Διαγωνισμός FameLab 2012

Γιατί Επιστήμη δεν είναι μόνο τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Μηχανική ... είναι και μια θειά μου!

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 1531
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 28, 2006 8:03 pm
Real Name: Κωνσταντίνος
Gender: Male
Τοποθεσία: Zürich

Διαγωνισμός FameLab 2012

Δημοσίευση από kostas213 »

Ποστάρω το παρακάτω που μας ήρθε με mail στο φόρουμ:
www.britishcouncil.org έγραψε:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FAMELAB 2012

Μη χάσετε την έκτη συνεχή διοργάνωση του Διαγωνισμού FameLab!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FAMELAB;
Το FameLab είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει το British Council, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης.

Δημιουργήθηκε αρχικά στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την προσέκλυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και τη τεχνολογία, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε στη Βρετανία το 2005 άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε πολλές χώρες διεθνώς. Το δίκτυο του FameLab εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα και το 2012 θα διεξαχθεί σε 20 χώρες: Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Νότιος Αφρική, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Τσεχοσλοβακική Δημοκρατία και iΧονγκ Κονγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος γύρος στην Ελβετία έλαβε χώρα στο CERN, ενώ την διοργάνωση του FameLab στις ΗΠΑ ανέλαβε η NASA.

Στόχος του FameLab είναι να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες και να τους εμπνεύσει να μεταδώσουν το όραμα τους για την επιστήμη και τεχνολογία του 21ο αιώνα. Τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνουν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων είναι: περιεχόμενο, σαφήνεια και χαρισματικότητα. Επιπρόσθετα το επιστημονικό θέμα πρέπει να είναι δοσμένο με απλό και ευρηματικό τρόπο, να κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού και να είναι ευχάριστο.
Πηγή: http://www.britishcouncil.org/gr/greece ... b-2012.htm
There's no place like ::1
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”