Η ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει κάποια επίσημη υπηρεσία που να αναφέρει ποια subnets αντιστοιχούν σε κάθε ISP ώστε με ένα απλό user IP check να αποφαίνεται κανείς για τον ISP; Αυτή η πληροφορία είναι δημοσίως διαθέσιμη ή θεωρείται "μυστική"; Αν δεν είναι δημοσίως διαθέσιμη, πως διάολο δουλεύουν τα πακετάκια τύπου GeoIP?
IP subnets ελληνικών ISP
Συντονιστές: kostas213, markelos
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
IP subnets ελληνικών ISP
Υποθέτω πως κάθε ISP (Ελληνικός και μη) έχει "μισθωμένα" κάποια IP subnets προκειμένου να διευθυνσιοδοτεί τους πελάτες του. Ενδεχομένως να υπάρχει και εσωτερική οργάνωση του συνολικού subnet σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ISP (π.χ. να χωρίσει τις διαθέσιμες IP κατά γεωγραφική περιοχή ή είδος συνδέσεων), αλλά αυτό δεν μας αφορά.
Η ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει κάποια επίσημη υπηρεσία που να αναφέρει ποια subnets αντιστοιχούν σε κάθε ISP ώστε με ένα απλό user IP check να αποφαίνεται κανείς για τον ISP; Αυτή η πληροφορία είναι δημοσίως διαθέσιμη ή θεωρείται "μυστική"; Αν δεν είναι δημοσίως διαθέσιμη, πως διάολο δουλεύουν τα πακετάκια τύπου GeoIP?
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
δε νομίζω να είναι μυστική πάντως
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Στην κορυφή του παγόβουνου βρίσκεται η Αρχή ανάθεσης αριθμών διαδικτύου (IANA). Μέσα από τις σελίδες της στο επόμενο σκαλοπάτι θα βρεις τον οργανισμό RIPE NCC ο οποίος είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε έχει να κάνει με την διαδικτυακή προτυποποίηση και ανάθεση στας Ευρώπας.
Αν πάλι θες να ψαχτείς και να παίξεις με την αριθμολογία του net κοίτα το DNSStuff.com.
Ααα, όσο για την λίστα των ISPs που ζητάς, υπάρχει μόνο σε πανευρωπαϊκή έκδοση (από το RIPE φυσικά) και θα τη βρεις εδώ
Ελπίζω να βοήθησα
Αν πάλι θες να ψαχτείς και να παίξεις με την αριθμολογία του net κοίτα το DNSStuff.com.
Ααα, όσο για την λίστα των ISPs που ζητάς, υπάρχει μόνο σε πανευρωπαϊκή έκδοση (από το RIPE φυσικά) και θα τη βρεις εδώ
Ελπίζω να βοήθησα
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική