Λοιπόν , πέρα από την πλάκα από συζητήσεις που έχω με φίλους και γνωστούς από άλλες σχολές , εγώ καταλήγω σε μια φράση που συνοψίζει γενικά το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ( όχι μόνο τη σχολή μας ).Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους φοιτητές.Από τους καθηγητές , κόμματα , κράτος γραμματεία , φοιτητικές παρατάξεις και γενικά από όλους.Από τη στιγμή που θα σπουδάσεις στην Ελλάδα nAdia , καλό είναι να το ξέρεις αυτό.
Στη σχολή μας τώρα.Τα μαθήματά μας είναι αρκετά δύσκολα και θεωρώ πως οι καθηγητές του μαθηματικού εφαρμογών στην πλειοψηφία τους είναι κακιασμένοι άνθρωποι.Αυτή είναι προσωπική μου εκτίμηση και δεν αλλάζει.Δεν έχει να κάνει ούτε με τις δικές μου αποτυχίες ή ανησυχίες ή οτιδήποτε άλλο.Ούτε έχω κανένα κόμπλεξ που δεν μπήκα ηλεκτρολόγος.Αν ήθελα έμπαινα στην Κρήτη (από επαρχία είμαι οπότε δεν είναι ούτε ότι σπουδάζω Αθήνα λόγω οικονομικών), αλλά το ΣΕΜΦΕ ήταν η πρώτη μου επιλογή.Ξέρω κάποια πράγματα από μέσα και δε θα πιστέψετε τον τρόπο σκέψης τους.Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που ενδιαφέρονται για τους φοιτητές.
Το μόνο κακό για μένα , όσον αφορά τα επαγγελματικά είναι ότι δεν μπορούμε να γίνουμε καθηγητές , αλλά και αυτό παίρνει το δρόμο του σιγά σιγά.Στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεις δουλειά.Π.χ. σε τράπεζες , συμβουλευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες , έρευνα κλπ.
Αν σου αρέσουν τα μαθηματικά ή η φυσική και έχεις και κάποια κλίση και δε σε ενδιαφέρει καμιά άλλη σχολή δήλωσε τη σχολή μας.Αν δεν ξέρεις τι θέλεις ακριβώς να σπουδάσεις θα σου τροχίσει το μυαλό και θα πάρεις μια σφαιρική άποψη και εξιδικευμένη (εξαρτάται από τις επιλογές σου) στη φυσική , στα μαθηματικά , στη μηχανική , στα οικονομικά και στον προγραμματισμό.Είναι κρίμα να δηλώσεις π.χ. κάτι εξειδικευμένο όπως Τοπογράφους μόνο και μόνο γιατί τους πιάνεις.Τσέκαρε και καμιά σχολή π.χ. μια της ΑΣΣΟΕ που λέγεται Διοίκηση και Επιστήμης της Τεχνολογίας.Μου ακούγεται καλή περίπτωση.Να ξέρεις πάντως ότι το ΣΕΜΦΕ είναι από τις πιο δύσκολες σχολές στην Ελλάδα.Αν έχεις όρεξη για διάβασμα και δεν τη χάσεις , δε θα έχεις κανένα πρόβλημα και μετά θα σου φαίνονται όλα πιο εύκολα.
Καλά κάνεις και το ψάχνεις.Εμείς εδώ είμαστε αν έχεις οποιαδήποτε απορία.Σκέψου καλά όλες τις παραμέτρους και αποφάσισε.
Υ.Γ. : drcypher δε με νοιάζει και αν η βάση της σχολής φτάσει και στο 10.Δε θα αρχίσω να παραμυθιάζω κάποιον για το πόσο γαμάτη και φοβερή είναι η σχολή μας και αν μπει και απογοητευτεί να του πω ας πρόσεχες.Καλό είναι να ξέρει κάποια πράγματα , για να είναι όσο το δυνατόν προετοιμασμένος ψυχολογικά σε περίπτωση που αποφασίσει να έρθει.