Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από palasso »

Την Τρίτη που μας έρχεται έχουμε συνέλευση στο Αμφ. 2 στις Γενικές Έδρες (12:30 αρχίζει επίσημα αλλά συνήθως αργεί) όπου μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε.

Οι υπάλληλοι σταμάτησαν την απεργία τους.
Επίσης έχουν ανοίξει ήδη οι 6 σχολές στο ΕΜΠ (Μηχανολόγοι, Ναυπηγοί, Χημικοί, Πολιτικοί, Ηλεκτρολόγοι, Τοπογράφοι) και κάνουν κανονικά μαθήματα ενώ κάποιες σχολές πρόλαβαν να κάνουν και την εξεταστική καθώς άνοιξαν νωρίτερα. Δυστυχώς στη ΣΕΜΦΕ μάλλον χάθηκε η εξεταστική. Έχει ανακοινωθεί ωστόσο ένα πρόγραμμα μαθημάτων.

Παραλίγο να ανοίξουμε την τελευταία φορά:
ΕΑΑΚ 112
Ανεξάρτητο 111
ΜΑΣ 45
Λευκά 4

Στην τελευταία συνέλευση τα ΕΑΑΚ υποστήριζαν με αποφασιστικότητα ότι πρέπει να κάνουμε κατάληψη μέχρι τον Μάρτιο κι ότι δεν έχει χαθεί ούτε εξάμηνο ούτε τίποτε αλλά και να χαθεί δεν πειράζει γιατί είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Το Ανεξάρτητο πλαίσιο μπορεί κανείς να το διαβάσει εδώ.

UPDATE: Να προσθέσω κάτι που μόλις έμαθα για το ΕΚΠΑ. Ετοιμάζονται να κάνουν συνέλευση οι καθηγητές και ορισμένοι θα προτείνουν να χαθεί το εξάμηνο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος palasso την Κυρ Δεκ 08, 2013 1:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Τετ Σεπ 18, 2013 3:06 pm
Real Name: jakob
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από jakob »

Λίγες παρατηρήσεις:

Εχει ήδη χαθεί μεγάλο μερος του εξαμήνου.
Η ημερομηνία είναι 8 Δεκεμβρίου και υπο άλλες συνθήκες θα είχαμε διδαχθεί περίπου την μισή ύλη των μαθημάτων μας, θα είχαμε ολοκληρώσει κάποια εργαστήρια, θα είχαμε πάρει τα βιβλία της σχολής.

Ωστόσο, ήρθε η τρόικα και με τη συνέργεια του Υπουργείου και για λόγους ακατανόητους σε εμένα, αποφάσισαν να κλείσουν το ΕΜΠ.

Πάμε στα υποκειμενικά:

Δέχομαι την άποψη οτι εαν ανοίγαμε πριν τη λήξη της απεργίας, θα πηγαίναμε πρακτικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, όμως σε μια απεργία υπάρχει δεδομένο conflict of interest.

Παραδείγματος χάριν, αν αύριο μια δασκάλα απεργήσει, σε 1-2 βδομάδες θα έχει αγανακτισμένους γονεις στην πόρτα της, που δεν θα έχουν τι να κάνουν τα θρεφτάρια τους τις ωρες που λείπουν στις δουλειές τους.

Εμείς είμαστε ενεργοί πολίτες καi (θα πρέπει να) έχουμε πολιτική γνώμη.

Οπότε έγιναν συνεχείς συνελεύσεις και στο πολιτικό πεδίο επικράτησαν οι γνωστές πολιτικές θέσεις καταλήψεων και συμπόρευσης με τους εργαζομένους.

Να σημειώσω οτι απο τους πρωτοετείς ακούγονται κάποιες κοτσάνες (κι εγω πρωτοετής είμαι) αλλά είναι λογικό γιατί ακόμα δεν έχουμε έρθει σε επαφή με διοικητικούς υπαλλήλους, καθηγητές και δεν εχουμε ζήσει άσχημες ή ομορφές στιγμές μεσα στο πανεπιστήμιο. Ουτε δείγμα συλλογικοποίησης.
Ετσι κι αλλιώς, είμαστε ακόμα ενθουσιασμενοι (οι περισσότεροι) για τη σχολή που μπήκαμε.

Πάντως, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις επανατοποθετήσεις ή τις απολύσεις, θα τις πληρώσει και θα τις κάνει ή ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, που η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει προκρίνει ως καταλληλότερους, μετα τον "Κανέναν". Ως γνωστόν, ο κανένας δε πληρώνει κανέναν και τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση βγαίνουμε ζημιωμένοι οι φοιτητές (κα σίγουρα οι εργαζόμενοι και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα) απο αυτή την περιπέτεια, με λιγότερους υπαλλήλους στη διάθεση του Πολυτεχνείου, 2 μήνες έξοδα, πτυχία που δεν δώθηκαν, μεταπτυχιακά που χάθηκαν, προγράμματα έρευνας που κινδυνεύουν, ERASMUS που fail-άρουν και τα λοιπά προβλήματα.
'Οταν τα καφενεία είναι ανοιχτά, μην κάνετε την σχολή καφενείο.
Manthos
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2011 7:08 pm
Real Name: Manthos
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από Manthos »

palasso έγραψε:Οι υπάλληλοι σταμάτησαν την απεργία τους.
Επίσης έχουν ανοίξει ήδη οι 6 σχολές στο ΕΜΠ (Μηχανολόγοι, Ναυπηγοί, Χημικοί, Πολιτικοί, Ηλεκτρολόγοι, Τοπογράφοι) και κάνουν κανονικά μαθήματα
Α, δηλαδή τελείωσε ο αγώνας, πάμε σπίτια μας. Ωχ! Τι είναι αυτό;
Απόφαση ΓΣ Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ έγραψε:Από Δευτέρα προχωρούμε σε προσωρινή αναστολή της απεργίας και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα επανέναρξής της, όποτε κρίνουμε ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί από τα συμφωνηθέντα.
Ολόκληρη η απόφαση(η οποία έχει τίτλο "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!")εδώ.
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από papagalakos II »

Έχουμε μια κυβέρνηση που αν μη τι άλλο είναι αδίστακτη. Απολύει εργαζόμενους κατά δεκάδες χιλιάδες, κλείνει σχολεία, κόβει το ρεύμα, κλείνει ακόμη και νοσοκομεία.
Τις τελευταίες μέρες ο Άδωνις απολύει εργαζόμενους γιατρούς και απειλεί με κλείσιμο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το καλύτερο κομμάτι σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως η κομματική νεολαία της κυβέρνησης που εφαρμόζει την παραπάνω πολιτική ψηφίζεται και θα ψηφιστεί ώστε να εφαρμόσει την απόφαση της και στο Ε.Μ.Π.

Το ποια θα είναι η κατεύθυνση αυτής της απόφασης επαφίεται στο δείκτη νοημοσύνης του καθενός.

Δεν είμαι σίγουρος ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε σχέση με τη λήξη του αγώνα των διοικητικών (που ξεπουλήθηκε απ' τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ). Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι πως αν δεν κάνουμε κάτι δεν το βλέπω καλά το Ε.Μ.Π.

Καταλήγω εν τέλει στο συμπέρασμα πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των φοιτητών είναι καθαρά αντιδραστικό και απ' τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν αυτό το γενικό μούδιασμα και την ηττοπάθεια της κοινωνίας.
Το τελευταίο είναι καιρός να αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 15, 2006 1:03 am
Real Name: nikolas?
Τοποθεσία: Kameni gi tis meta-ptyxiw xwras

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Συνεχίζοντας εδώ jakob (και όποιον άλλον ενδιαφέρει) είμαι πολύ σύμφωνος με τη αγωνία σου για καπέλωση του αγώνα και προώθηση πολιτικής ατζέντας του κάθε στενόμυαλου προβάτου.
Είπα όμως, αν έχεις να προτείνεις κάποιο πλάνο πάλης, ανέβα και πρότεινέ το.
Ακόμα και αν θέλεις κατάληψη αλλά όχι όπως γίνεται, κατέβασε ένα άλλο πλαίσιο, με κατάληψη και τις δικές σου ιδέες. Έτσι ίσως μπορέσεις να τραβήξεις κόσμο να μιλήσει μαζί σου ώστε να βρείτε μια κοινή τομή. Δυστυχώς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεις σε τοίχο αλλά που ξέρεις? Μπορεί μπροστά στον φόβο απώλειας "ψηφαλακίων" να πει κάποιος "Ώπα ρε παιδάκι μου, κάτσε λιγο...για να δούμε. Εσυ θέλεις το Α, Β, Γ, Δ, εμείς θέλουμε τα Α, Β, Ε, Ζ θέλεις να κατεβάσουμε ένα κοινό πλαίσιο που να ζητάει τα Α, Β, Ε, Γ?".
ΣΝΚ
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 22, 2013 12:12 pm
Real Name: ΣΝΚ

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από ΣΝΚ »

Από αυτή την υπόθεση βρήκαμε όλοι ζημιωμένοι, γιατί μας "παίξανε" κάποιες πολιτικες δυνάμεις. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις που μέσα στις ΓΣ τρομοκρατούσαν τον κόσμο με μια φράση χωρίς νόημα -το υποτιθέμενο lock out- για να ανοίξει τις σχολές, ενώ την ίδια ώρα έλεγε στις ΓΣ των εργαζομένων, "ανοίγουν οι σχολές και δεν έχετε διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια σας, πάρτε ότι μπορείτε για να σώσετε τις θέσεις σας." Για αυτό το "ό,τι μπορείτε", έπρεπε να δεχτούμε την εφαρμογή του σχεδίου αθηνά, που αφήνει 3 σχολές στο ΕΜΠ, καταργεί όλες τις άλλες και τις κάνει ροές, εκτώς των μεταλλειολόγων που τους καταργεί εντελώς. Ακόμη τους νόμους Διαμαντοπούλου τους οποίους όλο το Ιδρυμα είχε καταδικάσει και θέσει σε αδράνεια.
Υστερα ήρθαν οι τρομοκρατημένοι και παντελώς ανενημέρωτοι "ανεξάρτητοι". Που ακούγαν τις φήμες για χάσημο του εξαμήνου, όταν οι καθηγητές μας δε θέταν τέτοια θέματα. Ακούγανε το -lock out- και τρομάζανε από αυτή τη λέξη χωρίς νόημα. Ακόμη δε γνωρίζανε καλά καλά, πως όλο αυτό δε γινόταν για τις θέσεις των διοικητικών μόνο, αλλά για όλα τα παραπάνω ζητήματα, καθώς και για τις υποχρηματοδοτήσεις οι οποίες όπως λενε οι καθηγητές, θα πλήξουν πρώτα τις παροχές προς τους φοιτητές και ύστερα το ίδρυμα.
Εχω απογοητευτεί εντελώς από τη στάση των "ανεξάρτητων", γιατί ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα φοιτητές να κατεβάζουν ανεξάρτητο πλαίσιο, χωρίς να φαίνεται υποκίνηση από τη ΔΑΠ, αλλά αποδείχθηκαν πολύ κάτω των περιστάσεων. Δε γνωρίζουν και δε γνωρίζαν τίποτα από όλα αυτά. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το μέλλον του Ιδρύματος, παραμόνο για το μεσοπρόθεσμο των μαθημάτων. Πρέπει να κατανοήσετε πως το μέλλον του Ιδρύματος, εγγυάται το πτυχίο σας. Εαν το Ιδρυμα δεν έχει μέλλον, όσα μαθήματα και να κάνετε τώρα, αύριο πτυχίο δε θα πάρετε.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτή η ιστορία έφτασε σε ένα διάλειμμα. Χαρείτε το για όσο κρατήσει, γιατί ξανά εξάμηνο ολόκληρο δύσκολα θα δείτε. Είχαμε μια ευκαιρία να τελειώσουμε τον πόλεμο με το υπουργείο και μάλιστα νικητές. Τώρα χάσαμε τη μάχη, και έρχονται νέες επιθέσεις σύντομα.
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από palasso »

Εσείς που κατεβάζετε τα πλαίσια κατάληψης, συνεχίστε να μας απειλείτε ότι θα κάνετε κατάληψη και στα επόμενα εξάμηνα....

Όσο εσείς κάνετε κατάληψη (για το καλό του πανεπιστημίου πάντα) τα ιδιωτικά κολέγια κάνουν χρυσές δουλειές. Για πρώτη φορά στη TV συνέχισαν να παίζουν μέχρι και Δεκέμβριο διαφημίσεις για εισαγωγή σε κολέγιο... Ποιός ξέρει πόσους εκατοντάδες φοιτητές οδήγησαν οι καταλήψεις στα κολέγια αυτό τον καιρό...

Και τώρα βγήκαν και τα parallel studies!

Στο τέλος θα μείνετε εσείς και η κατάληψη σας μονάχοι....
Άβαταρ μέλους
SilverAuditore
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Παρ Σεπ 06, 2013 12:35 pm
Real Name: Αφροδίτη
Gender: Female

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από SilverAuditore »

ερωτηση: το σαιτ του εμπ εβγαλε ανακοινωση οτι οι εγγραφες προπτυχιακων φοιτητων ξεκινουν 11.12.13.
που σημαινει οτι εαν ανοιξουμε εχει καλως. εαν δεν ανοιξουμε θα κλειδωσετε και δε αφηνετε να γραφτει κανεις και θα απαγορευεται η εισοδος στους εργαζομενους? γιατι νομιζω οτι θα καταληξουν να επομιστουν την ευθυνη της καταληψης σας και μετα ο αρβανιτοβλαχος θα μπορει να πει οτι δε δινει την αδεια να γυρισουν οι εν διαθεσιμοτητα στις δουλειες τους.
Don't lose your grip on the dreams of the past, you must fight just to keep them alive!!
Άβαταρ μέλους
Billar
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 21, 2013 9:35 pm
Real Name: B
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από Billar »

Ξερει κανεις τι εγινε σημερα?( εαν υπηρξαν προσπαθειες να σπασει η καταληψη ) και οτι αλλο εγινε?
"Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται."
palasso
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 04, 2010 3:55 pm
Real Name: Vassilis
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από palasso »

Billar έγραψε:Ξερει κανεις τι εγινε σημερα?( εαν υπηρξαν προσπαθειες να σπασει η καταληψη ) και οτι αλλο εγινε?
Billar αν ανατρέξεις το πρώτο post μου στο thread η συνέλευση είναι αύριο....
Άβαταρ μέλους
Billar
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 21, 2013 9:35 pm
Real Name: B
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από Billar »

Οχι ρε palasso αγορι μου, αναφερομαι ( επειδη δεν κατεβηκα αθηνα) αν εγινε καποια αποπειρα.. τυπου.. ''χαλαμε την καταληψη " απο δαπιτες η αλλους .. 8) 8)
"Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται."
Άβαταρ μέλους
Billar
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 21, 2013 9:35 pm
Real Name: B
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από Billar »

Εντομεταξυ, οποιος μπηκε ntua.gr σημερα, θα ειδε πως βγηκε πραξη για εγγραφες των πρωτοετων και φοιτηων στα εξαμηνα (απο την Τεταρτη .. πονταροντας πως η καταληψη δεν θα συνεχιστει με αποφαση της συνελευσης ολων των καταληφθεντων ιδρυματων :lol: :lol: :lol: )
Βασικα ως καποιος που ουτε εχει κανει σε αμφιθεατρο καν μαθημα :( εχω την εξης απορια : ''σε τι διαφερει για τους πρωοετεις η εγγραφη στην σχολη σε σχεση με την εγγραφη στο εξαμηνο ... δηλαδη οι νεοι θα πρεπει να εγγραφουν δυο φορες σε σχεσει με τους παλαιοτερους η και τετοιο ? ( απολυτως πληροφοριακη η ερωτηση ..)
"Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται."
Άβαταρ μέλους
semf3itis
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 18, 2006 7:58 pm
Real Name: Χρήστος
Τοποθεσία: εδω

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από semf3itis »

Κάσσο, δάκρυσα ρε συ. Ουστ.
*Is someone getting the best of you?
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Τετ Σεπ 18, 2013 3:06 pm
Real Name: jakob
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από jakob »

Θα γραφτείς μια φορά με ολα τα δικαιολογητικά και απο εκει και περα γράφεσαι στην αρχή κάθε εξαμήνου ηλεκτρονικά.. Για να ξέρουν ποιοί παρακολουθούν μάλλον.. Επίσης αν δε γραφτείς για 2 συνεχόμενα διαγράφεσαι,ισχύει και στη ΣΕΜΦΕ?
'Οταν τα καφενεία είναι ανοιχτά, μην κάνετε την σχολή καφενείο.
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 07, 2007 5:34 pm

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 10/12

Δημοσίευση από LocknLoad »

Δε ξερω για αυτο, αλλα ενας συμφοιτητης στο ετος μου που δεν ειχε κανει εγγαφη στο 2ο εξαμηνο μετα δε μπορουσε να κανει στο 3ο και επρεπε να ξαναγραφτει στο 1ο για να παει μετα στο 2ο
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα


@[you]
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”