Board index   FAQ   Search  
Register  Login
Board index Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Ακαδημαϊκά

Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Moderators: Ryu, antony07

Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby Dare Devil » Fri Nov 13, 2015 10:38 pm

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή 11 αποφοίτων ΣΕΜΦΕ εναντίον του ΤΕΕ για τη μη ένταξή τους σε κάποια ειδικότητα. Όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία υπέρ μας κατατέθηκαν, και το δικαστήριο έλαβε πλήρη γνώση του προβλήματος. Εν αναμονή της απόφασης λοιπόν...

Η σχετική ανακοίνωση στο site του συλλόγου.

Ο Σύλλογος έχει σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσει προσεχώς νέα ενημερωτική ημερίδα μέσα στη σχολή. Μέχρι τότε, για οποιαδήποτε απορία, θα είναι χαρά μας να συζητήσουμε. Πρόκειται για μια εξέλιξη που πρωτίστως αφορά το σύνολο όπως και το μέλλον της σχολής.

Εκ μέρους του ΔΣ,
Ο Πρόεδρος
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ

User avatar
Dare Devil
 
Posts: 45
Joined: Wed Nov 01, 2006 1:33 pm
Location: ATHENS
Real Name: Δημήτρης Κάραλης
Gender: Male

Re: Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby DeXteR » Wed Dec 16, 2015 11:21 pm

Την 27η Οκτωβρίου 2015 έλαβε χώρα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ με θέμα την άρνηση του ΤΕΕ να αποδώσει ειδικότητα μηχανικού στους αποφοίτους της σχολής. Η τελική απόφαση βγήκε και υποχρεώνει πλέον το ΤΕΕ να απαντήσει εντός τριμήνου (κάτι που απέφευγε επί μία δεκαετία που υπήρχαν διπλωματούχοι της σχολής) επί της συμμετοχής των 15 διπλωματούχων στις εξετάσεις του Επιμελητηρίου και της ένταξής τους σε ειδικότητα. Επισημαίνει μάλιστα τη θέση μας, ότι με βάση το νόμο όλοι οι απόφοιτοι του ΕΜΠ γράφονται στο ΤΕΕ, αφού επιτύχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις πολυετείς προσπάθειες και τους αγώνες μας εκτός, αλλά και εντός σχολής.

Η θετική αυτή εξέλιξη δεν ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Αποτελεί το επιστέγασμα συντονισμένων ενεργειών και επιμονής από πλευράς των συμμετεχόντων και του Συλλόγου, ο οποίος αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή και τη συλλογική έκφραση αυτής της προσπάθειας. Σημείο σταθμός είναι η ξεκάθαρη αποτύπωση στο κείμενο της εξωτερικής αξιολόγησης της σχολής (Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας) περί της ακατανόητης μέχρι σήμερα κωλυσιεργίας της Πολιτείας, αλλά και συγκεκριμένων συντεχνιακών κύκλων, για τη μη απόδοση στη ΣΕΜΦΕ κατοχύρωσης στο επάγγελμα του μηχανικού (engineering science) σε ισότιμη βάση με τις υπόλοιπες σχολές του ΕΜΠ. Το ΣτΕ έκρινε και απεφάνθη ότι πράγματι, είναι ευθύνη της Πολιτείας και του ΤΕΕ να βρεθεί άμεσα λύση.

Το μεγάλο βήμα έγινε. Η εγρήγορση, η μαχητικότητα και η πίστη από την πλευρά μας διασφαλίζουν ότι η όλη διαδικασία θα υλοποιηθεί κανονικά μέχρι τέλους. Η πορεία αυτή που ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της ΣΕΜΦΕ, μαζί και με τους ενδιάμεσους σταθμούς που πετύχαμε κατά το παρελθόν με το Προεδρικό Διάταγμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, και τη συμμετοχή στον ΑΣΕΠ, βρίσκεται τώρα στην επόμενη φάση, η οποία έχει πολλές προκλήσεις, αλλά και κινδύνους. Ενωμένοι, με σχέδιο, ρεαλιστικές προτάσεις και όραμα θα προχωρήσουμε και από εδώ και πέρα, επεκτείνοντας και κυρίως προασπίζοντας τα όσα ήδη πετύχαμε.

Για το Σύλλογο

Το ΔΣ

ΥΓ. Επισυνάπτεται το κείμενο της απόφασης.


Πηγή: http://www.semfealumni.gr/announcements
DeXteR
 
Posts: 338
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:26 am

Re: Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby Dare Devil » Sat Mar 19, 2016 12:16 pm

Με την απόφαση του ΣτΕ τον περασμένο Δεκεμβρίο που ήρθε σαν επιστέγασμα στην "Κίνηση των 15", αλλά και τη διαχρονικά δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Διπλωματούχων της σχολής μας, το ΤΕΕ υποχρεούται πλέον να λάβει άμεσα θέση πάνω στο ζήτημα του δικαιώματος ένταξης 1600 και πλέον διπλωματούχων της σχολής μας στα μητρώα του. Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για το ΤΕΕ, προκειμένου αυτό να λάβει ξεκάθαρη δημόσια θέση, στενεύουν ο Σύλλογος εντατικοποιεί και διευρύνει τις ενέργειές του.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό και με μοναδικό γνόμωνα την ισχύ και αποκατάσταση της αξίας του διπλώματός μας, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα στους προπτυχιακούς φοιτητές και αυριανούς συναδέλφους μας. Η στήριξή σας ανεξαρτήτως ιδεολογικών (ή μη) αποχρώσεων είναι σημαντική ετούτη την ύστατη ώρα.

Η σχετική ανακοίνωση στο site του συλλόγου για τη Γενική μας Συνέλευση στην οποία εκτάκτως καλούμε κι εσάς ώστε να έρθετε και να συζητήσουμε.

Κλείνοντας να πω ότι μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος βρήκε πολύ λίγους συμμάχους στην προσπάθειά του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αντικρύσαμε κλειστές πόρτες σε υπουργεία ακόμα και όταν υπουργοί ήταν καθηγητές της σχολής. Εντούτοις, δεν το βάλαμε ποτέ κάτω και μέχρι σήμερα διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις και τη φωνή μας την αποκατάσταση μας μέσα στο ΕΜΠ σαν ισότιμοι μηχανικοί. Κάτι το οποίο απο τη ίδρυση της σχολής είχε προκλητικά παραμεριστεί απο Πολιτεία και μέλη ΔΕΠ. Ο Σύλλογος εγγυάται την σταθερή προάσπιση των δικαιωμάτων των διπλωματούχων και προτάσσει το όραμα για μια δυνατή σχολή σε ένα αντικείμενο σύγχρονο και διεθνώς αναγνωρισμένο.

Εκ μέρους του ΔΣ,
Ο Πρόεδρος
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ

User avatar
Dare Devil
 
Posts: 45
Joined: Wed Nov 01, 2006 1:33 pm
Location: ATHENS
Real Name: Δημήτρης Κάραλης
Gender: Male

Re: Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby blaze » Wed Mar 23, 2016 9:14 pm

Παιδια σημερα παρακολουθησα τη συζητηση των αποφοιτων για το ΤΕΕ και υποθηκαν πολυ ενδιαφεροντα πραγματα. Ενα προβληματακι ομως που παρουσιαζεται ειναι το θεμα του feedback εκ μερους των προπτυχιακων. Ενδιαφερεται κανεις να δημιουργησουμε μια ομαδα προκειμενου να τους παρεχουμε το feedback?
blaze
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 11, 2013 9:43 pm
Real Name: George klitsiotis
Gender: Male

Re: Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby DeXteR » Sun Dec 09, 2018 2:26 am

Η εισήγηση του προεδρείου περί της ένταξης των αποφοίτων της ΣΕΜΦΕ στο ΤΕΕ σε νέα σχετική ειδικότητα στην σημερινή (8/12/2018) συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
Attachments
ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΝΕΕΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.pdf
(1.88 MiB) Downloaded 98 times
DeXteR
 
Posts: 338
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:26 am

Re: Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby DeXteR » Fri Feb 15, 2019 3:43 pm

Aπό το site του συλλόγου διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ

http://www.semfealumni.gr/announcements ... elikepraxe

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ξανασυνεδριάζει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος με πρώτο θέμα την ένταξη των Διπλωματούχων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ώς ισότιμοι μηχανικοί. Ο σύλλογος, πιστός όλα αυτά τα χρόνια στην προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των διπλωματούχων, θα δώσει για ακόμα μιά φορά το παρόν εκφράζοντας, με όλες του τις δυνάμεις, το άρτιο αίτημα αναγνώρισης μας σαν μηχανικοί σε νέα ειδικότητα ισοτίμως με τις υπόλοιπες ειδικότητες μηχανικών των ελληνικών Πολυτεχνείων. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση και η θεματολογία της είναι το επιστέγασμα των συνεχών αγώνων μας τα τελευταία 8 και πλέον χρόνια. Απο τον Ιούνιο του 2011, δηλαδή, όπου οι 15 συνάδελφοι μας προσέφυγαν ενάντιον του ΤΕΕ στο Διοικητικό Εφετείο.

Είναι ιστορικό μας χρέος να είμαστε εκείνη την ημέρα εκεί. Σας καλούμε να συνταχθείτε.

Το ΔΣ του Συλλόγου,

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)
Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)
Ευάγγελος Αλμπάνης (Γραμματέας)
Σοφία Ευαγγελίδη (Ταμίας)
Κωνσταντίνος Στούρας (Μέλος)
DeXteR
 
Posts: 338
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:26 am

Re: Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Τ.Ε.Ε.

Postby DeXteR » Sun Feb 24, 2019 1:18 am

Από το site του συλλόγου, η ΣΕΜΦΕ επισήμως στο ΤΕΕ
Με επίσημη απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, σήμερα 23 Φεβρουαρίου του 2019, οι διπλωματούχοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εισερχόμαστε στο σώμα των Ελλήνων μηχανικών του ΤΕΕ. Είναι γεγονός και δεν αλλάζει. Η σημερινή απόφαση δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Είναι το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου (απο το 2011) και επίμονου αγώνα του Συλλόγου και των 15 που με την δράση τους σε όλα τα επίπεδα (δικαστικός αγώνας, ΣτΕ, συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς) ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Το κομμάτι των επαγγελματικών δικαιωμάτων εντός του ΤΕΕ θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση που έπεται με την συνεργασία των ιθυνόντων του ΤΕΕ, του Συλλόγου Διπλωματούχων και της Σχολής. Βασική μας θέση και διεκδίκηση παραμένει η δημιουργία νέας αυτόνομης ειδικότητας για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς της ΣΕΜΦΕ αποκρινόμενη στο ενιαίο αδιάσπαστο δίπλωμά μας. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτύπωμά μας διατηρείται ευκρινές και αναλλοίωτο στην επιστημονική κοινότητα των μηχανικών, χωρίς να ερχόμαστε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με κάποιον άλλο κλάδο μηχανικών. Αυτό θα τεκμηριώσουμε και θα διεκδικήσουμε στις όποιες διαβουλεύσεις κληθούμε από εδώ και στο εξής με τους αρμόδιους φορείς.Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ,

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)
Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)
Ευάγγελος Αλμπάνης (Γραμματέας)
Σοφία Ευαγγελίδη (Ταμίας)
Κωνσταντίνος Στούρας (Μέλος)
DeXteR
 
Posts: 338
Joined: Fri Nov 17, 2006 12:26 am


Return to Ακαδημαϊκά

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron