ανακάλυψα ένα καταπληκτικό κείμενο - γροθιά στο στομάχι... Το παραθέτω αυτούσιο
perissos έγραψε:Ναι, ναι, καλά το διάβασες! Μεγάλη, γ@μάτη κ ανεπανάληπτη ευκαιρία στην Πάρνηθα. Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε!
Χάθηκα τις τελευταίες μέρες, αλλά ήταν για καλό. Κανόνιζα την καβατζούλα μου. Τώρα, λοιπόν, που όλα μπήκαν στη θέση τους, μπορώ να σου πω κ εσένα.
Την Κυρ που μας πέρασε είχες κατέβει κάτω στο κέντρο; Ναι;!;!
Αχαχαχα! Τι θύμα! Μπράβο, μεγάλε! Όποτε ξαναγίνει καμία τέτοια κίνηση, να ξαναπάς, να πάρεις κ όλο το σόι μαζί. Όσο περισσότερους μπορείς, να μαζευτείτε, να κάνετε τζέρτζελο κ φασαρία. Αν μπορείτε να κάνετε κ επεισόδια, ακόμα καλύτερα! Χρειάζομαι νταβαντούρι αντιπερισπασμό όπως κ την Κυρ.
Χα! Όχι, κολλητέ! Σιγά μην κατέβαινα στο κέντρο. Τι να διαδηλώσω; Μπροστά στην κλειστή Βουλή; Να πείσω τα περιστέρια ή τον Άγνωστο Ψάρακα; Όχι, μεγάλε μου! Την ώρα που εσύ διαδήλωνες στο κέντρο για την προστασία της Πάρνηθας, εγώ ήμανε ήδη εκεί κ λάμβανα τα μέτρα μου να την προστατεύσω από τους καταπατητές. Περιέφραξα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, σκέτο φιλέτο. Σιγά μην αφήσω κανένα λαμόγιο εμπρηστή να φάει το δάσος. Όχι, φίλε μου, δε θα τους αφήσω. Λέω να χτίσω κ μία μεζονέτα μέσα, έχω ήδη μαζέψει τα χρήματα για τα τσιμέντα. Είναι κ ψηλά το κομμάτι, με γ@μάτη θέα, θα γίνει απίστευτη σπιταρώνα.
Τι;!;! Τα πήρες!;!; Τι με βρίζεις, ρε μεγάλε; Πας καλά; Επικοινωνείς;
Σε ποιον τα πουλάς αυτά, ότι κ καλά θύμωσες για τον εθνικό δρυμό κ π0ύτσες μπλε;
Τι μου το παίζεις οικολόγος; Αφού ούτε για οικωλόγος δεν κάνεις!
Στη διπλανή ταράτσα δεν ήσουν να βγάζεις φώτο τη φωτιά λες κ ήταν πυροτεχνήματα; Μήπως έτρεξες προς τα εκεί να βοηθήσεις;
Μήπως ήξερες προς τα πού πέφτει το δάσος; Είχες πάρει μάτι τα σκουπίδια κ τα μπάζα που είχαν πετάξει εκεί; Ναι, από τα θεμέλια της πολυκατοικίας που μένεις τώρα βγήκαν αυτά τα μπάζα. Μπάζο!
Καμώνεσαι πως σε κόφτει για τον πνεύμονα της Αθήνας; Κ τόσες ατελέιωτες δεκαετίες για όλους τους άλλους πνεύμονες σε όλη την Ελλάδα γιατί δε σε ένοιαξε; Ξέρω γιατί δε σε ένοιαξε: ήθελες να προικίσεις την κορούλα με μία μεζονετούλα στην Καλλιτεχνούπολη τότε. Μήπως κ εσύ ήδη έμενες στα παλιά καμμένα της Πεντέλης; Όχι, ε; Εσύ δεν κάνεις τέτοιες λαμογιές, σωστά; Σωστα, σωστά! Ποτέ δεν καταπατήθηκαν δάση κ πράσινο στην Αθήνα. Κατά τύχη λέγονται Αμπελόκηποι, Αλσούπολη, Δάσος Χαϊδαρίου,?
Ναι, ξέρω αγαπάς το πράσινο κ σιχαίνεσαι το τσιμέντο. Αλλά τη μονοκατοικία την έδωσες αντιπαροχή, ξεπάτωσες τη λεμονιά κ το πεύκο που είχε μέσα να πάρεις 1 διαμέρισμα στον πρώτο. Μήπως κ η θεία η Γιαννούλα το ίδιο δεν είχε κάνει με τη μονοκατοικία στο Παγκράτι το ‘70; Ακόμα αρμέγει τα νοίκια? Τα δέντρα αυτά δεν άνηκαν σε όλους, αλλά σε σένα, ε;
Μα, καλά, είσαι σοβαρός;;; Θα χτιστούν σπίτια χάρμα στο βουνό, μακριά από τη βρωμιά της πόλης κ θα πας, λέει, να ρίξεις αλάτι στα θεμέλια κ να τρομοκρατήσεις τους ενοίκους; Πας καλά με το μυαλό σου; Κ τότε, ρε μαγκίτη, πού ήσανε όταν ξεπάτωναν το πάρκο Ελευθερίας; Νοιάστηκες έστω κ τόσο για το άλσος στο Γουδί πριν γίνει ολυμπιακό ακίνητο; Μήπως αποφεύγεις σαν το διάολο όλα τα κλαμπ της παραλιακής; Ή σου τρέχουν τα σάλια να μπεις στο νέο δημιούργημα του γνωστού επιχειρηματία Βασίλη Τσιλιχρήστου;
Τι θα μου πεις τώρα; Ότι δεν πας στο μέγαρο κ μένεις με τον παίδαρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση; Ποια καταπάτηση, είσαι σοβαρός; Μήπως σνομπάρεις μέχρι εκεί που δεν παίρνει κ το Mall; Φαντάζομαι θα πάρεις κ μία βαριά να αρχίσεις να γκρεμίζεις κ το ?κέντρο τύπου? κ το ολυμπιακό χωριό, ε; Αχαχααχα
Τι σε νοιάζει, να πούμε, ρε φιλάρα τι πάει κ κάνει ο καθένας στο βουνό; Δικό σου είναι; Τι;!;! Ολονών;;;; Μουαχαχα. Πάρ’τα να μη στα χρωστάω! Κ ο δρόμος που βγάζεις καρέκλες να καβατζώσεις τη θέση παρκαρίσματος ποιανού είναι άραγε; Οι δρόμοι στο κατσικοχώρι που χτίσαμε δίπλα-δίπλα κ έχουμε βγάλει ντουβάρια μέχρι την άσφαλτο; Η παραλία που στρώνεις ξαπλώστρες; Η άσφαλτος που πετάς το τσιγάρο σου; Το πεζοδρόμιο που καβαλάς για να παρκάρεις; Τι θα μου πεις, ρε έξυπνε; Ότι σου λείπουν υποδομές; Για αυτό αρπάζει ο θείος σου ο Φώτης ό,τι μπορεί από χωράφια; Ή μήπως ισχύει αυτό που μου είπε κάποιος οικωλόγος τις προάλλες ?το δάσος δεν έχει την ίδια αξία με τις κοτρώνες?
Ε, λοιπόν, θα σου πω κάτι: όλα έχουν την ίδια αξία, κάθε σπιθαμή γης έχει την ίδια αξία για εμένα. Κ αφού όσο με θυμάμαι τώρα βλέπω να μην υπολογίζουν τη γη εκεί, θα πει ότι δεν έχει αξία πουθενά. Free for all, open for business, που λένε κ οι φίλοι μας οι γιάγκηδες. Αν νομίζεις ότι θα καθήσω να κλαψομουνιάσω ή να οργιστώ, να απελπιστώ ή να πάρω θέση μάχης είσαι πολύ γελασμένος. Εσύ στενοχωρήσου μέσα στην Καγιέν, οργίσου μέσα στο διαμέρισμα από αντιπαροχή, απελπίσου για την άνοδο της θερμοκρασίας παραγγέλνοντας ένα air-condition Daikin: όλη μέρα δε σου μπουρμπουρίζουν τα αυτιά στον Best;
Εγώ δεν πρόκειται να κάνω τπτ από αυτά. Θα κάνω το μόνο που οφείλει να κάνει ένας Έλληνας που σέβεται τις παραδόσεις των προγόνων του: θα πάω να περιφράξω κ άλλο ένα κομμάτι, να έχω να δώσω στα παιδιά μου. Μ@λάκας είμαι να πληρώνω 3500ε το τετραγνικό για διαμερίσματα κλουβιά;
Αφού σε 2-3 χρόνια θα με νομιμοποιήσουν, χαζός είσαι να πληρώνεις; Έχεις την εντύπωση πως θα γκρεμιστεί ποτέ κανένα αυθαίρετο; Είσαι σοβαρός; Ποιος θα πάρει την απόφαση; Ο Καραμανλής, με το σπίτι μέσα στο πρώην δάσος Ραφήνας; Μήπως η Βασω Παπανδρέου με το σπίτι μέσα στη Ρεματιά Χαλανδρίου; Ο Κίμωνας Κουλούρης με το θηρίο στις πλαγιές της Πεντέλης; Μήπως θα ξιφουλκήσει εναντίον μου από τη φυλλάδα του ο Κουρής, με τα άπειρα στρέμματα πίσω από το Μαραθώνα; Έλα τώρα, τόσους άλλους πολιτικούς ξέρεις κ εσύ, αφού τους φθονείς για τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει
Κ να σου πω κ κατι άλλο; Τη μέρα που θα ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε άφρονας να γκρεμίζει αυθαίρετα σπίτια, χωρίς καμία διάκριση, εκείνη τη μέρα θα ξεκινήσει επανάσταση. Γιατί για κάθε έναν Κουλούρη κ κάθε ΒΠ που χτίζει στρέματα μέσα στα έλατα, υπάρχουν 100άδες Κακομοίρογλου σε Ν. Ιωνία, Πετρούπολη κ Άνω Κωλοπετινίτσα που τρώνε με μανία έστω κ μισό μέτρο γης, δρόμου, πάρκου, πεζοδρομίου, να βάλλουν 1 γλάστρα, το παπί τους, ένα στέγαστρο για το αμάξι τους.
Ώρες είναι να μου πεις ότι δεν είναι το ίδιο. Χα! Αλήθεια, ρε μεγάλε; Κ πού βάζεις το όριο; Όταν καίγεται ο Ρούντολφ το ελαφάκι αρχίζει κ σε πειράζει; Όταν άφηνες το φραπέ κ τις γόπες στην άμμο δε μετράει για εσένα; Όταν αφήνεις 30 πόντους πεζοδρόμιο ομοίως, ε; Ε, λοιπόν, μάντεψε: εγώ είμαι πιο προοδευτικός κ τραβάω τη γραμμή πιο κει από εσένα.
Μην είσαι κορόιδο. Νομίζεις, βλάκα, ότι θα σώσεις τον κόσμο; Ποιον κόσμο; Αυτός που διαδήλωνε δίπλα σου στο Σύνταγμα θα πέσει να σε φάει αν του κάνεις παρατήρηση που μαρσάρει το κάμπριο κ που έχει ξεπατώσει όλα τα δέντρα στο χωριό επιδή του έκρυβαν τη φάτσα. Είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων, όπως γίνονταν πάντα τα πράγματα εδώ. This is Sparta, κ όποιος σου λέει κάτι διαφορετικό είναι μόνο για να σε αποκοιμίσει, για να καβατζωθεί αυτός.
Εξάλλου, ισονομία κ ισοπολιτεία δε λέει το Σύνταγμα;;; Τόσες δεκαετίες τόσος κόσμος έχει τακτοποιηθεί, νομίζεις θα επιτρέψουμε να κόψουν την τύχη σε εμάς; Όχι, μεγάλε, είναι αντισυνταγματικό. Αφού μπόρεσαν οι προηγούμενοι, έτσι θα μπορέσουμε κ εμείς.
Ξύπνα, λοιπόν, σήκω από τον καναπέ σου. Έλα μαζί μου, πάμε στην Πάρνηθα κ την Πεντέλη, το Πήλιο κ την Αρκαδία. Πάμε να κλείσουμε έναν κομμάτι για τα γηρατειά μας. Τα δέντρα ξαναγίνονται μόνα τους, τα λεφτά, όμως, θέλουν ιδρώτα, η παλιο-γη είναι πανάκριβη. Χέσε το Ρούντολφ κ τα ξαδερφάκια, θα τον ξεχάσεις με το που δείξει το Σταρ τον 1ο κώλο κ τον 1ο κοσμικό γάμο του καλοκαιριού. Αν δεν είσαι εσύ, θα είναι κάποιος άλλος, πιο καπάτσος.
Έλα μαζί μου στην Πάρνηθα, λοιπόν!
Πάμε?