Οι απόψεις για τη ΣΕΜΦΕ διίστανται.

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alexaiv
Real Name: Αλέξης Αϊβαλιώτης

Οι απόψεις για τη ΣΕΜΦΕ διίστανται.

Δημοσίευση από alexaiv »

Καλημέρα παιδιά. Είχα ένα μικρό προβληματάκι πρόσφατα με το μηχανογραφικό μου αλλά τελικά το συμπλήρωσα και θέλοντας έβαλα ΣΕΜΦΕ πρώτη επιλογή. Δεν το μετανιώνω καθόλου - αντιθέτως. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως τώρα τελευταία είναι οι πάρα πολλές απόψεις που ακούω για το τμήμα και από σχετικούς και από άσχετους. Όλοι οι καθηγητές του φροντιστηρίου μου το πρότειναν με τα μάτια κλειστά το ίδιο και ο μαθηματικός του σχολείου. Απ' την άλλη, σε όσους εκτός εκπαίδευσης λέω που πέρασα μου λένε να μην πάω διότι δεν θα βρω εδώ δουλειά, ότι θα τελειώσω και δεν θα ξέρω τι θα είμαι, ότι η σχολή δημιουργήθηκε για να βάλουν ορισμένους μαθηματικούς του πολυτεχνείου σε μια θέση κλπ κλπ..
Δεν σκέφτομαι ούτε για αστείο να μην πάω στη σχολή διότι ακόμα και στο εξωτερικό να σπούδαζα αυτό θα επέλεγα. Απλά είμαι περίεργος τι θα μου πούνε αυτοί που είναι στη σχολή (εσείς δηλαδή  :P ) για όλα τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ntanos

Δημοσίευση από Ntanos »

Εγώ είμαι από τους σχετικά αρνητικούς για την ΣΕΜΦΕ και βρίσκομαι στο 6ο έτος...

Όμως,αν σου αρέσουν τα Μαθηματικά και η Φυσική, έλα με κλειστά μάτια και μην ακούς κανέναν για το αν θα βρεις δουλειά κλπ... Κάνε αυτό που γουστάρεις και τα άλλα έρχονται...
Αυτά, από έναν όχι και τόσο θερμό υποστηρικτή της ΣΕΜΦΕ !
There's too much blood in my alcohol system.
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

με λυπη μου θα σου πω οτι οι εξωεκπαιδευτικοι ειχαν δικιο.....οντως δεν θα εχεις ακριβες αντικειμενο,οντως δυσκολα θα βρεις δουλεια.....και οντως δημιουργηθηκε για να βολεψει και καποιους....
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

...Ωστόσο αν πραγματικά σου αρέσουν τα μαθηματικά (το υποθέτω αφού μίλησες για μαθηματικούς) είναι ότι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις. Πλέον έχουμε δικαιώματα στην εκπαίδευση και στο δημόσιο.
Εκτός από αυτά όμως, η ΣΕΜΦΕ σου δίνει όλες τις βάσεις για να συνεχίσεις με ευκολία σε πληθώρα μεταπτυχιακών (περισσότερα από το απλό μαθηματικό) που μπορούν να σου δώσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που δε θα πάρεις από την ΣΕΜΦΕ.
Σε γενικές γραμμές είναι μια σχολή περισσότερο για αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν το αντικείμενο χωρίς να προσφέρει προοπτικές για εύκολο βόλεμα σε μία θεσούλα.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
alexaiv
Real Name: Αλέξης Αϊβαλιώτης

Δημοσίευση από alexaiv »

Όχι σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να "βολευτώ" σε μια θεσούλα (τουλάχιστον με τα μυαλά που κουβαλάω τώρα :P). Απλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις. Για καμία άλλη σχολή που με ενδιέφερε δεν μου είπε κανείς να μην πάω (Μαθηματικό, Φυσικό ή Πληροφορικές).
manager

Δημοσίευση από manager »

απο σεμφε και καθηγητης μπορεις να γινεις και ευκαιριες για μεταπτυχιακο θα χεις...και βεβαια ειναι πολυ καλη σχολη! :wink:
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γιατί μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ούτε τα στοιχειώδη επαγγελματικά δικαιώματα. Πλέον το θέμα αυτό έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

Ολα σχετικα ειναι... ξερω ατομα που εχουν παρατησει τη σχολη, ξερω και ατομα που εχουν παει για Διδακτορικο στη Φυσικη στην Αμερικη... ορεξη να εχεις κι ολα γινονται, ενα πτυχιο Πολυτεχνειου ειναι παντα ενα πτυχιο Πολυτεχνειου, κι οποιος δεν εχει καταλαβει τι σημαινει αυτο μαλλον εχει παει να βρει δουλεια νομιζοντας οτι με τα 100 σκονακια που εκανε για να παρει πτυχιο εχει ιδεα για την επιστημη του.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Οτιδήποτε καινούριο δημιουργείται αποτελεί για τον οποιοδήποτε ένα γεγονός το οποίο το εκλαμβάνει σύμφωνα με την προσωπική του κρίση. Μπορεί είτε να του είναι αδιάφορο είτε να τον ενδιαφέρει οπότε θα είναι υποστηρικτής, ουδέτερος ή πολέμιος του.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη ΣΕΜΦΕ. Ο καθένας ερμηνεύει τη γέννηση και την ύπαρξη της σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, πεποιθήσεις, συμφέροντα και κρίση.

Επομένως δεν έχω κανένα λόγο να σου εκθέσω την προσωπική μου άποψη επί του θέματος διότι θα είναι εντελώς υποκειμενική και δε θα έχει καμία παραπάνω αξία από μία αντίθετη αλλά εξίσου υποκειμενική άποψη.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το περιεχόμενο της σχολής είναι οι δύο βασικότερες θετικές επιστήμες με τεράστιο εύρος πεδίων, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, προς ενασχόληση και εμβάθυνση.

Είναι ανοησία να υποστηρίζει κανείς ότι ο απόφοιτος της ΣΕΜΦΕ δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και μάλιστα έναντι αποφοίτων άλλων σχολών του πολυτεχνείου. Δηλαδή αυτός που έχει επιλέξει και διδαχθεί τη ροή της φυσικής των υλικών, της ανάλυσης, της πληροφορικής ή της πυρηνικής φυσικής και στοιχειωδών σωματιδίων τι διάολο είναι; Δεν είναι φυσικός ή μαθηματικός και δη ειδικευμένος σε συγκεκριμένο αντικείμενο.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η διδασκαλία στη ΣΕΜΦΕ είναι σε καλό επίπεδο εν συγκρίσει με τα ελληνικά δεδομένα, όπως και ότι οι καλού επιστημονικού επιπέδου απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ γίνονται αποδεκτοί σε καλά πανεπιστήμια και "καλές" δουλειές ανά τον κόσμο.

Σχόλιο: Για να μην τρελαθούμε εντελώς, πόσες δουλειές θα βρεί ένας ηλεκτρολόγος στην Ελλάδα σχετικές με τη ρομποτική; Πάντως λιγότερες από έναν ΣΕΜΦΙΤΗ που θέλει να εργασθεί ως καθηγητής ή ως στατιστικός. Όμοια και ένας ηλεκτρολόγος θα έχει πολλή περισσότερη δουλειά ως μελετητής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων από έναν ΣΕΜΦΙΤΗ που επιθυμεί να εργασθεί ως αστροφυσικός. Για καλή μας τύχη επιστήμη δεν είναι μόνο η αξιοσέβαστη διενέργεια πάσης φύσεως (ηλεκτρολογικής, στατικής, μηχανολογικής κ.α.) μελέτης μιας κτηριακής εγκατάστασης.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

κανεις δεν χανεται... αν σαρεσει πολυ θα την βρεις την ακρη... μην φοβασαι
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

O_Xamenos έγραψε:κανεις δεν χανεται...
Αυτο ειναι αρκετα αστειο ε.  :P
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
beafraid

Δημοσίευση από beafraid »

Βασικα εγω θα σου πω.....Κατσε να τελειωσεις πρωτα ......και δε το λεω αρνητικα....ειλικρινα, θα εκπλαγεις σε μερικους τομεις...Αν τελειωσεις στην ωρα σου και δε παρασυρθεις απο χιλιαδες παρατραγουδα της σχολης μας θα σε ζητανε παντου...Να ξερεις ολοι οι καλοι χωρανε ορεξη θελει....
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

+1 στον μαλχολαντ
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”