[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Κάτσε ρε Laplace, εσύ δηλαδή αυτό κάνεις αυτή τη στιγμή; Σπουδάζεις από χόμπυ για να καταρτιστείς γενικώς και να τα αναπτύσσεις αυτά που μαθαίνεις σε καφετέρια; Αν πραγματικά νομίζεις ότι δε θα σου "δώσει" δουλειά η σχολή, άμεσα ή έμμεσα, πραγματικά κάνεις λάθος με το που σπουδάζεις αυτό το πράγμα. Εγώ πιστεύω ότι σε κάποια φάση και θα δουλέψω, και θα αυτοσυντηρηθώ...

Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Εδώ θα συμφωνήσω με τον el.

Αρχικά, επειδή αναφερεστε συνέχεια σε "γενική γνώση".

Ας το πάρουμε ουτοπικά:
Αυτός δεν είναι ο σκοπός της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης;

Ας το πάρουμε πρακτικά:
Για να γίνεις φυσικός δεν θα πρέπει να μάθεις μαθηματικά; Για να γίνεις φιλόλογος δεν πρέπει να μάθεις γλωσσολογία; Αλλιώς υπάρχουν σε πρώτο επίπεδο τα ΤΕΙ στα οποία διδάσκονται εντελώς πρακτικά μαθήματα (τα οποία και πάλι είναι "γενικά" ) και αμέσως μετά τα ΙΕΚ και πάει λέγοντας.

Ας το πάρουμε βιοποριστικά:
Ακόμη και τώρα, το να πεις ότι "είμαι φοιτητής ΣΕΜΦΕ" σου δίνει την δυνατότητα για καλά και σχετικά εύκολα λεφτάκια στα 20 σου (call me ιδιαίτερα). Άλλο αν δεν ψάχνεται ο καθένας.

Εν τω μεταξύ δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κάθονται άτομα και χάνουν χρόνια από τη ζωή τους σε μια σχολή που δεν τους αρέσει και που δεν πρόκειται να τους βοηθήσει σε τίποτα στη μετέπειτα ζωή τους (βιοποριστικά, ακαδημαικά, whatever..)

Anyway...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Μιλησα γενικα.Εγώ ετσι βλέπω τα πράγματα κ πιστεύω κ πολλοι αλλοι που έτυχε να εγκλωβιστουν για κάποιους λόγους σε μια σχολή και ίσως να μην έχουν αλλη διέξοδο.Πες το ελληνική εκπαίδευση.Για αυτο συντηρούνται και τα φροντιστήρια του λυκείου, οι γκαρούτσοι, οι Κρόκοι, τα φροντιστήρια για Κατακτήριες, τα φροντιστήρια για ΑΣΕΠ κ παει λέγοντας. Δηλαδή εσείς τί πιστεύετε?? Οτι είμαστε οι θεοσταλτοι που τα κάνουμε ολοι. Αυτα που ελεγαν κάτι Πάζηδες και Καρανάσιοι στο 1ο έτος. Οτι π.χ. οι Πολιτικοί κάνουν 6 μηνες να μαθουν πώς να βαζουν σίδερα στο τσιμέντο ενώ εμείς είμαστε επιστήμονες και πιο έξυπνοι και η ερευνά μας εφαρμοζεται σε αυτούς.Για αυτο προσπαθούμε να μπουμε στο ΤΕΕ και να παρουμε δικαιώματά τους.Ολα για την υπογραφή γίνονται.Ολα για μια υπογραφή π.χ. για στατικές μελέτες ή για διώροφα. Μην με τρελάνετε τώρα. Απλά δν θα έπρεπε να ιδρυθεί η σχολή μας.Εξάλλου οταν ιδρυθετε στη συνοδο αυτήν οι αλλες σχολές είχαν πει ότι δν θα είμαστε μελη του ΤΕΕ και δν θα είμαστε Μηχανικοί.Το ότι ιδρυονται σχολές για να διορίζονται μέλη ΔΕΠ είναι αλλη φαση. Μην τρελαθούμε κιολας.Π.χ. υπαρχει Πληροφορικη ΑΣΟΕΕ και πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Αθηνας που είναι σχεδον τα ίδια στην ίδια πολη.Για ποιο λόγο αραγε?? Π.χ. στο Πολυτεχνείο στα Χανιά υπαρχουν μαθήματα π.χ. δίκαιο Περιβάλλοντος ή κάτι συναφή που διδασκουν άτομα που έχουν τελειώσει νομική και έχουν κάνει κάποιο διδακτορικό προς τα εκει.Ή με το κλασσικό νομοσχεδιο που δεν χρειάζεσαι διδακτορικό αλλα πας ετσι.Νομίζω μπαινεις ωρομίσθιος. Το μόνο που μας σώζει ειναι που το χαρτι μας λεει ΕΜΠ. Οσον αφορα γιατί μενω , πού ξερεις μπορεί να σκέφτομαι και τις κατακτήριες :wink:
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Η άποψή σου είναι σεβαστή, παρ'όλα αυτά προσπάθησε να δεις όμως και από την οπτική ανθρώπων που μπήκαν στη ΣΕΜΦΕ (πρώην ΤΕΜΦΕ, για τους παλιότερους) επειδή γούσταραν να γίνουν Μαθηματικοί/Φυσικοί με αυτό το πρόγραμμα σπουδών, ήξεραν ότι δεν πάνε να γίνουν Μηχανικοί, και το τελευταίο που τους ένοιαζε ήταν αν το ίδρυμα λέγεται ΕΜΠ, ΠΑ, ΑΠΘ, ΔΠΘ, ΠΘ και πάει λέγοντας. Το ότι η σχολή σε κάνει επιστήμονα (αν ψαχτείς και μόνος σου, που λέει και ο HeartDoc) είναι αδιαμφισβήτο. Νομίζεις ότι μετά από 5+ χρόνια εδώ μέσα, και μετά από 59/62 μαθήματα, βγαίνεις "στην κενωνία" χωρίς καμία γνώση; Έστω και χωρίς κανένα "βιοποριστικό skill"; Κάνεις λάθος.

Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι περίμεναν κάτι άλλο, και αντιμετώπισαν εν τέλει κάτι εντελώς διαφορετικό ερχόμενοι στη ΣΕΜΦΕ, αλλά δε δέχομαι ρητορείες περί "εγκλωβισμού". Είναι απλά γκρίνια. Το ίδιο το σύστημα έχει δικλείδες όπως η επανεξέταση (πανελλήνιες) ή το 10%. Αν κάποιος περιμένει να τελειώσει μια σχολή-μανίκι όπως η δικιά μας με γνώμονα να δώσει κατατακτήριες για αλλού, είναι κατ'ελάχιστον μαζοχιστής imho.

Κανείς δεν είπε ότι είμαστε θεόσταλτοι/γαμάουα/ο,τιδήποτε άλλο. Αλλά αυτό που είμαστε, Μαθηματικοί και Φυσικοί, ανάλογα με την κατεύθυνση, δε δέχομαι να μου το στερήσει κανείς.

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Απλως επειδη το ανεφερε ο laplace, μετα απο την ευκαιρια που μου δοθηκε μεσω της εκδρομης περσι να γνωρισω πραγματα με τομεις αμεσα συνδεδεμενους με οσα σπουδαζουμε, η σχολη μας γενικα ειναι αρκετα καλη και χρησιμη, με αρκετες προοπτικες, ΑΝ ομως επαιρνε λιγοτερους εισακτεους... πολυ λιγοτερους... 75 max. Τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα για αρκετους λογους.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Ισως και εγώ να μπήκα σε αυτή τη σχολή για τους ίδιους λογους κ μετα να προσγειώθηκα.Ισως να είμαστε ολοι στην αρχή ονειροπόλοι και αδαείς. Ο καθένας κάνει ό,τι νομιζει.Οσον αφορά τις ασφαλιστικές δικλείδες , είναι γεγονος ότι υπαρχουν. Και ολοι μπορουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Απλά πίστευα ότι ένα τοσο καλο ίδρυμα όπως το ΕΜΠ (δν το πιστευω πια αυτο, γιατί είναι μπουρδελο όχι ιδρυμα) θα έδινε τουλαχιστον κάποια δικαιωματα. Πιστευα οτι θα μπορει να μ εξασφαλίσει κάτι , για αυτό και ήρθα. Ενα καλύτερο μέλλον και όχι να δημιουργεί σχολές φούσκες για να διορίσει μέλη ΔΕΠ.Για μένα αυτό ειναι αδιανόητο.Αναρωτιέμαι αν αυτο γινεται σε αλλα σοβαρα πολυτεχνεία του εξωτερικου.Ξερω σιγουρα ότι αν αυτό γινόταν στη Γερμανία , οι φοιτητές τουλάχιστον θα είχαν πλακώσει στο ξύλο τους ιθύνοντες(καθηγητές, υπουργείο, πρύτανη ή οποιονδήποτε αλλο)
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

@Ntanos:
Όσοι με γνωρίζουν έστω και λίγο, έχουν διακρίνει αμέσως την έντονη απαξίωσή μου για την σχολή που βρίσκομαι 5 ολόκληρα χρόνια. Καταρχήν πρόκειται για δικό μου λάθος,διότι στο μηχανογραφικό είχα βάλει την ΣΕΜΦΕ υπερβολικά ψηλά,αν και γνώριζα ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το αντικείμενό της και αμέλησα σχολές που θα με ενδιέφεραν πολύ περισσότερο.
Εδώ λες ότι η σχολή δε σου αρέσει και ότι δε σε ενδιαφέρει το αντικείμενό της. Μα τότε πώς θα ήταν δυνατόν να έβρισκες αξιόλογη μια σχολή που δε σου αρέσει; Θέλω να πω ότι όσα λες παρακάτω είναι απόψεις που εκφράζουν έτσι κι αλλιώς πολλούς φοιτητές που δε βρίσκονται σε σχολή που να τους αρέσει. Λίγο το "κακό" πρόγραμμα σπουδών, λίγο το γενικότερο φαινόμενο της ανεργίας που ερμηνεύεται "περιορισμένες επαγγελματικές διέξοδοι" της x ή της y σχολής, πάντα υπάρχουν μειονεκτήματα και ελαττώματα που μπορεί να προσάψει σε μια σχολή ένας δυσαρεστημένος φοιτητής, όποια σχολή και αν είναι αυτή. Νομίζω θα ήταν πιο συνετό να συμβουλεύουν τα παιδιά που τελείωσαν το Λύκειο όσοι φοιτητές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της σχολής, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να πουν αν βρήκαν στη σχολή αυτό που περίμεναν ή όχι. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακούγονται μόνο απόψεις όπως: "δεν είδα σε αυτήν τη σχολή ό,τι περίμενα". Αλλά από το να μη βρίσκει κανείς ενδιαφέρουσα μια σχολή (που δεν του αρέσει, άρα αυτό είναι πολύ λογικό) κρίνοντας με βάση τον ίδιο, μέχρι να χαρακτηριστεί γενικά η σχολή, υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Τώρα σε ότι αφορά το Φυσικό και το Μαθηματικό που αναφέρεις (αν και προσωπικά δε θα έκανα μια τέτοια σύγκριση) νομίζω ότι ακόμα και αν υπάρχουν στα προγράμματα σπουδών 2 τμημάτων μαθήματα με παρόμοιους ή ίδιους τίτλους, αυτό δε σημαίνει ότι διδάσκονται και με τον ίδιο τρόπο στα 2 τμήματα. Στατιστική - Πιθανότητες κάνουν και οι Μαθηματικοί του ΕΚΠΑ και οι Ναυπηγοί Μηχανικοί του ΕΜΠ. Όμως ο τρόπος διδασκαλίας του "ίδιου" μαθήματος στην κάθε σχολή διαφέρει γιατί δεν είναι κοινά τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Προφανώς και το αντίστοιχο μάθημα στις σχολές του ΕΜΠ είναι πιο εφαρμοσμένο.

Επίσης είναι γεγονός ότι στη σχολή γίνονται π.χ. μαθήματα Φυσικής που δε θα χρειάζονται άμεσα σε ένα Μαθηματικό Εφαρμογών. Όμως το πτυχίο είναι ενιαίο για όλους. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που έχεις εξειδικευτεί σε τομείς εφαρμογών των Μαθηματικών, πρέπει να μπορείς άνετα να εργαστείς κάπου που χρειάζεσαι πολλή Φυσική.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε άλλο Μαθηματικό, ούτε  άλλο Φυσικό, ούτε και αυτά τα δύο σε μία σχολή.
Δεν ξέρω αν τα χρειάζεται η Ελλάδα. Ξέρω ότι τα χρειάζομαι εγώ.  8)

@Laplace:
Εντάξει, γενικά ειναι καλη σχολη.Αν κάποιος έχει λεφτα κ δν θελει να δουλεψει αμεσα ούτε εμμεσα,αλλα θελει να μάθει πολλα πραγματα και να κάνει συλλογή γνώσεων   Οπως πήγαιναν παλιά οι πλούσιοι νομική για να ειναι καταρτισμένοι και γνώστες πολλών θεμάτων.Μπορείς να αναπτύξεις πολλά θέματα σε μια καφετέρια κ να μαθεις πληθώρα πραγματων.Αν θελεις σε καποια φαση να δουλεψεις και να αυτοσυντηρηθεις μαλλον ειναι απαισια ιδεα να μπει καποιος εδω.
Να σου πω. Μακάρι όλοι να επέλεγαν σχολές με κριτήριο τί τους αρέσει και τί γνώσεις πρέπει να λάβουν για να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει. Επίσης μακάρι να τους αρέσει κάτι τόσο πολύ ώστε να συζητούν για αυτό ακόμα και στην καφετέρια. Αν γινόταν αυτό θα ήμουν σίγουρος ότι βρίσκονται εκεί γιατί οι ίδιοι το επέλεξαν από ενδιαφέρον και όχι γιατί διάβασαν στις εφημερίδες 5 μέρες πριν την κατάθεση του μηχανογραφικού ότι: "τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν οι προσλήψεις ηλεκτρολόγων μηχανικών με μεταπτυχιακό στη ρομποτική". Γιατί στην περίπτωση που καταφέρουν να γίνουν καλοί σε αυτό που τους ενδιαφέρει τόσο, θα διαπιστώσουν ότι οι καλοί δεν χάνονται.

Υ.Γ.: Φυσικά να ευχηθώ και εγώ στον apolski επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξει και με οποιονδήποτε τρόπο επιδιώξει να το καταφέρει.
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
Άβαταρ μέλους
philip
Real Name: Φίλιππος

Δημοσίευση από philip »

Ο καθένας εδώ πέρα λέει τα πράγμτα από την δικιά του οπτική γωνία...
Ο ένας βγαίνει και λέει ότι η ΣΕΜΦΕ είναι μια σχολή που έρχεται από το μέλλον και τρίζουν οι καρέκλες των άλλων μηχανικών και  άλλος λέει ότι η ΣΕΜΦΕ με το ζόρι φτάνει τους φυσικούς και μαθηματικούς και δεν θα έπρεπε να είχε ιδρυθεί...
Και οι δύο θέσεις οι οποίες είναι τα δύο άκρα, είναι απόλυτα σεβαστές και σίγουρα διακιολογημένες από την οπτική γωνία και τα βιώματα του καθενός..
'Ομως, όπως πάντα, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση..

Εγω αυτό που θα ήθελα να πω στα δυο παιδιά και σε όποιον άλλο προβληματίζεται για το μηχανογραφικό του, είναι να μην έχετε την αυταπάτη ότι αυτό που θα σπουδάσετε είναι και αυτό που θα κάνετε απαραίτητα στην υπολοιπη ζωή σας. Μπορεί να είναι και μπορεί να μην είναι... Πραγματικά το μηχανογραφικο είναι μια διαδικασία η οποία είναι μεν αρκετά σημαντική αλλά δεν καθορίζει μια για πάντα το μέλλον σου!!!

Και εξηγούμαι:
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που πήραν καποιο πτυχίο και μετα έκαναν κάποιο μεταπτυχιακό άλλης επιστήμης και ασχολούνται με τελείως  διαφορετικό πράγμα από αυτό που σπούδασαν.
Δίνω δύο γνωστά σε όλους μας παραδείγματα:
Αλ. Παπαγιάννης: σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχ. και τώρα διδάσκει Φυσική περιβάλλοντος στη ΣΕΜΦΕ (καμία σχέση το ένα με το άλλο)
Μιχ. Ασημακόπουλος: τελείωσε Πολιτικός Μηχανικός και τώρα διδάσκει Ιστορία Φυσικής και Ιστορία Επιστημών στη ΣΕΜΦΕ (εντελώς καμία σχέση το πτυχίο του με το επαγγελμά του).
Επειδή είμαι σχετικά μεγάλος σε ηλικία (ίσως ο μεγαλύτερος μεσα στο forum) γνωρίζω άπειρα τέτοια παράδείγματα. Εχω ένα φίλο Ηλεκτρολόγο Μηχ. που έκανε master στην Αγγλία στα Βιοιατρικά όργανα, γύρισε στην Ελλάδα και επειδή εδώ αυτό το πράγμα δεν υπάρχει δουλεύει στην Siemens σαν συμβουλος και κάνει όλα τα intervews σε όσους στέλνουν βιογραφικά.. Αλλο σπουδασε, άλλο μεταπτυχιακό έκανε και άλλο είναι το επαγγελμα του.. Και γνωρίζω πάρα πολλούς ακόμα..

Κατά τη γνώμη μου η ΣΕΜΦΕ δεν είναι μια σχολή στην οποία πρέπει να μπαίνει μόνο όποιος θέλει να ακολουθήσει οπωσδήποτε ακαδημαική καριέρα ή να γίνει φυσικός επιστημονας. Αυτά ισχύουν για το κανονικό Φυσικό και το Μαθηματικό του Πανεπιστημίου. Η ΣΕΜΦΕ είναι μια σχολή του ΕΜΠ και η λέξη ΕΜΠ στο πτυχιο είναι που κανει τη διαφορά. Γιατί η αγορά όταν ακούει ΕΜΠ δεν σκέφτεται τον γαμάτο επιστήμονα (γνωρίζω ανθρωπο που τελείωσε τη ΣΗΜΜΥ και δεν ήξερε τι διαφορά του Volt από το Watt και αυτό δεν είναι υπερβολή!!) αλλά ξέρει ότι έχει έναν άνθρωπο ο οποίος πέρασε 59/62 εμπόδια-παλούκια φτύνοντας αίμα και είναι ικανός να φέρει σε πέρας ότι έργο-project  του ανατεθεί (αυτό σημαίνει μηχανικός). Και αυτό ισχύει, ακριβώς γιατί σε αυτό το μπουρδελ@κι δεν κάνουμε μόνο φυσική ή μαθηματικά αλλά και άλλα 20 άσχετα μαθηματα (προγραμματισμούς, μηχανικές, φιλοσοφίες, οικονομικά,  δικαιο κτλ)
Όποιος λοιπόν είναι πορωμένος μόνο με φυσική ή μαθηματικά και θέλει να διδάσκεται μόνο αυτά γιατί μόνο με αυτό θέλει να ασχοληθεί στη ζωή του και δεν γουστάρει να περνάει ένα σωρό άλλα άσχετα μαθήματα και να ταλαιπωριέται άδικα, κατ' εμέ είναι πολύ καλύτερα να πάει στο Φυσικό ή το Μαθηματικό του Πανεπιστημίου όπου κάνουν μόνο φυσικές (και πολύ υψηλού επιπέδου μάλιστα) και δεν υστερούν σε τίποτα από μας από επιστημονική άποψη. Το μπουρδελ@κι που λέγεται ΕΜΠ έχει άλλο στόχο και βγάζει μηχανικούς (ασχέτως που εμείς δεν λεγόμαστε ακόμα, κάποια στιγμή θα γυρίσει κι ο τροχός όπως και με τους χημικούς).

Ειδικά τώρα για τη ΣΕΜΦΕ, η σχολή έχει πολύ ευρύ πεδίο σπουδων: Ενας Φυσικός Εφαρμογών μπορεί να έχει διδαχτεί από Οικονομική των Επιχειρήσεων μέχρι και Αστροφυσική ή Νευρωνικά Δίκτυα..  Αυτό είναι πολύ καλό και δίνει τις εξής δύο επιλογές : 'Η κάνεις ένα μεταπτυχιακό και εξειδικεύεσαι κάπου (πχ laser, περιβάλλον, υλικά, βιοιατρικά κτλ. κτλ.) ή κάνεις ένα μεταπτυχιακό managment (πχ. ΜΒΙ) και μετα μπορείς να πιάσεις οποιαδήποτε δουλειά(από επιστημονικός συνεργάτης μέχρι διαχείρηση προσωπικού, προώθηση προιόντων κα.). Φυσικά μπορείς να μην κάνεις και τίποτα από τα δύο και να πιάσεις κι έτσι ευκολα δουλειά (πχ. εκπαίδευση, βιομηχανίες, τράπεζες κλτ. κτλ.)

Κοινώς με δυο λόγια όσοι τρώτε το άγχος με το μηχανογραφικό τώρα (το οποίο δεν είναι και λίγο) μην τρελαίνεστε και πάρα πολύ. Διαλέξτε μια σχολή που πραγματικά να σας αρέσει για να μπορέσετε να την βγάλετε πιο εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα αλλά μην ξεγελιέστε ότι από αυτό θα εξαρτηθεί απαραίτητα όλη η υπόλοιπη ζωή σας. Είστε σε ένα σταυροδρόμι αλλά μετα δεν θα είναι μονόδρομος θα υπάρχουν ένα σωρό σταυροδρόμια ακόμα και μέσα στη ΣΕΜΦΕ (κατευθυνση, ροές, διπλωματική και μετά, master ή όχι, εσωτερικό ή εξωτερικό, διδακτορικό ή όχι, τη μια δουλειά ή την άλλη κτλ).
Αλλά μυαλά έχετε τώρα, άλλα μυαλά θα έχετε όταν πάρετε πτυχίο, άλλα μυαλά όταν τελείωσετε το στρατό και άλλα αμα θα έχετε περάσει και από κανα δυο δουλειές.. Εγώ πέρυσι ήμουν αποφασισμένος ότι δεν επρόκειτο ποτέ να κάνω μεταπτυχιακό και φέτος το έχω σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνω, μέχρι πριν 3 μήνες έλεγα ότι δεν πρόκειται σε καμια των περιπτώσεων να πάω στο εξωτερικό και τώρα θεωρώ σίγουρο ότι αν βρω τα λεφτά θα πάω.
Το θέμα είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν θα μάθω τι θα γινόταν αν είχα πιάσει 30 μόρια παραπάνω και είχα μπει μηχανολόγους ή αν είχα τελείωσει τη ΣΕΜΦΕ στην ώρα μου στα 5 χρόνια και τώρα έκανα μεταπτυχιακό ή δούλευα.. Σημασία έχει αυτό που είπε ο Emp(ou), οι καλοί δεν χάνονται.

Καλή επιτυχία και να ακούσετε πρώτα απ' όλα το ενστικτό σας για το μηχανογραφικό  :wink:
Genius is 20% inspiration and 80% perspiration...
Άβαταρ μέλους
Ntanos

Δημοσίευση από Ntanos »

(Emp)pu έγραψε:@Ntanos:
Εδώ λες ότι η σχολή δε σου αρέσει και ότι δε σε ενδιαφέρει το αντικείμενό της. Μα τότε πώς θα ήταν δυνατόν να έβρισκες αξιόλογη μια σχολή που δε σου αρέσει; Θέλω να πω ότι όσα λες παρακάτω είναι απόψεις που εκφράζουν έτσι κι αλλιώς πολλούς φοιτητές που δε βρίσκονται σε σχολή που να τους αρέσει. Λίγο το "κακό" πρόγραμμα σπουδών, λίγο το γενικότερο φαινόμενο της ανεργίας που ερμηνεύεται "περιορισμένες επαγγελματικές διέξοδοι" της x ή της y σχολής, πάντα υπάρχουν μειονεκτήματα και ελαττώματα που μπορεί να προσάψει σε μια σχολή ένας δυσαρεστημένος φοιτητής, όποια σχολή και αν είναι αυτή. Νομίζω θα ήταν πιο συνετό να συμβουλεύουν τα παιδιά που τελείωσαν το Λύκειο όσοι φοιτητές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της σχολής, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να πουν αν βρήκαν στη σχολή αυτό που περίμεναν ή όχι.
Είναι αδύνατον να είναι κάποιος 100% αντικειμενικός στις απόψεις του.Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, "προειδοποίησα" και αναφέρθηκα στην προσωπική μου έλλειψη ενδιαφέροντος για το αντικείμενο της σχολής. Με την παράθεση των links που έκανα όμως, ήθελα να δείξω πως κάποιος μπορεί να βρει πιο ενδιαφέρον το πρόγραμμα σπουδών του Μαθηματικού ή του Φυσικού. Κάποια πράγματα πιστεύω ότι είναι σαφή,ασχέτως του αν μου αρέσει εμένα η ΣΕΜΦΕ ή όχι. Θεωρώ τον τίτλο "ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ" της σχολής μας παραπλανητικό,όταν οι σχολές στο ΕΚΠΑ δίνουν περισσότερες δυνατότητες. Το αν η στατιστική στην σχολή μας διδάσκεται πιο "εφαρμοσμένα" (που κατά την γνώμη μου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο),δεν αναιρεί το γεγονός ότι πχ το Φυσικό Αθήνας παρέχει περισσότερες "εφαρμοσμένες" ευκαιρίες. Η σύγκριση των προγραμμάτων δεν χωράει αμφιβολία.

Οι ενστάνσεις μου είναι συγκεκριμένες και θέλω να πιστεύω ότι ξεφεύγουν από το "εμένα δεν μου αρέσει η ΣΕΜΦΕ". Βλέπω το επίπεδο της σχολής χαμηλότερο από άλλες του Πολυτεχνίου,σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα σπουδών και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα μαθήματα και κυρίως τα εργαστήρια. Σε 4 μήνες παίρνω πτυχίο και με λύπη παρατηρώ πως ελάχιστα πράγματα έχω συγκρατήσει από την γενικότητα που έχω διδαχθεί. Και έτσι νιώθει το 70% των αποφοίτων της σχολής μας,ποσοστό που...δύσκολα συναντάς σε σχολές με πιο συγκεκριμένο και σαφές αντικείμενο. Φταίνε τα σκονάκια,που στη ΣΕΜΦΕ των 300 ατόμων ανα εξέταση τα έχουμε κάνει επιστήμη? Ίσως... Όμως,το αποτέλεσμα μετράει. Δεν ξέρω αν αυτό το μοντέλο της ΣΕΜΦΕ,με τους τόσο ετερόκλητους τομείς μαθημάτων επί τόσα εξάμηνα,μπορεί να έχει επιτυχία...

Τώρα,για το αν ο τίτλος "ΕΜΠ" είναι το ζητούμενο στην όλη υπόθεση τι να πώ...Παραδέχομαι ότι αυτά τα 3 γράμματα αυξάνουν τις πιθανότητες να γίνουμε δεκτοί σε μεταπτυχιακά,ειδικά στο εξωτερικό. Μία καλή φήμη,σίγουρα,που αμφιβάλλω αν οφείλεται στην ποιότητα της ΣΕΜΦΕ συγκεκριμένα.

Μακάρι να είναι καλύτερα τα πράγματα απ'όσο πιστεύω, ειλικρινά.....
There's too much blood in my alcohol system.
Άβαταρ μέλους
daemon

Δημοσίευση από daemon »

Παιδιά γειά σας. Γράφω σε αυτό το θέμα για να μην ανοίγω άλλο, μιας και αυτά που θέλω να ρωτήσω έχουν λίγο πολύ σχέση με το παρόν.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: είμαι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και θα δώσω με 10% για ηλεκτρολόγους και συναφείς σχολές που μάλλον δεν πιάνω, και μετά για κάτι σχετικό με φυσική (τόσο στο φυσικό του ΕΚΠΑ όσο και στο ΣΕΜΦΕ περνάω κατά πάσα πιθανότητα). Το ερώτημά μου είναι τί ακριβώς γίνεται με τα εργασιακά δικαιώματα στο ΣΕΜΦΕ (προφανώς στην κατεύθυνση του φυσικού) μιας και δεν με ενθουσιάζει η ιδέα να είμαι σε μια δύσκολη σχολή και μετά να είμαι ξεκρέμαστος όσον αφορά στο εργασιακό (αν και θα μου πείτε ότι προφανώς το 2ο πτυχίο το κάνεις επειδή το γουστάρεις, τα εργασιακά δικαιώματα λίγο πολύ τα έχεις από το πρώτο πτυχίο, αλλά όσο νά 'ναι και το εργασιακό μετράει).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Γεια σου φίλε,
λοιπόν, τα νέα είναι αυτά που θα βρεις εδώ.
Α, και κάνε τον κόπο να το λες σε όσους σε ρωτούν για τη σχολή...
Ευχαριστούμε!!!
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
daemon

Δημοσίευση από daemon »

Ωραία. Άρα σύμφωνα με το προεδρικό αυτό διάταγμα, οι πτυχιούχοι του Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. έχουν πλέον τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους κλασσικούς Μαθηματικούς/Φυσικούς. Very nice. Thanks a lot. :D
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

Allo! Βασικά και εγώ τώρα παραδίδω μηχανογραφικό και η πρώτη μου προτίμηση νομίζω θα είναι ΣΕΜΦΕ (Αν και είμαι αρκετά μόρια πιο πάνω,γι'αυτό και μ'έπριζαν να βάλω ΗΜΜΥ). Ξέρετε μήπως αυτοί που έχουν τελειώσει ΣΕΜΦΕ αν θα πρέπει να κάνουν κάποιες...ενέργειες να το πω για να πάρουν κανά χαρτί που να το λέει?? Ρωτάω γιατί η αδερφή μου έχει τελειώσει,αλλά είναι στο εξωτερικό και θα την βοηθούσε κάπως κάτι τέτοιο..
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

@deamon: Τα τυπικά ίσως είναι τα ίδια, δεν έχω διαβάσει τι προβλέπει ο νόμος για τους Μαθ/Φυσ.

@kamari:
(ωραίο νικ) Υπάρχει πιστοποιητικό που λέει ότι κάποιος έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη σχολή. Με αυτό κάνεις τη δουλειά σου. Αν γουστάρεις τα μαθήματα, βάλε ΣΕΜΦΕ!

:offtopic: Ρε συ Emp(pu), στην υπογραφή σου, το
"Υπάρχει πρόβλημα <=> Υπάρχει λύση" δεν είναι εντελώς ισοδύναμο με το "Δεν υπάρχει λύση <=> Δεν υπάρχει πρόβλημα" ;;
 :offtopic:
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

Βρε εννοούσα αν υπάρχει κάποιο χαρτί που να λέει ότι μπορεί να διδάξει σαν καθηγητής μαθηματικών.Ε? Γιατί δεν είχα αναγνωρισρεί κάτι τέτοιο όταν έφυγε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”