Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια

Μετά τη ΣΕΜΦΕ; ΣΕΜΦΕ!

Moderator: Nomad

Post Reply
chone
Posts: 1
Joined: Mon May 20, 2013 10:35 am
Real Name: Christiana Papapostolou

Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια

Post by chone »

MSc in Energy
Heriot-Watt University – ΤΕΙ Πειραιά

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια
Το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, υλοποιεί για όγδοη συνεχή χρονιά το αυτοχρηματοδοτούμενο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) στον τομέα της Ενέργειας (Φ.Ε.Κ.1049/03-08-2006).
Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΜΠΣ οδηγεί στην απονομή του μεταπτυχιακού διπλώματος "MSc in Energy" από το Heriot Watt University.
Το Πρόγραμμα έχει μέχρι σήμερα παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς σημαντικός αριθμός αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την παρούσα πρόσκληση συγκροτείται το 16ο Τμήμα με μέγιστη συμμετοχή τους 30 φοιτητές.

Στόχοι του Προγράμματος
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "MSc in Energy" στοχεύει:
στην παροχή υψηλής ποιότητας θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης σχετικά με την τεχνολογία, τις εφαρμογές, την έρευνα και την ανάπτυξη σε σύγχρονα ενεργειακά θέματα,
εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική προοπτική και εξέλιξη των αποφοίτων του στα πλέον δυναμικά πεδία της Ενέργειας.

Αντικείμενο και θεματικά πεδία του Προγράμματος
Η Ενέργεια αποτελεί στρατηγικό τομέα ανάπτυξης με ιδιαίτερα μεγάλο επιστημονικό-τεχνολογικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας ταυτόχρονα σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και δημιουργώντας ιδιαίτερα αξιόλογες προοπτικές απασχόλησης τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.
Το ΜΠΣ εστιάζει την προσοχή του, μεταξύ άλλων σε θέματα όπως: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας-Αιολικές-Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις, Ενεργειακή Διαχείριση Κτιρίων, Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, Αποθήκευση Ενέργειας, Οικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών Έργων, Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Σε ποιους απευθύνεται το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MSc in Energy
Σε διπλωματούχους-πτυχιούχους ελληνικών και ξένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων /Πολυτεχνείων-Τ.Ε.Ι.) τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης με αποδεδειγμένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, κα
με ενδιαφέρον να επεκτείνουν ή να ισχυροποιήσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και τις γνώσεις τους στο ευρύτατο φάσμα των αντικειμένων της Ενέργειας.
Η φοίτηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι "part-time", με τυπική διάρκεια φοίτησης τα 2 έτη, και οι παραδόσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Εγγραφή στο Πρόγραμμα - Πληροφορίες
Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της αίτησης συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων και προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου.
Λεπτομερείς πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: http://www.sealab.gr
Τηλεφωνική επικοινωνία: 210-5381143, Τηλ & Φαξ: 210-5450959, 210-5381467
(Δευτέρα- Παρασκευή ώρες 09:00-16:00), e-mail: sealab@gdias.teipir.gr

Δηλώσεις συμμετοχής από 13 έως και 31 Μαΐου 2013.

Υπεύθυνος Προγράμματος: Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Στις 27, 28, 29, 30 ΜΑΪΟΥ 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ πραγματοποιείται η έκθεση "ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013: ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ".
Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά και να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Προγράμματος "MSc in Energy".
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά Προγράμματα”