011 12:25 pm
Real Name: Pedro Almodovar
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Όταν η "ευαισθησία" σταματάει μπροστά στα τείχη των φυλα

Δημοσίευση από fakiris »

antony07 έγραψε:Και εσύ στο αποπάνω ποστ έγραψες πράγματα του στυλ "Ξεφτιλες ανθελληνες,απατριδες", "αθλιος", "σας εχουμε χεσμενους", "κακομαθημενο επαναστατακι", "Δεξι χερι του κρατους αριστερο @ του παρακρατους σας εχουμε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ χεσμενους", "Μωρε θα σου ελεγα απο τι να πιαστεις"

antony07 έγραψε:
fakiris έγραψε:YΓ.Οταν χανει η μερια σας ειναι προσωπικες επιθεσεις.Οταν κερδιζει τα ακουνε οι φασιστες οπως τους αξιζει ε?Επεσε σημα?Αυτο σου ελειπε να το κοψεις και ολοκληρο.


Παραλλήρημα.
Off Topic
Σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί, δεν τα έγραψα εγώ αυτά :goodman:
antony07 έγραψε:Τώρα, αν θεωρείς το σεμφε.γρ αριστερό σάιτ (αν και δεν βλέπω τον λόγο)
:prayer:

antony07 έγραψε:το φόρουμ κρατά την μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα προς όλες τις απόψεις.
:prayer: :prayer: :prayer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YMOlBNvgh7g[/youtube]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Forum & Portal”