Πώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
kisaky
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Τετ Ιαν 16, 2013 11:57 am
Real Name: saky
Facebook ID: 0

Πώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!

Δημοσίευση από kisaky »

ΕικόναΠώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!Με τον σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας… τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν θαύματα! Και όμως, το 92% των προσλήψεων στο εξωτερικό γίνονται από εργοδότες που ψάχνουν για νέα ταλέντα στο ίντερνετ. Το Facebook, το Twitter και το LinkedIn μπορούν να σας κάνουν να ξεχωρίσετε μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κρίσης. Το Facebook αποτελεί «μηχανή εύρεσης εργασίας» για πάνω από το 83% των εργαζόμενων, ενώ το Twitter και το LinkedIn έρχονται δεύτερα, κατακτώντας το 46% των εργαζομένων. Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να βρείτε γρήγορα μια κενή θέση εργασίας… με το βοήθεια του διαδικτύου!

Δημιουργήστε μια σελίδα-βιογραφικό στο Facebook

Μόνο το 17% των εργαζομένων αναφέρουν ότι έχουν δική τους επαγγελματική σελίδα στο Facebook. Μεγάλο λάθος! Δημιουργήστε μια προσωπική σελίδα του facebook με το βιογραφικό σας σημείωμα, τις συνοδευτικές επιστολές και συνεντεύξεις εργασίας. Κρατήστε ενημερωμένη τη σελίδα σας και ζητήστε τη στήριξη άλλων groups ή σελίδων που είναι αφιερωμένες στην «εύρεση εργασίας».

Πώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!Κάντε ένα "Google Me"… και δείτε τα αποτελέσματα!

Πληκτρολογήστε στο Google το όνομα σας και δείτε αν το αναγνωρίζει ή όχι. Οι περισσότεροι εργοδότες προσπαθούν να μάθουν κάθε πληροφορία για τον υποψήφιο που ενδιαφέρονται… μέσα από το google. Αν βγαίνει το όνομα σας στη μηχανή αναζήτησης, αμέσως φαίνεται ότι είστε ενεργός στον επαγγελματικό τομέα σας. Γράψτε το όνομα του προφίλ σας, όχι μόνο στα Ελληνικά αλλά και τα Αγγλικά, ώστε να αναγνωρίζεται και στις δύο γλώσσες από το google.

Κάντε προσωπικά αλλά και επαγγελματικά tweets

Πρέπει να είστε σταθεροί, όσον αφορά στην ενημέρωση του Twitter σας! Είναι σημαντικό να κάνετε μαζικά ή προσωπικά tweets που αφορούν καθαρά την καριέρα σας. Βέβαια, το ιδανικό είναι να στέλνετε προσωπικά μηνύματα στις συνδέσεις σας, ώστε να μιλάτε άμεσα με τον πιθανό εργοδότη σας. Μια ακόμα δυνατότητα του tweeter, είναι να ποστάρετε στις εταιρείες που επιθυμείτε… το προφίλ σας στο LinkedIn! Καλό, βέβαια, είναι να κάνετε και προσωπικά tweets, ώστε να δουν οι εργοδότες σας και την ιδιωτική σας πλευρά.

Πώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!Κρατήστε ενεργό το blog σας με άρθρα!

Κρατήστε «ζωντανή» την αλληλεπίδραση με το κοινό σας, ειδικά στα blogs! Απαντήστε στις ερωτήσεις του κοινού σας και σχολιάστε άλλα blogs, ώστε να φαίνεστε αρκετά ενεργοί και γεμάτοι διάθεση για επικοινωνία. Εάν είστε καλοί στη συγγραφή, υποβάλλετε και άρθρα με θέματα που σχετίζονται με τη δουλειά σας. Θυμηθείτε να υποβάλλετε φρέσκο ​​και πρωτότυπο υλικό.

Ανεβάστε το βιογραφικό σας… στο LinkedIn κ.α

Τοποθεσίες, όπως Peer Power, Monster και LinkedIn, είναι αφιερωμένα στην αναζήτηση εργασίας και τη δικτύωση σχετικά με την καριέρα. Εγγραφείτε στο LinedIn, αν μπορείτε στην πληρωμένη έκδοση, αφού διαθέτει περισσότερες υπηρεσίες. Ανεβάστε το βιογραφικό σας και αναφέρετε με σαφήνεια τις ικανότητες σας και το είδος της καριέρας που σας ενδιαφέρει. Έτσι, θα «τραβήξετε» το ενδιαφέρον των ανάλογων εργοδοτών. Προσέξτε, ώστε οι ημερομηνίες του βιογραφικού σας να αποδεικνύονται και το προφίλ σας να κινείται μέσα σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο.

Πώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!Κάντε like σε σελίδες με «αγγελίες εργασιών»

Μπορείτε να συμμετέχετε σε κοινότητες, φόρουμ και ομάδες του Facebook που έχουν ως θέμα την «αναζήτηση εργασίας» ή την «καριέρα». Πείτε τη γνώμη σας σε διάφορα ζητήματα και συζητήστε με τα άλλα μέλη για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί κατά την e-κοινωνικοποίησή σας ή ποιος μπορεί να σας συστήσει σε μια θέση εργασίας.

Μην «προχωράτε» σε απερίσκεπτα posts
http://www.flowmagazine.gr/article/view ... ariera_sas
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 06, 2006 1:43 am
Real Name: Κώστας
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Άλφα του Κενταύρου
Επικοινωνία:

Re: Πώς η e-κοινωνική δικτύωση βοηθά την καριέρα σας!

Δημοσίευση από Tsakalos »

Ρε φιλε μας δουλευεις? Ακους εκει καντε επαγγελματικα αλλα και προσωπικα tweets καντε like σε σελιδες και πληρωστε το linkedin! Θα ξερασω...

Ασε που ξεχασες να ποσταρεις, πιστευω οχι τυχαια, το τελευταιο και πιο γελοιο μερος του αρθρου...
Προσέξτε τα check in που γίνονται στο προφίλ σας και τα posts ή τα status που ανεβάζετε, καθώς οι εργοδότες σας μπορεί να παρακολουθούν τις κινήσεις σας. Μια απερίσκεπτη κίνηση μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες ή ακόμα και να σας στερήσει την ευκαιρία για μια νέα συνέντευξη. Ρυθμίστε τις επιλογές απορρήτου στο Facebook, έτσι ώστε να μην κινδυνέψει η τύχη σας.
Γιαυτο μην ποσταρετε μ@λ@κιες στο facebook του στυλ παω να στριψω ενα μπαφο ή βαρεσα μια μαλακια αλλο πραμα γιατι μπορει απο κει που δε το περιμενετε να βρεθειτε ανεργοι!!! :o
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”