[Greenpeace] Μαζί μας ή εναντίον μας

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

βασικα επειδη βαριεμαι να ανοιξω κατι καινουργιο θα το βαλω εδω μια και μιλατε για περιβαλον.Ελπιζω να μην μου το κοψουν για offtopic παλι.
η νεα διαφημιση της greenpeace πραγματικα μου αρεσε πολυ.Συγκλονιστικη ερμηνεια απο την κοπελια και με αρκετη πειθω θα ελεγα
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Off Topic
Ένα ρημάδι κουμπί είναι το new topic δεν είναι τίποτα!!! Ελπίζω να μη χρειαστεί οι moderators να μετακινήσουν κι άλλο Post σου. Το έχεις κάνει σύστημα πλέον!!!
Ακόμα μια πετυχημένη διαφήμιση της Greenpeace. Ελπίζω να καταφέρει να μας ευαισθητοποιήσει έστω και στο ελάχιστο μιας και μόνο υπερβολικά δεν είναι αυτά που αναφέρει...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Δε μου άρεσε το σποτάκι.Μιλάμε για πολύ κωλόπαιδο.Πώς απευθύνεται έτσι σε ενήλικες;;;Σεβασμός δεν υπάρχει πια;;;Τιμωρία τώρα! :P
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Θα διαφωνήσω για τη διαφήμιση.Αν θέλετε τη γνώμη μου,προωθεί την περιβαλλοντική τρομοκρατία και την άσκοπη αντιπαράθεση διχως ουσιαστικά επιχειρήματα.

Εχω δει και καλύτερες απο τη συγκεκριμμένη...

Αν θέλετε πάντως και κάτι για την Greenpeace,offtopic:
Πάντως ούτε για την Greenpeace εχω θετική γνώμη.Ειναι ακτιβιστές για τον ακτιβισμό,δίχως ουσιαστικές λύσεις,που πολλές φορές διαδίδουν ψέμματα και εξυπηρετούν συμφέροντα,ιδιως των Αμερικανικών βιομηχανιών.Και οχι,δεν κάνω καθόλου πλάκα...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Velazquez έγραψε:Θα διαφωνήσω για τη διαφήμιση.Αν θέλετε τη γνώμη μου,προωθεί την περιβαλλοντική τρομοκρατία και την άσκοπη αντιπαράθεση διχως ουσιαστικά επιχειρήματα.
Άκρατος στρουθοκαμηλισμός ή περιβαλλοντική τρομοκρατία... ;

Χμμ.. δύσκολη επιλογή.  :wink:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Velazquez έγραψε:διχως ουσιαστικά επιχειρήματα.
Αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες?
Σου φάνηκαν μπαρούφες αυτά που έλεγε το παιδάκι στο video?
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ...
Και επειδή δεν έχουμε καλή γνώμη για μια οργάνωση δεν σημαίνει ότι ό,τι βγάζει η οργάνωση αυτή είναι για πέταμα. Κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι μιλάω με καλά λόγια για την Greenpeace, αλλά το συγκεκριμένο video το θεωρώ πάρα πολύ καλό.

ΥΓ:
@Neo: Πέταξα το post σου για να κρατηθούμε σε ένα επίπεδο. :)
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ένα σημείο που μου έκανε εντύπωση είναι πως διαπραγματευόμαστε την τύχη του περιβάλλοντος σαν μια υπόθεση, μια "διαφορά" ανάμεσα στην τρέχουσα και την επόμενη γενιά ανθρώπων. Πολύ εγωιστικό, μάλλον η ουσία της έκφρασης "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα". Ζητά από τον κόσμο να σώσουν το περιβάλλον όχι ως περιβάλλον αλλά ως "μέλλον των παιδιών τους". Αυτή ακριβώς η νοοτροπία της κυριαρχίας (ή "ιδιοκτησίας") πάνω στη Φύση είναι νομίζω η ίδια που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση.

Ίσως το παραπάνω να θεωρηθεί λεπτομέρεια, αλλά σημειολογικά και μόνο νομίζω ότι αστοχεί. Προτιμώ αν πρόκειται να γίνει κάτι σωστό, να γίνει για τους σωστούς λόγους. Άλλωστε η πεποίθηση που περνάει στην επόμενη γεννιά ότι το περιβάλλον τους ανήκει (ή σε αυτούς ή στους δικούς τους απογόνους) δεν είναι και μικρό "σφάλμα", και σίγουρα δεν επάγει αισθήματα σεβασμού ή ευθύνης.

Το επίκεντρο, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι η Φύση καθ' εαυτή, στην οποία φιλοξενούμαστε προαιρετικά. Δεν είναι τσιφλίκι ούτε δικό μας, ούτε των παιδιών μας, ούτε των παιδιών τους. Δεν είμαστε εξουσιαστές, κυρίαρχοι, ούτε καν διαχειριστές της Φύσης. Είμαστε φιλοξενούμενοι. Και οποιαδήποτε ικανότητά μας να επεμβαίνουμε σε αυτή θα έπρεπε να μας οδηγεί στην περίσκεψη και τη φειδώ, όχι την αλαζονεία και την έπαρση.

Αν δεν το βάλουμε μόνοι μας στο κεφάλι μας, η Φύση θα βρει εν τέλει τον τρόπο να μας κάνει "έξωση" ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Εννοώ πως το παιδάκι του video αντι να προβληματίσει και να προτρέψει κόσμο προς μια συγκεκριμμένη κατεύθυνση,δηλαδή να πάρει μέτρα,αποτελεί άλλη μια στις τόσες διαφημίσεις με στόχο να κάνουν τους πολίτες να πουν "ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον".
Μα αυτο το λένε ήδη.
Το ζήτημα είναι να παρουμε μέτρα.
Και οταν λέω διχως ουσιαστικα επιχειρήματα εννοώ,εντάξει,έχουμε πρόβλημα με το οζον και το φαινομενο του θερμοκηπίου,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Ουτε καν αναφέρθηκε σε λύσεις το video.
Η μάλλον εμμέσως αναφέρθηκε: στην οικοτρομοκρατία.

"Βάλτε βόμβες ,θα σώσουμε το περιβάλλον.Και μη μας αντισταθείτε" :?
Προσωπικά το video με το ταργουδάκι των REM το θεωρώ πολύ ανώτερο από αυτό...

ΥΓ.@HeartDoG:
Δε μίλησα για στρουθοκαμιλισμό.Μιλησα για λύσεις και προτάσεις.Ο στρουθοκαμιλισμός προς αυτο το θέμα έχει τελειώσει εδώ και καιρό.Αυτο μας μένει είναι τα μέτρα...
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Ειναι γεγονος οτι το βιντεακι ειναι λιγο εντονο και σκληρο σε υφος.Το θεμα ειναι ομως οτι ειναι μια προσπαθεια να αφυπνιστει η κοινη γνωμη{και γω την ιδια αποψη εχω για την greenpeace  με το vela}.Καλα τωρα αν το ψαξουμε τοσο πολυ οσο ο dr νταχει κανε και μια αναλυση 40 σελιδων :P.Γενικα παντως και σε μια κοπελα που το εδειξα σημερα δεν την ενθουσιασε.Προσωπικα πιστευω οτι το κρινεις πρωτα και περνεις το κομματι που σε αφορα{γιατι κακα τα ψεματα πιστευω πως ειναι κατι που αφορα ολους}
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

@Belasquez Διαφήμιση είναι και όχι διημερίδα ενημέρωσης για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να σώσεις το περιβάλλον (αν φτάνουν οι δύο μέρες)!!! Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση να ταρακουνήσει. Κατά τη γνώμη μου το πετυχαίνει και μάλιστα πολύ καλά.

@drcypher: Το παιδί μιλάει για το μέλλον "μου", το περιβάλλον "μου" προσπαθώντας να δείξει τη χρονική αμεσότητα. Μιλάει στους μεγαλύτερους και τους καλεί ανάξιους για τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιβάλλον. Συνεπώς πλέον το περιβάλλον είναι δικό "του" και οφείλουν να του το παραδώσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για ακόμη μια φορά μου δίνεις την εντύπωση ότι βλέπεις το δάχτυλο και κοιτάς το δάσος. Αν θέλεις να συζητήσουμε για κτήση του περιβάλλοντος, να συζητήσουμε και αν το αμάξι σου είναι δικό σου, αν τα ρούχα που φοράς, αν το σπίτι σου είναι δικά σου. Και αυτά τμήματα της γης είναι...

Όπως είπα δεν πιστεύω ότι στόχος της διαφήμισης είναι να ενημερώσει τον κόσμο για τα αίτια καταστροφής περιβάλλοντος και να προτείνει λύσεις (κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτο στα χρονικά περιθώρια μιας διαφήμισης) ούτε φυσικά να θίξει όσους πιστεύουν ότι η γη δε μας ανήκει :P
Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό που δεν καταλαβαίνει από όρους "Χλωροφθοράνθρακες" κλπ και να τους δημιουργήσει την επιθυμία να ενημερωθούν από μόνοι τους και να δράσουν.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

Πολύ περιβαλλοντικό κουκουρούκου έχει πέσει τελευταία και αυτό είναι καλό κατά τη γνώμη μου και νομίζω ότι σε μία τέτοια περίοδο που το περιβάλλον και η Πάρνηθα είναι in στις συζητήσεις δεν είναι κακό να αραδιάσω και γω για άλλη μία φορά την άποψή μου.

Καλό για μένα λοιπόν είναι να υπάρξει ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ της έννοιας του περιβαλλοντισμού και της έννοιας της οικολογίας.
 Ο πρώτος εντάσσεται στα πλαίσια ενός "οικο-λαλά" όπως το ονομάζουν πολλοί και αν και βοηθά στην εμπειρία σε ζητήματα που έχουμε πλήρη τύφλωση ουσιαστικά δεν αλλάζει την τροπή που έχουν τα πραγματα. Δηλαδή δεν αλλάζουν την αντίληψη ότι άνθρωπος και περιβάλλον είναι δύο δυνάμεις αντίθετες. Στα πλαίσια αυτά είναι οι WWF, η Greenpeace κλπ

Η οικολογία αντιθέτως βλέπει τον άνθρωπο ως μέρος μίας αλυσίδας. Το ζήτημα δεν είναι πως θα επιβιώσουμε σε ένα εχθρικό κόσμο, αλλά πως θα διαβιώσουμε αρμονικά, με την υλική μας φύση και το περιβάλλον μας.
Πως θα έχουμε την υγεία μας, πως έναν ξερό τόπο θα τον κάνουμε να σφίζει από ζωή, πως θα σπείρουμε γενικά ζωή γύρω μας.
Τόσο απλά, τόσο ρεαλιστικά.

Ίσως το παλιό ζήτημα της ελευθερίας τώρα να παίρνει μία άλλη μορφή. Αυτή τη στιγμή ελεύθερος θεωρείται ο άνθρωπος που καταφέρνει να ελέγξει ένα κεφάλαιο χρηματικό και με αυτό να κάνει ότι θέλει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, χωρίς επέμβαση του κράτους και κανενός άλλου. Το ιδανικό να φτιάξει "γεννήτριες" χρημάτων που θα του δώσουν την ελευθερία να επενδύει, να παίρνει πρωτοβουλίες, να "αναπτύσσει".

Σε πλαίσια οικολογίας ίσως ελευθερία να είναι η γνώση των ορίων και η γνώση των επιλογών που ωθούν στη ΖΩΗ και σκλαβιά να είναι ο φόβος λόγω άγνοιας.

Το ζήτημα είναι όμως πότε οι περιβαλλοντιστές οικολόγοι κλπ μπορέσουν να δουν πιο ολιστικά κάποια πράγματα και πάρουν μία σοβαρή θέση απέναντι στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στην υγεία, σε ζητήματα που γενικώς αφορούν τρέχουσες καταστάσεις και χρειαζονται υπεύθυνες αποφάσεις στη νομοθέτηση.

Αν συνεχίσουν οι οικολόγοι να έχουν μία στάση απολιτίκ για μένα θα παραμείνουν γραφικοί

θα κλείσω με την ατάκα που είπαν δύο δάσκαλοι αστροφυσικής στην εκπομπή "το σύμπαν που αγάπησα" αναφερώμενοι εμμέσως φαντάζομαι σε όλες τις οργανώσεις τύπου wwf κλπ και στο συνασπισμό

"... Το θέμα δεν είναι να οικολογικοποιηθούν τα κόμματα,
       το θέμα είναι να πολιτικοποιηθούν οι οικολόγοι..."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”