Βεβαια, για να εχει μονιμα αποτελεσματα χρειαζεται και ενας ισοροπημενος τροπος ζωης ή η ευχαιρια για συχνες επαναληψεις της παραπανω διαδικασιας (αν και κατι τετοιο θα την καθιστουσε παλι τροπο ζωης... :? τεσπα!
"Ανάποδος ύπνος"
Συντονιστής: AlexandraDC
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Απο παλιοτερες αποπειρες απεξαρτησης (
:!: ) θα αναφερω ενα "κολπο" που ειχε βοηθησει. Κυριως μετα απο εξεταστικες περιοδους για 5 μερες αποσυρομουν κοντα στη φυση, και μακρια απο πολλες συναναστροφες. (το χειμωνα/φθινωπορο ενα νησι ειναι ο,τι πρεπει). Το πρωτο βραδυ παλευεις με την αυπνια με κανα ροφημα και κανα ποτηρι κρασι. Λογικα ασχετα απο τι ωρα κοιμηθηκες τελικα το φως του ηλιου θα σε ξυπνησει νωρις το πρωι ( αν εισαι σε δωματιο αφηνεις ανοιχτα πατζουρια και κουρτινες). Βοηθαει η συνεχης επαφη με το φυσικο περιβαλλον και ισως και καποιες χειρωνακτικες εργασιες ή αθληση. Ηδη απο τη δευτερη μερα το "βιολογικο ρολόι" αρχιζει να στρωνει. Απο κει και περα μαζευεις ενεργεια και σιγουρευεις τα αποτελεσματα και για τις μερες πισω στην πολη. 
Βεβαια, για να εχει μονιμα αποτελεσματα χρειαζεται και ενας ισοροπημενος τροπος ζωης ή η ευχαιρια για συχνες επαναληψεις της παραπανω διαδικασιας (αν και κατι τετοιο θα την καθιστουσε παλι τροπο ζωης... :? τεσπα!
)

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
Katestramenos
Όπως το δηλώνει το όνομα μου είμαι κι εγώ ένας από το κλαμπ του ανάπαδου ύπνου.Βέβαια σχεδόν κάθε μέρα σηκόνομαι πρωί.Ο ύπνος στο 608 είναι δεδομένος(αφού το παίρνω από την αφετηρία ως το τέλος).Κάποιες φορές καταφέρνω να φτάσω στην ΠΒ κάποιες ούτε που πλησιάζω.
Επειδή ο ανάποδος ύπνος είναι στη ζωή μου εδώ και χρόνια έχω καταλήξει στο εξής.Είναι σαν ναρκωτικό.Όσες φορές κι αν προσπάθησα να το σταματήσω πάλι κατρακυλούσα...
Επειδή ο ανάποδος ύπνος είναι στη ζωή μου εδώ και χρόνια έχω καταλήξει στο εξής.Είναι σαν ναρκωτικό.Όσες φορές κι αν προσπάθησα να το σταματήσω πάλι κατρακυλούσα...
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ρε παιδια το ναρκωτικο,ναρκωτικο αλλα οσο θυμαμε τον εαυτο μου μετα τισ εξετασεισ δεν εχει κοιμηθει και ποτε κανονικα.Εχω παρατηρησει οτι δεν μπορεισ να κανεισ σχεδον τπτ.Δηλαδη δεν μπορο να διαβασω δεν μπορο να φχαριστιθω τον καφε που θα πιο γιατι θα ειμαι κουρασμενοσ...δεν μπορο για κανενα λογο να παω στην σχολη και και να παρακολουθησω καποιο μαθημα αλλα και να παω δεν εχω ορεξη για τπτ...Απο ενα σειμιο και μετα δεν μπορο να ξυπνησω για μια δουλεια που ετυχε να υπαρξει την επομενη μερα...Σιγουρα ομωσ το κοριφεο ειναι οτι στιν τελικι κοιμαμε γυρο στισ 12-13 ωρεσ και δεν ξεκουραζομαι μολισ ξυπναω μετα θελω παλι υπνο..μετα απο κανα 2ωρο δλδ...Και καταλαβαινεισ οτι δεν μπορεισ να σκευτεισ ξεκαθαρα και να λειτουργησεισ σαν ανθροπος....
Τι να πω οποτε προσπαθω να το αλλαξω κανω κατι απλο που σιγουρα το εχετε κανει αλλα εγω θα το πω...Προσπαθω να μιν κοιμιθω καθολου ενα βραδυ και να κοιμηθω το επομενο κανονικα ενω ειχα μια εν γνωση μου κουραστικη μερα και προσπαθω το επομενο πρωι να ξυπνησω κανονικα και να κανω τισ δουλειεσ μου...Τα ανοιχτα παραθυρα τα χρησημοποιο και εγω και συγουρα βοηθανε...
Ασ κοπσουμε και λιγο τουσ καφεδεσ δεν ειναι κακο...Αντε και καλη ξεκουραση
Τι να πω οποτε προσπαθω να το αλλαξω κανω κατι απλο που σιγουρα το εχετε κανει αλλα εγω θα το πω...Προσπαθω να μιν κοιμιθω καθολου ενα βραδυ και να κοιμηθω το επομενο κανονικα ενω ειχα μια εν γνωση μου κουραστικη μερα και προσπαθω το επομενο πρωι να ξυπνησω κανονικα και να κανω τισ δουλειεσ μου...Τα ανοιχτα παραθυρα τα χρησημοποιο και εγω και συγουρα βοηθανε...
Ασ κοπσουμε και λιγο τουσ καφεδεσ δεν ειναι κακο...Αντε και καλη ξεκουραση
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...

-
Jheremias
- Real Name: Ένας περίεργος τύπος
- Επικοινωνία:
Χωρίς πολλά πολλά, για να κλείσω το θέμα επιστημονικά, λέγονται διάφορα σε αυτό το thread, δεν θα τα σχολιάσω όλα, απλά θα αναφέρω οτι πρόκειται για καταγεγραμένη από την Ψυχιατρική διαταραχή του ύπνου, λέγεται "διαταραχή του κύκλου ύπνου - εγρήγορσης" και αντιγράφω από το βιβλίο "Ψυχιατρική" των Χριστοδούλου και Συνεργάτες, του Παν. Αθηνών (σ. 501):
Ψυχογενής διαταραχή του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης
----------------------------------------------------
Ως διαταραχή του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης ορίζεται η έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης του ατόμου και του επιθυμητού κύκλου ύπνου-εγρήγορσης για τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον του, με αποτέλεσμα αιτιάσεις είτε αϋπνίας είτε υπερυπνίας. Η διαταραχή μπορεί να είναι είτε ψυχογενούς είτε οργανικής αρχής, ανάλογα με τη σχετική συμμετοχή ψυχολογικών ή οργανικών παραγόντων στην αιτιοπαθογένειά της. Πολύ λίγα είναι γνωστά για τη συχνότητα της διαταραχής ύπνου-εγρήγορσης στο γενικό πληθυσμό, επειδή αφενός μεν η καθιέρωση της ως νοσολογικής οντότητας είναι σχετικά πρόσφατη, αφετέρου δε είναι πολύ δυσχερής η αναγνώριση της, εφόσον παρουσιάζει μεγάλη συμπτωματολογική αλληλεπικάλυψη τόσο με την αϋπνία,
όσο και με την υπερυπνία.
Αιτιοπαθογένεια
---------------
Άτομα με αποδιοργανωμένα και ποικίλοντα προγράμματα ύπνου και εγρήγορσης πολύ συχνά παρουσιάζουν σημαντικές ψυχολογικές διαταραχές, συνήθως σε συνδυασμό με διάφορες ψυχιατρικές καταστάσεις, όπως διαταραχές της προσωπικότητας και διαταραχές του συναισθήματος. Σε άτομα, τα οποία έχουν συχνά εναλλασσόμενο ωράριο στην εργασία
τους ή ταξιδεύουν διασταυρώνοντας διάφορες χρονικές ζώνες, η απορρύθμιση των κιρκαδιανών ρυθμών είναι κατά βάση βιολογική, μολονότι είναι επίσης δυνατό να δρουν και ισχυροί συναισθηματικοί παράγοντες. Τέλος, σε μερικά άτομα υπάρχει ένα προχώρημα ή μια καθυστέρηση φάσης ως προς τον επιθυμητό κύκλο ύπνου-εγρήγορσης, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε ενδογενή δυσλειτουργία του κιρκαδιανού βηματοδότη (βιολογικό ρολόι), είτε σε ανωμαλία στην επεξεργασία των χρονοδοτών που καθοδηγούν το βιολογικό ρολόι (το τελευταίο μπορεί, στην πραγματικότητα, να συνδέεται με μια συναισθηματική ή και γνωσιακή διαταραχή).
Κλινικά χαρακτηριστικά
----------------------
Τα ακόλουθα κλινικά χαρακτηριστικά είναι ουσιώδη για την οριστική διάγνωση:
α. Ο κύκλος ύπνου-εγρήγορσης του ατόμου είναι αποσυγχρονισμένος, σε σχέση με το φυσιολογικό για τη συγκεκριμένη κοινωνία
και τον ακολουθούμενο από τους περισσότερους ανθρώπους στο ίδιο
πολιτισμικό περιβάλλον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης.
β. Αϋπνία κατά τη διάρκεια της μείζονος υπνικής περιόδου και υπερυπνία κατά τη διάρκεια της περιόδου εγρήγορσης εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον για ένα μήνα ή για μικρότερες χρονικές περιόδους, εάν η κατάσταση παρουσιάζει υποτροπές.
γ. Η μη ικανοποιητική διάρκεια, η ποιότητα και η χρονική επέλευση του ύπνου προκαλούν έντονη δυσφορία και προβλήματα στις συνήθεις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.
δ. Υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας ψυχοπαθογένειας λόγω είτε μείζονος ψυχικής διαταραχής,είτε ακραίων αποκλίσεων στον τρόπο ζωής του ασθενούς,είτε προφανούς κινητοποίησης ψυχολογικών μηχανισμών που θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για τη διαταραχή.
Θεραπεία
-----------
Λίγα είναι γνωστά για τη μάλλον νεόκοπη αυτή διαταραχή, άρα δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για την ενδεδειγμένη θεραπεία της.
Ψυχογενής διαταραχή του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης
----------------------------------------------------
Ως διαταραχή του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης ορίζεται η έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης του ατόμου και του επιθυμητού κύκλου ύπνου-εγρήγορσης για τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον του, με αποτέλεσμα αιτιάσεις είτε αϋπνίας είτε υπερυπνίας. Η διαταραχή μπορεί να είναι είτε ψυχογενούς είτε οργανικής αρχής, ανάλογα με τη σχετική συμμετοχή ψυχολογικών ή οργανικών παραγόντων στην αιτιοπαθογένειά της. Πολύ λίγα είναι γνωστά για τη συχνότητα της διαταραχής ύπνου-εγρήγορσης στο γενικό πληθυσμό, επειδή αφενός μεν η καθιέρωση της ως νοσολογικής οντότητας είναι σχετικά πρόσφατη, αφετέρου δε είναι πολύ δυσχερής η αναγνώριση της, εφόσον παρουσιάζει μεγάλη συμπτωματολογική αλληλεπικάλυψη τόσο με την αϋπνία,
όσο και με την υπερυπνία.
Αιτιοπαθογένεια
---------------
Άτομα με αποδιοργανωμένα και ποικίλοντα προγράμματα ύπνου και εγρήγορσης πολύ συχνά παρουσιάζουν σημαντικές ψυχολογικές διαταραχές, συνήθως σε συνδυασμό με διάφορες ψυχιατρικές καταστάσεις, όπως διαταραχές της προσωπικότητας και διαταραχές του συναισθήματος. Σε άτομα, τα οποία έχουν συχνά εναλλασσόμενο ωράριο στην εργασία
τους ή ταξιδεύουν διασταυρώνοντας διάφορες χρονικές ζώνες, η απορρύθμιση των κιρκαδιανών ρυθμών είναι κατά βάση βιολογική, μολονότι είναι επίσης δυνατό να δρουν και ισχυροί συναισθηματικοί παράγοντες. Τέλος, σε μερικά άτομα υπάρχει ένα προχώρημα ή μια καθυστέρηση φάσης ως προς τον επιθυμητό κύκλο ύπνου-εγρήγορσης, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε ενδογενή δυσλειτουργία του κιρκαδιανού βηματοδότη (βιολογικό ρολόι), είτε σε ανωμαλία στην επεξεργασία των χρονοδοτών που καθοδηγούν το βιολογικό ρολόι (το τελευταίο μπορεί, στην πραγματικότητα, να συνδέεται με μια συναισθηματική ή και γνωσιακή διαταραχή).
Κλινικά χαρακτηριστικά
----------------------
Τα ακόλουθα κλινικά χαρακτηριστικά είναι ουσιώδη για την οριστική διάγνωση:
α. Ο κύκλος ύπνου-εγρήγορσης του ατόμου είναι αποσυγχρονισμένος, σε σχέση με το φυσιολογικό για τη συγκεκριμένη κοινωνία
και τον ακολουθούμενο από τους περισσότερους ανθρώπους στο ίδιο
πολιτισμικό περιβάλλον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης.
β. Αϋπνία κατά τη διάρκεια της μείζονος υπνικής περιόδου και υπερυπνία κατά τη διάρκεια της περιόδου εγρήγορσης εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον για ένα μήνα ή για μικρότερες χρονικές περιόδους, εάν η κατάσταση παρουσιάζει υποτροπές.
γ. Η μη ικανοποιητική διάρκεια, η ποιότητα και η χρονική επέλευση του ύπνου προκαλούν έντονη δυσφορία και προβλήματα στις συνήθεις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.
δ. Υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας ψυχοπαθογένειας λόγω είτε μείζονος ψυχικής διαταραχής,είτε ακραίων αποκλίσεων στον τρόπο ζωής του ασθενούς,είτε προφανούς κινητοποίησης ψυχολογικών μηχανισμών που θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για τη διαταραχή.
Θεραπεία
-----------
Λίγα είναι γνωστά για τη μάλλον νεόκοπη αυτή διαταραχή, άρα δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για την ενδεδειγμένη θεραπεία της.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jheremias την Τετ Ιούλ 11, 2007 12:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
-
abakas7
- Real Name: Ανέστης
- Επικοινωνία:
Αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο αγαπητός Ιερεμίας, (το οποίο είναι επίσης επιστημονικά τεκμηριωμένο και μάλιστα μου το έχει πει ο ίδιος
) είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος να κοιμάται τη νύχτα και όχι την ημέρα. Εξ ού και τα συμπτώματα της μόνιμης κούρασης που λέει ο panosssvent19 παρά το γεγονός ότι κοιμάται 12-13 (!) ώρες την ημέρα.
Αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε επαγγέλματα όπως π.χ. νυχτοφύλακες ή οδηγοί νυχτερινής βάρδιας όπως ήταν ο πατέρας μου, οπότε μπορώ να σας πω από πρώτο χέρι ότι ο ύπνος του όση διάρκεια και αν είχε, επειδή γινόταν την ημέρα και όχι τη νύχτα, δεν τον ξεκούραζε! Επίσης λόγω της μακροχρόνιας αυτής κατάστασης παρουσιάστηκαν προβλήματα υγείας όπως υπερκόπωση, υπέρταση, εξασθένηση μνήμης κλπ. για τα οποία οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο μη φυσιολογικό ωράριο ύπνου.
Τέλος, να σας πω ότι κι εγώ έχω περάσει από αυτό το στάδιο που λέτε όλοι και μπορώ να σας πω ότι η μόνη θεραπεία είναι να πάρεις σταθερή και σοβαρή απόφαση να φτιάξεις μόνος σου το ωράριο του ύπνου σου. Προσωπικά πλέον κοιμάμαι 12 ή 1 το βράδυ και ξυπνάω γύρω στις 8 το πρωί και μπορώ να πω ότι εκτός του ότι ξεκουράζομαι και μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο πρωινό μάθημα, βλέπω επίσης ότι σε εργασίες όπως π.χ. το διάβασμα έχω πολύ καλύτερη απόδοση τέτοιες πρωινές ώρες.
Πώς να το κάνουμε, είμαστε νέα παιδιά πάνω στα καλύτερά μας και προσωπικά μου κακοφαινόταν πολύ το γεγονός να ξυπνάω αργά, να σέρνομαι σα μαστουρωμένος και να είμαι ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία...
Αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε επαγγέλματα όπως π.χ. νυχτοφύλακες ή οδηγοί νυχτερινής βάρδιας όπως ήταν ο πατέρας μου, οπότε μπορώ να σας πω από πρώτο χέρι ότι ο ύπνος του όση διάρκεια και αν είχε, επειδή γινόταν την ημέρα και όχι τη νύχτα, δεν τον ξεκούραζε! Επίσης λόγω της μακροχρόνιας αυτής κατάστασης παρουσιάστηκαν προβλήματα υγείας όπως υπερκόπωση, υπέρταση, εξασθένηση μνήμης κλπ. για τα οποία οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο μη φυσιολογικό ωράριο ύπνου.
Τέλος, να σας πω ότι κι εγώ έχω περάσει από αυτό το στάδιο που λέτε όλοι και μπορώ να σας πω ότι η μόνη θεραπεία είναι να πάρεις σταθερή και σοβαρή απόφαση να φτιάξεις μόνος σου το ωράριο του ύπνου σου. Προσωπικά πλέον κοιμάμαι 12 ή 1 το βράδυ και ξυπνάω γύρω στις 8 το πρωί και μπορώ να πω ότι εκτός του ότι ξεκουράζομαι και μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο πρωινό μάθημα, βλέπω επίσης ότι σε εργασίες όπως π.χ. το διάβασμα έχω πολύ καλύτερη απόδοση τέτοιες πρωινές ώρες.
Πώς να το κάνουμε, είμαστε νέα παιδιά πάνω στα καλύτερά μας και προσωπικά μου κακοφαινόταν πολύ το γεγονός να ξυπνάω αργά, να σέρνομαι σα μαστουρωμένος και να είμαι ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία...
Πράγματι, κι αν το έχω δοκιμάσει αυτό. Αλλά ακόμα και έτσι, μετά από μια εβδομάδα πάλι...panosssvent19 έγραψε:Τι να πω οποτε προσπαθω να το αλλαξω κανω κατι απλο που σιγουρα το εχετε κανει αλλα εγω θα το πω...Προσπαθω να μιν κοιμιθω καθολου ενα βραδυ και να κοιμηθω το επομενο κανονικα ενω ειχα μια εν γνωση μου κουραστικη μερα και προσπαθω το επομενο πρωι να ξυπνησω κανονικα και να κανω τισ δουλειεσ μου...
Το περίεργο όμως είναι ότι κατά τις νυχτερινές ώρες δεν έχω κάποιο πρόβλημα, π.χ. στο διάβασμα και μάλιστα εδώ και καιρό έχω σταματήσει να είμαι όλη μέρα κουρασμένος/νυσταγμένος κ.λ.π., αλλά όπως θα ήμουν αν είχα φυσιολογικό ωράριο! :roll:
Παρόλα αυτά όμως χρειάζεται ένας άμεσος επαναπρογραμματισμός, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να παρακολουθούμε και κάποιο από τα πρωινά μαθήματα. :) Τελοσπάντων, αυτά που προτάθηκαν παραπάνω φαίνονται αρκετά καλά για μια πρώτη αντιμετώπιση. :)
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
-
Jheremias
- Επικοινωνία:
Ναι. Ισχύει αυτό που λες, μια και η περίφημη ορμόνη του ύπνου, η μελατονίνη, εκκρίνεται σύμφωνα με τον ημερίσιο κύκλο φωτός - σκότους:abakas7 έγραψε:Αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο αγαπητός Ιερεμίας, (το οποίο είναι επίσης επιστημονικά τεκμηριωμένο και μάλιστα μου το έχει πει ο ίδιος) είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος να κοιμάται τη νύχτα και όχι την ημέρα. Εξ ού και τα συμπτώματα της μόνιμης κούρασης που λέει ο panosssvent19 παρά το γεγονός ότι κοιμάται 12-13 (!) ώρες την ημέρα.
(αντιγράφω από τη Φυσιολογία Παν. Αθηνών):
Η Μελατονίνη γνωστή και ως «ορμόνη του ύπνου», αποτελεί ορμονικό
προϊόν της επίφυσης και εμφανίζει έναν ημερήσιο ρυθμό έκκρισης που συγχρονίζεται με τον κύκλο φωτός - σκότους, και επομένως με τον κιρκαδιανό βηματοδότη του οργανισμού.. Όταν φτάσει η νύκτα, η επίφυση του εγκεφάλου που είναι το όργανο που παράγει τη μελατονίνη, αρχίζει να την απελευθερώνει στο αίμα. Τότε αρχίζει να εγκαθίσταται η υπνηλία και μειώνεται το επίπεδο ετοιμότητας. Με τον ερχομό της αυγής, τα επίπεδα της μελατονίνης μειώνονται ακόμα περισσότερο και παραμένουν χαμηλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ουσιαστικά, στη διάρκεια της νύχτας ή σκοτεινού φωτισμού, η μελατονίνη απελευθερώνεται, κυκλοφορεί στο αίμα και μεταφέρει την «πληροφορία», τη «γνώση» για την ώρα και τις εποχές σε όλο το σώμα, επιβάλλοντας στα περισσότερα όργανα το ρυθμό δραστηριότητάς τους, που είναι ανάλογος των κοσμικών ρυθμών του σύμπαντος.
Όσο για το 12-13 ώρες που αναφέρεις, είναι υπερυπνία και παρατηρείται στην κλινική εικόνα αυτής της διαταραχής ως δεδομένη συμπτωματολογία....
Ο υποφαινόμενος πάσχω από μια ελαφρά μορφή της διαταραχής αυτής, που οφείλεται σε προσωπικές επιλογές ωραρίου. Αν πέσω στις 01:00 με έχει πάρει ο ύπνος. Αλλά δεν πέφτω....
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Κάποιος που θέλει να παραμείνει ανώνυμος έγραψε:Αν και θα θελα να το γραψω ανωνυμα αλλα δε γ@μΙ3τ@ι.
Εχω αντιμετωπισει και αντιμετοπιζω μεγαλα προβληματα στον υπνο (λογω αλλης ψυχικης διαταραχης που δε θα αναφερω) οχι τοσο στα ωραρια μου αλλα στη ποιοτητα του στους χιλιαδες εφιαλτες που με κατακλυζουν και στο τεραστιο προβλημα κατα το ξυπνημα οπου πολλες φορες χρειαζομαι πραγματικα ωρα για να καταλαβω που ειμαι τι ειμαι και που ξυπνησα..
Εγω το χειριζομαι ακομα φαρμακευτικα..
Κοινως αυτο που θελω να πω. Αν εχετε τοσο μεγαλο προβλημα που σας καθιστα βλαμμενους ολη την υπολοιπη μερα ζητηστε βοηθεια μη ντρεπεστε δε ειναι κακο!
Αλλωστε μονο ανθρωποι ειμαστε και αυτο ελειπε να μη μας επηρεαζε ο τροπος ζωης που εχουμε καταληξει ολοι μας να κανουμε![]()
φιλαααακια και ονειρα γλυκα!!!
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
-
Jheremias
- Επικοινωνία:
Καλά, αυτό εννοείται. Δεν είμαστε στον 15ο αιώνα! Αν βασανίζεσαι και δε ζητάς βοήθεια, απλά χαλάς την ποιότητα της ζωής σου ! Και ξέρω ΠΑΡΑ πολλούς που το κάνουν...
Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία από εδώ μέσα (χωρίς να είμαι γιατρός και χωρίς να κάνω κανενός είδους διαφορική διάγνωση - μην πέσετε να με φάτε!! -απλά ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τη συμπτωματολογία που αναφέρετε) καταλήγω στο ότι έχετε (όπως και γω εν μέρει) τη διαταραχή του βιολογικού ρολογιού που έγραψα πιο πάνω
:)
Προσωπικά το φτιάχνω - όταν πρέπει, με το σύστημα ΑΠΛΑ την επόμενη μέρα να ξυπνήσω δεδομένη ώρα, όσο κουρασμένος και αν είμαι, και να πέσω το επόμενο βράδυ για ύπνο
Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία από εδώ μέσα (χωρίς να είμαι γιατρός και χωρίς να κάνω κανενός είδους διαφορική διάγνωση - μην πέσετε να με φάτε!! -απλά ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τη συμπτωματολογία που αναφέρετε) καταλήγω στο ότι έχετε (όπως και γω εν μέρει) τη διαταραχή του βιολογικού ρολογιού που έγραψα πιο πάνω
Προσωπικά το φτιάχνω - όταν πρέπει, με το σύστημα ΑΠΛΑ την επόμενη μέρα να ξυπνήσω δεδομένη ώρα, όσο κουρασμένος και αν είμαι, και να πέσω το επόμενο βράδυ για ύπνο
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ρε παιδια χθες κοιμηθικα 7-11 το πρωι πως και δεν νυσταζω σημερα?Παντος αν πεινατε καλητερα να λειτουργει η παροιμια...Των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν
:D :D
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...