Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από papagalakos II »

Τελευταία και με αφορμή και το "κρούσμα πλαστοπροσωπείας" ξεκίνησε μία κλασική εκστρατεία συκοφάντησης που ισχυρίζεται πως για τα χάλια του ελληνικού πανεπιστημίου ευθύνονται οι φοιτητές.

Χτες ο τριπλοθεσίτης Φορτσάκης προκειμένου ο ΦΣ Νομικής να μην συνεδριάσει πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, εορτασμό που αναγνωρίζεται ακόμα και από τους αστούς, έκανε lock out στη ΝΟΠΕ.

Αντιλαμβανόμαστε;

Προκειμένου ο ΦΣ να μην συνεδριάσει δημοκρατικά και μπροστά στο φόβο να αποφασίσει κατάληψη την παρασκευή και να "χαθούν μαθήματα", ο Φορτσάκης διέταξε το 5 - ήμερο κλείσιμο της σχολής!

Πλέον δεν μιλάμε απλώς για χυδαίο αστισμό που συκοφαντεί το κίνημα και θέλει ανοιχτές σχολές. Πλέον μιλάμε ξεκάθαρα για υστερικούς φασίστες που προκειμένου αι κομμουνισταί να μην αποκτήσουν τον έλεγχο είναι ικανοί να βάλουν φωτιά σε όλη τη ΝΟΠΕ.

Να σημειώσουμε ότι στο πολυπόθητο και μυθοποιημένο εξωτερικό αν τριπλοθεσίτης πρύτανης έκανε κάτι τέτοιο ως απάντηση καθηγητές και φοιτητές θα έκαναν εξέγερση.

Για να το συνδέσω και με την επικαιρότητα, η κατάντια του πολυτεχνείου δεν ξεκινά ούτε τελειώνει στον φοιτητή που με αντιγραφή προσπαθεί να πάρει ένα ήδη γελοίο πτυχίο για να βρει στον ήλιο ελπίδα. Είναι ζήτημα ακαδημαϊκής ανεπάρκειας και βιδωμένων στις θέσεις τους καθηγητών.

Εικόνα
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Τετ Σεπ 18, 2013 3:06 pm
Real Name: jakob
Gender: Male

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από jakob »

Θεωρείς ότι το ζήτημα είναι ακαδημαϊκό γιατί η παθητικοτητα των εκπαιδευτικων δείχνει ακαδημαϊκή ανεπάρκεια, ωστοσο αυτή η θέση σου είναι πολιτική (όπως και η δική τους) άρα το θέμα είναι πολιτικό. Το λέω αυτό γιατί μου θυμίζεις το κείμενο του Κόκκορη που μίλαγε για ακαδημαϊκό ήθος, μήπως συμμερίζεσαι αυτή την έννοια κι αν ναι πως την προσδιορίζεις υπό την σκιά περιπτώσεων οπου επιστήμονες στήριξαν φασίστες, με διάφορους βαθμούς προσήλωσης; Δηλαδή αντιλαμβανεσαι και στρατιωτικό ήθος ανάλογα; Δεν θεωρείς αυτές τις έννοιες σχετικές και ανάλογες με την πολιτική που υπηρετούν;
'Οταν τα καφενεία είναι ανοιχτά, μην κάνετε την σχολή καφενείο.
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από papagalakos II »

Όπως αποδεικνύει ο φιλόσοφος Georges Politzer στο βιβλίο του «Στοιχειώδεις Αρχές της Φιλοσοφίας» η πολιτική και η επιστήμη είναι αλληλεξαρτώμενες. Όποτε η μία βρίσκεται σε ύφεση ακολουθεί και η άλλη και αντιστρόφως.

Και πολιτικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυτό που είναι και ο κόσμος δεν αλλάζει αν απλώς: «γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι». Όπως λέγεται συχνά.

Αυτό που ξεχώρισα και διευκρίνισα εγώ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτή τη παραδοχή. Έχει να κάνει με τις επιδιώξεις των πανεπιστημιακών. Φυσικά και αυτό είναι ζήτημα που γεννά η πολιτική κατάσταση, η πολιτική κατάσταση όμως δεν είναι και δικαιολογία για τα πάντα. Διαφορετικά μέσα στον καπιταλισμό δεν θα υπήρχαν και εκείνοι που αντιστέκονται.

Το πανεπιστήμιο είναι ελεγχόμενο από την πολιτική κατάσταση γενικά. Ειδικότερα όμως μπορεί κάποιος να διαλέξει αν θα είναι απλώς χυδαίος υποστηρικτής αυτής της πολιτικής και κατάστασης, αν θα είναι κάτι παραπάνω από απλώς υποστηρικτής όπως αποδεικνύεται για παράδειγμα ο Φορτσάκης, ή αν θα εναντιωθεί σε αυτή την κατάσταση.

Και το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι πανεπιστημιακοί είναι κατά κύριο λόγο κρατικοδίαιτα ρεμάλια που δεν παράγουν έργο και απλά δυσκολεύουν τους φοιτητές για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους είναι κατάσταση που φυσικά είναι επιθυμητή από το σημερινό κράτος και ευνοείται, αλλά από την άλλη αυτό δεν απαλλάσσει και τους πανεπιστημιακούς από τις ευθύνες τους.
jakob
Portal Moderator
Portal Moderator
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Τετ Σεπ 18, 2013 3:06 pm
Real Name: jakob
Gender: Male

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από jakob »

Κυρίως ήθελα να αιτιολογήσεις την επιλογή σου να το βάλεις στα Ακαδημαϊκά, γιατί μπορεί να βρεθεί κανένας που θα δει Φορτσακη στον τίτλο και να βρεθεί αυτόματα στην Πολιτική.
'Οταν τα καφενεία είναι ανοιχτά, μην κάνετε την σχολή καφενείο.
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από papagalakos II »

Αν είναι καθαρά διαχειριστικό το θέμα μου είναι αδιάφορο.
Άβαταρ μέλους
kapnogonos
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Τετ Σεπ 22, 2010 4:44 pm
Real Name: μαρκος
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από kapnogonos »

Άβαταρ μέλους
moutsos
Δημοσιεύσεις: 375
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 14, 2006 4:22 pm
Real Name: Γιάννης
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Starship Enterprise III...

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από moutsos »

Aυτό που συμβαίνει σήμερα με ξεπερνάει.

Ενώ είναι πια ορατό από όλους πως δεν υπάρχει έξοδος από την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα -και ενώ τα σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες είναι άπειρα-, το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, τους τελευταίους μήνες, είναι η ανακάλυψη ενός τάφου κι ενός σκελετού στην Αμφίπολη.

Και υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που ασχολούνται με αυτό το θέμα και τσακώνονται κιόλας.

Δηλαδή, το σημαντικότερο θέμα σήμερα στην χρεοκοπημένη και διαλυμένη Ελλάδα είναι τα κόκαλα ενός άγνωστου νεκρού που έζησε πριν από 2.400 χρόνια και όχι η μυρουδιά χούντας που έζησε πριν 50 χρόνια.

Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει «πέτα τους ένα κοκαλάκι να ησυχάσουν».
Civil disobedience 101...
Άβαταρ μέλους
dead
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 20, 2013 5:21 pm
Real Name: Kollontai

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από dead »

Μετά απο το σημερινό πρωϊνό-απογευματινό αστικόκοινοβουλευτικόδημοκρατικό ξύλο στους φοιτητές/τριες που θέλανε (εν όψει 17 Νοέμβρη μάλιστα) να μπούνε στις σχολές για να κάνουν συνέλευση-συντονισμό και τις επισημάνσεις του παπαγαλάκου όποιος ξαναμιλήσει σοβαρά για μειοψηφίες που κλείνουν τα ιδρύματα και ευτελίζουν την εκπαίδευση είναι τουλάχιστον καραγκιόζης. Τελεία και παύλα.

Φίλε παπαγαλάκο έθεσες το καιριότατο και ιστορικό ερώτημα "τι να κάνουμε;". Μια ελάχιστη και πρακτική πρόταση θα ήταν να μην πουλάμε τόσο φτηνά τα σώματα μας στους μπάτσους, πράγμα που σημαίνει συντονισμός λαού, κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων, αναρχία κτλ. - κατεβαίνουμε οργανωμένα και αποφασιστικά στο δρόμο με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και οχι γυμνοί. Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω στα χημικά και στο ξύλο. Το αν είναι μη ρεαλιστικό δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει και πολύ.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από msl »

jakob έγραψε:Κυρίως ήθελα να αιτιολογήσεις την επιλογή σου να το βάλεις στα Ακαδημαϊκά, γιατί μπορεί να βρεθεί κανένας που θα δει Φορτσακη στον τίτλο και να βρεθεί αυτόματα στην Πολιτική.
papagalakos II έγραψε:Αν είναι καθαρά διαχειριστικό το θέμα μου είναι αδιάφορο.
@papagalakos:
Οι Γ.Σ. δεν είναι πάντα δημοκρατική διαδικασία. Η οχλαγωγία, η βωμολοχίες, η χειροδικίες, η αποτροπή με κάθε αθέμιτο μέσο του να ακουστούν μη επιθυμητές απόψεις, δεν συνάδουν με αυτό που θεωρείται μια δημοκρατική συζήτηση. Εκτός αν η δημοκρατία είναι για εσένα μόνο το να μετράς τα "κουκιά" στο τέλος από ένα ντέρμπι.
papagalakos II έγραψε:Για να το συνδέσω και με την επικαιρότητα, η κατάντια του πολυτεχνείου δεν ξεκινά ούτε τελειώνει στον φοιτητή που με αντιγραφή προσπαθεί να πάρει ένα ήδη γελοίο πτυχίο για να βρει στον ήλιο ελπίδα. Είναι ζήτημα ακαδημαϊκής ανεπάρκειας και βιδωμένων στις θέσεις τους καθηγητών.
Από την ώρα που αποκαλείς το πτυχίο σου "γελοίο πτυχίο για να βρει στον ήλιο ελπίδα" τουλάχιστον ας αντιληφθείς πως από μόνος σου υπονομεύεις την αξία της σχολής σου. Από εκεί και πέρα, αυτό που χάνουμε κάπου στη πορεία είναι ότι όλο αυτό μπορεί να μην ξεκινάει και να μην τελειώνει με τους φοιτητές που αντιγράφουν, αλλά κι αυτοί αποτελούν λιθαράκια σε όλο αυτό. Και είναι πολλά αυτά τα λιθαράκια ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Giorgio P
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: Τρί Οκτ 04, 2011 9:43 pm
Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από Giorgio P »

Άσχετο ίσως, αλλά σκεφτόμουν σήμερα περί ακαδημαϊκής ελευθερίας: στο Διαφωτισμό, όταν και ξεκίνησε η μοντέρνα επιστήμη, στόχος ήταν η ανατροπή των τότε κοινωνικών (φεουδαρχικών) σχέσεων -ως γνωστόν, οι διανοούμενοι ήταν αστοί- και παράλληλα η αποδόμηση της τότε Αλήθειας (της θρησκευτικής), οπότε ήταν φυσικό τα πανεπιστήμια να έχουν έναν σχετικά ελεύθερο και ριζοσπαστικό χαρακτήρα. Σιγά-σιγά όμως, ο ρόλος τους άλλαξε, για να φτάσουν σήμερα να έχουν αντικαταστήσει κάποιες λειτουργίες της θρησκείας (την παραγωγή και αναπαραγωγή της τώρα Αλήθειας), οπότε και είναι αναμενόμενο να -θέλουν να- γίνονται όλο και πιο συντηρητικά.
msl έγραψε:Οι Γ.Σ. δεν είναι πάντα δημοκρατική διαδικασία. Η οχλαγωγία, η βωμολοχίες, η χειροδικίες, η αποτροπή με κάθε αθέμιτο μέσο του να ακουστούν μη επιθυμητές απόψεις, δεν συνάδουν με αυτό που θεωρείται μια δημοκρατική συζήτηση. Εκτός αν η δημοκρατία είναι για εσένα μόνο το να μετράς τα "κουκιά" στο τέλος από ένα ντέρμπι.
Αν με τη λέξη δημοκρατία εννοείς την αστική δημοκρατία (έντιτ: που δεν καταλαβαίνω γιατί να τη θεωρείς καλή ως πολίτευμα), τότε είναι μια χαρά δημοκρατικό(τατο)· αρκεί να προβλέπεται από κάποιο νόμο.
Αν με τη λέξη δημοκρατία εννοείς την άμεση δημοκρατία, τότε ζητάς κάτι που δεν μπορεί να υλοποιηθεί (έντιτ: σε ικανοποιητικό βαθμό) με τις υπάρχουσες κοινωνικές-οικονομικές σχέσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giorgio P την Παρ Νοέμ 14, 2014 10:18 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
papagalakos II
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2012 2:37 am
Real Name: Λουμίδης
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από papagalakos II »

Σοβαρά τώρα, λέω ότι ο Φορτσάκης είναι φασίστας και κλείνει αυθαίρετα και με την αστυνομία την Νομική προκειμένου να μην γίνει συνέλευση και η απάντηση είναι ότι και να γινόταν δεν θα ήταν δημοκρατική;
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από msl »

papagalakos II: Τοποθετήθηκα πάνω σε κάτι συγκεκριμένο που έχει ακουστεί πολλές φορές, το ανέφερες κι εσύ, και το θεωρώ εσφαλμένη προσέγγιση. Οπότε η απάντησή σου σε όσα είπα είναι .. αλλαγή θέματος προς κάτι πιο επιθυμητό;

Giorgio P: Το να πετάς αντικείμενα, να λες συνθήματα, να βρίζεις, να ρίχνεις ξύλο και γενικά να μην αφήνεις απόψεις να εκφραστούν μέσα σε μια Γενική Συνέλευση, δεν συνάδει με κανενός είδους δημοκρατία. Ουσιαστικά αφαιρείς το δικαίωμα του λόγου έμμεσα με αθέμιτα μέσα και δεν σέβεσαι το δικαίωμα του άλλου να εκφραστεί.

Είμαι, όμως, εκτός θέματος, οπότε αυτό αν θέλετε μπορούμε να το αναλύσουμε σε άλλο θέμα. Όπως προείπα, απλά έκανα επισήμανση σε κάτι που υποστηρίζεται καιρό, αλλά δεν ισχύει στην πλήρη του έκταση.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Τρί Φεβ 20, 2007 1:57 pm
Real Name: Γιώργος
Gender: Male
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά..

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από Hengeo »

Off Topic
[quote="msl"]Οι Γ.Σ. δεν είναι πάντα δημοκρατική διαδικασία. Η οχλαγωγία, η βωμολοχίες, η χειροδικίες, η αποτροπή με κάθε αθέμιτο μέσο του να ακουστούν μη επιθυμητές απόψεις, δεν συνάδουν με αυτό που θεωρείται μια δημοκρατική συζήτηση. Εκτός αν η δημοκρατία είναι για εσένα μόνο το να μετράς τα "κουκιά" στο τέλος από ένα ντέρμπι.[/quote]

Να προσθέσω τι άλλο δεν είναι δημοκρατία. Να σβήνουμε post και να κλειδώνουμε θέματα με διάφορες δικαιολογίες επειδή γράφονται μη επιθυμητά προς εμάς πράγματα. Και να τα ξανανοίγουμε μετά επειδή έχουμε απορία πάνω σε ένα κείμενο. Οπότε, ή είμαστε αυστηροί με όλους συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας ή δεν είμαστε. Εύχομαι για μία έστω φορά να μη σβηστεί αυτό. Πάντως Σοφία, οφείλω να παραδεχτώ δημόσια ότι είσαι πανέξυπνη και σε ευχαριστώ διότι έγινες αιτία να μάθω πολλά!
Επί του θέματος. Δώστε τα όλα και εσείς για αυτά που θέλει η καρδιά σας και κανένας "Φορτσάκης" δεν θα είναι εμπόδιο τότε :e_wink:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Giorgio P
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: Τρί Οκτ 04, 2011 9:43 pm
Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)
Gender: Male
Facebook ID: 0

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από Giorgio P »

@papagalakos II
Το ότι ο Φορτσάκης, ο Γάτσιος, ο Γκόλιας όταν θα έρθει η ώρα του, ο Δένδιας, ο Γεωργιάδης, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο τάδε ΜΑΤατζής στο πιο πάνω βίντεο και πολύς άλλος κόσμος ακολουθούν ολοκληρωτικές μεθόδους είναι νομίζω προφανές.
Το ερώτημα είναι γιατί αυτές γίνονται δεκτές από "τις μάζες".
Συνειρμός: Το άρθρο "Η θεωρία των δύο κάμψεων της μέσης" από το 24ο τεύχος (σελίδα 15) της Άπατρις.

@msl
Τεράστιο, ενδιαφέρον και όχι κατ' ανάγκη οφτόπικ ζήτημα· για τη δόμηση όμως μιας πλήρους απάντησης χρειάζονται ώρες και ώρες. Ίσως όμως έχει μια αξία να γράψω κάποια πράγματα εδώ.

Πρώτον: τα φαινόμενα που περιγράφεις δεν είναι ο κανόνας στις ΓΣ. Από ένα σημείο και μετά, όμως, δεδομένων των ότι
α) οι ΓΣ είναι αποφασιστικά όργανα και ο διαθέσιμος χρόνος είναι πεπερασμένος
β) στις διαδικασίες συμμετέχουν άνθρωποι με τελείως διαφορετικά προβλήματα (ή, αν θέλεις, υλικά συμφέροντα) και επιδιώξεις (ή, αν θέλεις, ιδεολογίες)
γ) ζούμε σε ατομικιστική κοινωνία
το να ξεφύγει η κατάσταση είναι αναμενόμενο. Κακό ίσως (όχι κατ' ανάγκη), αλλά αναμενόμενο.
Παρεμπιπτόντως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η πολιτική δεν μπορεί παρά να επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό (οι σκληροπυρηνικοί μαρξιστές λένε νομίζω ότι καθορίζεται πλήρως) από τις οικονομικές σχέσεις.

Δεύτερον: Και η άμεση δημοκρατία έχει προβλήματα· και αυτό γιατί είναι δομικά δυνατόν να καταλήξει σε δικτατορία της πλειοψηφίας πάνω στη μειοψηφία. Είναι αυτονόητο βέβαια ότι η αστική δημοκρατία είναι περίπου το αντίστροφο, δατ ιζ η συναινετική(;) δικτατορία της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία. Προφανώς, αν πρέπει να επιλέξουμε, μια προσεγγιστικά αμεσοδημοκρατική διαδικασία (κάτι που οι ΓΣ δεν είναι όταν εκφυλίζονται σε μέτρημα "κουκιών") είναι προτιμότερη από μια κοινοβουλευτική.

Τρίτον: (σχεδόν) καθημερινά, το -κάθε- αστικό κράτος και όσοι έχουν κάποια εξουσία στο εσωτερικό του κάνει/νομοθετεί και κάνουν πράγματα που δεν συνάδουν ηθικά -αν η ηθική δεν είναι υποκειμενική- (και καμιά φορά νομικά) με την όποια δημοκρατία. Κάτι καθόλου τυχαίο· αντιθέτως, απαραίτητο για να διατηρηθούν ως δομές.
Συνειρμός: Πώς γίνεται αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται να δηλώνουν δυο παραγράφους μετά ότι θα υπερασπιστούν την -σε κάποια (αν όχι όλα τα) σημεία της ουσιωδώς βίαιη- νομιμότητα με κάθε τρόπο και πράγματι το κάνουν, προφανώς με βίαιο τρόπο;

Το σίγουρο είναι ότι η λέξη δημοκρατία χρησιμοποιείται με πολλές έννοιες από πολύ κόσμο (και -τουλάχιστον- προσφάτως το πασοκ -σε ένα κρεσέντο υποκρισίας- την έχει κάνει σημαία του), με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε τέτοια διαμάντια:
κατεβασε το ποστ αμέσως!Συγνωμη αλλα δεν αρμόζει στον χαρακτηρα που οι δημιουργοί προσπάθησαν να προσδώσουν σε αυτο!Και αυτό δεν είναι φίμωση,αλλα αντιθέτως μια προσπάθεια να τηρείται η δημακρατια.Υπαρχουν μέρη όπως το φόρουμ που και πρέπει να γίνεται σχετική ενημέρωση η και να κανει ο καθένας άλλο δικό του γκρουπ που να το πει όπως θέλει και όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό(αυτό είναι δημοκρατια),θεωρω δεν αντανακλά τον χαρακτήρα που οι δημιουργοί του γκρουπ αυτού επιδίωκαν για αυτό.Υπάρχει πάντα και το γκρουπ του εμπ
Εξάλλου, δεν είναι -ανεξάρτητα από τις καλές ή κακές μας προθέσεις- αθέμιτη φίμωση το να κλειδώνουμε χωρίς να ρωτήσουμε, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά μας ως μοντερέιτορ, για δεύτερη φορά ένα τόπικ που σχολιάζει ένα θέμα της επικαιρότητας, όταν μάλιστα σε αυτό δεν γράφουν ένας και δύο αλλά πολλοί χρήστες; Και δεν είναι περίεργο απλά να το ξαναξεκλειδώνουμε όταν βρήκαμε κάτι να γράψουμε οι ίδιοι;
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Δημοσιεύσεις: 2741
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 17, 2007 2:35 pm
Real Name: Μαρία-Σοφία
Gender: Female
Facebook ID: 735434828
Τοποθεσία: Στα όνειρά μου
Επικοινωνία:

Re: Φορτσάκη προχώρα δώσ' τα όλα!

Δημοσίευση από msl »

@Giorgio P:
Κανόνα δεν το λες. Αλλά σε όλη τη φοιτητική ζωή μου θυμάμαι την πλειοψηφία των Γ.Σ. να γίνεται με τον τρόπο που ανέφερα. Δε ξέρω αν τα πράγματα με τον καιρό αλλάξανε.

@Hengeo & Giorgio P: Δε νομίζω να ήσασταν υπέρ του να αποκρύψω κάτι επίσημο που μου ζήτησαν να δημοσιευτεί αναφορικά με το θέμα, ή να το αφήσω κλειδωμένο ώστε κανείς να μη μπορεί να σχολιάσει. Από εκεί και πέρα, το θέμα κλείδωσε τις σωστές στιγμές, γιατί δεν είχατε τίποτα να πείτε και απλά το ξεσκίζατε. Αν είχατε να πείτε κάτι, τώρα θα μιλούσατε εκεί και όχι εδώ να με κατηγορείτε που το ξανάνοιξα ..
Αν έχετε κι άλλες απορίες πάνω σε αυτό, feel free να μου στείλετε pm.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”