Συγγράμματα

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

palasso
Real Name: Vassilis
Facebook ID: 0

Re: Συγγράμματα

Δημοσίευση από palasso »

Εγώ αυτό που έλεγα για τα συγγράματα σε torrents το έλεγα άσχετα με το τι θα μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αν υπήρχαν σε τέτοια μορφή όλα τα ebooks της ΣΕΜΦΕ θα μπορούσα να τα κατεβάσω και να έχω όλα τα βιβλία ακόμα και των μαθημάτων που δεν επέλεξα να περάσω. Επίσης θα τα έχω και ηλεκτρονικά που τώρα τα έχω σε χαρτί και μου την σπάει.

Το να τα έχω ηλεκτρονικά τα βιβλία το προτιμώ για διάφορους λόγους:

* Είναι αναζητήσιμα
* Μπορούν να οργανωθούν καλύτερα σε ένα bibliography manager από ότι σε μία φυσική βιβλιοθήκη
* Δεν ποιάνουν χώρο και είναι μεταφέρσιμα και προσβάσιμα όπου κι αν πάω
* Δεν φθείρονται

Ορισμένοι έχουν πρόβλημα στα μάτια τους να διαβάζουν από οθόνη. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν ebook readers όπου η ανάγνωση θα τους είναι πολύ πιο ξεκούραστη καθώς οι ebook readers έχουν ειδικού τύπου οθόνες που δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο από τις οθόνες υπολογιστή. Διαφορετικά υπάρχει και το "print PDF..." :lol:
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

Manthos
Real Name: Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

Πώς έχει γίνει έτσι αυτή η συζήτηση; πραγματικά, δε μπορώ ν'αποφασίσω ποιον να βρίσω. Ουάάάάάου!!!
Αααα, το βρήκα...

palasso έγραψε: Ορισμένοι έχουν πρόβλημα στα μάτια τους να διαβάζουν από οθόνη. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν ebook readers όπου η ανάγνωση θα τους είναι πολύ πιο ξεκούραστη καθώς οι ebook readers έχουν ειδικού τύπου οθόνες που δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο από τις οθόνες υπολογιστή. Διαφορετικά υπάρχει και το "print PDF..." :lol:
Βασικά, όπως και να το δεις, είτε ιδεολογικά είτε λογικά, είναι τρελά ηλίθιο να πληρώσουμε ebook reader για να διαβάζουμε τα δωρεάν συγγράμματα.
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Off Topic
Χαχαχαχ αμαν ρε οννεδιτη παλι σε ξεβρακωσανε
Η αποθέωση του ηλεκτρονικού βιβλίου από μερικούς μου προκαλεί αηδία. Δεν λέω καλό και άγιο αλλά

1) Σε προβλήματα ηλεκτροδότησης τι κάνεις;

2) Ποίος θα μου δώσει τα τουλάχιστον 200 ευρώ για την συσκευή;

3) Εγώ ρε φίλε πρέπει να έχω έντυπη μορφή. Να σημειώνω να κάνω μια πράξη δίπλα για να μάθω. Δεν μάθαινω αλλίως, τι να κάνουμε; Θα με βοηθήσεις να έχουμε δωρέαν βιβλία ή θα επιλέξεις γι άλλη μια φορά την ατομική λύση των τορρεντ κτλ? Δεν λέω να μην γίνει, αν μπορείτε να το φτιάξατε, αλλά μην υπάρχει εφησυχασμός και βρέθηκε η λύση.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

3 σελίδες offtopic, χωρίς να κάνω αναφορά στη ποιότητα των λεχθέντων .. Όποιος ενδιαφέρεται τόσο να συνεχίσει εκείνη τη κουβέντα, ας το κάνει εδώ -> http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=5126
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
palasso

Δημοσίευση από palasso »

snodrion έγραψε:Εξαρχής η θέση μου δεν ήταν αρνητική ίσα ίσα συμφωνω με αυτά που λες αλλα δεν βλέπω να υπάρχει όρεξη να γίνει κάτι τέτοιο...Εγω σεφτόμουνα κάποια στιγμή να γράψω τις σημειώσεις μου σε λατεχ αλλα μετά είπα γιατί να κάτσω να το κάνω και να χάσω τον χρόνο μου όταν οι περισσότεροι από εδω μέσα δεν θα κάναν το ίδιο σε καμία γ@@μημένη περίπτωση... :?: Αν υπήρχε μια ομάδα από μέλη του φόρουμ και κάναμε κάτι συστηματικό και ηξερα ότι θα μπορούσε να βασιστεί ο ένας στον άλλον για να κάνουν ένα προτζεκτ θα γούσταρα να κάνω πράγματα.
Καλά το να μετατρέψεις τις σημειώσεις σου σε LaTeX είναι αρκετά δύσκολο... Θέλει πολύ γράψιμο και formatting... Θα δούλευε το σύστημα αν έκανες τις σημειώσεις σου από την αρχή με tablet και pen. Υπάρχουν τέτοια συστήματα όπου αναγνωρίζουν τον γραφικό σου χαρακτήρα on-the-fly (μάθε να κάνεις καλά γράμματα :P) και ορισμένα καταλαβαίνουν και mathematical notation. Εγώ τώρα μίλησα για κάτι πολύ πιο απλό βέβαια. Εκεί που πάμε και δηλώνουμε μαθήματα και τα παίρνουμε ηλεκτρονικά, τα συλλέγουμε σε ένα πακετάκι 5-10 άτομα και κάνουμε torrent. Πρακτικά δεν ξέρω πως μπορώ να βοηθήσω. Έχω ήδη πάρει τα βιβλία όταν δίνονταν σε χαρτί... :(
rontrigez έγραψε:Σε προβλήματα ηλεκτροδότησης τι κάνεις;
Ένα laptop ή ένα ebook reader κρατάει για ώρες με την μπαταρία του
rontrigez έγραψε:Ποίος θα μου δώσει τα τουλάχιστον 200 ευρώ για την συσκευή;
Αυτός που σου έδωσε για το γραφείο και την καρέκλα που κάθεσαι και διαβάζεις, για το φωτιστικό, για τα μολύβια για τις ξύστρες... Μερικά από αυτά έκαναν πολύ πάνω από 200 ευρώ όταν τα πήρες. Αλλά να θυμίσω η δουλειά γίνεται μια χαρά και από το laptop (που θα έχεις ήδη ένα), το ebook reader το συστήνω σε κάποιον που κουράζονται τα μάτια του με οθόνη υπολογιστή. Επίσης βρίσκεις και φθηνότερα ebook readers.
rontrigez έγραψε:Εγώ ρε φίλε πρέπει να έχω έντυπη μορφή. Να σημειώνω να κάνω μια πράξη δίπλα για να μάθω. Δεν μάθαινω αλλίως, τι να κάνουμε;
Κατ' αρχήν μπορείς να μαρκάρεις και να σημειώνεις πάνω σε ένα ebook αλλά κανείς δεν απαγόρευσε να έχεις δίπλα και χαρτί για τις σημειώσεις σου και τις πράξεις σου όπως κάνεις και τώρα που διαβάζεις από χάρτινο βιβλίο...
ebook > book :P

Ένα side-effect είναι η χρήση λιγότερου χαρτιού... Ακόμα απορώ γιατί υπάρχουν εκτυπωτές... :lol:
rontrigez

Δεν κατάλαβες palasso δεν εννοώ μια διακοπή 1-2 αντε 3 ωρών. Σε περίπτωση που σου χουν κόψει το ρέυμα, επειδή δεν είχες να πληρώσεις σε περίπτωση που για κάποιο λόγο διαρκέσει παραπάνω από μερά και παραπάνω η διακοπή, τι κάνεις;

Σε οτι αφορά λεφτά, πλέον δεν έχω περισσευούμενα τα 200 ευρώ, ούτε μένω με τους γονείς μου. Μην κρίνεις με βάση τον ευατό σου τους άλλους.

Δεν κατάλαβες σημειώνω πάνω στο χάρτινο βιβλίο έτσι ώστε ανα χρειαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον να ανατρέξω σε αυτό να μην φυλάω 20 κόλλες διάσπαρτες, αλλά στα σημεία που ενδιαφέορομαι να βρίσκω άμεσα το ζητούμενο.

Και το τελευταίο για το χαρτί τι θες να πεις; Είναι κακό που καταναλώνεται χαρτί;
palasso

Δημοσίευση από palasso »

Αν σου κοπεί τελείως το ρεύμα τότε τι να σου πω πάρε χαμστεράκι.... :D
Θα μπορούσες να το φορτίζεις εκτός σπιτιού για παράδειγμα αλλά δεν είναι εκεί το θέμα... Αν δεν έχεις ρεύμα δεν έχεις internet δεν έχεις φώτα δεν έχεις πλυντήριο δεν έχεις ηλεκτρική κουζίνα δεν έχεις τπτ οπότε το ebook reader είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν εκείνη την στιγμή...

Σε ότι αφορά τα λεφτά είπα πριν πως με κάποιον τρόπο βρήκες λεφτά για να έχεις πράγματα τάξης μεγέθους μεγαλύτερα από 100 ευρώ... Ένα laptop κάνει min 500 ευρώ για παράδειγμα... Αλλά δεν είμαι εγώ ο manager των οικονομικών σου ούτε ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεσαι οπότε εσύ ξέρεις τι θα αγοράσεις με τα λεφτά σου. Εγώ απλώς παρέθεσα μερικές εναλλακτικές επιλογές πριν και για ποιούς λόγους τις προτείνω.

Σχετικά με τις σημειώσεις πάνω στο βιβλίο δεν είπα κάτι πολύ διαφορετικό, είναι εφικτές. Τώρα δεν έχει νόημα να επεκταθώ πάνω σε αυτό ο καθένας έχει το δικό του σύστημα που τον βολεύει να σημειώνει πράγματα. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και εν γένει χρησιμοποιώ υπερκείμενο στις σημειώσεις μου και search για να βρίσκω τι θέλω. Τώρα γενικά μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί pen αν θέλει να σχεδιάζει σαν να είναι χαρτί ή να γράφει. Πάλι εδώ θα θέλει κανά 50ευρω το κατάλληλο εξάρτημα οπότε ο καθένας τα managάρει αυτά τα πράγματα αναλόγως με τι είναι σημαντικό για αυτόν και τι έχει διαθέσιμο.

Αυτό με το χαρτί που είπα πήγαινε στο ότι η εκτύπωση μερικών εκατοντάδων βιβλίων είναι πιο πολυέξοδη και πιο αντιοικολογική από ένα ebook reader ή ίσως κι ένα laptop που σε αυτά έχεις έτσι κι αλλιώς χιλιάδες ebooks αν θέλεις. Επίσης επειδή προτιμώ να δουλεύω με ηλεκτρονικά μέσα γιατί παρέχουν ανέσεις που δεν έχει το χαρτί δεν βρίσκω τον λόγο ότι το έχω ήδη ηλεκτρονικά να θέλω να το εκτυπώσω... Οπότε για μένα ένας scanner είναι πιο χρήσιμος από έναν εκτυπωτή :D

Η βασική ιδέα είναι ότι σταδιακά οι τεχνολογίες βελτιώνονται, γίνονται ολοένα και πιο προσβάσιμες από περισσότερο κόσμο και προσφέρουν νέες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιούμε...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Georgrinder »

rontrigez έγραψε:Δεν κατάλαβες palasso δεν εννοώ μια διακοπή 1-2 αντε 3 ωρών. Σε περίπτωση που σου χουν κόψει το ρέυμα, επειδή δεν είχες να πληρώσεις σε περίπτωση που για κάποιο λόγο διαρκέσει παραπάνω από μερά και παραπάνω η διακοπή, τι κάνεις;
Off Topic
...Απίστευτο.....απλά απίστευτο....
Πας και αράζεις σε έναν φίλο σου που πλήρωσε τον λογαριασμό του ή καις το σπίτι σου μες στα νεύρα σου.
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
rontrigez

Palasso θα είχε ενδιαφέρον αντί να εκθειάζεις την κυβερνητική πολιτική για το ηλεκτρονικό βιβλίο να υποστήριζες με περισσότερη ζέση το αίτημα των συμφοιτητών σου για δωρεάν συγγράματα.

Εκτός αυτού, το κατάλαβα πως έχεις μεγάλη οικονομική άνεση και πολλά τα βρίσκεις έτοιμα Δεν χρειάζονταν να μου στείλεις την ευκαιρία του σκληρού δίσκου.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

rontrigez έγραψε:Palasso θα είχε ενδιαφέρον αντί να εκθειάζεις την κυβερνητική πολιτική για το ηλεκτρονικό βιβλίο να υποστήριζες με περισσότερη ζέση το αίτημα των συμφοιτητών σου για δωρεάν συγγράματα.

Εκτός αυτού, το κατάλαβα πως έχεις μεγάλη οικονομική άνεση και πολλά τα βρίσκεις έτοιμα Δεν χρειάζονταν να μου στείλεις την ευκαιρία του σκληρού δίσκου.
όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, έρχεται αυτό το post
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Πάντως θέλω να ξέρω κάτι. Με τόσα αντίτυπα που έχουν βγει όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν τόσο παράλογο να μαζευτούν όσο περισσότερα γίνεται σε μια βιβλιοθήκη, να τα δανείζονται οι φοιτητές (με προτεραιότητα σε όσους είναι συνεπείς στις σπουδές τους) και όποιος τα καταστρέφει να τα πληρώνει; Θα γλιτώναμε και χαρτί και χρήμα έτσι, χρήμα που μάλιστα θα μπορούσε να πάει στην ενίσχυση οικονομικά αδύναμων φοιτητών με καλές επιδόσεις στις σπουδές τους, ώστε να μπορούν οι τελευταίοι να ανταποκρίνονται σε αυτές ευκολότερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NickNafplio την Παρ Οκτ 05, 2012 4:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
mplamplampla
Real Name: Kiriakos Tsimplidis

Δημοσίευση από mplamplampla »

I gnomi mou einai oti an thelete na vreite provlimata mporeite..

Ti mia ta vivlia pou dinoun den einai sosta, tin alli de sas dinoun vivlia.. Mporeite an thelete na exete tis dikes sas simeioseis ap' ta mathimata oi opoies einai iperarketes se ola ta mathimata kai iparxei kai i vivliothiki!

O daneismos ton vivlion einai dorean opos kai oi parakolouthiseis!!

Prepei na stamatisei auti i gkrinia kai i mizeria..

Teleutaio.. An ta lefta pou dinan ta kommata pou kapoioi antiprosopeuoun edo mesa ta dinan gia simeioseis tha kanan pollaplo kalo.. Kai de tha vromizan to xoro tou politexneiou kai tha eixan tsampa simeioseis oloi.
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...

Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
rontrigez

pao μιας και θέλεις επιχειρήματα:

Εκτός τω ζητημάτων που έθεσα παραπάνω κράτα και αυτά:

1) Στην εκπαιδευτική διαδικασία θέλω, απαιτώ ελληνόγλωσση βιβλιογραφία(μτφ και έλληνες συγγραφείς)

2) Η ύλη του μαθήματος να είναι συγκεντρωμένη σε ένα σύγγραμα. Αν δεν με καλύπτει καποιο εδάφιο να μπορώ να το αναζητήσω σε βιβλιοθήκη ή ηλεκτρονικά αλλά να ξέρω οτι σε ένα σύγγραμμα βρίσκεται η ύλη και ανάλογα να ψάχνω για αναλόγου επιπέδου βιβλίο.

3) Να μην έχω το άγχος για να αποθηκεύω βιβλία σε 15 διαφορετικά μέρη μήπως αστοχήσει κάποιο.

4) Να μην ξοδεύω χρήματα σε εκτυπωτές, μελάνια και χαρτί.

5) Μέσω του βιβλίου και του χαρτιού έμαθα να μαθαίνω, να σκέφτομαι,να γράφω, να εκφράζομαι από 4 χρονών και έτσι εξακολουθώ να πράττω. Δεν μπορώ να κατανοήσω(όχι διαβάσω) από την οθόνη του υπολογιστή. Και πιστεψέ με δεν είμαι η εξαίρεση.

Και για να τελειώνουμε με το θέμα κόστος. Η όλη ιστορία για τις μεγάλες τιμές στα συγγράματα έρχεται από την μη ύπαρξη σχεδιασμού από το κράτος και τα πανεπιστήμια για την συγγραφή και εκτύπωση αυτών. Εκεί μπλέκουν οι εκδοτικοί οίκοι και βλέπεις ένα βιβλίο να στοιχίζει 50 και 100 ευρώ. Αντί από "το πονάει δόντι κόβει κεφάλι" νομίζω οτι είναι πιο σωστό το "φτιάχνω το δόντι".
Άβαταρ μέλους
mplamplampla
Real Name: Kiriakos Tsimplidis

Δημοσίευση από mplamplampla »

rontrigez έγραψε:pao μιας και θέλεις επιχειρήματα:

Εκτός τω ζητημάτων που έθεσα παραπάνω κράτα και αυτά:

1) Στην εκπαιδευτική διαδικασία θέλω, απαιτώ ελληνόγλωσση βιβλιογραφία(μτφ και έλληνες συγγραφείς)

2) Η ύλη του μαθήματος να είναι συγκεντρωμένη σε ένα σύγγραμα. Αν δεν με καλύπτει καποιο εδάφιο να μπορώ να το αναζητήσω σε βιβλιοθήκη ή ηλεκτρονικά αλλά να ξέρω οτι σε ένα σύγγραμμα βρίσκεται η ύλη και ανάλογα να ψάχνω για αναλόγου επιπέδου βιβλίο.

3) Να μην έχω το άγχος για να αποθηκεύω βιβλία σε 15 διαφορετικά μέρη μήπως αστοχήσει κάποιο.

4) Να μην ξοδεύω χρήματα σε εκτυπωτές, μελάνια και χαρτί.

5) Μέσω του βιβλίου και του χαρτιού έμαθα να μαθαίνω, να σκέφτομαι,να γράφω, να εκφράζομαι από 4 χρονών και έτσι εξακολουθώ να πράττω. Δεν μπορώ να κατανοήσω(όχι διαβάσω) από την οθόνη του υπολογιστή. Και πιστεψέ με δεν είμαι η εξαίρεση.

Και για να τελειώνουμε με το θέμα κόστος. Η όλη ιστορία για τις μεγάλες τιμές στα συγγράματα έρχεται από την μη ύπαρξη σχεδιασμού από το κράτος και τα πανεπιστήμια για την συγγραφή και εκτύπωση αυτών. Εκεί μπλέκουν οι εκδοτικοί οίκοι και βλέπεις ένα βιβλίο να στοιχίζει 50 και 100 ευρώ. Αντί από "το πονάει δόντι κόβει κεφάλι" νομίζω οτι είναι πιο σωστό το "φτιάχνω το δόντι".
1. Otan den iparxei kati diathesimo distixos tha apeuthintheis se ksenoglossa vivlia. Ki ego mazi sou eimai s'auto. H Elliniki glossa einai anoteri olon, alla distixos prepei na katafeugoume se alles varvares.

2. Distixos se elaxista themata iparxei mono ena vivlio na kaliptei ta panta.. Xreiazontai toulaxiston 2-3..

3. Mporeis na ta valeis se eleuthero logismiko, opos to DropBox opote na min exeis auto to agxos. Tha einai sinexeia available.

4. Kai xartia (mia mikri diorthosi). Mporeis an thes na pareis simeioseis ap' ta trapezakia tis DAP/PASP pou ta dinoun dorean ta paidia ekei. Gia xarti mporeis na pareis ta apeira filladia pou moirazoun oi anarxokomounistes kai na grapseis piso pou einai sinithos adeio.

5. Gi' auto einai oi prosopikes simeioseis.
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...

Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”