"Έτσι βλέπω τον κόσμο" Εκπομπή Φυσικής

Μικρή και μεγάλη οθόνη! Τώρα η 7η Τέχνη και σε έκδοση με λεπτότερα φτερά.

Συντονιστής: snodrion

Απάντηση
gouroun
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: Κυρ Απρ 29, 2012 7:27 pm
Real Name: κυριακος
Gender: Male
Facebook ID: 0

"Έτσι βλέπω τον κόσμο" Εκπομπή Φυσικής

Δημοσίευση από gouroun »

«Έτσι βλέπω τον κόσμο» είναι ο τίτλος της νέας σειράς ημίωρων εκπομπών σχετικά με θέματα αιχμής της σύγχρονης Φυσικής, Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών στην ΕΤ3. Η σειρά «Έτσι βλέπω τον κόσμο» διερευνά το πώς ακριβώς διαμορφώνεται ο πολιτισμός μας από τις ανακαλύψεις αυτές, αλλάζοντας τελικά και τον κόσμο μας.

Η εκπομπή θα αρχίσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, και ώρα 23:45 τα μεσάνυχτα (1ο Επεισόδιο) και εφεξής θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα για τα επόμενα επεισόδια.

Συντελεστές και παρουσιαστές της είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αναπληρωτής καθηγητής Στράτος Θεοδοσίου και ο επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής Μάνος Δανέζης, από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η νέα σειρά αποτελεί, τρόπον τινά, συνέχεια της επιτυχημένης σειράς των επιστημονικών εκπομπών της ΕΤ3 με τον τίτλο «Το Σύμπαν που αγάπησα» με τους ίδιους συντελεστές.

Συντονιστείτε όλοι!!
Η συμπύκνωση της ενεργειακής ροής, η μετατροπή δηλαδή της ύλης σε ενέργεια, γίνεται ήρεμα, χωρίς βίαιες εκδηλώσεις, (και μου θυμίζει τη σύλληψη του σπερματοζωαρίου από το ωάριο). Αλλά η απελευθέρωση της ενέργειας από την ύλη, προκαλεί πάντα ένα βίαιο σοκ, ανάφλεξη, κρότο, τρόμο. Όλοι μας, είμαστε αυτή η ενέργεια που έχει συμπυκνωθεί ήρεμα σε ύλη, και θα μετατραπούμε πάλι κάποια στιγμή σε ενέργεια, με μία βίαιη εκφόρτιση που ονομάζουμε θάνατο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση”