[20/7/1974] Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο
Συντονιστής: AlexandraDC
Off topic
Αν εσένα σε ενοχλεί, δικαίωμά σου...
Αν απο κει και πέρα δεν έχεις να πεις τίποτα πάνω στο θέμα που συζητάμε άνοιξε καινούριο τοπικ με θέμα την υπογραφή του Νάξιου...
Και σχολιάκια περι γραφικότητας όχι σε μένα, στους φίλους σου...
Έχω δικαίωμα να βάζω ότι γουστάρω στην υπογραφή μου...nikosemfe έγραψε:Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. Ήμαρτον ρε φίλε, τι γραφικότητες είναι αυτές. Έτσι σας μάθανε όμως εσείς είσαστε οι Ελληναράδες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε προδότες. Κάνε μας τη χάρη...
Αν εσένα σε ενοχλεί, δικαίωμά σου...
Αν απο κει και πέρα δεν έχεις να πεις τίποτα πάνω στο θέμα που συζητάμε άνοιξε καινούριο τοπικ με θέμα την υπογραφή του Νάξιου...
Και σχολιάκια περι γραφικότητας όχι σε μένα, στους φίλους σου...
Κακίας απέχου.
- Jason24
- Real Name: Christodoulou Iasonas
- Facebook ID: 0
Elipa tis proigoumenes meres giafto tha sou panatiso simera pou epestrepsa.Katarxin to elliniko ethnos ena ine kai anikoume se afto.2on me rotises pote emena kai sou eipa oti den eimai ellinas? ti simainei opote theloume to thimomaste?kai triton i elliniki simaia sti kipro ipirxe poli prin dimiourgithei i kipriaki simaia.Kai opos apantisa kai se ena allo sxetiko topic.An den mas theoreis ellines,provlima sou.kamari έγραψε:Sorry κιόλας αλλά γιατί να κυματίζει στην Κύπρο η ελληνική σημαία? Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα...Εμείς γιατί να μπλεχτούμε πάλι? Οι Κύπριοι έχετε δική σας σημαία,δικό σας εθνικό σύμβολο. Το ότι μιλάτε ελληνικά,έχετε κοινή θρησκεία,κάποια κοινά χαρακτηριστικά πολιτισμού σας κατατάσουν στις ελληνικές φυλές και όχι στους Έλληνες ως έθνος και κράτος. Αν θέλετε να κυματίζει η ελληνική σημαία τότε η Κύπρος θα πρέπει να γίνει μέρος της Ελλάδας και όχι να είναι ανεξάρτητο κράτος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν λυπάμαι για το διωγμό των Κυπρίων από την πατρίδα τους. Είναι από τα χειρότερα που μπορεί να συμβούν. Αλλά τρελαίνομαι όταν ξαφνικά θυμουνται τους Έλληνες. Όποτε θέλετε είσαστε Έλληνες και όποτε σας συμφερει λέτε ότι δεν σας συμπαρασταθήκαμε?
kai kati teleftaio.Eimaste polloi pio ellines apo pollous elladites.me oti sinepagetai i lexi ellinas.
kai akoma kati,tora pou eida ti eipe o stergios.Anoixe kai kanena vivlio istorias na deis apo pote iparxoun ellines sto nisi.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
Off topic
Κάτσε να βρίζεις και να ειρωνεύεσαι, γιατί απότι φαίνεται μόνο αυτό ξέρεις να κάνεις πέραν του να κάθεσαι στον ήλιο μεσημεριάτικα...
Δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω όμως όχι μόνο γιατί δεν ξέρω να βρίζω και να κοροϊδεύω αλλά και γιατί σέβομαι αυτό το φόρουμ.
Και για να ξεκολλήσει το μυαλουδάκι σου την υπογραφή μου την έχω βάλει από τότε που συζητάγαμε για το βιβλίο της έκτης Δημοτικού και ήθελα να δείξω πως δε μαθαίναμε πως οι Έλληνες ήταν Οσίες Παρθένες κατά την Επανάσταση του '21...
nikosemfe έγραψε:Kάποιοι κάτσανε πολύ στον ήλιο και τους πείραξε. Χτυπάει ο ήλιος το μεσημέρι παιδιά!!!
Κάτσε να βρίζεις και να ειρωνεύεσαι, γιατί απότι φαίνεται μόνο αυτό ξέρεις να κάνεις πέραν του να κάθεσαι στον ήλιο μεσημεριάτικα...
Δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω όμως όχι μόνο γιατί δεν ξέρω να βρίζω και να κοροϊδεύω αλλά και γιατί σέβομαι αυτό το φόρουμ.
Και για να ξεκολλήσει το μυαλουδάκι σου την υπογραφή μου την έχω βάλει από τότε που συζητάγαμε για το βιβλίο της έκτης Δημοτικού και ήθελα να δείξω πως δε μαθαίναμε πως οι Έλληνες ήταν Οσίες Παρθένες κατά την Επανάσταση του '21...
Κακίας απέχου.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Ποιος έχει πιο μεγάλη την Ελληνικότητα;
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας: Όχι ότι με καίει και ιδιαίτερα το αν είμαι/χαρακτηρίζομαι ως Έλληνας (πόσο μάλλον λιγότερο ή περισσότερο από κάποιον άλλον, ότι κι αν αυτό συνεπάγεται), θα ήθελα να αναπτύξεις λίγο αυτό που έγραψες. Δηλ. ποια είναι αυτή η κλίμακα της "Ελληνικότητας", και, κατά συνέπεια, πώς κάποιος καταφέρνει να την ανεβοκατεβαίνει...Jason24 έγραψε:Eimaste polloi pio ellines apo pollous elladites.me oti sinepagetai i lexi ellinas.
Έχει να κάνει με την Ιστορία, με την ιστορική (α)συνέχεια και (α)συνέπεια, με την γεωγραφική θέση, με το πολιτικό σύστημα, με τις κοινωνικές σχέσεις, ελευθερίες και υποχρεώσεις, με οικονομικές παραμέτρους, με επίκαιρα γεγονότα, με την γλώσσα, με τη θρησκεία, με τι; (αν είναι δυνατόν θα ήθελα να εξειδικεύσεις, καθώς ακόμα και οι παραπάνω προτάσεις μου είναι απλώς γενικότατες θεματικές ενότητες)
Γιατί δεν ξέρω τί γίνεται στην Κύπρο, αλλά αν κάποτε υπήρξαν τελικά Έλληνες (σε οποιονδήποτε γεωγραφικό χώρο, ιδίως στην Ελλάδα), εγώ πλέον δεν βλέπω και πολλούς (για να μην πω "κανέναν")...
Υ.Γ.: Αν η συζήτηση εκτραπεί παρακαλώ να μετακινηθεί η δημοσίευσή μου μαζί με τις απαντήσεις σε νέο thread, αν και γενικά δεν επιδιώκω εκτενή ανάλυση του θέματος...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Jason24
Re: Ποιος έχει πιο μεγάλη την Ελληνικότητα;
To thema afto einai terastio kai de thelo na pektatho toso polla kai se ena topic pou apla ithela na ipenthimiso tin tragodia stin kipro.
Alla etsi genika einai afta pou eipes.Kai min viasteite na me peite ethnikisti tora.afta isxioun gia kathe lao.Sevasmos stin istoria,stous agones ton progonon,ston politismo k.t.l.Porevese sto mellon me pixida to paralthon.
Kai gia na teleiosei to thema ellines.I kipros katikite apo Ellines apo to kairo pou dimiourgithike.Kia parolo pou perasan tosoi kai tosoi kataktikes (enetoi,fragkoi,aggloi,Tourkoi) pote den exase tin ellinikotita tis.
Alla etsi genika einai afta pou eipes.Kai min viasteite na me peite ethnikisti tora.afta isxioun gia kathe lao.Sevasmos stin istoria,stous agones ton progonon,ston politismo k.t.l.Porevese sto mellon me pixida to paralthon.
Kai gia na teleiosei to thema ellines.I kipros katikite apo Ellines apo to kairo pou dimiourgithike.Kia parolo pou perasan tosoi kai tosoi kataktikes (enetoi,fragkoi,aggloi,Tourkoi) pote den exase tin ellinikotita tis.
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
-
NIKOLAS
- Real Name: Nικόλας
Δεν νομίζω να τίθεται θέμα «κλίμακας» Ελληνικότητας. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο και διαπερνά τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου (ανεξαρτήτως της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής τούς θέσης) είναι ένα έντονο αίσθημα απειλής της ελληνικότητας του τόπου. Επειδή υπάρχουν οι ιδιαίτερες συνθήκες με την εισβολή και κατοχή του 40% του εδάφους και την καθημερινή απειλή και την ανασφάλεια που προκαλείται από την συγκεκριμένη κατάσταση είναι φυσικό επόμενο οι Κύπριοι να εκφράζουν ίσως πιο δυνατά και αγνά την Ελληνικότητά τους. Και επειδή ακόμα δεν έχει φτάσει στην Κύπρο (τουλάχιστο σε μεγάλο βαθμό) αυτή η ψευδοπροοδευτική τάση (που κυριαρχεί σε πολλά Μ.Μ.Ε., στα Πανεπιστήμια και εν γένει την εκπαίδευση και σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού στον Ελλαδικό χώρο) που προσπαθεί με τρόπο ύπουλο, με ύβρεις και λοιδορίες να μας πείσει ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει πρόβλημα εισβολής και κατοχής και καταπάτησης θεμελειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά μια απλή δικοινοτική διαφορά, οι άνθρωποι εκφράζονται πιο ελεύθερα και δεν κινδυνέουν να χαρακτηριστούν (από τους Αλαβάνους και τις Ρεπούσηδες της Κύπρου) ακραίοι και εθνικιστές..
"Η υπερβολική ελευθερία μετατρέπεται σε απεριόριστη δουλεία και για τον πολίτη και για την πολιτεία". (Πλάτωνας)
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
ζητω οι ψευτοπροοδευτικοι!!! το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του!!!!
τουρουτουτου τουρουτουτου τουρουτουτουτουτου
ειμαι μια ελληνοπουλα
και σα μια σουλιοτοπουλα
αγαπω με την καρδια μου
την πατριδα την γλυκια μου
ο εχθρος αν ερθει παλι
με σκοπο να την προσβαλλει
ΟΧΙΙΙΙΙ δεν θα τον αφησω
και θα του φωναξω πισΩωΩωΩΩΩω
ειμαι μια ελληνοπουλα
και σα μια σουλιοτοπουλα
αγαπω με την καρδια μου
ο εχθρος αν ερθει παλι
ΟΧΙΙΙΙΙ δεν θα τον αφησω

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Jason24
Mia erotisi re xamene.Exeis milisei pote sovara sti zoi sou?Iparxoun oi lexeis patrida,idanika,istoria,,simaia,kratos,ethnos,ethnikos imnos sto lexiko sou?O_Xamenos έγραψε:ζητω οι ψευτοπροοδευτικοι!!! το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του!!!!
ειμαι μια ελληνοπουλα
και σα μια σουλιοτοπουλα
αγαπω με την καρδια μου
ο εχθρος αν ερθει παλι
ΟΧΙΙΙΙΙ δεν θα τον αφησω
sou leei tpt o ethnikos imnos?
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Re: Ποιος έχει πιο μεγάλη την Ελληνικότητα;
Σχολίασα την έκφραση "είμαι πιο τάδε από τους δείνα, με ό,τι συνεπάγεται η λέξη τάδε". Δεν ξέρω αν το είπες "έτσι", αλλά δεν το ακούω πρώτη φορά. Γενικά κατά καιρούς διάφορους κατοικούντες εκτός Ελλάδος βγαίνουν και "φωνάζουν" πως είναι "πιο Έλληνες", οπότε μιλάμε για κλίμακα Ελληνικότητας. Αν δεν θεωρείτε πως υπάρχει τέτοια κλίμακα, ή ότι τέλος πάντων κάποιος δεν μπορεί να είναι περισσότερο Έλληνας από κάποιον άλλον, παρακαλώ να αποφεύγετε αυτές τις εκφράσεις. Είναι σχήματα υπερβολής που δεν προσθέτουν ουσία στο λόγο. Το τί τελικά προσθέτουν ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Επειδή δεν θέλω να υπεισέλθω σε χαρακτηρισμούς, ας πούμε ότι το αποτέλεσμα είναι μάλλον αρνητικό.Jason24 έγραψε:Eimaste polloi pio ellines apo pollous elladites.me oti sinepagetai i lexi ellinas.
Και μπήκαμε ξανά στο τριπάκι του "εθνικισμού" και των λοιπών -ισμών. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει η μύγα, και είτε ξεκινάμε από επίθεση είτε από άμυνα (όπως κάνεις τώρα), συνήθως το αποτέλεσμα είναι ένα: (δια)μάχη.Jason24 έγραψε:[..] min viasteite na me peite ethnikisti tora.afta isxioun gia kathe lao.Sevasmos stin istoria,stous agones ton progonon,ston politismo k.t.l.Porevese sto mellon me pixida to paralthon. [..]
Να διατυπώσω λίγο διαφορετικά αυτό που μου είπες, να μου πεις αν συμφωνείς: "Άνθρωποι που εκφράζουν ελεύθερα τα έντονα αισθήματά τους σχετικά με το έθνος και την πατρίδα δεν κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως ακραίοι και εθνικιστές". Αυτή η ελευθερία που αναγνωρίζεις και αποδίδεις στην Κύπρο δεν νομίζω πως είναι γενική, αλλά ειδική, περιορισμένη. Είναι ελευθερία απέναντι σε μια ομάδα που εκφράζεται υπέρ μιας οπτικής. Για να στο θέσω αντίστροφα, όπως εδώ στην Ελλάδα (με τους ψευδοπροοδευτικούς) εκφράζονται πιο "ελεύθερα" όσοι διαφωνούν με τις ακρότητες και τα "εθνεγερτικά ιδεώδη", έτσι και στην Κύπρο μάλλον θα αντιμετωπίζονται με πιο καχύποπτο ή εχθρικό βλέμμα οι "προδότες" που δεν ασχολούνται με τόση θέρμη με τους ύμνους, τις στολές και τις σημαίες, ή έχουν αντίθετη άποψη.NIKOLAS έγραψε: [..] έντονο αίσθημα απειλής της ελληνικότητας του τόπου.
[..]
οι άνθρωποι εκφράζονται πιο ελεύθερα και δεν κινδυνέουν να χαρακτηριστούν (από τους Αλαβάνους και τις Ρεπούσηδες της Κύπρου) ακραίοι και εθνικιστές..
[..]
Δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά αυτά τα θέματα οδηγούν σε ανταλλαγή εξυπνάδων ή "συγκινητικών" λέξεων. Μπορείς να γίνεις απόλυτος και ακραίος με πολλούς τρόπους. Είτε ντύνοντας τα πάντα με το εθνικό γαλάζιο είτε με το αριστερίστικο μαυροκόκκινο, κτλ.. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει την ψυχολογία ορισμένων, αλλά έτσι συμβαίνει. Αυτού του είδους οι αγκυλώσεις δεν βοηθάνε καθόλου, ειδικά όταν πρόκειται για Ιστορία, αγώνες και διάφορα που ανέφερες. Ίσα-ίσα που με τον καιρό αλλοιώνουν ή στρεβλώνουν πολλά στοιχεία της πραγματικότητας, μόνο και μόνο για χάρη ενός εθνικού ή ιδεολογικού χρώματος. Η μελέτη της Ιστορίας δεν είναι δύσκολο να εκφυλιστεί σε προγονολαγνεία και αρχαιοπληξία.
Παραδείγματος χάριν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, ο Κεμάλ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μπους και τόσοι άλλοι είναι άνθρωποι που ο καθένας με το δικό του πρόσχημα σφάγιασαν χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Αναλόγως αν κάποιος είναι Μακεδόνας, Έλληνας, Τούρκος, Ναζιστής, Κομμουνιστής, Αμερικανός ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, θα βλέπει είτε έναν εγκληματία κατά της ανθρωπότητας είτε έναν ηγέτη, ιδεαλιστή, ήρωα.
Αν αυτή η κατάσταση σας αφήνει αδιάφορους ή σας βολεύει, μπορείτε να την συνεχίσετε, καθένας με τον τρόπο του και για τον εαυτό του. Απλώς να ξέρετε ότι σε κάθε συζήτηση το ύφος και η πρόθεσή σας φαίνονται έντονα, και είναι μάλλον μοιραίο να τραβάτε για συνομιλητές εξίσου θερμούς οπαδούς της αντίθετης άποψης. Μπορεί να εκτονώνεστε και να βρίσκετε άλλοθι στις ακρότητες που δήθεν "αδίκως" εκτόξευσε ο αντίπαλός σας, αλλά συνήθως δεν πάτε πίσω. Το αποτέλεσμα είναι ένα: συζήτηση δεν κάνετε.
Εχθρούς βρίσκετε πολύ εύκολα. Συνομιλητές όχι. Και σ' αυτό δεν φταίει ούτε η καφρίλα ή ειρωνία του αριστεριστή ούτε τα "ανατριχιαστικά" και μεστά συναισθηματικής και εθνοπατριωτικής φόρτισης λογίδρια σχετικά με εθνικούς ύμνους και σημαίες που σε τελική ανάλυση δεν συμβολίζουν τίποτα παραπάνω από αυτό που καθένας έχει ανάγκη να βλέπει σε αυτά... αυτό που λείπει από τον καθένα... Φταίει η υπερβολή.
Θα μείνω σε ένα συμπέρασμα: Αν δεν έχετε κάτι να πείτε, μην ξεκινάτε. Και αν δεν πιστεύετε κάποιες εκφράσεις ή σαχλαμαρίτσες, αποφύγετέ τις. Όταν ο αγώνας είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει θέαμα, αλλά όχι ουσία. Το ερώτημα είναι, σας αρέσει να'στε οπαδοί; Αν ναι, διαλέξτε την πλευρά σας και αρχίστε... αλλιώς προσπαθήστε να πείτε αυτό που θέλετε, κάνοντας σαφή τον λόγο που το λέτε.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Επειδη η συνδεση μου στο νετ τις τελευταιες μερες ειναι αρκετα περιορισμενη και ακανονιστη... θα αποφυγω να γραψω χιλιες λεξεις και θα πλασσαρω μια εικονα!

...μεχρι αποκαταστασεως της συνδεσης μου χαιρετιζω παν θερμοπληχθεντα σεμφιτη ελλην, ellhna, ελλαδιτη, κυπριο, μακεδονα και σαλονικιο, απατρι, μωαμεθωνο, τουρκο προβοκατορα και φιλοσκοπιανο!
cya!

...μεχρι αποκαταστασεως της συνδεσης μου χαιρετιζω παν θερμοπληχθεντα σεμφιτη ελλην, ellhna, ελλαδιτη, κυπριο, μακεδονα και σαλονικιο, απατρι, μωαμεθωνο, τουρκο προβοκατορα και φιλοσκοπιανο!

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
την πατριδα την εχω γραμμενη...εχω σωας τα φραινας και δηλωνω υπευθηνα πως ειμαι ελλαδιτης (με την εννοια του που βρισκεται το σπιτι μου) με την ιδια εννοια θα μπορουσα να ειμαι αβανος, τουρκος, τζαμαικανος, ουνος. μογγολος οτιδηποτε... δεν πιστευω στον εθνικο διαχωρισμο και θεωρω πως υπαρχει για να διασπασει την εργατικη ταξη παγκοσμιως μιας και η εννοια κρατος δημιουργηθηκε μετα την γαλλικη επανασταση.
ιδανικα εχω...οχι εθνικα ομως...
η λεξη σημαια δεν με συγκινει... ενα πανι ειναι που ραφτης την εραψε και οχι κατι παραπανω... εχουν πεθανει ανθρωποι για να κρεμασουν εδω και εκει τις ιμπεριαλιστικες τους σημαιες, εχουν σκοτωθει και σκοτωνονται νεοι εργατες γυναικες παιδια γιατι καποιοι κανουν πολεμο και για να τον καλυψουν βαζουν προμετοπιδα την σημαια
η ιστορια γραφεται απο τους νικητες... η ιστορια ειναι κατι που ουτε ανθρωποι που ζοιυσαν την ιδια εποχη δεν μπορουν να ξερουν. παντως μιας και μιλησες για ιστορια δεν μπορω να καταλαβω πως ενα "εθνος" ενιαιο ελληνικο σκοτωνοταν στην αρχαιοτητα... σπαρτη αθηνα, μακεδωνια θηβα κλπ......
για τον εθνικο υμνο εχω να πω¨και σαν πρωτα τρωει καροτα σεληνο και μαιντανο... πραγματικα νιωθω βεβηλος αλητης εθνικος προδοτης
ιδανικα εχω...οχι εθνικα ομως...
η λεξη σημαια δεν με συγκινει... ενα πανι ειναι που ραφτης την εραψε και οχι κατι παραπανω... εχουν πεθανει ανθρωποι για να κρεμασουν εδω και εκει τις ιμπεριαλιστικες τους σημαιες, εχουν σκοτωθει και σκοτωνονται νεοι εργατες γυναικες παιδια γιατι καποιοι κανουν πολεμο και για να τον καλυψουν βαζουν προμετοπιδα την σημαια
η ιστορια γραφεται απο τους νικητες... η ιστορια ειναι κατι που ουτε ανθρωποι που ζοιυσαν την ιδια εποχη δεν μπορουν να ξερουν. παντως μιας και μιλησες για ιστορια δεν μπορω να καταλαβω πως ενα "εθνος" ενιαιο ελληνικο σκοτωνοταν στην αρχαιοτητα... σπαρτη αθηνα, μακεδωνια θηβα κλπ......
για τον εθνικο υμνο εχω να πω¨και σαν πρωτα τρωει καροτα σεληνο και μαιντανο... πραγματικα νιωθω βεβηλος αλητης εθνικος προδοτης

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Οι διάφοροι εκτός Ελλάδας που αναφέρθηκε ότι συχνά ισχυρίζονται ότι είναι περισσότερο Ελληνες από κάποιους άλλους, το κάνουν γιατί αυτοί είναι που χρειάζεται να αγωνίζονται για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους. Αυτοί είναι που τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και ανατριχιάζουν και δεν τον παραφράζουν όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Θα ήθελα να έβλεπα κάποιους εδώ μέσα τι θα έκαναν αν ζούσαν σε μιά από τις εποχές που Ελλάδα τελούσε υπο κατοχή. Οι διάφοροι εκτός Ελλάδας χρειάστηκε να κάνουν διαδήλωση με Τούρκους πάνοπλους στρατιώτες απέναντι τους για να διαδήλώσουν την Ελληνικότητα τους, γι'αυτό και θεωρούν τα παρτάκια στο Σύνταγμα σαν γελοίες ενέργειες που οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις υποκινουν.
Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, πραγματικά απορώ γιατί όταν μιλάμε για τον αγώνα της Κύπρου κάποιοι αμέσως το παίζουν πατρίδα μας η γη κάτω οι πολέμοι κλπ κλπ αλλά όταν ακούνε για τον αγώνα της Παλαιστίνης αμέσως συμπαρατάσσονται με τους Παλαιστίνιους. Μην μου πείτε επειδή οι Ισραηλινοί είναι φίλοι των Αμερικανών γιατί και οι Τούρκοι το ίδιο πράγμα είναι.
Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, πραγματικά απορώ γιατί όταν μιλάμε για τον αγώνα της Κύπρου κάποιοι αμέσως το παίζουν πατρίδα μας η γη κάτω οι πολέμοι κλπ κλπ αλλά όταν ακούνε για τον αγώνα της Παλαιστίνης αμέσως συμπαρατάσσονται με τους Παλαιστίνιους. Μην μου πείτε επειδή οι Ισραηλινοί είναι φίλοι των Αμερικανών γιατί και οι Τούρκοι το ίδιο πράγμα είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sergios την Τρί Ιούλ 24, 2007 12:57 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.