[Πρωταπριλιά 2012] Κατάργηση Banner "no to ACTA"
Moderator: snodrion
- constant
- Portal Administrator
- Real Name: Konstantinos
- Facebook ID: 0
[Πρωταπριλιά 2012] Κατάργηση Banner "no to ACTA"
Λόγω της αυξημένης κίνησης στο forum εξ'αιτίας της συνέλευσης, το επισκέφτηκαν (όπως και άλλες φορές) και κάποιοι καθηγητές της σχολής, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς το banner "no to Acta" που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα.
Στη δυσαρέσκεια αυτή συμφωνούμε και εγώ και ο kostas213 με τη λογική αιτιολόγηση ότι 1) το φόρουμ μας δεν είναι χώρος για να εκφράζονται τόσο ακραίες απόψεις, πόσο μάλλον πάνω σε θέματα που δεν αφορούν τη σχολή μας και 2) επειδή θεωρούμε ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι λογικό και πρέπει να προστατεύονται και όχι να καταπατώνται.
Ένα πολύ ταιριαστό παράδειγμα θα ήταν αν κάποιος εξωτερικός παράγοντας έπαιρνε όλες τις σημειώσεις φοιτητών που υπάρχουν στο φόρουμ (και οικειοθελώς έχουν δώσει οι φοιτητές) και τα μοίραζε/πουλούσε για δικά του.
Σε μια τέτοια περίπτωση δε θα ήταν απολύτως λογικό να συμφωνήσουμε με την ACTA και τη δράση της για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων;
Γι' αυτούς και άλλους πολλούς λόγους πιστεύουμε ότι η ACTA θα έπρεπε να ισχύει και εδώ και θεωρούμε ότι το banner πρέπει να αφαιρεθεί για να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.
Επειδή πολλοί σπουδαστές συμφωνούν καλό είναι να το δηλώσουν για να είμαστε καλυμμένοι.
Στη δυσαρέσκεια αυτή συμφωνούμε και εγώ και ο kostas213 με τη λογική αιτιολόγηση ότι 1) το φόρουμ μας δεν είναι χώρος για να εκφράζονται τόσο ακραίες απόψεις, πόσο μάλλον πάνω σε θέματα που δεν αφορούν τη σχολή μας και 2) επειδή θεωρούμε ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι λογικό και πρέπει να προστατεύονται και όχι να καταπατώνται.
Ένα πολύ ταιριαστό παράδειγμα θα ήταν αν κάποιος εξωτερικός παράγοντας έπαιρνε όλες τις σημειώσεις φοιτητών που υπάρχουν στο φόρουμ (και οικειοθελώς έχουν δώσει οι φοιτητές) και τα μοίραζε/πουλούσε για δικά του.
Σε μια τέτοια περίπτωση δε θα ήταν απολύτως λογικό να συμφωνήσουμε με την ACTA και τη δράση της για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων;
Γι' αυτούς και άλλους πολλούς λόγους πιστεύουμε ότι η ACTA θα έπρεπε να ισχύει και εδώ και θεωρούμε ότι το banner πρέπει να αφαιρεθεί για να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.
Επειδή πολλοί σπουδαστές συμφωνούν καλό είναι να το δηλώσουν για να είμαστε καλυμμένοι.
- Tsakalos
- Real Name: Κώστας
Re: Κατάργηση Banner "no to ACTA"
Νομιζω ηταν λιγο αστοχο το παραδειγμα σου.. H acta προστατευει αυτους που πουλανε για να βγαζουν περισσοτερα λεφτα ενω οι φοιτητες που ανεβαζουν σημειωσες κλπ εδω, τα δινουν ολα τσαμπα! Τωρα αν καποιος τα παρει και τα πουλησει.. ας ειναι καλα τα κοροιδα που θα δωσουν τα ωραια τους λεφτακια
Προσωπικα δε με νοιαζει αν θα υπαρχει ή οχι το σχετικο banner στην κεντρικη σελιδα οποτε αν θελετε να το βγαλετε, απο τον Tsakalo εχετε το ελευθερο

Προσωπικα δε με νοιαζει αν θα υπαρχει ή οχι το σχετικο banner στην κεντρικη σελιδα οποτε αν θελετε να το βγαλετε, απο τον Tsakalo εχετε το ελευθερο

Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...

και να θυμομόστε τον κύριο Dio...

- constant
- Portal Administrator
Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς έχει συμβεί σε σχολές του Πολυτεχνείου (πρόσφατα κιόλας).
Δηλαδή, όλως παραδόξως υπάρχουν κάποιοι που πουλάνε τις ελεύθερες σημειώσεις φοιτητών σαν δικές τους και ακόμα χειρότερα υπάρχουν κάποιοι που τις αγοράζουν!
Από κει και πέρα το θέμα είναι ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των admins για αυτό το θέμα, οπότε καλό είναι να εκφράσουν και οι χρήστες την άποψή τους!
Δηλαδή, όλως παραδόξως υπάρχουν κάποιοι που πουλάνε τις ελεύθερες σημειώσεις φοιτητών σαν δικές τους και ακόμα χειρότερα υπάρχουν κάποιοι που τις αγοράζουν!
Από κει και πέρα το θέμα είναι ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των admins για αυτό το θέμα, οπότε καλό είναι να εκφράσουν και οι χρήστες την άποψή τους!
- MakisH
- Real Name: MakisH
Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων ισχύει και ήδη, χωρίς την ACTA.
Το μεγάλο πρόβλημα με το υλικό που υπάρχει στην πλειοψηφία των ιστοσελίδων πάσης φύσεως είναι ότι δεν είναι σαφές υπό ποια άδεια διατίθεται και σε ποιον ανήκει. (δεν γνωρίζω τι ισχύει στην περίπτωση που δεν διευκρινίζεται)
Με βάση αυτό, θα πρότεινα να γράφεται στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπό ποια άδεια διατίθεται το υλικό και να μπει και στους όρους χρήσης. Βολική θα ήταν πιθανότατα κάποια άδεια CreativeCommons, η οποία χρησιμοποιείται ευρύτατα για αυτόν τον σκοπό.
Όπως και να έχει, το banner έμεινε εκεί αρκετό καιρό και ελπίζω ότι έχει περάσει το μήνυμά του.
Το μεγάλο πρόβλημα με το υλικό που υπάρχει στην πλειοψηφία των ιστοσελίδων πάσης φύσεως είναι ότι δεν είναι σαφές υπό ποια άδεια διατίθεται και σε ποιον ανήκει. (δεν γνωρίζω τι ισχύει στην περίπτωση που δεν διευκρινίζεται)
Με βάση αυτό, θα πρότεινα να γράφεται στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπό ποια άδεια διατίθεται το υλικό και να μπει και στους όρους χρήσης. Βολική θα ήταν πιθανότατα κάποια άδεια CreativeCommons, η οποία χρησιμοποιείται ευρύτατα για αυτόν τον σκοπό.
Όπως και να έχει, το banner έμεινε εκεί αρκετό καιρό και ελπίζω ότι έχει περάσει το μήνυμά του.
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
Δεν θα ηταν καλυτερα να δημιουργηθει ενα ειδος ψηφοφοριας?
Θεωρω οτι είναι κάπως προσωπικό να πει ο καθένας την γνωμη του από το απλα να ψηφισει.
Ουτως η αλλως υπαρχει μια μορφη ελευθεριας και γι αυτο εχουμε κρυφα τα στοιχεια μας.
Επίσης εγω θεωρώ ότι δεν με αφορα αν θα υπαρχει το baner η οχι. Απλα εμενα με ενδιαφερει να ενημερωνόμαστε σχετικα με το θεμα.
Θεωρω οτι είναι κάπως προσωπικό να πει ο καθένας την γνωμη του από το απλα να ψηφισει.
Ουτως η αλλως υπαρχει μια μορφη ελευθεριας και γι αυτο εχουμε κρυφα τα στοιχεια μας.
Επίσης εγω θεωρώ ότι δεν με αφορα αν θα υπαρχει το baner η οχι. Απλα εμενα με ενδιαφερει να ενημερωνόμαστε σχετικα με το θεμα.
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
- markelos
- Portal Moderator
- Real Name: Ace
Ρε πάτε καλά που συμφωνείτε με την ACTA; Κάπου το χάσατε μου φαίνεται... Το banner να παραμείνει.-
-
- Real Name: real name
+1markelos wrote:Ρε πάτε καλά που συμφωνείτε με την ACTA; Κάπου το χάσατε μου φαίνεται... Το banner να παραμείνει.-
- kostas213
- Forum Administrator
- Real Name: Κωνσταντίνος
Tsakalos wrote:Προσωπικα δε με νοιαζει αν θα υπαρχει ή οχι το σχετικο banner στην κεντρικη σελιδα οποτε αν θελετε να το βγαλετε, απο τον Tsakalo εχετε το ελευθερο
MakisH wrote:Όπως και να έχει, το banner έμεινε εκεί αρκετό καιρό και ελπίζω ότι έχει περάσει το μήνυμά του.
Και από ότι φαίνεται ήδη οι πρώτες γνώμες είναι ουδέτερες, οπότε το banner μπορεί να φύγει σιγά σιγά. Φυσικά ενημέρωση θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά προς την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων - όπως πολύ καλά περιέγραψε ο constant - το banner τις επόμενες μέρες θα εξαφανιστεί.corfu wrote:Επίσης εγω θεωρώ ότι δεν με αφορα αν θα υπαρχει το baner η οχι. Απλα εμενα με ενδιαφερει να ενημερωνόμαστε σχετικα με το θεμα.
There's no place like ::1
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Βασικα το θεμα ειναι ποιος θα αποφασισει.Το αν ειναι σωστο ή θεμιτο να υπαρχει ενα τετοιο μπανερ δεν εχει καμια σημασια.(εγω προσωπικα δεν ειμαι εντελως εναντιος στο θεμα ACTA)Αν θελουν να την παρουν την αποφαση μονοι τους οι αδμιν τοτε τα βρισκετε μεταξυ σας.Αμα θελετε να δειτε την αποψη των χρηστων τοτε δεν εχει σημασια ψηφοφορια νουμερα κτλ.Ειναι φανερο πως υπαρχουν και οι δυο αποψεις οποτε καλο ειναι να φυγει.Τωρα για διαλογο υπαρχουν τα τοπικ.(αν και διαφωνω στο οτι δεν αφορα το σεμφε.γρ.Δεν ειναι ακαδημαικο θεμα μεν,αλλα το σεμφε.γρ δεν ειναι ακαδημια
αλλα site)

- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Location: Within search engines that search engines that search
Το θέμα ACTA δεν έχει λήξει ακόμα. Εξελίξεις υπάρχουν ακόμα και μάλιστα φαίνεται να είναι θετικές. Έχω κάνει κι ένα ενημερωτικό post, μιας και κάποια άτομα θέλουν να ενημερώνονται.
Αν θέλετε την ACTA και θέλετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας συνεπείς, πληρώστε για το matlab και το mathematica που ήταν/είναι μέρος των σπουδών σας. Κάντε και μια μήνυση στο ΕΜΠ.
Αν θέλετε την ACTA και θέλετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας συνεπείς, πληρώστε για το matlab και το mathematica που ήταν/είναι μέρος των σπουδών σας. Κάντε και μια μήνυση στο ΕΜΠ.

R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- constant
- Portal Administrator
Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Εμείς δεν μπορούμε να τους κάνουμε καμιά μήνυση ενώ αυτή απ' την άλλη έχουν κάθε δικαίωμα να μας κάνουν!
Επίσης, μιας και ανέφερες το matlab/mathematica, αν εφαρμοζόταν η ACTA όπως πρέπει, η ΣΕΜΦΕ θα είχε κανονικές άδειες για το mathematica, όπως και το υπόλοιπο Πολυτεχνείο και όχι σαν τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται τώρα. Γιατί αν δοκιμάσετε να μπείτε από pc lab,κτήριο Β στο mathematica λέει ότι δεν έχει άδεια και χρειάζεται register (άκουσον άκουσον!!).
Και σαν ευχάριστη συνέπεια αναγκαζόμαστε να κάνουμε μάθημα στο κτήριο Ε με τη θερμοκρασία να χτυπάει καταστάσεις καύσωνα! (και τα mathematica που υπάρχουν να είναι 2 δεκαετιών!)
Εμείς δεν μπορούμε να τους κάνουμε καμιά μήνυση ενώ αυτή απ' την άλλη έχουν κάθε δικαίωμα να μας κάνουν!
Επίσης, μιας και ανέφερες το matlab/mathematica, αν εφαρμοζόταν η ACTA όπως πρέπει, η ΣΕΜΦΕ θα είχε κανονικές άδειες για το mathematica, όπως και το υπόλοιπο Πολυτεχνείο και όχι σαν τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται τώρα. Γιατί αν δοκιμάσετε να μπείτε από pc lab,κτήριο Β στο mathematica λέει ότι δεν έχει άδεια και χρειάζεται register (άκουσον άκουσον!!).
Και σαν ευχάριστη συνέπεια αναγκαζόμαστε να κάνουμε μάθημα στο κτήριο Ε με τη θερμοκρασία να χτυπάει καταστάσεις καύσωνα! (και τα mathematica που υπάρχουν να είναι 2 δεκαετιών!)
πχ τα κοροϊδα που αγοραζουν Γκαρουτσους;Tsakalos wrote:ενω οι φοιτητες που ανεβαζουν σημειωσες κλπ εδω, τα δινουν ολα τσαμπα! Τωρα αν καποιος τα παρει και τα πουλησει.. ας ειναι καλα τα κοροιδα που θα δωσουν τα ωραια τους λεφτακια![]()

Το ACTA ειναι θεμα που μας αφορα σαν site αλλα και σαν σχολη και ανθρωπους. Οφειλουμε να ενημερωσουμε το κοσμο οσο καλυτερα μπορουμε. Το banner μενει. (ναι ειμαι φασιστας φορουμοδικτατορας)
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

-
- Real Name: real name
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου φαίνεται ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο το όλο θέμα και τσάμπα ασχολούμαστε!!
Nice try..!

Nice try..!
- Cyberscout
- Real Name: ΔΓ/ΔΑ
Κάνοντας τα στραβά μάτια σε όλες τις αντίθετες απόψεις, φυσικά και έχεις δίκιο!!!kostas213 wrote:Και από ότι φαίνεται ήδη οι πρώτες γνώμες είναι ουδέτερες, οπότε το banner μπορεί να φύγει σιγά σιγά. Φυσικά ενημέρωση θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά προς την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων - όπως πολύ καλά περιέγραψε ο constant - το banner τις επόμενες μέρες θα εξαφανιστεί.
Α, αφού το λες εσύ, τότε σίγουρα! Το να έχει κάποιος μια γνώμη, όσο ανόητη και αν είναι, δε παύει να είναι γνώμη! Τώρα αν για εσένα κάθε μέρα είναι αστείο, πρόβλημά σου.Ιάσωνας wrote:Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου φαίνεται ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο το όλο θέμα και τσάμπα ασχολούμαστε!!![]()
Nice try..!
Αυτό μου φαίνεται κι εμένα καλύτερο κι ας γίνει ό,τι πει η πλειοψηφία.corfu wrote:Δεν θα ηταν καλυτερα να δημιουργηθει ενα ειδος ψηφοφοριας?