46 πανεπιστήμια στην Αγγλία υπο οικονομική κατάρρευση

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

46 πανεπιστήμια στην Αγγλία υπο οικονομική κατάρρευση

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Αντιγραφω απο τον αναρχοκομμουνιστικο guardian

Secret list of universities facing collapse

Papers name 46 institutions in crisis

Polly Curtis and James Meikle
Saturday July 7, 2007
The Guardian

A secret list of nearly 50 universities and colleges at risk of financial failure has been drawn up by government officials since tuition fees were introduced, the Guardian has learned.
Documents obtained under the Freedom of Information Act name for the first time 46 institutions which the government feared could collapse even after the introduction of tuition fees boosted university funding.

The institutions, largely ex-polytechnics, affect hundreds of thousands of students and include large universities such as London South Bank University, Greenwich University and Liverpool John Moores University. Queen Mary, University of London, is also listed.

The papers catalogue institutions struggling to recruit students, control their spending and forced into mergers to prevent them going under.

The Higher Education Funding Council for England (HEFCE), which has only published the documents under pressure from the information commissioner, insists that many of the universities have now improved their finances.

But the Guardian has discovered that three institutions are still deemed so "at risk" that officials are still withholding their names and more are being monitored because they are under threat unless they act. That list is known to include Thames Valley University.

The documents have been published after the information commissioner concluded that students have a right to know the financial state of the institution they are applying to.

Politicians and student leaders condemned the secrecy surrounding the information, insisting students who are spending up to £3,070 a year on their education should know the finances of universities before they apply.

Sarah Teather, Liberal Democrat spokeswoman for universities, said: "If young people are going to get into mortgage-style debts at institutions which might collapse they have a right to know."

The revelations come as the government this week increased the number of grants for students, a move widely interpreted as being an attempt to pave the way for lifting the £3,000 cap on top-up fees.

Students who start their university careers in October are still in the dark as to which universities are at risk - all that is acknowledged by the funding council is that a "small number" of institutions are currently at risk.

The HEFCE last night moved to allay fears: "We work with these institutions to ensure that they develop a robust recovery plan and this normally results in their restoration to financial health.

"The information is historical in the sense that it refers to situations in existence more than three years ago. Much has changed since then. The great majority of institutions which were facing difficulties then have taken appropriate action."

Η αγγλια, εκπαιδευτικο "μοντελο" για τους γαλαζοπρασινους, που λογω αξιολογησης κ διδακτρων ειχε φτασει στο σημειο να κλεινει πετυχημενα τμηματα (για το οποιο μεχρι κ η αγγλικη ποσδεπ διαμαρτυροταν ), πλεον αντιμετωπιζει το ενδεχομενο να καταρρευσουν αρκετα πανεπιστημια, αφηνοντας δεκαδες χιλιαδες φοιτητες στο δρομο! Πραγματικα, τετοιο μοντελο-κελεπουρι δεν πρεπει να παει χαμενο! Αμεση εφαρμογη του στην Ελλαδα κ ας σκουζουν οι μειοψηφιες της ποσδεπ, οι απλυτοι της αριστερας και τα φρικια των εξαρχειων. Εμπρος για της γενιας μας τα ιδιωτικα!

Υ.Γ. για ολα φταινε οι "αιωνιοι".
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ελα ρε φιλε... τι ξερουν οι αγγλοι...εμεις θα παρουμε το αγγλικο προτυπο και με τα παπατζιλικια ολα θα τα καταφερουμε!και τον τετραγωνισμο του κυκλου μην σου πω... αληθεια διαμαρτηρονται και οι αγγλοι???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Το παραπάνω άρθρο είναι δηλωτικό και αποκαλυπτικό.
Και σκέφτομαι με όσα ψήγματα λογικής μου απομένουν.
Έστω το παραπάνω σύστημα ιδιωτικοποίησης να ήταν μονόδρομος πριν 25-30 χρόνια για την Αγγλία.Έστω επίσης οτι ήταν οτι καλύτερο είχε παραχθεί απο το ανθρώπινο μυαλό.
Σήμερα που απο οτι φαίνεται αποδεικνύεται μούφα για την ανάπτυξη της επιστήμης και συνεπώς και του κοινωνικού της ρόλου σαν παραγωγική δύναμη, γιατί ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις  στην υπόλοιπη Ευρώπη (ΕΕ και άλλα κράτη) προσπαθούν να το επιβάλλουν?
Γιατί και τα δικά μας αστικά κόμματα(μπλε και πράσινοι κόκκοι) ταυτίζονται μέχρι κεραίας στο συγκεκριμένο ζήτημα και κόπτονται για την εφαρμογή του?
Αλήθεια σήμερα η αστική τάξη,  που για να μην ξεχνιόμαστε έφερε στο προσκήνιο την επιστήμη και τον ορθό λόγο, τι κάνει για την αναπτυξή  της και την διαδοσή της σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα των ανθρώπων?
Μήπως και αυτό είναι ένα ακόμα σύμπτωμα οτι πάμε πίσω? Μήπως αντι να καλυτερευούν οι ζωές μας συνεχώς υποβαθμίζονται?

Για πείτε ρε παιδία και σεις κάτι γιατί νομίζω οτι τελικά εγώ είμαι ο παράλογος σε τόυτη τη ζωή
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα.Στο οτι προσπαθούν να επιβάλλουν κάτι που έχει λίγες πιθανότητες να πετύχει.Δεν μπορώ να πω με σιγουριά οτι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε ένα σύστημα.
Απλώς οι πιθανότητες να επιφέρουν θετικά είναι λιγότερες.Και εδώ μπαίνει το ερώτημα αν θέλουμε να ρισκάρουμε ένα
τέτοιο ενδεχόμενο.Να ιδρυθούν δηλαδή ιδιωτικά και να υποβαθμιστούν
τα δημόσια,με τις όποιες συνέπειες(πανεπιστήμια 2 ταχυτήτων,φοιτητικά δάνεια,εξάρτηση απο πολυεθνικές).
Μπαίνοντας λοιπόν σ'αυτην τη λογική,ρισκάρουμε,δηλαδή πιο απλά τζογάρουμε.Αν μας βγεί βγήκε,αλλιώς...Σαν να παίζεις στοίχημα,
ιππόδρομο ή χαρτιά.Σε κοινωνικά ζητήματα όπως αυτό όμως,δεν αρμόζει τζογαδόρικη συμπεριφορά.Όσον αφορά την ΕΕ και τους λόγους που προωθεί τέτοια μέτρα,προφανώς και εξυπηρετεί τα γνωστά μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα.
Κάτι που κάνουν και οι δικοί μας εδώ.
Άλλωστε στην προσπάθειά τους να σε πείσουν (ενώ κάποια απο τα επιχειρήματά τους στέκουν,π.χ. το κεφάλαιο θα μείνει στη χώρα ή
υπάρχουν τόσες χιλιάδες φοιτητές στο εξωτερικό) σου λένε πως έτσι θα αναβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια-όταν τόσα χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προς αυτήν την κατέυθυνση- και μετά για να δείξουν
πως όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες,καμαρώνουν για το φοιτητικό δάνειο!!!
Τί ωραία,είμασταν που είμασταν φεσομένοι,θα γίνουμε κι άλλο...Είναι σαν να σου λένε "κοίτα,τα δημόσια θα πάρουν πούλο,πάρε ένα δανειάκι να
πάς σε ιδιωτικό".Από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες μπορείς να διακρίνεις αν
οι προθέσεις είναι αγνές,γιατί αν γίνονταν όλα αυτά λόγω βλακείας να το καταλάβαινα.Όλα για το χρήμα γίνονται,άρα για τους λίγους...Και κάτι ακόμα περί δανείων.Δεν είναι μόνο στην Αγγλία χρεωμένοι,είναι και
στην Αμερική ΠΟΛΥ χρεωμένοι.Έχω ακούσει για ποσά γύρω στα 10.000 με 20.000 δολλάρια.Το κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό δεν το ξέρω,αλλά δε νομίζω να απέχει και πολύ απ΄την πραγματικότητα.Και αναφέρω την Αμερική γιατί είναι-μαζί με την Αγγλία-το πρότυπο αυτού του συστήματος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”