Ανθρώπινες σχέσεις

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Ανθρώπινες σχέσεις

Δημοσίευση από msl »

- Αποκοιμηθήκαμε. Κοιτάω την ώρα. Έπρεπε να ήσουν σπίτι, έχουμε αργήσει.
- Ξυπνάω. Πλύσιμο, ντύσιμο, λεφτά, γυαλιά, κλειδιά και δρόμο. Για να γλιτώσουμε χρόνο, με αφήνεις να πάρω κάτι να φάμε. Πας να βάλεις βενζίνη.
- Αναρωτιέμαι που να είναι ο παππούς που κάνει πάντα τη βραδινή βάρδια. Για λίγο σκέφτομαι το χειρότερο. Ίσως να ζει ακόμα. Συνειδητοποιώ, όμως, ότι είναι μέρες που δεν τον έχουμε δει.
- Κάποιος μου την πέφτει, περισσότερο για να αποδείξει στους φίλους του πόσο άντρας είναι. Αυτός ο περίεργος τύπος που είδαμε και προχθές. Έρχεται πολύ κοντά μου και τρομάζω. Μη με αφήνεις μόνη. Είμαστε μαζί. Μιλάμε για αύριο. Τι θα κάνουμε, πότε θα βρεθούμε. Θα θέλαμε να κοιμόμασταν μαζί, όμως μου τη λένε οι γονείς μου ότι δεν πατάω πια στο σπίτι. Δεν έχουν κι άδικο.
- Για να μπορούμε να μιλάμε ανενόχλητοι πάμε από Αττική Οδό, επειδή είναι ευθεία και δε έχει φανάρια.
- «Τι άλλο έχετε να πείτε, όλη μέρα μαζί είστε!», μου λέει καμιά φορά η μάνα μου. Μέχρι που τη ρώτησα τι λέει αυτή στο μπαμπά τόσα χρόνια, και σταμάτησε. Με ρωτάς τι σκέφτομαι. Δε σου κρύβω τίποτα. Μαζί το μάθαμε αυτό. Ποιο το νόημα αν δε μπορείς να είσαι ο εαυτός σου με τον άνθρωπο που είσαι μαζί. Πολύ μοναχικές οι περισσότερες σχέσεις. Φοβόμαστε, κρυβόμαστε, βολευόμαστε. Αν δεν είσαι ο εαυτός σου, πως ξέρεις αν ο άλλος σε αγαπάει;
- Γυρνάω και σε κοιτάω. Χαμογελάω. Με κάνεις ευτυχισμένο. Με φιλάς, ακουμπάς πάνω μου, ηρεμείς. Στο γυρισμό σε σκέφτομαι. Έχω δει αυτή τη διαδρομή πρωί και βράδυ, με ήλιο, με βροχή, με δάκρυα και με γέλια. Οι αφίσες του δρόμου μου κρατάνε συντροφιά. Βλέπω εσένα σε κάποιες από αυτές. Περνώντας την Μεσογείων σε φαντάζομαι στη γέφυρα να χορεύεις σε κάποιο πλάνο μιας άλλης ταινίας που θα φτιάξουμε μαζί.

- Μιλάμε στο τηλέφωνο. Κάποιος πρώην σε πήρε πάλι στο κινητό και άφησε ένα καψουροτράγουδο να παίζει στον τηλεφωνητή.
- Ελάχιστα τραγούδια μιλάνε τελικά για τον έρωτα και την αγάπη. Έχουν βαφτίσει τον εγωισμό και την κτητικότατα έρωτα, για να πουλάνε αλκοόλ και λουλούδια στα Ελληνάδικα. Έρωτας, υπάρχει μόνο όταν είναι και οι δύο ερωτευμένοι.
- Ο καθένας έχει τη δική του μικρόπολη. Αυτή την απόσταση που όσο περισσότερο ερωτεύονται δύο άνθρωποι, τόσο μικρότερη την κάνουν. Αυτή την απόσταση που κάνεις με φόβο και ελπίδα για ο αύριο, αλλά και με όλη την ευτυχία για τη κάθε μέρα που ζεις πιο έντονα όταν είσαι ερωτευμένος. Στο γράφω σε μήνυμα να το διαβάσεις το πρωί. Καλό μας ταξίδι.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d7ErEp82N5k[/youtube]

Μου έδωσε ένας φίλος το παραπάνω video και επειδή δε βρήκα κάπου τα λόγια, τα έγραψα ενώ το άκουγα. Μου φαίνεται πως περιγράφει με ένα ωραίο τρόπο τις σκέψεις γύρω από τις πιο ιδιαίτερες ανθρώπινες σχέσεις ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
AAEIV
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2008 4:58 pm
Real Name: thanos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Ανθρώπινες σχέσεις

Δημοσίευση από AAEIV »

Πολύ ωραίο βιντεάκι το παραπάνω...
όπως και το παρακάτω κλασικό από τον μετρ του είδους Κωνσταντίνο Πιλάβιο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MijRS7myeBY[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Τρί Φεβ 20, 2007 1:57 pm
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά..

Re: Ανθρώπινες σχέσεις

Δημοσίευση από Hengeo »

(Δική μου μετάφραση, το βάζω στα πλαίσια του προβληματισμού εδώ..)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fJZ8d19M_0Y[/youtube]

Όπου υπάρχει αγάπη αυτό που επιθυμείς είναι το σωστό, δε θα φέρει ποτέ σύγκρουση. Είναι σημαντικό να δούμε ότι, η ζήλια, ο ανταγωνισμός, η σύγκρουση και όλοι οι πόνοι των ανθρώπινων σχέσεων, παύουν να υπάρχουν όπου υπάρχει αγάπη. Μπορεί κάποιος να ελευθερωθεί από όλα αυτά; Όχι αύριο, τώρα;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”