Απορίες πρωτοετών...

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---
Facebook ID: 0

Απορίες πρωτοετών...

Δημοσίευση από apolski »

Είμαι κατά 99% μέσα στη σχολή(ΕΜΦΕ) και απο τωρα αρχίζω να σκέφτομαι τι θα γινει την πρωτη μέρα στην σχολή. Θα ήταν καλό να γράψετε ο,τι πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει έναν πρωτοετή της σχολής αυτής να προσαρμοστεί και να νιώσει λιγότερο...ψάρι απ' ότι τώρα!

Κάποιες δικές μου ερωτήσεις:

1.Πότε γίνονται οι εγγραφές και πότε ξεκινάει το πρώτο μάθημα?
2.Τι να περιμένω ότι θα συμβεί την πρώτη μέρα στη σχολή; Πώς ήταν για εσάς η πρώτη μέρα σας?
3.Τι να προσέξω πιο πολύ τις πρώτες μέρες?
4.Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να μπει κάποιος στην φοιτητική εστία? Ποιοι δικαιούνται την δωρεάν σίτιση?
5.Υπάρχουν γυναίκες στην σχολή?  :roll:
...
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

1. Όταν ανακοινωθεί από τη σχολή. Αφού παρακολουθείς το site Θα το μάθεις απευθείας :D Πάντως κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο και αν ισχύει η ανακοίνωση που είχε βγει θα ξεκινήσετε μαθήματα 1/10
2. Όλες τις παρατάξεις να πέφτουν πάνω σου για να σε "βοηθήσουν να εγγραφείς" :D
3. Ξέρω γω? Όσον αφορά ποιο θέμα???
4. Εγώ δεν το γνωρίζω
5. Υπάρχουν :?

Γενικά είναι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τίποτα το φοβερό :D
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Re: Απορίες πρωτοετών...

Δημοσίευση από HeartDoc »

apolski έγραψε:1.Πότε γίνονται οι εγγραφές και πότε ξεκινάει το πρώτο μάθημα?
Θα βγει ανακοίνωση εν καιρώ... Ε, ξες που θα την βρεις σίγουρα, ε;  :wink:

apolski έγραψε:2.Τι να περιμένω ότι θα συμβεί την πρώτη μέρα στη σχολή; Πώς ήταν για εσάς η πρώτη μέρα σας?
Εχμ.. συνήθως πολλοί καλοί και πρόθυμοι άντρες και γυναίκες με βαθιά ντεκολτέ και ακόμη βαθύτερα βλέμματα σε βοηθούν να συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής ή μοιράζουν διάφορα χαρτάκια (αυτό είναι έκπληξη... )

Αχ.. τι μου θύμισες.. Την πρώτη μέρα μου στη σχολή...
Ήταν αρκετά διασκεδαστική, αν εξαιρέσεις δηλαδή την μύηση μου στην ΑΓΦ sorority του campus. Όπου έπρεπε να ανεχτώ τον αρχι-camp-ια theos... :P

Αστειεύομαι. Γενικότερα οι πρώτες μέρες έχουν πλάκα. Δεν θα σε λένε.. {ε.. τεσπα εδώ βάλε το μικρό σου}, αλλά Ντόρα!
Dora η μικρή εξερευνήτρια! Θα γυρνάς εστίες, εστιατόριο, τον πρώην Γρηγόρη-G-Place-Φωτιά-Τα-Σαββατόβραδα, θα χαθείς 2-3 φορές...
Αλλά, αν συνεχίσετε να κάνετε στα Νέα Κτήρια, θα χάσετε τη μοναδική εμπειρία να ψάχνετε για κανένα δίωρο το "Κτήριο Φυσικής" που γράφει το πρόγραμμα (ευτυχώς εγώ είχα τον soulhunter...)

apolski έγραψε:3.Τι να προσέξω πιο πολύ τις πρώτες μέρες?
Το φανάρι στον κόμβο Μεσσογείων-Κατεχάκη. Δεν κάνω πλάκα! Έρχομαι και με τα ακουστηκά από το ipod και μια φορά πήγα να την πάθω από νταλίκα, η οποία δεν είχε πάρει πρέφα την ύπαρξη τροχονόμου... :P
Α! Και να κρατιέσαι να μην γελάσεις όταν θα ακούσεις να σε αποκαλούν "συνάδελφο". Εγώ είχα σκάσει στα γέλια μπροστά σε έναν.. :roll:

apolski έγραψε:5.Υπάρχουν γυναίκες στην σχολή?  :roll:
Φυσικά και όχι! Μα είναι και όρος στο μηχανογραφικό πως δεν θα μπαίνουν γυναίκες σε αυτή τη σχολή! Αφού να φανταστείς οι κοπέλες που γράφουν εδώ στο forum είναι εισαγώμενο προϊόν από την Πρώην Φιλοσοφική Ένωση. Είχαμε ξεμείνει και τσόνταρε το ΕΚΠΑ. :lol: :lol:
(Πάντως μεταξύ μας -εσού εμού και 400+ χρηστών δηλαδή... - δεν θα πρότεινα να κάνεις τίποτα με κοπελιά μέσα στη σχολή... Τα νέα διαδίδονται γρήγορα! ... Ειδικά τα κακά! :P :lol: ;) )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

2.Τι να περιμένω ότι θα συμβεί την πρώτη μέρα στη σχολή; Πώς ήταν για εσάς η πρώτη μέρα σας?
Ω ρε φίλε... 2001 Οκτώβριος... Σαν το βλάκα να τρέχω από το -τότε- 222 να προλάβω το μάθημα. Μαζί μου έτρεχε κι άλλη μια κοπελιά και ήμουν σίγουρος ότι είχε αργήσει κι εκείνη στο ίδιο μάθημα. Αργότερα έμαθα ότι το 140 έχει αφετηρία 10 λεπτά από το σπίτι μου, στην Ευελπίδων.

3.Τι να προσέξω πιο πολύ τις πρώτες μέρες?
5.Υπάρχουν γυναίκες στην σχολή?

Επειδή σε κόβω πονηρούλη, θα σου απαντήσω στην 3 σαν αν είναι προέκταση της 5... Γυναίκες υπάρχουν κατά ποσοστό 50%. Η εμπειρία του γέροντα Remaliου λέει ότι η πρώτες μέρες είναι οι καλύτερες για κονέ. Όλοι εκεί είναι τρελά ψάρια. Να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται! Αυτό ισχύει και για τις μορφονιές της σχολής. Bytheway, για να δούμε τι θα μας φέρει το νέο έτος... Όχι για μένα, για του άλλους (γυναίκα, ακούς;; )... Τεσπα, κάνε τις γνωριμίες σου τις πρώτες μέρες και άσ' τες να υπάρχουν, δεν χάνεις τίποτα. Κι εγώ στην αρχή γνώρισα όλα τα όμορφα κοριτσάκια, αλλά στο τέλος κατέληξα στο Ελληνικό να τρώω σουβλάκια με το Φίλ(ι)ο! :sky:
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

4. Για δωρεάν στέγαση θα κάνεις αίτηση στις εστίες.
Για δωρεάν σίτιση έχουν δικαίωμα όλοι οι φοιτητές του πολυτεχνείου. Για να βγάλεις κάρτα σίτισης, θα πας στο Θωμαΐδειο κτίριο(εντός της Πολυτεχνειούπολης) και θα υποβάλλεις τα δικαιολογητικά(φορολογική δήλωση και μια υπεύθυνη δήλωση που θα σου δώσουν να συμπληρώσεις εκεί και μια φωτογραφία βέβαια)
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Rainbow

Δημοσίευση από Rainbow »

Πρωτη μερα...Τι μου θυμιζεις τωρα!!!Μασ ειχαν βαλει ενα μαθημα(πρωτο,δευτερο...δε θυμαμαι)στο αμφιθεατρο πληροφορικης.Βεβαια ολα τα πρωτοετακια χρειαζομασταν χαρτη για να φτασουμε με μονο 30 λεπτα καθυστερηση στην ωρα μας.Και θυμαμαι,εξω απο το αμφιθεατρο 3 καθοταν ενα παιδι  , που παιζει να τον ειχαν ρωτησει και 100 "ψαρακια" που ειναι το αμφιθεατρο πληροφορικης και πως πανε!!! :shock:

Τελοσπαντων,κοιτα να απολαυσεις τα επομενα 5 χρονια απο καθε αποψη(κλαψ...σε ζηλευω!!! :twisted: ) γιατι θα περασουν τοσο γρηγορα που δε θα το παρεισ πρεφα!!!Και θα βρεθεις ενα βραδυ (ξημερωματα) μετα απο 5 χρονια , να δινεις οδηγιες προς ναυτιλομενους...

Οχι ,σοβαρα τωρα...σε ζηλευω!!! :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

ΣΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!! :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Re: Απορίες πρωτοετών...

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

apolski έγραψε:5.Υπάρχουν γυναίκες στην σχολή?  :roll:
...
Λοιπόν συνάδελφε, ένα έχω να σου πω! Βρες πιπίνι πριν μπεις στην σχολή! Τώρα το καλοκαίρι που ανεβαίνει η ερωτική διάθεση βρες μία! Ο λόγος είναι ένας! Οι εξής δύο. 1) Η ΣΕΜΦΕ έχει ενα 10% απλά καλές. Δεν υπάρχουν ανώτερες κατηγορίες! (Ελπίζω το έτος σου να είναι γούρικο). 2) Η Αρχιτεκτονική δεν είναι στην Πολυτεχνειούπολη. 3) Χημικούς δεν εχω δει (ειμαι πρωτοετής). και 4) (απόρροια του οποίου είναι το 3) Αν είσαι στα Νέα κτίρια, κλάφτα Χαράλαμπε! (Είσαι αποκομμένος). ΟΚ, οι λόγοι είναι 4.

Συναδελφική συμβουλή: Πήγαινε παιδαγωγικό!

Υ.Γ. Το κυλικείο στα Νέα κτίρια έχει φοβερή pizza!

Ελπίζω να ένιωσες καλύτερα....

Τα λέμε μέσα! ΧΕΧΕΧΕ!
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

AAAA
Άνοιξε το κυλικείο στα νέα κτήρια?????

Ο άκυρος...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Γιατί? Πότε ήταν κλειστό?
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

ok, λήξη συναγερμού, το περίπτερο απέναντι από τα νέα κτίρια εννοεί....

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Οκ, το περίπτερο εννοείς μάλλον :D
Γιατί τα νέα κτήρια έχουν χώρο για κυλικείο το οποίο είναι στον κάτω όροφο. Έτσι δεν είναι reporter el_greco?

Πάντως προς γνώση των (wannabe) πρωτοετών, το κυλικείο της ΣΕΜΦΕ (αυτό στις γενικές έδρες) είναι το καλύτερο σε όλο το εμπ. Όχι τίποτα άλλο, οι πρωτοετείς μας είναι και αποκομμένοι από τον πολιτισμό και δε βλέπεω να το χρησιμοποιούν.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Ναι, έτσι είναι... άμποτε να ανοίξει και αυτό, να συνεχίσουν να σκυλιάζουν οι συνάδελφοι από άλλες σχολές που έχουμε πολλά και καλά κυλικεία :)

Όντως το κυλικείο Γενικών Εδρών (που παλιότερα το έλεγαν καταχρηστικά "Κυλικείο Ηλεκτρολόγων", από τα λίγα πράγματα που με ενοχλούν ακόμα στο ΕΜΠ) είναι μακράν το καλύτερο σε όλο το ΕΜΠ και έχουμε την τιμή και τη χαρά να το έχουμε στο κεντρικό μας κτίριο, τις Γενικές Έδρες. Ακούς apolski; στα καλύτερα θα έρθεις... Βέβαια σε ελάχιστη απόσταση από τη ΣΕΜΦΕ υπάρχει και το κυλικείο πρυτανείας (personal favorite) αλλά και το περίπτερο/μίνι μάρκετ!

Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Όντως το κυλικείο στις Γενικές ειναι ΤΟΡ! Που ειναι ο χώρος για κυλικείο στα νέα? Ο κενός χώρος στο ισόγειο? Και ναι εννοώ το περίπτερο! Βέβαια για να παρακολουθήσεις το μάθημα, δεν βολεύει το κυλικειο! Οπότε ονομάζω κυλικείο ό,τι εχει φαγώσιμα, πόσιμα και καρέκλες! Για να μη νιώθω μειονεκτικά που κάνω μάθημα σε ολοκαίνουρια κτίρια με AIR CONDITION στους <25 C.....
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

παντως την καλυτερη ζαμπονοτυροπιτα την εχει το κυλικειο της πρυτανειας...εχει και σαλτσα μεσα!!!επισης το κυλικειο της πρυτανειας εχει πεψι τουιστ που μαρεσει επισης...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Το περίπτερο μας πάντως έχει και Powerade! Ότι πρέπει για να αντέξεις κάποια μαθήματα... Πρυτανεία δεν έχω πάει, δεν ξέρω τι παίζει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”