snodrion έγραψε:Εξαρχής η θέση μου δεν ήταν αρνητική ίσα ίσα συμφωνω με αυτά που λες αλλα δεν βλέπω να υπάρχει όρεξη να γίνει κάτι τέτοιο...Εγω σεφτόμουνα κάποια στιγμή να γράψω τις σημειώσεις μου σε λατεχ αλλα μετά είπα γιατί να κάτσω να το κάνω και να χάσω τον χρόνο μου όταν οι περισσότεροι από εδω μέσα δεν θα κάναν το ίδιο σε καμία γ@@μημένη περίπτωση...

Αν υπήρχε μια ομάδα από μέλη του φόρουμ και κάναμε κάτι συστηματικό και ηξερα ότι θα μπορούσε να βασιστεί ο ένας στον άλλον για να κάνουν ένα προτζεκτ θα γούσταρα να κάνω πράγματα.
Καλά το να μετατρέψεις τις σημειώσεις σου σε LaTeX είναι αρκετά δύσκολο... Θέλει πολύ γράψιμο και formatting... Θα δούλευε το σύστημα αν έκανες τις σημειώσεις σου από την αρχή με tablet και pen. Υπάρχουν τέτοια συστήματα όπου αναγνωρίζουν τον γραφικό σου χαρακτήρα on-the-fly (μάθε να κάνεις καλά γράμματα

) και ορισμένα καταλαβαίνουν και mathematical notation. Εγώ τώρα μίλησα για κάτι πολύ πιο απλό βέβαια. Εκεί που πάμε και δηλώνουμε μαθήματα και τα παίρνουμε ηλεκτρονικά, τα συλλέγουμε σε ένα πακετάκι 5-10 άτομα και κάνουμε torrent. Πρακτικά δεν ξέρω πως μπορώ να βοηθήσω. Έχω ήδη πάρει τα βιβλία όταν δίνονταν σε χαρτί...
rontrigez έγραψε:Σε προβλήματα ηλεκτροδότησης τι κάνεις;
Ένα laptop ή ένα ebook reader κρατάει για ώρες με την μπαταρία του
rontrigez έγραψε:Ποίος θα μου δώσει τα τουλάχιστον 200 ευρώ για την συσκευή;
Αυτός που σου έδωσε για το γραφείο και την καρέκλα που κάθεσαι και διαβάζεις, για το φωτιστικό, για τα μολύβια για τις ξύστρες... Μερικά από αυτά έκαναν πολύ πάνω από 200 ευρώ όταν τα πήρες. Αλλά να θυμίσω η δουλειά γίνεται μια χαρά και από το laptop (που θα έχεις ήδη ένα), το ebook reader το συστήνω σε κάποιον που κουράζονται τα μάτια του με οθόνη υπολογιστή. Επίσης βρίσκεις και φθηνότερα ebook readers.
rontrigez έγραψε:Εγώ ρε φίλε πρέπει να έχω έντυπη μορφή. Να σημειώνω να κάνω μια πράξη δίπλα για να μάθω. Δεν μάθαινω αλλίως, τι να κάνουμε;
Κατ' αρχήν μπορείς να μαρκάρεις και να σημειώνεις πάνω σε ένα ebook αλλά κανείς δεν απαγόρευσε να έχεις δίπλα και χαρτί για τις σημειώσεις σου και τις πράξεις σου όπως κάνεις και τώρα που διαβάζεις από χάρτινο βιβλίο...
ebook > book
Ένα side-effect είναι η χρήση λιγότερου χαρτιού... Ακόμα απορώ γιατί υπάρχουν εκτυπωτές...