Σκάνδαλο στις πανελλαδικές, καθυστερήσεις στα μηχανογραφικά

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση

Ποια η γνώμη σας για το σκάνδαλο στη διόρθωση των πανελλαδικών;

Πέφτω από τα σύννεφα, αλλά είμαι αισιόδοξος: Το σύστημα είναι αδιάβλητο και αυτό θα αποδειχτεί σύντομα... Μην είστε βιαστικοί και κακοπροαίρετοι!
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Πρόκειται για προεκλογική πλεκτάνη/προβοκάτσια της αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω για το σύστημα, αλλά η κυβέρνηση δε φέρει καμία ευθύνη!
2
11%
Το περίεργο είναι πώς άργησε τόσο να σκάσει σκάνδαλο. Το σύστημα είναι διάτρητο, όπως κάθε Ελληνικός "θεσμός". Κοροϊδευόμαστε;
13
72%
Εγώ τέλειωσα με τις πανελλαδικές, ας κάνουν ό,τι θέλουν: Χέστηκα!
3
17%

Σύνολο ψήφων: 18

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Σκάνδαλο στις πανελλαδικές, καθυστερήσεις στα μηχανογραφικά

Δημοσίευση από drcypher »

in.gr έγραψε:Η καταγγελία των δύο καθηγητριών ότι τους ασκήθηκε πίεση για να αλλάξουν την αρχική τους βαθμολόγηση πλήττει καίρια το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων και κρατάει σε ομηρεία 30.000 υποψηφίους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Βήμα του Σαββάτου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των εξετάσεων, το 1/3 των αποφοίτων Λυκείου θα περιμένουν να δουν τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει στα ειδικά μαθήματα αργότερα από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους τους, οι οποίοι θα έχουν ήδη συμπληρώσει το μηχανογραφικό τους.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας δήλωναν την Παρασκευή ότι δεν θίγεται το αδιάβλητο των εξετάσεων και προσέθεταν πως, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Διοικητικής Εξέτασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, θα δοθεί χρονική παράταση στους υποψηφίους σχολών με ειδικά μαθήματα, προκειμένου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

[..]
Πηγή: in.gr (07/07/2007)

Θα σας πρότεινα να δείτε και τα επόμενα άρθρα που προτείνει το in.gr καθώς γίνεται αναφορά στις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον των εμπλεκομένων. Λογικά θα εκλείψει για άλλη μια φορά άρθρο που θα επιβεβαιώνει την ανάληψη πολιτικής ευθύνης ή την έκφραση πολιτικής ευθιξίας (=παραίτηση αρμόδιου υπουργού)...

Για άλλη μια φορά κάποια πιόνια θα μπούνε στη φυλακή (όσο περισσότερες άκρες έχουν, τόσο μικρότερη και η ποινή, σαν τους κουμπάρους) ενώ εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις, κώφευαν ή κατηύθηναν, αντί να φύγουν με δυνατό κουτουπιέ θα παραμείνουν στις ακριβές πολυθρόνες τους περιμένοντας τα εύσημα του λαού για την "απόδοση δικαιοσύνης", την "αποκατάσταση της τάξης", και την αυστηρότητα/μηδενική ανοχή τους στη διαφθορά που επί των ημερών τους ζει και βασιλεύει! Το κακό είναι, δε, πως στις ερχόμενες εκλογές θα τα εισπράξουν κιόλας τα εύσημα...

Τέλος πάντων, δεν ξέρω τελικά αν αυτή η κυβέρνηση είναι καταραμένη από τον επίτιμο εκπρόσωπο του Κακού επί της Γης (βλ. Μητσοτάκη), αν αποτελείται από κουτοπόνηρους και ατζαμήδες απατεωνίσκους (εν αντιθέσει με τους αρτίστες του ΠΑΣΟΚ) ή αν απλώς το Ελληνικό Κράτος είναι ελέω Θεού καταδικασμένο να ανήκει θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά στον Τρίτο Κόσμο.

Αν υποτίθεται πως αυτό το σύστημα εξασφάλιζε κάτι, δεδομένου πως πανθομολογουμένως δεν προάγει την γνώση ή την γενική παιδεία, ήταν το αδιάβλητο της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η νοσηρή μου φαντασία και μια κακοπροαίρετη ανάγνωση της συνολικής εμπειρίας μου σχετικά με το ήθος που διέπει το Ελλαδιστάν από τα γεννοφάσκια του με οδηγεί με βία στο συμπέρασμα πως η υπόθεση είναι μεν πρωτοφανής αλλά σίγουρα όχι καινοτόμος ;)

Έβαλα ένα poll καθώς θα ήταν ενδιαφέρον να ακουστούν απόψεις σχετικά με το κατά πόσο θεωρείτε ότι αυτή η περίπτωση όντως αποτελεί εξαίρεση, ή αν πιστεύετε πως η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων τα περασμένα χρόνια οφείλεται σε καθαρή τύχη...

Οι επιλογές είναι ενδεικτικές, κατά σειρά:
1. Η αφελής άρνηση του προφανούς
2. Η λαϊκίστικη στρέβλωση της κομματικής ιδιοτέλειας
3. Η μπουχτισμένη επιβεβαίωση της γενικευμένης σήψης
4. Η ωχαδερφίστηκη αδιαφορία του Ελληνάρα

"Και συ λαέ $%#μένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπόοοοο..."
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Υποστηρίζω σαφώς το τρίτο: "Το περίεργο είναι πώς άργησε τόσο να σκάσει σκάνδαλο. Το σύστημα είναι διάτρητο, όπως κάθε Ελληνικός "θεσμός". Κοροϊδευόμαστε;"
Επίσης θα συμφωνήσω dr ότι "η υπόθεση είναι μεν πρωτοφανής αλλά σίγουρα όχι καινοτόμος".

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όσοι γνωστοί μου ήθελαν, μετά το λύκειο, να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια στην Αγγλία πήραν την απάντηση ότι έπρεπε να είχαν λάβει το διεθνές απολυτήριο (International Baccalaureate) και ότι ουσιαστικά το δικό μας απολυτήριο (με την ευγενική χορηγεία των πανελληνίων εξετάσεων) δεν επαρκούσε. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν υπόψη τους ότι οι εξετάσεις αυτές όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν ουσιαστική γνώση, αλλά δεν αποτελούν και αξιόπιστο θεσμό.

Και φυσικά θα υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα, τα οποία προσωπικά αγνοώ. Πάντως για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε την ανεπάρκειά μας!
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

και ότι ουσιαστικά το δικό μας απολυτήριο (με την ευγενική χορηγεία των πανελληνίων εξετάσεων) δεν επαρκούσε. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν υπόψη τους ότι οι εξετάσεις αυτές όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν ουσιαστική γνώση, αλλά δεν αποτελούν και αξιόπιστο θεσμό.

αυτο εγω δεν το πιστευω... νταξ ρε παιδια... το σχολειο δεν ειναι και τοσο για τον πουτσο... και καθηγητες που ενδιαφερονται υπαρχουν και μαθαινεις και πολλα πραγματα
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

isxyei auto...
eidika oson afora ta ma8hmatika, kanoume POLY proxwrhmena sto sxoleio (kai dh sthn 3 lykeiou).
xerw periptwsh anthrwpou pou spoudaze sthn agglia kai enw eprepe na kanei ena test gia na doune se ti epipedo vrisketai sta ma8hmatika, otan eipe oti einai ellhnas den to edwse kan.
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από kamari »

Παιδιά , εγώ που τώρα περιμένω να παραδώσω μηχανογραφικό εννοείτε ότι επέλεξα το τρίτο..." Κοροιδευόμαστε???".

Δεν ξέρω σε άλλα σχολέια τι γίνεται,αλλά ευτυχώς που πήγαινα και φροντιστήριο....Αφου δεν είναι και τόσο για τον πούτσο,γιατί η καθηγήτρια μαθηματικών μας στην κατεύθυνση (να σημειώσω ότι επειδή ήμουνα και τεχνολογική μας βάλαν τους πιο άθλιους...) μας έκανε αποδείξεις και θεωρίες που ήταν εκτος ύλης??? Και γιατί αυτή που μου έκανε φυσική δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα σχήμα??? Μήπως να δικαιολογήσω και την καθηγήτρια που μου έκανε Αναπτυξη Εφαρμογών και σε ένα τεστ μου έβαλε πιο κάτω απ'ότι άξιζα επειδή δεν πρέπει να είχε ανοίξει το ρημάδι το βιβλίο να διαβάσει και λίγη θεωρία?? Η αυτόν που έκανε φέτος μαθηματικά γενικής παιδείας και όταν με είχε στο γυμνάσιο μου έβαζε τα 20αρια αλλά  πίστευε ότι δεν είχα βάσεις στα μαθηματικά!!! Άλλο αν φέτος με αυτά που έβαλαν στα μαθηματικά κατ. εγραψα και 19,2 και 20 μαθηματικά γεν. !! Δεν έιναι κι άσχημα για παιδι χωρίς βάσεις,έτσι?? Να θυμηθώ που αυτή που μου έκανε έκθεση έλεγε το δοκίμιο στοχασμού στοχαστικό!!! Ήμαρτον,λες και στοχάζεται το δοκίμιο!!!

Για να μην ξεφύγω όμως (που νομίζω ότι το έκανα...sorry!!!) , το "αδιάβλητο" των εξετάσεων μπάζει από παντού....

Καταρχήν από την στιγμή που παίζει ρόλο και ο προφορικός βαθμός είναι ευκολονόητο ότι τυχόν...συμπάθειες καθηγητών-μαθητών ευνοούν την άνοδό του... Μην πιάσουμε το θέμα των ιδιωτικών που σπάνια κάποιος παίρνει τον βαθμό που του αξίζει...Αχ..συγγνώμη ξέχασα πληρώνει,οπότε..

Και φτάνουμε στην ώρα των εξετάσεων...Το ''αδιάβλητο" δεν θίγεται μόνο όταν γίνονται ,κατά την γνώμη μου, αλλαγές βαθμών όπως αυτές που ακούστηκαν στις ειδήσεις. Το ''αδιάβλητο" σπάει από την στιγμή που οι διορθωτές πληρώνονται για να διορθώσουν τα γραπτά μας...Είναι δυνατόν να διορθώσει ένας φιλόλογος 100 εκθέσεις σε 3 ώρες? και ρωτάω γιατί όταν πήγε διορθωτής ο θείος κατάφερε να βγάλει καμιά 20αρια! Ή μήπωσ που ο καθένασ διορθώνει ότι θέλει...Μία κοπελιά όταν τελειώσαμε την έκθεση στις πανελλαδικές και μιλούσαμε ήταν χάλια γιατί δεν είχε καταλάβει το θέμα και έγραψε για την αλλοτρίωση και πόσο πήρε?? 17,5!!! Δήλαδη πού τον βρήκε ο διορθωτής αυτόν τον βαθμό!!??!!! Που είχαν κάτι συμμαθητές  μου αποκλίσεις στα μαθηματικά 2 και 3 μονάδες (στα 20..) που είναι στάνταρ πράγματα...

Και πως μιλάμε για "αδιάβλητο" από την στιγμή που όποιος καθηγητής θέλει και είναι ειλικρινής θα δηλώσει εάν έχει συγγενή που δίνει πανελλήνιες. Λες και θα τον ψάξει κανείς...guys στην Ελλάδα ζούμε..

Και πως μιλάμε μόνο για 33 γραπτά...Τα μετρήσανε κιόλας!?!?!
Και γιατί υπάρχουν φημολογίες ότι κάτι τέτοιο πρέπει να έχει γίνει και σε άλλα μη ειδικά μαθήματα...?? Μην θυμηθώ που λένε ότι η οδηγία δόθηκε γνωρίζοντας ότι τα γραπτά που διορθώνονταν ήταν ιδιωτικού σχολείου...Αφού η μανούλα και ο πατερούλης σου έχουν να τα σκάνε γιατί καίγονται να μπει  το παιδάκι τους εκεί που θέλει και δεν το στέλνουν στου Ντιρή..??? Και μιλάω για γονείς που τα'χουν και όχι ίσως για κάποιους που θέλουν να αποκτήσουν τα παιδιά τους πραγματική μόρφωση...γιατί τα δημόσια πλέον έχουν πέσει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολυ...και τα παιδιά κάτι τέτοιων τουλάχιστον διαβάζουν!!

Κατα την γνώμη μου, απλά έτυχε και έσκασε αυτό το...σκάνδαλο φέτος. Μου την σπάει να χρηματίζουν καθηγητές ή οποιονδήποτε άλλο για "το καλό του παιδιού τους"..γιατί τέτοιες ψευδαισθήσεις...ίσως είμαι ακόμη μικρό και δεν καταλαβαίνω...αν και νομίζω ότι αρνούμαι να προσαρμοστώ στην πραγματικότητα τους...

Και μετά θέλουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια....

:Hangman:
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

kamari έγραψε:Για να μην ξεφύγω όμως (που νομίζω ότι το έκανα...sorry!!!) , το "αδιάβλητο" των εξετάσεων μπάζει από παντού....

Καταρχήν από την στιγμή που παίζει ρόλο και ο προφορικός βαθμός είναι ευκολονόητο ότι τυχόν...συμπάθειες καθηγητών-μαθητών ευνοούν την άνοδό του... Μην πιάσουμε το θέμα των ιδιωτικών που σπάνια κάποιος παίρνει τον βαθμό που του αξίζει...Αχ..συγγνώμη ξέχασα πληρώνει,οπότε..

Και φτάνουμε στην ώρα των εξετάσεων...Το ''αδιάβλητο" δεν θίγεται μόνο όταν γίνονται ,κατά την γνώμη μου, αλλαγές βαθμών όπως αυτές που ακούστηκαν στις ειδήσεις. Το ''αδιάβλητο" σπάει από την στιγμή που οι διορθωτές πληρώνονται για να διορθώσουν τα γραπτά μας...Είναι δυνατόν να διορθώσει ένας φιλόλογος 100 εκθέσεις σε 3 ώρες? και ρωτάω γιατί όταν πήγε διορθωτής ο θείος κατάφερε να βγάλει καμιά 20αρια! Ή μήπωσ που ο καθένασ διορθώνει ότι θέλει...Μία κοπελιά όταν τελειώσαμε την έκθεση στις πανελλαδικές και μιλούσαμε ήταν χάλια γιατί δεν είχε καταλάβει το θέμα και έγραψε για την αλλοτρίωση και πόσο πήρε?? 17,5!!! Δήλαδη πού τον βρήκε ο διορθωτής αυτόν τον βαθμό!!??!!! Που είχαν κάτι συμμαθητές  μου αποκλίσεις στα μαθηματικά 2 και 3 μονάδες (στα 20..) που είναι στάνταρ πράγματα...

ousiastika to mono pou anafereis edw einai h ypokeimenikothta twn diorthotwn. Tha htan pote dynaton oloi oi elegktes na eixan ta idia myala?

kai mhn se paraxeneuei pou phre h kopela 17,5, gia ekthesh milame. auta pou o enas thewrei mpourdes o allos ta vriskei yperoxa.

akoma, opws aneferes, o kathe elegkths diorthwnei POLLA grapta. anthrwpino einai kapoios na mhn dei/mhn katalavei kati pou grafeis, ex ou kai oi vathmologikes diafores se merika "standard" ma8hmata, vlepe ma8hmatika.
akoma, merikoi einai komplexikoi kai den vazoun ton vathmo pou axizeis "etsi". akoma den mporw na katalavw pou mou ekopse to ena morio o enas elegkths ston programmatismo.

En oligois, ta perissotera eutrapela ginontai logw ypokeimenikothtas tou elekgkth, ta opoia den mporoun na antimetopisthoun...
(oxi oti den ginontai mpagaponties san authn edw vevaia, exw akousei ki alla paromoia allwste, alla kai pali...)
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από kamari »

Πάντως σε αυτό που συμφωνώ μαζί σου katsarola έιναι ότι όντως κάνουμε ανώτερου επιπέδου μαθηματικά (και φυσική) σε σχέση με αντίστοιχες τάξεις σε άλλες χώρες. Οι Αγγλοι απ'ότι γνωρίζω δεν αγγίζουν καν τα ολοκληρώματα και όταν τους δίνεται σε άσκηση μία συνάρτηση και χρειάζεται να την παραγωγίσουν τους δίνουν μαζί και τους κανόνες παραγώγισης!!! Ήμαρτον...  :chair:
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Παιδιά η ύλη που διδάσκεται, ονομαστικά, στο λύκειο μπορεί να ανταποκρίνεται σε σχετικά υψηλό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά σημασία έχει κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διδάσκεται. Και βέβαια η αλήθεια ειπώθηκε παραπάνω. Αν όλοι μας δεν πηγαίναμε σε κάποιο φροντιστήριο, τί θα μαθαίναμε; Εντάξει, θα αναγνωρίσω βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις καθηγητών στα σχολεία οι οποίοι είναι πραγματικά πολύ φιλότιμοι και προσπαθούν ήδη από το σχολείο να κάνουν φροντιστηριακού επιπέδου μάθημα. Αλλά οι περισσότεροι καθηγητές στα σχολεία δεν το καταφέρνουν αυτό, όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί είναι πρακτικώς αδύνατο.
Τελοσπάντων, το σίγουρο είναι πως και με τα σκάνδαλα με τα γραπτά που βγαίνουν προς τα έξω, δε βγαίνει καλό όνομα για την ποιότητα και την αξιοπιστία των εξετάσεών μας.
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

βασικα την λογικη αν δεν πηγαιναμε φροντιστηριο τι θα μαθαιναμε την βρισκω λιγο το αβγο εκανε την κοτα η η κοτα το αβγο

αν δεν πηγαιναμε φροντιστηριο οι καθηγητες δεν θα ειχαν την νοοτροπια "θα τα μαθετε στο φροντιστηριο" οπως κ εμεις δεν θαχαμε  την αναλογη λογικη "αφου θα τα μαθω στο φροντιστηριο ας ξυστω λιγο εδωπερα"

καλα...τελικα μονο εγω ειχα κυριλε καθηγητες στην τριτη λυκειου???????
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Οχι,ειχα και εγω.
Και μπορώ να σου πω πως σε ορισμένα μαθήματα κάνανε καλύτερο μάθημα απο ο,τι στα φροντιστήρια που πήγαινα(και ήταν και τα πιο ακριβά θυμάμαι.... :roll: )
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

O_Xamenos έγραψε:αν δεν πηγαιναμε φροντιστηριο οι καθηγητες δεν θα ειχαν την νοοτροπια "θα τα μαθετε στο φροντιστηριο" οπως κ εμεις δεν θαχαμε  την αναλογη λογικη "αφου θα τα μαθω στο φροντιστηριο ας ξυστω λιγο εδωπερα"
Άσε τους καθηγητές να έχουν όποια νοοτροπία θέλουν και πες μου: εσύ με ποιον τρόπο θα μπορούσες να παρακολουθήσεις/καταλάβεις πιο καλά ένα μάθημα (και άρα να προετοιμαστείς καταλληλότερα για πανελλήνιες εξετάσεις): σε μια σχολική τάξη 30 παιδιών ή σε μια φροντιστηριακή τάξη με 10 μαθητές;

Και όλη την καλή διάθεση του κόσμου να έχει ένας καθηγητής στο σχολείο (που σε πολλές περιπτώσεις την έχει) δεν μπορεί να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα. :(

Υ.Γ.: Όχι πως έχουμε φύγει από το θέμα της συζήτησης...   :)
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Χωρίς να επεκταθώ πολύ θα ήθελα να πω δύο πράγματα.

Πρώτον, το poll δεν με εκφράζει και δεν θα έδινα καμία από αυτές τις απαντήσεις. Εγώ πιστεύω πως το σύστημα των πανελλαδικών είναι αρκετά αδιάβλητο και δίκαιο (ίσως όχι απόλυτα, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό). Το ότι συνέβη κάτι "ατυχές" δεν σημαίνει ούτε ότι το σύστημα είναι μπούρδα ούτε ότι κάποιος πρέπει να παραιτηθεί. Σε οτιδήποτε μετέχουν άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα έχουν μάθει την απατεωνιά τόσο καλά που έχει μπει βαθιά στο πετσί τους, πάντα θα γίνονται αδικίες και λάθη. Το θέμα είναι να περιορίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τέτοιοι άνθρωποι και να σπανίζουν τέτοιες καταστάσεις

Εμένα, δηλαδή θα με εξέφραζε η άποψη ότι το σύστημα των πανελλαδικών είναι πολύ πολύ ικανοποιητικό ως προς την "δικαιότητα" του και έτυχε μια στραβή αφού μετέχουν άνθρωποι σε αυτό το σύστημα... Ούτε έπεσα από τα σύννεφα και θεωρώ ότι το σύστημα θα αποδειχτεί 100% διάτρητο, ούτε είναι στα @@ μου. Η τρίτη επιλογή που απ'ότι βλέπω έχετε υποστηρίξει οι περισσότεροι, δεν με εκφράζει σε καμία περίπτωση. Οι πανελλαδικές είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο και το σύστημα είναι αρκετά καλύτερο καθώς περιορίζει πάρααα πολύ τη νοοτροπία της απατεωνιάς του Ελληνάρα

Το 2ο που ήθελα να πω είναι η δυσαρέσκειά μου με τον σχολιασμό των απόψεων του poll. Όποιος πει το πρώτο είναι αφελής, όποιος πει το δεύτερο είναι κάτι άλλο κ.λ.π. Drcypher αφού βάζεις που βάζεις το poll θα μπορούσες τουλάχιστον να μην "κατευθύνεις" την απάντηση, αυτών που τελικά θα ψηφίσουν, προς το 3ο. Αν και έτσι όπως είναι διατυπωμένες οι επιλογές, αν ήμουν υποχρεωμένος να ψηφίσω μάλλον το τρίτο θα επέλεγα (ή το πρώτο)
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”