Στο αμφιθέατρο 1, ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ είχε βάλει επιτηρήτρια τον θηλυκό Χίτλερ, τον γυναικείο Κουρκουλή ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την. Με το μπήκαμε στο αμφιθέατρο, πήρε το κίνητο μίας κοπέλας, η οποία απλώς το ακούμπησε πάνω στο θρανίο της. Η κοπέλα της εξήγησε ότι το χρειαζόταν το κινητό γιατί περίμενε τηλέφωνο από τη δουλειά της για κάτι επείγον αλλά η Πατσαλιά αποκρίθηκε: «Καλά, εμείς εδώ έχουμε εξετάσεις και εσύ θα μιλάς στο τηλέφωνο για την δουλειά σου?»... Δηλαδή, η Πατσα(βουρα)λια, που έχει δουλειά και μισθό, εκ του ασφαλούς τρομοκρατεί και φοβίζει την συμφοιτήτριά μας, η οποία παλεύει να τελειώσει την σχολή της και παράλληλα εργάζεται.
Στη συνέχεια, άρχισε να φωνάζει στον δεύτερο επιτηρητή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Μετά από αυτό, μάζεψε όλα τα μπουφάν, τα κασκόλ, τα γάντια, τις τσάντες, κλπ και τα πήγε πάνω στην έδρα. Της εξηγήσαμε ότι μπορούσαμε να τα αφήσουμε στο μπροστινό θρανίο αλλά εκείνη φώναζε ότι «δεν θα μου πείτε εσείς πώς θα κάνω τη δουλειά μου. Εγώ μιλάω και εσείς θα κάνετε αυτό που λέω».
Το κεράσάκι στην τούρτα ήρθε μισή ώρα αργότερα. Ένα συμφοιτήτης μας έγραψε σε λάθος κουτάκι το όνομά του. Ποιος είδε την Πατσα(βουρα)λια και δεν την φοβήθηκε. Άρχισε να λέει στον συμφοιτητή μας ότι δεν μπορεί ούτε ένα όνομα να γράψει σωστά. Ο συμφοιτήτης μας της απάντησε, πολύ ήρεμα και ευγενικά, ότι μπορούσε να μιλάει και καλύτερα. Εκείνη αγρίεψε ακόμα περισσότερο. Άρχισε να φωνάζει πάρα πολύ δυνατά: «Εγώ έχω την ηλικία της μάνας σου. Και θα μου πεις εμένα πώς θα μιλάω? Πολύ ευγενικά σου μιλάω, αν και δεν σου αξίζει. Όπως γουστάρω θα μιλάω και ότι γουστάρω θα κάνω. Αν δεν σας αρέσει, να περάσετε έξω. Είστε παιδάκια ακόμα και όταν μεγαλώσετε θα προσγειωθείτε ανώμαλα».
Από κοντά και ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ, ο οποίος σιγοντάριζε τον θηλυκό Χίτλερ. Στα καπάκια, μας απαγόρευσε να πάρουμε τα θέματα, με την αιτιολογία: «Εσείς κάνετε άσχημα σχήματα, γιατί δεν έχετε μάθει σχέδιο. Δε θα βγάλω εγώ τα μάτια μου. Θέλω να βλέπω τα δικά μου σχήματα».
Τα γεγονότα με την Πατσαλιά, φυσικά, συνέβησαν γιατί ο ΚουρκοΛΥΚΟΣ επέμεινε να δώσουμε το μάθημά του την ημέρα που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είχαν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας. Γι' αυτό και έφερε ξένους καθηγητές ως επιτηρητές (η Πατσαλιά και οι υπόλοιποι επιτηρητές δεν είναι καθηγητές στην σχολή μας). Να σημειωθεί ότι με το ζόρι ήρθαν 300 άτομα να δώσουν, από τα 800 που χρωστάνε το μάθημα. Σε μία περίοδο που όλοι πιεζόμαστε να τελειώσουμε άρον - άρο την σχολή, για να πάμε να βρούμε καμιά δουλειά, αν βρούμε, να βγάλουμε κανένα φράγκο, ο ΚουρκουΛΥΚΟΣ και η Πατσα(βουρα)λια κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να μας τρομοκρατήσουν και να μας δυσκολέψουν τη ζωή.