ΕΜΠ και σουρρεαλισμός....

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

ΕΜΠ και σουρρεαλισμός....

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Σημερα το πρωι βρηκα μια ανακοινωση που μου φτιαξε τη μερα! Παραθετω:

"Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το «Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής
Έρευνας του ΕΜΠ για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος
και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών» διοργανώνουν το 5ο Διεπιστημονικό
- Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο του ΕΜΠ και του ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ, που θα
πραγματοποιηθεί στο Μέτσοβο από 27-30 Σεπτεμβρίου 2007."

Ανοιγοντας κ τον συννημενο 'ακροβατη-αναγνωστη' βλεπω πως το "Δ-Δ Συνεδριο του ΕΜΠ κ του ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ" εχει τιτλο "παιδεία-έρευνα-τεχνολογία.Από το χθες στο αυριο". Οποτε προκυπτουν τα ερωτηματα....

1. τι ειναι το 'ορεινο περιβαλλον'?
2. ποιοι ειναι οι ΄τοπικοι ευρωπαικοι πολιτισμοι'?
3. απο ποιον κινδυνευουν? Απο τον πολεμο, τις πλημμυρες, το δακο ή την μουχριτσα?
4. γιατι τονιζουν το διεπιστημονικο, τη στιγμη που σχεδον καθε συνεδριο ειναι διεπιστημονικο?
5. πως ειναι διαπανεπιστημιακο τη στιγμη που διοργανωνεται απο το ΕΜΠ μονο?
6. γιατι απο το χθες παμε στο αυριο? Το σημερα δεν εχει ψυχη?

Υ.Γ. ηθελα να ηξερα ποια ηταν τα θεματα των προηγουμενων τεσσαρων "Διεπιστημονικων
- Διαπανεπιστημιακων Συνεδριων του ΕΜΠ και του ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ"
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Αν αντί να ειρωνεύεσαι, έβαζες ΜΕΚΔΕ στον γούγλη θα έβρισκες τα ακόλουθα αποτελέσματα στην κορυφή της λίστας! Ελπίζω να σου λύσουν κάθε απορία.

1st Conference of the N.T.U.A.

Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Ηπείρου (εναλλακτικό link εδώ  από την cache του γούγλη)
Off Topic
Απορώ, σε άμεση σχέση με αντίστοιχη ειρωνεία σου σε παραδίπλα ποστ για το αγγλικό σύστημα 3βάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει τίποτα σε αυτήν την κοινωνία που να το θεωρείτε αξιόλογο εσείς οι αριστεροί;
Επίσης, το παραμικρό στραβό να κάνουν οι υπόλοιποι τους βγάζετε ανίκανους και άχρηστους. Με αυτή τη νοοτροπία και με την ιστορία που έχει η αριστερά, ποια θα ήταν η αυτοκριτική σου αν, εκ θαύματος, ήσουν για 2 λεπτά αντικειμενικός;
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

και βεβαια υπαρχουν πραγματα που εμεις οι αριστεροι θεωρουμε αξιολογα.... οι μπυρες στα εξαρχεια, οι πορειες, οι καταληψεις, τα συνθηματα, τα ασπουμε συναδελφε, τα πλακωματα με καθηγητες και αλλα τετοια! εσυ βρισκεις αξιολογο κατι παραπανω απολα οσα σου προσφερονται ως πανακια απο τα μμε και τους μεντορες σου??? εσενα η αντικειμενικοτητα σου απο που πηγαζει??? απο την λογικη της μαζας? οπου πανε οι πολλοι παμε και εμεις για να ειμαστε αρεστοι στους υπολοιπους και αρα αντικειμενικη?

για να απαντησω στον συναδελφο και συντροφο βραχνο λεω τα εξεις με αμεριστη σοβαροτητα και αυτοπυθαρχεια:

1. το ορεινο περιβαλλον ειναι περιβαλλον που ειναι απο ορη... τετοιο ειναι το αγιο ορος και παρομοια
2. οι τοπικοι ευρωπαικοι πολιτισμοι ειναι πολιτισμοι που συναντιονται στον τοπο της ευρωπης... τετοιοι ειναι οι αζντεκοι, οι πιθηκοι και οι παλαιοκομμουνιστες μαζι με τις υπολοιπες φραξιες των
3. η μουχριτσα ειναι σημαντικος κινδυνος και για το ορινο περιβαλλον και για τους τοπικους ευρωπαικους πολιτισμους αλλα πανω απο ολα η μουχριτσα αποτελει κινδυνο δια τον δακο
4. το συνεδριο ειναι διεπιστημονικο γιατι συμμετεχουν δυο επιστημονες... δεν το καταλαβες???
5. γιατι το εμπ εχει πανω απο δυο επιστημονες και ειναι σουπεργαματο αν εξερεσεις αυτους που βαζουν τις καταληψεις και υποβαθμιζεται το πτυχιο μας και αυτους που ειρωνευονται την υπερπροσπαθεια των υπερκαθηγητων μας που ειναι απογωνοι του αριστοτελη και του καλβιν κλαιν και αν εξερεσεις και του κινεδομπολσεβικοσυμμοριτοβουλγαρους που δεν σεβονται τιποτα και γενικα ειναι Μ@Λ@ΚΕΣ και τους βαριεμαι
6. το σημερα ειναι δεδομενο! το χθες μας νοιαζει! η ιστορια μας το εθνος μας κλπ... το αυριο μας ενδιαφερει... τι παραπανω φραγκα θα παρουμε και πως θα καλοθρεψουμε την κωλαρα μας καλυτερα

ελπιζω να καταλαβες συναδελφε... και προσεχε! εισαι αριστερος πανω απολα
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

sparc έγραψε:Αν αντί να ειρωνεύεσαι, έβαζες ΜΕΚΔΕ στον γούγλη θα έβρισκες τα ακόλουθα αποτελέσματα στην κορυφή της λίστας! Ελπίζω να σου λύσουν κάθε απορία.
Στοχος μου δεν ηταν να ειρωνευθω την ουσια της ανακοινωσης (δηλαδη το συνεδριο ή τον φορεα του) αλλα το περιτυλιγμα. Η φραση "Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών" ειναι τοσο ασαφης οσο κ η εννοια της αξιοκρατιας στο ελληνικο δημοσιο. Ακομα δε κ μετα την αναγνωση των λινκ που παραθετεις, τα ερωτηματα μου παραμενουν! (αν κ οφειλω να ομολογησω πως οι απαντησεις του χαμενου μου ξεδιαλυναν ενα-δυο σημεια! )

Offtopic:

Μιας κ ανεφερες την "ειρωνια μου σε παραδιπλα ποστ", να σου θυμισω πως σχεδον 8 μηνες τωρα κ 60+ σχολια στο παρων φορουμ κ αλλα τοσα στο διπλανο, εχω εξηγησει κοσμια το που διαφωνω με το νομο-πλαισιο, το 16 κλπ. Ε, δεν νομιζω να ειναι κακουργημα το να παραθετω ενα αποκαλυπτικοτατο αρθρο του guardian κ κατω απο αυτο να ειρωνευομαι τους υλοποιητες αυτης της (καταστροφικης ακομα κ για μη αριστερα εντυπα) πολιτικης που τοσο καιρο προσπαθουν να λανσαρουν ενα αποτυχημενο συστημα ως πανακεια.

Επισης, μην αντιμετωπιζεις την αριστερα (οπως κ οποιοδηποτε αλλο χωρο) ως κατι ενιαιο ή συμπαγες. Οι συμπεριφορες του καθενος χαρακτηριζουν τον ιδιο κ σε καμμια περιπτωση τον χωρο στον οποιο """"ανηκει""". Οσο για την τελευταια προταση, εκτος του οτι ειναι καταφωρα κυκλικη, τουλαχιστον ως προς το δευτερο σκελος της μπορει καλλιστα να αντιστραφει.

Υ.Γ.
Ontopic:

Μην στεκεσαι στην ειρωνια του "παραδιπλα ποστ" αλλα στην ουσια του. Εχει κραυγαλεες αντιθεσεις το αγγλοσαξωνικο συστημα? Ειναι πανακεια? Ειναι αξιολογο? Βοηθαν τα διδακτρα τους φοιτητες? Βοηθαν τα διδακτρα τα ιδια τα πανεπιστημια? Η υπαρξη ιδιωτικων?

Υ.Γ.2 αυτο που χρειαζεται καθε συστημα διακυβερνησης (λαικο, αντιπροσωπευτικο, αμεσοδημοκρατικο) ειναι ο δομημενος αντιλογος, ανεξαρτητα απο το που προερχεται. Αν καποιοι αριστεροι-δεξιοι-οικολογοι-ρασταφαριστες-ολυμπιακοι-φιλοι της καφε αρκουδας, κρινουν ως μη αξιολογα καποια ή ολα τα σημεια μιας "πλειοψηφουσας" αποψης, τοσο το καλυτερο για ολους μας.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Χαίρομαι πάρα πολύ που έλαβα δύο εμπεριστατωμένες απαντήσεις και όχι κραυγές αντίρρησης. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι...
O_Xamenos έγραψε:εσυ βρισκεις αξιολογο κατι παραπανω απολα οσα σου προσφερονται ως πανακια απο τα μμε και τους μεντορες σου??? εσενα η αντικειμενικοτητα σου απο που πηγαζει??? απο την λογικη της μαζας? οπου πανε οι πολλοι παμε και εμεις για να ειμαστε αρεστοι στους υπολοιπους και αρα αντικειμενικη?
Πρώτα απ' όλα να τονίσω ότι δεν αντιπροσωπεύω κανέναν και δεν πιστεύω κανέναν. Η ένστασή μου στόχευε το γεγονός της απόλυτης άρνησης που παρατηρώ στους "βαμμένους" αριστερούς (και δεν εννοώ ούτε κόκκινο, ούτε γαρύφαλλα, ούτε ουράνιο τόξο, μιλάω για νοοτροπία, τρόπο ζωής) σε κάθε τι που ξεκινάει από αντίπαλο στρατόπεδο. Παρατηρώ μία προσπάθεια ολικής ισοπέδωσης των ενεργειών κάθε μη ομοϊδεάτης ομάδας.
Προσωπικά είμαι πολύ θετικός άνθρωπος. Όταν βλέπω πως κάτι έχει σωστές προοπτικές και σκοπό αλλά γίνεται με λάθος τρόπο, θα προσπαθήσω να το φτιάξω με εποικοδομητικό τρόπο προσφέροντας διεξόδους και λύσεις, κρίνοντας αλλά όχι κατακρίνοντας, ούτε επικρίνοντας. Αυτό που δε θα κάνω είναι να σηκώσω το χέρι, το δάκτυλο αν προτιμάς, δείχνοντας ποιος φταίει και γκρινιάζοντας για κάθε στραβή λεπτομέρεια που θα πάρει το μάτι μου, προσφέροντας απολύτως καμία θετική επιρροή. Η τελευταία είναι η τακτική των περισσοτέρων, μαζί και το (κατά προσέγγιση) σύνολο της αριστεράς, των ΜΜΕ (κυρίως) και κάθε πολιτικού προσώπου ανεξαρτήτως στρατοπέδου.
Γι αυτό και τους απορρίπτω όλους, γι αυτό διαβάζω πολλές εφημερίδες, βλέπω ειδήσεις σε αρκετά κανάλια και τις περισσότερες φορές καταλήγω σε συμπεράσματα που δεν συμβαδίζουν με κανέναν τους.
Οπότε και ρώτησα, εσείς πως αξιολογείτε την συνεχή προσφορά σας σε γκρίνια και αρνήσεις, αν φυσικά μπορέσετε να απορρίψετε για 2 λεπτά τα πιστεύω σας ώστε να είστε αντικειμενικοί;

Και για να μιλήσω και λίγο πρακτικά. Ακούω το σύνολο της αριστεράς να λέει τα ίδια πράγματα 15 χρόνια τώρα. "Όλοι σας κλέβουν, όλοι κάνουν ότι γουστάρουν. Αυτό είναι λάθος, εκείνο είναι λάθος. Εμείς ξέρουμε το σωστό αλλά δε σας το λέμε, ψηφίστε μας και θα το δείτε, είναι kinder  έκπληξη". Το μόνο το οποίο αλλάζει μεταξύ των "πολλαπλών αριστερών" φωνών είναι τα αίτια της λάθεις των άλλων. Και μη μου πείτε εδώ ότι όλα δημοσιεύονται γιατί ξέρετε όσο και εγώ πως κούφια λόγια δεν κυβερνάνε, άδεια και μισά προγράμματα δεν βουλώνουν τρύπες.

Και στο θέμα μας, ποτέ δεν είπα ή εννόησα να είμαι υπέρ του Αγγλικού συστήματος ή να δέχομαι κάθε γκλαμουροποιημένο συνέδριο και όνομα. Στα περισσότερα συμφωνούμε. Ωστόσο δεν βγαίνω να φωνάξω την αντίθεσή μου γιατί δεν έχω κάποια αντιπρόταση. Το σύστημα που έχουμε τώρα είναι χειρότερο, αυτό είναι γεγονός, μπάζει από παντού και δεν προωθεί τις πιο θεμελιώδεις αρχές πετυχημένης παιδείας. Οπότε αν βγω εγώ και αρχίσω να απορρίπτω κάθε καλόβουλη ή κακόβουλη πρόταση απλά και μόνο γιατί απέτυχε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον (χωρίς κανένα κοινό, πολιτικά ή θεσμικά, πέρα από την καραμέλα "δημοκρατία" που κάποτε κολλήσανε όλοι σε μια κόλλα χαρτί με το όνομα σύνταγμα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο), θα νιώσω καραγκιόζης (με την κυριολεκτική σημασία) αν δεν έχω να αντιπροτείνω κάτι.
Γιατί ο εποικοδομητικός αντίλογος βασίζεται στην αντιπρόταση και όχι στην απόλυτη άρνηση.

Συνοψίζοντας, δεν είπα ποτέ ότι έχω πρόβλημα με την γκρίνια σας. Συμφωνούμε. Έχω πρόβλημα όμως όταν το μόνο που κάνετε είναι να γκρινιάζετε χωρίς να μπαίνει όλο αυτό σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων εναλλακτικών απόψεων. Και ρωτάω ξανά, εσείς νιώθεται καλά με το γεγονός αυτό ή μήπως δεν το έχετε συνειδητοποιήσει πως φέρεστε έτσι;
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Ωστόσο δεν βγαίνω να φωνάξω την αντίθεσή μου γιατί δεν έχω κάποια αντιπρόταση.
Οπως λεει και ο (παρεξηγημενος απο πολλους) καθηγητης μας κ. Αντωνοπουλος, 'δεν ειναι αναγκη να εχω κατι στα χερια μου. Απο το να τα εχω λερωμενα με σκ@τ@, καλυτερα να ειναι καθαρα'. Το γεγονος οτι μπορει καπου να μην υπαρχει αντιπροταση δεν αφαιρει απο κανεναν το δικαιωμα-υποχρεωση να κανει κριτικη στις προτασεις.

Αλλα το προβλημα ξερεις ποιο ειναι? Οτι ενω υπαρχει αντιπροταση, δεν γινεται διαλογος εκ μερους των κρατουντων ωστε να εχει νοημα η αντιπαραθεση προταση/αντιπροταση. Λεει πχ η κυβερνηση 'θα επιβαλλουμε την αξιολογηση, ελατε να δουμε αν στους αξιολογητες θα υπαρχουν 3 εκπροσωποι των εταιρειων κ 2 των πανεπιστημιακων ή το αντιστροφο'. Τι διαλογο να κανει με αυτους το οποιο μελος της αριστερας? Και στο κατω-κατω γιατι ειναι θεση η αναθεωρηση του 16 ή η ιδρυση ιδιωτικων και δεν ειναι θεση η αρνηση της? Ή για να το δουμε αντιστροφα, γιατι δεν ειναι θεση η αξιωση της δημοσιας δωρεαν παιδειας και ειναι θεση η απαξιωση της?

Επισης, αν μη τι αλλο και το τελευταιο αριστερο σχημα εχει θεση απο το ζητημα της παιδειας, μεχρι τον πολεμο στο Ιρακ. Αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος της πολυδιασπασης της αριστερας, οτι δεν ειναι δυνατο να ταυτιζονται ολες οι θεσεις. Πχ στην περιπτωση του 16 καθε σχημα ηξερε τι παιδεια ηθελε. ΑΛΛΑ οι γαλαζοπρασινοι δεν ζητησαν διαλογο στο 'τι παιδεια θελουμε', απλα αποφασισαν οτι θελουν ιδιωτικα. Τι επρεπε να κανουν τα σχηματα της αριστερας, να κατεβουν στο δρομο διασπασμενα ζητωντας ο καθενας τα δικα του ή να συμφωνησουν σε ενα μινιμουμ, οπως και εγινε? Αρα αντιπροταση υπαρχει.
Οπότε και ρώτησα, εσείς πως αξιολογείτε την συνεχή προσφορά σας σε γκρίνια και αρνήσεις, αν φυσικά μπορέσετε να απορρίψετε για 2 λεπτά τα πιστεύω σας ώστε να είστε αντικειμενικοί;
Πιστευεις οτι επειδη δεν "ανηκεις" πουθενα εισαι αντικειμενικος? Αν ναι, γιατι να μην ειναι αντικειμενικος και καποιος που διαμορφωσε την πολιτικη του αποψη και συνειδητοποιησε αργοτερα οτι βρισκεται στον αποκαλουμενο "αριστερο χωρο"?

Και επι της ουσιας, τι σημαινει αντικειμενικος? Με βαση ποιες αρχες? Αντικειμενικος ειναι αυτος που θετει ως αυταξια την ανθρωπινη ζωη? Το κερδος? Την ισοτητα? Κατι αλλο? Δεν μπορει να υπαρξει αντικειμενικοτητα, καθως ολοι μας κανουμε καποιες ελαχιστες παραδοχες (διαφορετικες για καθε πολιτικη ομαδα) και στηριζομενοι σε αυτες δομουμε την πολιτικη σκεψη και κριτικη μας. Το γεγονος οτι αυτες οι αρχες μπορει ενιοτε να μην περιεχονται σε κανενα πολιτικο προταγμα δεν μας καθιστα αντικειμενικους. Αλλωστε, χωρις αρχες, τι κριτικη να κανεις?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”