Η Αθήνα όπως θα έπρεπε να Είναι

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Η Αθήνα όπως θα έπρεπε να Είναι

Δημοσίευση από skywalker »

Για οσους με ξερουν για μενα ειναι ενα απο τα πιο δυσαρεστα πραγματα να κατεβαινω στο κεντρο της Αθηνας ειδικα οταν εχει ηλιο.Δεν φανταζομουν ποτε οτι το κεντρο της Αθηνας μπορει να ειναι ετσι οπως το ειδα σημερα.

ΠΑΝΑΔΕΙΟ{ετσι για να σπαμε τα νευρα του γεροντα:P}
ηταν απιστευτα η ερημια που επικρατουσε τοσο που νομιζες οτι εισαι σε αλλη πολη.Βγαινοντας απο το μετρο στο πανεπιστημιο ημουνα ετοιμος να αντιμετωπισω το σκληρο προσωπο αυτης της πολης για μια ακομη φορα ομως το θεαμα που αντικρισα πραγματικα δεν το περιμενα.Ο δρομος μπροστα{ναι η πανεπιστημιου} αλλα και η ακαδημιας αδειες.Τα μονα αμαξια που περναγαν ηταν τα ταξι και τα λεωφορια.Τα ιδιωτικα Ι.Χ ηταν ειδος υπο εξαφανιση.Απο κοσμο δεν το συζητω.Μονο κατι πολωνοι τουριστες ηταν.Στη δε σταση του 608 πρωτη φορα καθησα στο παγκακι.Δεν υπηρχε ψυχη.Το καλυτερο ηταν οτι φτασαμε ζωγραφου σε 10 λεπτα.Πραγματικα απιστευτο!!!!Πραγματικα σκεφτομαι να ξανακατεβω κεντρο αυτες τις μερες:P.

Παντως πλακα πλακα ετσι θα επρεπε να ηταν η πολη αυτη.Ηρθα ζωγραφου και δεν ανεπνεα το καθιερωμενο καυσεριο.Φυγετε απο την Αθηνα και πηγαινετε στα χωρια!!Κατι που ετσι και αλλιως θα γινει καποια στιγμη αμα συνεχισουν ετσι τα πραγματα καθως η μιση αθηνα θα βουλιαξει.

Υγ1 Ελπιζω μονο να μη μαζευτητε ολοι στη Λαμια γιατι θα βγω με το Lightsaber και θα αρχιζω μαζικες σφαγες:P

Υγ2 Elfades Athinaioi :P
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

1. τους ρωτησες αν ηταν πολωνοι? πως συνενοηθηκατε??? στα λαμιωτικα η στα πολωνικα???
2. το γεγονος οτι καθισες σε παγκακι του 608 ειναι αθλος... σιγουρα πρεπει να το γραψεις στο βιογραφικο σου... σου δινει εξτρα μορια
3. σεπολια συνταγμα σε 4 λεπτα... το μετρο μαμαει
4. ξεχασες την παραμετρο οτι ειναι κυριακη και οι φυσιολογικοι ανθρωποι δεν κατεβαινουν κυριακες στο (κακως ορισμενο) κεντρο
5. τι να κανουν στην λαμια??? κουραμπιεδες να φανε???
6. αθηναιος και με ενα ματι
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Rainbow

Δημοσίευση από Rainbow »

Βασικα η Αθηνα εχει γινει ετσι οπως εγινε γιατι ολοι οι χωριατες μαζευονται εδω!Ακομα και στη σχολη,ενα σωρο παιδια που ξερω και ειναι απο επαρχια λενε οτι μαλλον θα μεινουν Αθηνα,να δουλεψουν,οτι δε το σκεφτονται να γυρισουν στα χωρια τους,κτλ...
Για αυτο γιναμε ετσι...Για αυτο καθε Χριστουγεννα-Πασχα-τριημερα-καλοκαιρια αυτη η πολη αδειαζει.Γιατι φευγουν ολοι οι χωριατες...Στο καλο !!! :lol:
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Rainbow έγραψε:Βασικα η Αθηνα εχει γινει ετσι οπως εγινε γιατι ολοι οι χωριατες μαζευονται εδω!Ακομα και στη σχολη,ενα σωρο παιδια που ξερω και ειναι απο επαρχια λενε οτι μαλλον θα μεινουν Αθηνα,να δουλεψουν,οτι δε το σκεφτονται να γυρισουν στα χωρια τους,κτλ...
Για αυτο γιναμε ετσι...Για αυτο καθε Χριστουγεννα-Πασχα-τριημερα-καλοκαιρια αυτη η πολη αδειαζει.Γιατι φευγουν ολοι οι χωριατες...Στο καλο !!! :lol:

Rainbow, εσύ κάθε Χριστούγεννα-Πάσχα-τριήμερα-καλοκαίρια μένεις στην Αθήνα;  :?
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Εγώ πάλι ο μόνος που βλέπω να μιλάει σα χωριάτης εδώ είσαι εσύ Rainbow. Συγγνώμη ρε συ γνήσιε Αθηναίε Κολωνακιώτη που σου καταναλώνουμε τον αέρα!

Εγώ πάλι γιατί θεωρώ ότι τύποι που λένε τέτοια λόγια κι έχουν τέτοια συμπεριφορά καταναλώνουν άδικα χώρο :?
Ξέρω γω, μπορεί επειδή η καταγωγή μου δεν είναι από εδώ.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ανακοίνωση, ανακοίνωση: Όσοι δεν φέρουν την αυθεντική γκρίζα στάμπα "Made in Athens" να στοιχίζονται... το τρένο αναχωρεί σε μισή ώρα! Όσοι επιμένουν πως παραμένουν στην Αθήνα επειδή η επαρχία βρίσκεται οικονομικά, επαγγελματικά, κτλ. σε πλήρη εγκατάλειψη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών μπορούν να υποβάλλουν ένα υπόμνημα το οποίο θα πεταχθεί απ' ευθείας στα σκουπίδια ως προβοκατόρικο.

Παιδιά, παραδεχτείτε το... γουστάρουμε να ζούμε σε ένα λεκανοπέδιο μέσα στο καυσαέριο και το τσιμέντο, στιβαγμένοι πάνω και κάτω από την υπόλοιπη μισή Ελλάδα για να μην μας λένε "επαρχιώτες" ή "βλάχους" :P

Πάμε τα συνθήματα:
"Εδώ είναι Πρωτεύουσα, δεν είναι παίξε-γέλασε" (είναι μάλλον "κάψε-χτίσε" :P )
και
"Vlachoi go home!"
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

αθηναιος και με ενα ματι!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Orrion

Δημοσίευση από Orrion »

O_Xamenos έγραψε:αθηναιος και με ενα ματι!
..και μισο πνευμόνι.

Πάντως προσωπικά μου πήρε 3 χρόνια να τη συνηθίσω αυτή την πόλη.Όσο για το να την αγαπήσω... :?
Cave et Aude
------------------------
Κι αν πάω στης Γης τα πέρατα, όσα κι αν έβρω κάλλη, ψηλά βουνά και έλατα σε σας θα έρθω πάλι.
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Ναι,ναι είμαι κι εγώ ένας μπουρτζόβλαχος,ένας βλαχοκαμπόης (βλαχοcowboyς πιό σωστά).
Μάλλον όχι,βλαχοκαμπόηδες είναι οι πατρινοί...8)
Η μοίρα με έφερε σ'αυτήν την πόλη πριν 7 χρόνια και ενώ δεν είχα συμπληρώσει καλά καλά 3 χρόνια αποφάσισα οτι μόλις(?) πάρω το πτυχίο δεν ξαναγυρίζω...Απλά δεν έχω πάρει πτυχίο ακόμα και είμαι ακόμα εδώ,ταλαιπωρημένος απ΄τη ζέστη και την παλαβομάρα της Αθήνας.
Ρώτησε κανείς αν ΟΛΟΙ αυτοί (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) που έρχονται απο επαρχία θέλουν να μείνουν στην Αθήνα;Μήπως δεν έχουν άλλη επιλογή;Μήπως στην επαρχία δεν υπάρχουν δουλειές;Η Πάτρα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος και έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας.Παρά το γεγονός οτι βρίσκεται σε καλή γεωγραφική θέση (210 km απο Αθήνα και φυσικά το λιμάνι).Φανταστείτε στις άλλες πόλεις τί γίνεται...
Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω Rainbow αν η καταγωγή σου είναι αμιγώς απο Αθήνα;Τί είσαι δηλαδή γνήσιος Κολωνακιώτης,όπως σωστά αναρωτήθηκε ο Wizard;Και όταν αναφέρομαι σε καταγωγή,προφανώς και δεν αναφέρομαι στο που γεννήθηκες αλλά στην καταγωγή των γονιών σου και των παππούδων σου.
Για να ξέρεις το 1940 ο πληθυσμός της Αθήνας αποτελούσε το 15%,το 1970 το 30%,σήμερα...Δηλαδή οι περισσότεροι έχουν καταγωγή απο επαρχία.Και δε χρειάζεται να ανατρέξουμε πίσω στο 1800 γι'αυτό.
Ο λόγος που αυξήθηκε τόσο ο πληθυσμός ήταν η αστικοποίηση που επέβαλλαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις,διότι το πιο εύκολο σχέδιο ήταν να δώσουν κίνητρα στους επαρχιώτες να πάνε στην Αθήνα απ'το να μείνουν στον τόπο τους.Κι αυτό γιατί απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα για τη βελτίωση των συνθηκών στην επαρχία (εργασία,ιατρική περίθαλψη,συγκοινωνίες,οδικά δίκτυα,εκπαίδευση κλπ).

Υ.Γ. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.Ένας "βέρος" πρωτευουσιάνος ή ένας μπαστουνόβλαχος που θέλει να γίνει πρωτευουσιάνος; 8)
Εικόνα

Don't worry be happy...
Rainbow

Δημοσίευση από Rainbow »

Εφοσον δε θελετε να δειτε την πραγματικοτητα ,γιατι κλαιγεστε οτι η Αθηνα δε σας αρεσει??? :shock:
Και σημασια δεν εχει που γεννηθηκε ο προπαππους μου,ο οποιος,ναι,γεννηθηκε στην Αθηνα,αλλα το που γεννηθηκα εγω!!!
Κ εγω γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Αθηνα!Αυτη ειναι η πολη μου,αυτο ειναι το σπιτι μου!
Αντι να φωναζουμε εμεις που μας κουβαληθηκατε ολοι οι βλαχοι εδω και τρωμε τα σκ@$@ σας φωναζετε εσεις!!! :twisted: Και το να εισαι βλαχος δεν ειναι απλα θεμα καταγωγης,ειναι θεμα συμπεριφορας.Δε σας κατηγορω,ετσι μαθατε στα χωρια σας να συμπεριφερεστε...Αλλα γιατι αφησες χρυσο μου την Περα Συκαλιτσα και ανεβηκες στην πολη και κανεις τις ζωες μας δυσκολες??? :?
Και στο κατω κατω ολα αυτα περι ανεργιας κτλ στην επαρχια ειναι φτηνες δικαιολογιες...Αν θες να αναβαθμιστει το χωριουδακι σου πρεπει να βοηθησεις και εσυ!Οχι ηρθαμε στην Αθηνα, τελειωσαμε κοτζαμ ΕΜΠ,σιγα μη γυρισω πισω...Τα θελετε και τα παθαινετε!
Η μ@^@κι@ βεβαια ειναι οτι σας λουζομαστε εμεις αντι να σας ριξουμε ενα σουτ να πατε απο κει που ηρθατε(friendly speaking) :P
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Πρώτα από όλα, ζωάκι σκάσε και σάλτα και ****, χωρίς καμία φιλική διάθεση εκ μέρους μου. Η συμπεριφορά σου δείχνει τον αρχοντοχωριατισμό σου σε μέγιστο βαθμό, και κυρίως την τρομακτική έλλειψη παιδείας. Ακριβώς, το να είσαι βλάχος είναι θέμα νοοτροπίας και η απάντησή σου (αλλά και το πρώτο σου ποστ) σε κατατάσσει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία με τα τσαρούχια. Βλέπω ότι στο δικό σου χωριό έμαθες αστική συμπεριφορά περιωπής, και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεις συναδέλφους σου. Μια μίζερη υπεροψία χωρίς ερείσματα, ένα wannabe αναβαθμισμένο προφίλ και άρες μάρες.

Δε δέχομαι κανενός είδους κριτική, ειδικά τέτοιου επιπέδου, από ένα άτομο που κατά τεκμήριο είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ σε σύγκριση με πολλούς από αυτούς που απαξιωτικά θέλει να "σουτάρει", συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου.

Αν ήξερες λίγη ιστορία, λίγη κοινωνιολογία, θα καταλάβαινες ότι "η πόλη σου, το σπίτι σου" είναι πόλη και σου αρέσει να ζεις εδώ, ακριβώς λόγω του ότι ήταν πάντα χωνευτήρι, όπως και κάθε άλλη πόλη που σέβεται τον εαυτό της. Και έχει το προφίλ που έχει ακριβώς λόγω της δυναμικότητας της κατάστασης - άνθρωποι έρχονται, άνθρωποι φεύγουν. Το ιδεατό σου όνειρο για την Αθήνα (και την κάθε Αθήνα) με τους γηγενείς και μόνο, δεν ταιριάζει σε καμία πόλη, παρά μόνο σε απομονωμένα ορεινά χωριά τα οποία με τόση απέχθεια βδελύσσεσαι. Εκεί μόνο υπάρχουν απομονωμένες κοινότητες, χωρίς ώσμωση με τον έξω κόσμο.

Από εκεί και πέρα, αγράμματο σκατό, τράβα στη Μάρνη σου, στον Κολωνό σου και τα Σεπόλια σου, και συνέχισε να ζεις το στρεβλό σου όνειρο περί πόλης. Σίγουρα απέχει από τον κοσμοπολιτισμό που νομίζεις. Βλαχαδερό.

Α, και να στο ξαναπώ άλλη μια φορά, σάλτα και ****, και μάλιστα με κάνα βλάχο για να στρώσεις....

Edited by Wizard

Rainbow

Δημοσίευση από Rainbow »

Μαναρακι μου...μην παιδευεσαι αλλο... :(
Απεδειξες περιτρανα ποιος ειναι το βλαχαδερο αναμεσα σε εμας τους δυο...
Παενε τωρα στο απομωνομενο ορεινο χωριουδακι σου να παρει λιγο αερο το μυαλουδακι σου γιατι πολυ μου συγχιστηκες :cry:
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Τόσα ξέρεις, τόσα λες. Χαιρετίσματα στο φιλαράκο σου το Χατζηφωτίου, εσύ κι αυτός απομείνατε με τέτοιες αντιλήψεις στην Αθήνα... Από εκεί που είμαι εγώ, και το ποιος είμαι εγώ, έτσι ελληναράδικα, ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ να είσαι... ;)

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Η συζήτηση έχει ξεφύγει και για να μην πέσουν κι άλλοι στο επίπεδο του/της "πρωτευουσιάνου/ας" κλειδώνεται το θέμα.

Προσωπικά να σου ευχηθώ Rainbow καλά μυαλά...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”