Athens Science Festival 2016

Γιατί Επιστήμη δεν είναι μόνο τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Μηχανική ... είναι και μια θειά μου!

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Ιάσωνας
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: Δευ Σεπ 05, 2011 1:04 pm
Real Name: real name
Gender: Male
Facebook ID: 0

Athens Science Festival 2016

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για τρίτη χρονιά, από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη». Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι (με 33.000 επισκέπτες εκ των οποίων 13.000 μαθητές), συνεχίζει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη διάχυση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας αλλά και την ανάδειξη της σχέσης Επιστήμης και Τέχνης στο ευρύ κοινό.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες, πρωτοπόρες και ελκυστικές εκδηλώσεις, διατηρώντας αναλλοίωτο τον επιστημονικό του χαρακτήρα και απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κ.ά., θα λάβουν χώρα, ενώ κορυφαίοι επιστήμονες θα δώσουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Το Athens Science Festival 2016 θα ανοίξει, με την ομιλία του, ο Διευθυντής του Τμήματος Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ της Λειψίας στη Γερμανία, Σβάντε Πάαμπο.

Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του Athens Science Festival, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και μας καλεί να απαντήσουμε σε πλέον θεμελιώδη και συναρπαστικά ερωτήματα, όπως τί είναι ύλη, από πού προέρχεται, πώς συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα.

Promo Video: https://www.youtube.com/watch?v=zh37SnI-GhU

Πλήρες Πρόγραμμα: http://www.athens-science-festival.gr/en/programme/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”