Μια πυκνή και έυστοχη έκφραση του σημείου που προσπάθησα να αναδείξω και να αναπτύξω... +12 points to Βραχνός ΠροφήτηςΒραχνός Προφήτης έγραψε:Τελικα, η σημαια ειναι σαν τα ποιηματα. Ο καθενας βλεπει σε αυτη οτι εχει προαποφασισει οτι θα δει.
[20/7/1974] Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο
Συντονιστής: AlexandraDC
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει όπως θέλει ό,τι θέλει. Ναι πιστεύω ότι επέλεξες την ερμηνεία που σε βόλευε για να επιτεθείς. Αμά θες πηγαινέ πες σε αυτό το παιδί (παιδί ήταν όταν έχασε τους δικούς του τώρα είναι μεγάλος)Με εσένα προσωπικά έχουμε ανταλλάξει και δυο κουβέντες και θεωρώ πως μπορείς να είσαι πιο προσεκτικός όταν εκφράζεσαι στο πλαίσιο ενός θέματος το οποίο ενδιαφέρει προτίστως εσένα (και όχι όσους θα διαφωνήσουν μαζί σου). Αν θεωρείς ότι η ερμηνεία που έκανα στην συγκεκριμένη περίοδό σου ήταν η λιγότερο πιθανή και η πλέον κακοπροαίρετη, τότε πάω πάσο. Αλλά θα σου πρότεινα να την ξαναδιαβάσεις.
http://www.e-grammes.gr/images2/missing.jpg
ότι δεν πειράζει που επί 33 χρόνια ψάχνει να βρεί τους δικούς του, γιατί άξιζε τον κόπο, αφού τώρα η ελληνική δημοκρατική νεολαία (και η κυπριακή δεν την βγάζω έξω) είναι ελευθερη και οδηγεί το έθνος εκέι που του αξίζει.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Fair enough.sergios έγραψε:Ναι πιστεύω ότι επέλεξες την ερμηνεία που σε βόλευε για να επιτεθείς.
Δεν αρνήθηκε κανείς ούτε την ύπαρξη αγνοουμένων, ούτε την κατοχή της Κύπρου ούτε τις απώλειες κατά την εισβολή. Αλλά δεν νομίζω ότι το δράμα αυτού του παιδιού σου δίνει το δικαίωμα, σε εσένα και στον καθένα, να ομιλείτε με τέτοιες πομπώδεις και μεγαλόστομες εκφράσεις και ύφος κριτών ή (εν δυνάμει) ηρώων του έθνους. Αφορμές βρίσκει κανείς πολλές για να φτάσει στην έπαρση και την αλαζονεία (είτε είναι εθνική είτε οτιδήποτε άλλο). Διεξόδους βρίσκει δύσκολα...sergios έγραψε:Αμά θες πηγαινέ πες σε αυτό το παιδί (παιδί ήταν όταν έχασε τους δικούς του τώρα είναι μεγάλος)
http://www.e-grammes.gr/images2/missing.jpg
ότι δεν πειράζει που επί 33 χρόνια ψάχνει να βρεί τους δικούς του, γιατί άξιζε τον κόπο, αφού τώρα η ελληνική δημοκρατική νεολαία (και η κυπριακή δεν την βγάζω έξω) είναι ελευθερη και οδηγεί το έθνος εκέι που του αξίζει.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, μπερδεύεις (εσκεμμένα; ) τα πράγματα και κυρίως τις συνέπειες και τα δικαιώματα που απορρέουν από κάθε κατάσταση που επικαλείσαι. Η πρώτη φορά ήταν με τις Γενικές Συνελεύσεις, η δεύτερη με την φωτογραφία στην οποία με παραπέμπεις. Οι αφορισμοί που εξαπέλυσες είναι από μόνοι τους εσφαλμένοι, αλλά περίμενα πως θα τους στηρίξεις έστω υποτυπωδώς. Δεν έκανες ούτε καν αυτό, δεν έκανες κανένα σχόλιο για αυτά που σε ρώτησα, δηλ. γιατί αρκετοί Κύπριοι συχνά εκφράζονται με τέτοιο ζήλο και μεστό αντιφάσεων πάθος όταν μιλούν για τους Ελλαδίτες. Απλώς το πέταξες και προχώρησες σαν να μην έγινε. Βολικό; Σου αναγνώρισα κάποια στοιχεία ως συνομιλητή (όχι προς χάριν του διαλόγου), αλλά με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι δείχνεις να υποτιμάς την νοημοσύνη μου και όσων διαβάζουν. Κακώς.
Εγώ εδώ διακρίνω ένα μοτίβο και έναν δογματισμό που όχι μόνο δεν αίρεται, αλλά δεν ταλανίζεται καν από την κουβέντα. Συνεπώς και εγώ αμφισβητώ με τη σειρά μου τη διάθεσή σου για συζήτηση. Οπότε ας μείνουμε στο συμπέρασμα πως εσύ έχεις και υπερασπίζεσαι ιδανικά που σου επιτρέπουν πρακτικά να λες και να κάνεις οτιδήποτε, και ότι εγώ είμαι ένας κακόβουλος που σου επιτίθεται "παραφράζοντας" μετριοπαθείς και ήπιες εκφράσεις σου που στάζουν σωφροσύνη και ταπεινοφροσύνη. Και έτσι θα ζήσουμε και οι δυο ευτυχισμένοι
Να θυμάστε μόνο πως όποιος ψάχνει για συμμάχους, όσο κι αν μισεί (Ελλαδίτες, Τούρκους, Εβραίους ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) δίνει τόπο στην οργή, και έστω για λίγο κάνει μια ελάχιστη προσπάθεια να κρύψει τον φανατισμό του, όσο δικαιολογημένος ή αδικαιολόγητος κι αν είναι. Ειδάλλως θα μείνει με αυτό που ούτως ή άλλως έβλεπε στα μάτια όλου του κόσμου, και με την μανία του προκάλεσε: αδιαφορία ή/και εχθρικότητα.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
Katestramenos
http://www.youtube.com/watch?v=T4BzRI_h ... ed&search=
Πατρίδα μου
Στίχοι: Χρήστος Μαυράκης
Μουσική: Χρήστος Μαυράκης
Πρώτη εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης
Αφήγηση:
Κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν.
Στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν,
να μιλήσουν, τάχα, να κρυφτούν.
Κι όμως να κι ανδρειωμένοι
τα φτερά ανοίξαν στις κερκόπορτες
μπροστά σταθήκαν και βροντοφώναξαν ξανά:
"Μολών Λαβέ".
Δεν είναι μύθος μη γελιέστε,
στις μέρες μας χαθήκατε μα δεν ξεχνιέστε
σε τούτους τους άμοιρους καιρούς.
Τραγούδι:
Εκείνο το πρωί
λες και δεν ήθελε να ξημερώσει
κι η μέρα φοβότανε
λες και δεν ήθελε ο ήλιος ν'ανατείλει
να μη δει το κακό που ερχότανε.
Τα πουλιά λουφάξαν στις φωλιές τους
αισθανθήκαν το μεγαλο κακό
τις χιλιάδες ανάσες
και μεμιάς των σοφών τα χαρτιά
τα τυλίξανε πύρινες γλώσσες.
Αστραπές και βροντές
χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου.
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου.
Αστραπές και βροντές
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
Πατρίδα μου αγαπημένη
ποιά κατάρα σε βαραίνει πόση ερημιά.
Τα παιδιά σου διαλεγμένα
σ' ενα θάνατο ταγμένα μές' τη μοναξιά.
Πατρίδα μου ...
Αφήγηση:
Που είστε παλικάρια ?
Τραγούδι:
Εκείνο το πρωί
λες και δεν ήθελε η αυγή να φέρει
για το χάραμα χρώματα
λες και δεν ήθελε ο ήλιος να προσφέρει
να μη δούμε το αίμα στα σώματα
ουρλιαχτά που φωνάξαν "ΑΕΡΑ"
θα θυμόμαστε εκείνη τη μέρα
τη χαμένη πατρίδα.
Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε
θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες.
Αστραπές και βροντές
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
Αχ Ελλάδα λυπημένη έρημη και δοξασμένη
πόσο σ' αγαπώ
Οι ήρωες που μας ζητάνε να μη δώσουμε
να φάνε κι άλλο μέρτικο.
Πατρίδα μου ...
Αφήγηση:
Παλέψαμε, δώσαμε μάχες, τις κερδίσαμε.
Στης κορφής της γνώσης, ναι σταθήκαμε.
Κι ήτανε τότε που πάνω μας πέσαν βάρβαροι
κι όλοι οι μικροί φτωχοί κι ανόητοι για να μας νιώσουν.
Μα γεννήσαμε το Γέρο του Μοριά και τον Καραϊσκάκη.
Ποιούς αναστήσαμε ξανά? Πού είστε παλικάρια?
Γιατί και πως μπορείτε να είστε ξεχασμένοι?
Αυτό είναι το παράπονο που οργή στα χείλη φέρνει.
Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες?
Τραγούδι:
Πατρίδα μου πόσο σ' αγαπώ,
Πατρίδα μου πόσο σ' αγαπώ.
Πατρίδα μου πόσο σ' αγαπώ!!!!!
Τέλη καλοκαιριού
Στίχοι: Γιώργος Πηλιανίδης
Μουσική: Γιάννης Παπαδόπουλος
Ένα γράμμα για το δόλιο του πατέρα
για τη μάνα του που λιώνει από καημό
τα όνειρά του όλα τα σκόρπισε μια σφαίρα
ήταν μόνο, μόνο είκοσι χρονών
Ήταν τέλη καλοκαιριού, ημέρα αποφράδα
και στον αέρα ακούστηκε το ζήτω η Ελλάδα
Το σώμα του παλικαριού σωριάστηκε στο χώμα
μα η ψυχή του ελεύθερη εδώ πλανιέται ακόμα
Το 'χε πια από καιρό αποφασίσει
η ζωή του γκρίζος ουρανός
τη στερνή του την πνοή ήταν ν' αφήσει
μα η καρδιά του βράχος ήτανε σωστός
Πατρίδα μου
Στίχοι: Χρήστος Μαυράκης
Μουσική: Χρήστος Μαυράκης
Αφήγηση:
Κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν.
Στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν,
να μιλήσουν, τάχα, να κρυφτούν.
Κι όμως να κι ανδρειωμένοι
τα φτερά ανοίξαν στις κερκόπορτες
μπροστά σταθήκαν και βροντοφώναξαν ξανά:
"Μολών Λαβέ".
Δεν είναι μύθος μη γελιέστε,
στις μέρες μας χαθήκατε μα δεν ξεχνιέστε
σε τούτους τους άμοιρους καιρούς.
Τραγούδι:
Εκείνο το πρωί
λες και δεν ήθελε να ξημερώσει
κι η μέρα φοβότανε
λες και δεν ήθελε ο ήλιος ν'ανατείλει
να μη δει το κακό που ερχότανε.
Τα πουλιά λουφάξαν στις φωλιές τους
αισθανθήκαν το μεγαλο κακό
τις χιλιάδες ανάσες
και μεμιάς των σοφών τα χαρτιά
τα τυλίξανε πύρινες γλώσσες.
Αστραπές και βροντές
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
Αστραπές και βροντές
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
Πατρίδα μου αγαπημένη
ποιά κατάρα σε βαραίνει πόση ερημιά.
Τα παιδιά σου διαλεγμένα
σ' ενα θάνατο ταγμένα μές' τη μοναξιά.
Πατρίδα μου ...
Αφήγηση:
Που είστε παλικάρια ?
Τραγούδι:
Εκείνο το πρωί
λες και δεν ήθελε η αυγή να φέρει
για το χάραμα χρώματα
λες και δεν ήθελε ο ήλιος να προσφέρει
να μη δούμε το αίμα στα σώματα
ουρλιαχτά που φωνάξαν "ΑΕΡΑ"
θα θυμόμαστε εκείνη τη μέρα
τη χαμένη πατρίδα.
Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε
θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες.
Αστραπές και βροντές
Λυσσασμένα σκυλιά
να ξεσκίσουν ξανά
Αχ Ελλάδα λυπημένη έρημη και δοξασμένη
πόσο σ' αγαπώ
Οι ήρωες που μας ζητάνε να μη δώσουμε
να φάνε κι άλλο μέρτικο.
Πατρίδα μου ...
Αφήγηση:
Παλέψαμε, δώσαμε μάχες, τις κερδίσαμε.
Στης κορφής της γνώσης, ναι σταθήκαμε.
Κι ήτανε τότε που πάνω μας πέσαν βάρβαροι
κι όλοι οι μικροί φτωχοί κι ανόητοι για να μας νιώσουν.
Μα γεννήσαμε το Γέρο του Μοριά και τον Καραϊσκάκη.
Ποιούς αναστήσαμε ξανά? Πού είστε παλικάρια?
Γιατί και πως μπορείτε να είστε ξεχασμένοι?
Αυτό είναι το παράπονο που οργή στα χείλη φέρνει.
Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες?
Τραγούδι:
Πατρίδα μου πόσο σ' αγαπώ.
Πατρίδα μου πόσο σ' αγαπώ!!!!!
Τέλη καλοκαιριού
Στίχοι: Γιώργος Πηλιανίδης
Μουσική: Γιάννης Παπαδόπουλος
Ένα γράμμα για το δόλιο του πατέρα
για τη μάνα του που λιώνει από καημό
τα όνειρά του όλα τα σκόρπισε μια σφαίρα
ήταν μόνο, μόνο είκοσι χρονών
Το 'χε πια από καιρό αποφασίσει
η ζωή του γκρίζος ουρανός
τη στερνή του την πνοή ήταν ν' αφήσει
μα η καρδιά του βράχος ήτανε σωστός
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Χωρίς να θέλω να παρέμβω ουσιαστικά στην συζήτηση,θα ήθελα να επισημάνω κάποια θέματα.
Πρώτον,γιατί τόσος φανατισμός και τόση εμμονή με την πατρίδα; Καταλαβαίνω ότι οι Κύπριοι χάσατε κάποια εδάφη,κάποιοι διώχθηκαν και κάποιοι σκοτώθηκαν. Αλλά,τώρα,γιατί φανατίζεστε γι'αυτό και τι επιζητάτε; Να φύγουν οι Τούρκοι; Και έστω ότι φεύγουν,τι θα κερδίσετε; Τα παλιά σας "χώματα"; Προσωπικά,δεν μπορώ να διακρίνω την διαφορά ανάμεσα στο χώμα της Κύπρου και στο χώμα της Ελλάδας, ή ακόμα και στο χώμα της Ουρουγάης. Εσείς μπορείτε,γιατί μυρίζει διαφορετικά; Ή δεν βλέπετε την ίδια θέα;
Το πρόβλημα,λοιπόν, είναι ιδεολογικό. Συντάσσεστε με την έννοια της πατρίδας (και ομοίως με την θρησκεία και την οικογένεια) και του έθνους,χωρίς να αναρωτιέστε αν υπάρχουν στην ουσία,και το τι αντιπροσωπεύουν,απλώς επειδή η οικογένεια και ο κύκλος σας είναι το ίδιο φανατισμένος. Ο Χαμένος παραπάνω δήλωσε άπατρις, από αντίδραση (όπως κάνει συνήθως αυτό το "κοπάδι"),και το δήλωσε με τον χαρακτηριστικό τους τρόπο.
. Η κοινή λογική θα θεωρούσε την πατρίδα μια ιδέα που ενώνει ανθρώπους που ζουν σε μια γεωγραφική περιοχή, ώστε να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες, και να την υπερασπίζουν όλοι μαζί σε περίπτωση κινδύνου. Ενίσχυση σε αυτούς τους "δεσμούς" αποτελούν οι "παραδόσεις" (κοινές συνήθειες) και η θρησκεία (κοινές μεταφυσικές ανησυχίες). Από ανθρώπους που σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο,πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ένα στοιχειώδες επίπεδο αντίληψης,θεωρώ μια τέτοια "κοινή λογική" δεδομένη.
Ο φανατισμός και οι αντιλήψεις που ειπώθηκαν παραπάνω, και ταιριάζουν με αυτές του Λιακόπουλου και του Πλεύρη είναι αντιλήψεις που χρησιμοποιούνται από τέτοιους ανθρώπους (που ονομάζονται κοινώς "συντηρητικοί" για να ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στον λαό μαζοποιώντας τον,και προφασιζόμενοι τους "υποστηρικτές" τους, να τον εξουσιάζουν απολυταρχικά. Δεν χαρακτηρίζω κανέναν δεξιό,ούτε εθνικιστή,αλλά το ότι η υποστήριξη τέτοιων αντιλήψεων,που ενισχύεται από την οργή για τον ξεριζωμό,δεν ωφελεί σε τίποτα.
Με την ίδια λογική,έπρεπε οι ελλαδίτες να διεκδικούν την Κωνσταντινούπολη,την Νότια Ιταλία, και λίγο Βαλκάνια,επειδή ήταν κάποτε δικά μας. Η Κύπρος τι το διαφορετικό έχει; Το ότι κατακτήθηκε πιο πρόσφατα;
Πρώτον,γιατί τόσος φανατισμός και τόση εμμονή με την πατρίδα; Καταλαβαίνω ότι οι Κύπριοι χάσατε κάποια εδάφη,κάποιοι διώχθηκαν και κάποιοι σκοτώθηκαν. Αλλά,τώρα,γιατί φανατίζεστε γι'αυτό και τι επιζητάτε; Να φύγουν οι Τούρκοι; Και έστω ότι φεύγουν,τι θα κερδίσετε; Τα παλιά σας "χώματα"; Προσωπικά,δεν μπορώ να διακρίνω την διαφορά ανάμεσα στο χώμα της Κύπρου και στο χώμα της Ελλάδας, ή ακόμα και στο χώμα της Ουρουγάης. Εσείς μπορείτε,γιατί μυρίζει διαφορετικά; Ή δεν βλέπετε την ίδια θέα;
Το πρόβλημα,λοιπόν, είναι ιδεολογικό. Συντάσσεστε με την έννοια της πατρίδας (και ομοίως με την θρησκεία και την οικογένεια) και του έθνους,χωρίς να αναρωτιέστε αν υπάρχουν στην ουσία,και το τι αντιπροσωπεύουν,απλώς επειδή η οικογένεια και ο κύκλος σας είναι το ίδιο φανατισμένος. Ο Χαμένος παραπάνω δήλωσε άπατρις, από αντίδραση (όπως κάνει συνήθως αυτό το "κοπάδι"),και το δήλωσε με τον χαρακτηριστικό τους τρόπο.
Ο φανατισμός και οι αντιλήψεις που ειπώθηκαν παραπάνω, και ταιριάζουν με αυτές του Λιακόπουλου και του Πλεύρη είναι αντιλήψεις που χρησιμοποιούνται από τέτοιους ανθρώπους (που ονομάζονται κοινώς "συντηρητικοί" για να ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στον λαό μαζοποιώντας τον,και προφασιζόμενοι τους "υποστηρικτές" τους, να τον εξουσιάζουν απολυταρχικά. Δεν χαρακτηρίζω κανέναν δεξιό,ούτε εθνικιστή,αλλά το ότι η υποστήριξη τέτοιων αντιλήψεων,που ενισχύεται από την οργή για τον ξεριζωμό,δεν ωφελεί σε τίποτα.
Με την ίδια λογική,έπρεπε οι ελλαδίτες να διεκδικούν την Κωνσταντινούπολη,την Νότια Ιταλία, και λίγο Βαλκάνια,επειδή ήταν κάποτε δικά μας. Η Κύπρος τι το διαφορετικό έχει; Το ότι κατακτήθηκε πιο πρόσφατα;
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Εγώ πάλι σε 4 σελίδες διακρίνω έλλειψη σοβαρότητας από όλες τις πλευρές, πράγμα αρκετά εκνευριστικό για να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο και θα περιοριστώ στο να προτείνω την επόμενη φορά που πάει να γίνει ένα αντίστοιχο thread όποιος δεν ενδιαφέρεται να μη γράφει βλακείες τύπου
"και σαν πρώτα τρώει καρότα" κλπ κλπ...
Στους υπόλοιπους που προσπαθούν μέσω επιχειρημάτων να βγάλουν άκρη, τι να πω... Υπομονή!
"και σαν πρώτα τρώει καρότα" κλπ κλπ...
Στους υπόλοιπους που προσπαθούν μέσω επιχειρημάτων να βγάλουν άκρη, τι να πω... Υπομονή!
Λοιπόν Dr, δεν θα κάτσω να γράψω 1000 λέξεις απάντηση για να σε ικανοποιήσω. Δεν υποτιμώ την νομημοσύνη κανενός. Μακάρι να ήταν θέμα νοημοσύνης και όχι εθνικής κατάντιας.
Μιας και μιλάμε για εθνική κατάντια δείτε και αυτό το βίντεο που απαντά σε κάποιους που έχουν παρόμοιες ιδέες με ορισμένους εδώ μέσα:
www.youtube.com/watch?v=SMut7pF8eSc&mode=related&search=
Μιας και μιλάμε για εθνική κατάντια δείτε και αυτό το βίντεο που απαντά σε κάποιους που έχουν παρόμοιες ιδέες με ορισμένους εδώ μέσα:
www.youtube.com/watch?v=SMut7pF8eSc&mode=related&search=
Και τα σχόλια απο το video?
Που τα πας τα σχόλια;
θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες."
Περισσότερο για ξεκαύλωμα βλέπετε το thread παρά για γονιμο διαλογο...
Που τα πας τα σχόλια;
AND FOR ALL THE TURKS WATCH MY NEW VIDEO !!! and you can see that we FUCKED your turkish girls turkish pussys
Re kolotourkoi mia zwh tha sas patame reee.Etsi pethainoune oi hrwes re me to tsigaro sta xeilh kai palaiywntas gia ta idanika tous oxi trexwntas na ksefygoun!!!Mia zwh tha sas gamame re kolotourkes!!!!!!!!
Mongolian come and take it!The sun of Spartans are waiting for you!We never count the number of the enemy on the fight.Our soul and holy blood are our weapons.Who is the coward motherfucker?The one with the cigarette in his mouth or those with the guns 10 meters away?If you dare come Mongolians.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!!!
Δε θα μπω στη τριπάκι πως δεν υπάρχει πατρίδα(γιατι πιστεύω πως υπάρχει).Ωστοσο με προβληματίζει ιδιαίτερα ο ηλίθιος τρόπος διαλόγου και των 2 πλευρών οπως "και σαν καροτα" ή "Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότεEvery day i burn the turkish flag and then i cum on it..how's that???
θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες."
Περισσότερο για ξεκαύλωμα βλέπετε το thread παρά για γονιμο διαλογο...
Κολλάς εκεί που συμφέρει... Τα σχόλια τα γράψανε διάφορα ***ακισμένα που κρατάνε πληκτρολόγιο και νομίζουν ότι κρατάνε ότι κρατάνε πολυβόλο. Τέτοιοι τύποι υπάρχουν σε όλες τις πλευρές...
Όσον αφορά την πατρίδα, μια απο τις εκδοχές της πατρίδας είναι ότι πατρίδα είναι εκεί που μεγάλωσες ή εκεί που ζεις. Σεβαστείτε ότι υπάρχουν στην Κύπρο 200000 άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους.
Όσον αφορά την πατρίδα, μια απο τις εκδοχές της πατρίδας είναι ότι πατρίδα είναι εκεί που μεγάλωσες ή εκεί που ζεις. Σεβαστείτε ότι υπάρχουν στην Κύπρο 200000 άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους.
Χαιρομαι που συμφωνούμε σε αυτό.Γιατι προφανώς δεν συμφωνώ με τον αφορισμό του Χαμένου αλλά ούτε και συμφωνώ με τον Κατεστραμμένο.Τα σχόλια τα γράψανε διάφορα ***ακισμένα που κρατάνε πληκτρολόγιο και νομίζουν ότι κρατάνε ότι κρατάνε πολυβόλο. Τέτοιοι τύποι υπάρχουν σε όλες τις πλευρές...
Σέβομαι τους πρόσφυγες οπως σέβομαι και τους Τουρκοκύπριους(τους έποικους τους λυπάμαι,οσοι είναι απο Κύπρο θα καταλάβουν γιατι...).
Και επειδή θέλω 1 Κύπρο ενιαια και αδιαίρετη,συνθήματα στιλ "Κυπρος μονο Ελληνική απο το 4000πΧ" μονο κακό κάνουν.
Δλδ οι Τουρκοκύπριοι που θα πάνε;
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
ακομα και ας λες οτι ειμαι σε ενα κοπαδι μεσα βαλμενος θεωρω ρησπεκτ το ποστ σου λεγοντας πως για εμενα περισσοτερο χωριζει τους ανθρωπους η εννοια πατριδα παρα τους εννωνει...Ο Χαμένος παραπάνω δήλωσε άπατρις, από αντίδραση (όπως κάνει συνήθως αυτό το "κοπάδι"),και το δήλωσε με τον χαρακτηριστικό τους τρόπο.. Η κοινή λογική θα θεωρούσε την πατρίδα μια ιδέα που ενώνει ανθρώπους που ζουν σε μια γεωγραφική περιοχή, ώστε να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες, και να την υπερασπίζουν όλοι μαζί σε περίπτωση κινδύνου
ο συναδελφος ΒΟ με αναγκασε να ψαξω τις πηγες μου (εμεις οι αριστεροαναρχοκρυφοσυμμοριτες εχουμε μια συμπαθεια προς τον παλαιστηνιακο λαο και εχουμε μια συμπαθεια στην μεση ανατολη)
γραφω λοιπον για να απαντησω τα περι λιακοπουλισμου:
Η ΒΡ (τοτε αγγλοπερσικη εταιρια πετρελαιου) απο τις αρχες του 20ου αιωνα προσπαθουν να εκμεταλλευτουν τις πηγες πετρελαιου του ιρακ ομως συναντουν ως εμποδιο την παραπαιουσα οθωμανικη αυτοκρατορια. οι βρετανοι υποσχονται στους τοπικους αρχηγους των αραβων οτι θα κερδιζαν την ανεξαρτησια τους αν εξεγειρονταν εναντια στον σουλτανο. ομως η αληθεια ηταν αλλη αγγλια και γαλλια ηθελαν να μοιρασουν την μεση ανατολη ενω η βρετανια συγκεκριμενα πιστευε πως η εγκαθιδρυση αποικιακου κρατους στην παλαιστινη θα μπορουσε να εξασφαλισει τα συμφεροντα τους στην περιοχη σε σχεση με ο πετρελαιο.μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο οι ηπα υποστηριζει διεφθαρμενα καθεστωτα οπως του σαχη παχλεβι στο ιραν και με τεραστια οικονομικη και στρατιωτικη βοηθεια απο τις ηπα ιδρυεται και το κρατος του ισραηλ. ακολουθησε ο πολεμος των 6 ημερων το 1967 οπου το ισραηλ κερδιζει και δειχνει την δυναμη του κατατροπωνοντας συρια και αιγυπτο. η αυγυπτος αργπτερα γνωριζει νεα συντριπτικη ηττα και αλλαζει ροτα υποστηριζοντας αμερικη και ισραηλ στην μεση ανατολη.
επισης ανιδεε ΒΟ ψαξε για την διακυρηξη του Μπουλφουρ και τι ελεγε αυτη
φασιστας εισαι οπως στεκεις και τα εθνικοχρωμα αυτακια σου δεν δεχονται να ακουσουν κατι το διαφορετικο...
νηο φιλε μου ασε τις τριμπλες και αν δεν γουσταρεις αυτα που λεω πες μου κωστα εισαι μ@λ@κ@ς και ξεκωλα να προκαλεις! οσο ομως σας βλεπω να "ψαρωνεται" τοσο θα συνεχιζω να σας απλωνω κοκκινα πανια! τα επιχειρηματα μου τα εχω δωσει εν μεσω χλευασμων και ειρωνιων και ετσι θα συνεχισω να κανω!
Και για να κλεισω με επικλειση στο συναισθημα και εγω
Σαν θα με καλέσει η πατρίδα, να πάω τον οχτρό να πολεμήσω
Θα τους πω, δεν έχω ‘γω πατρίδα, ούτε θυσιάζομαι ποτές
Για των μπουρζουάδων τα μεράκια, για των μπουρζουάδων τα σαγόνια.
Θα τους πω, δεν βαστώ, δεν περνάει το παραμύθι
Δεν με μπλέκουν εμένα μ’ αδερφούς μου να σφαχτώ
Οι οχτροί μου είστε ‘σεις που μας θέτε ν’ αρπαχτούμε
Τα αισχρά συμφέροντά σας ματωβάφουνε τη γη
Η κεφαλαιοκρατία πάει πια έχει σαπίσει
Κι οι φαντάροι που ξυπνήσαν άλλο πια δεν πολεμούν.
Τα ντουφέκια μας τα θέμε, τα θέμε, για τα στήθεια τα, τα στήθεια τα δικά σας.
Κι οι λαοί αδέ..., λαοί αδελφωμένοι, θα σας στήσουνε, σας στήνουνε στον τοίχο.
Σαν κινήσετε, κινήσετε πολέμους
Τότε η μάχη θε να γίνει ταξική
Τότε η μάχη στα κεφάλια σας θα πέσει
Τότε η μάχη θα γυρίσει ταξική
Τούρκοι, Έλληνες, Άραβες και νέγροι
Όλοι επανά..., όλοι επανά..., όλοι επανά-επαναστατήσαν
Και η νίκη μας ζυγώνει κάθε μέρα που περνά.
Σαν θα με καλέσει η πατρίδα, να πάω τον οχτρό να πολεμήσω
Θα τους πω, δεν έχω ‘γω πατρίδα, μόν’ τα χέρια μου έχω για δουλειά.
Και αυτά τα δυο μας χέρια σαν σηκώσουμε σφιγμένα
Θα γιομίσουνε οι δρόμοι απ’ ανθρώπινες ζωές.
Που οι βοές τους θα συντρίβουν κάθε σας τσανακοκλέφτη.
Τίποτα, τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει
Δεν μπορεί, δεν μπορεί να σταματήσει, τις φωνές, τις φωνές
Των πεινασμένων, τις φωνές, τις φωνές των σκλαβωμένων,
Που διψάν, που διψάν για λευτεριά, που διψάν, που διψάν
Αδελφωσύνη, που διψάν, που διψάν ελευτεριά.
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το διάβα μας.
Της γης οι κολασμένοι, της γης οι κολασμέ...
Της γης οι προλετά..., οι προλετάριοι
Της γης οι προλετάριοι σαν βρούνε τους οχθρούς τους
Σα βρούνε τους οχθρούς τους, δεν κάνουν βήμα πίσω
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το διάβα μας.
Ο καιρός, ο καιρός είναι μαζί μας
Και η επανάσταση θα γίνει
Κάθε μικρούλα σπίθα φουντώνει σε φωτιά.
Τα ντουφέκια μας τα θέμε, τα θέμε
Για τα στήθεια τα, τα στήθεια τα δικά σας
Κι οι λαοί αδέ-λαοί αδερφωμένοι
Θα σας στήσουνε, σας στήσουνε στον τοίχο.
Αυτοίνοι που χωρίσανε το βιος τους σε πατρίδα
Σε σύνορα μας μάντρωσαν σαν ζώα σε κλουβιά
Σε κάθε μας εξέγερση απάντησαν με βία
Κάτω το κεφάλαιο. Ρε κάτω η δουλειά
Η επανάστασή μας, θα γίνει, θα γίνει
Το μεγάλο άλμα για τη λευτεριά.
Το ξέρουμε, το μάθαμε, δεν έχουμε πατρίδα
Τους καθοδηγητάδες της κρεμά η εργατιά
Η επανάστασή μας θα γίνει, θα γίνει
Το μεγάλο άλμα για τη λευτεριά.

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
τι αλλο βρηκα ψαχνωντας:
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συγγενείς αγνοουμένων και δολοφονηθέντων θα καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα.
Σπύρος Χατζηνικολάου - γιος του δικαστή Τάκη Χατζηνικολάου από τη Γιαλούσα, ενός από τους δολοφονηθέντες που θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο στο χωριό Γαλάτεια (Μεχμετζίκ).
Πέτρος Σουππουρής - επιβιώσας από την ομαδική σφαγή στο χωριό Παλαίκυθρο (Μπαλικεσίρ).
Huseyin Akansoy - ολόκληρη η οικογένειά του δολοφονήθηκε στην ομαδική σφαγή στο χωριό Μάραθα (Murataga).
Didem Caylar - εγγονή αγνοούμενου από τη Λουρουτζίνα
Leyla Kiralp - ο σύζυγός της Ahmet Mustafa είναι ένας από τους δολοφονηθέντες που θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο στην Τόχνη.
απο το σαιτ της εργατικης δημοκρατιας
http://www.workersdemocracy.net/
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συγγενείς αγνοουμένων και δολοφονηθέντων θα καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα.
Σπύρος Χατζηνικολάου - γιος του δικαστή Τάκη Χατζηνικολάου από τη Γιαλούσα, ενός από τους δολοφονηθέντες που θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο στο χωριό Γαλάτεια (Μεχμετζίκ).
Πέτρος Σουππουρής - επιβιώσας από την ομαδική σφαγή στο χωριό Παλαίκυθρο (Μπαλικεσίρ).
Huseyin Akansoy - ολόκληρη η οικογένειά του δολοφονήθηκε στην ομαδική σφαγή στο χωριό Μάραθα (Murataga).
Didem Caylar - εγγονή αγνοούμενου από τη Λουρουτζίνα
Leyla Kiralp - ο σύζυγός της Ahmet Mustafa είναι ένας από τους δολοφονηθέντες που θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο στην Τόχνη.
απο το σαιτ της εργατικης δημοκρατιας
http://www.workersdemocracy.net/

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Κατ'αρχήν να δηλώσω πως δεν είμαι ούτε εθνικόφρων ελληνομανής ούτε αρνητίκα διατεθημένος προς τους κύπριους αλλά κάποια πράγματα με ενοχλούν και διαμορφώνουν την αποψή μου.
Με ενοχλεί το μίσος, όχι γιατι είναι τέτοιο (δεν έχω κάτι με το μίσος γενικά) αλλά, στη συγκεκρίμενη περίπτωση,περίπτωση αφόρμάτε άπο φαιδρές εθνοκεντρικες ιδεολογίες, ταπεινά κίνητρα και στημένη ανάγνωση των συγκηρίων. Αν θέλετε αλλίως στην αντίδραση των κυπραίων φίλων διαφαίνεται η ψυχολογία αυτού που έπαιξε έχασε, και το ξέρει οτι έχασε και το μόνο που του μένει να κάνει είναι μπουρδολογεί ασυστολα επικαλώντας το συναίσθημα, πρόβαλοντας το έλεος, επικαλώντας την υπερβατική έννοια του δικαίου και χτίζοντας μύθους.Η όλη αυτη αντίδραση είναι κατανοητή και ενδιαφέρουσα ως ενα σημείο αλλα όταν μετασαρκώνεται σε πολιτική γίνεται άκρως επικύνδηνη( μολις ξαπλώση με την ισχή ξεπετάει ναζισμους...), όταν μετατρέπεται σε ζούσα βιοθέωρια μια ομάδας ανθρώπων τότε ο όλεθρος(των άλλων) και η κατάντια( η δική τους) στοιχείωνουν πράξεις και συμπεριφορές.
Δεν θα αναφερθώ στα περί εθνους, ύμνων κτλ. Αυτά ήταν παντα τα άλλοθοι των ισχυρών και τα painkiller των αδυνατων και τα επείχηρήματα των μισαλλόδοξων.Μαντέψτε που ανήκεται.
Τέλος θα μπορούσε ο πάντα απαξιωτικος σεργιος να μας πει τι έγινε στο Kucuk Kaymakli (η αλλιώς Ομορφίτα) τα χριστουγεννα του 63???
Μήπως θυμίζει κάτι η φωτο?

Με ενοχλεί το μίσος, όχι γιατι είναι τέτοιο (δεν έχω κάτι με το μίσος γενικά) αλλά, στη συγκεκρίμενη περίπτωση,περίπτωση αφόρμάτε άπο φαιδρές εθνοκεντρικες ιδεολογίες, ταπεινά κίνητρα και στημένη ανάγνωση των συγκηρίων. Αν θέλετε αλλίως στην αντίδραση των κυπραίων φίλων διαφαίνεται η ψυχολογία αυτού που έπαιξε έχασε, και το ξέρει οτι έχασε και το μόνο που του μένει να κάνει είναι μπουρδολογεί ασυστολα επικαλώντας το συναίσθημα, πρόβαλοντας το έλεος, επικαλώντας την υπερβατική έννοια του δικαίου και χτίζοντας μύθους.Η όλη αυτη αντίδραση είναι κατανοητή και ενδιαφέρουσα ως ενα σημείο αλλα όταν μετασαρκώνεται σε πολιτική γίνεται άκρως επικύνδηνη( μολις ξαπλώση με την ισχή ξεπετάει ναζισμους...), όταν μετατρέπεται σε ζούσα βιοθέωρια μια ομάδας ανθρώπων τότε ο όλεθρος(των άλλων) και η κατάντια( η δική τους) στοιχείωνουν πράξεις και συμπεριφορές.
Δεν θα αναφερθώ στα περί εθνους, ύμνων κτλ. Αυτά ήταν παντα τα άλλοθοι των ισχυρών και τα painkiller των αδυνατων και τα επείχηρήματα των μισαλλόδοξων.Μαντέψτε που ανήκεται.
Τέλος θα μπορούσε ο πάντα απαξιωτικος σεργιος να μας πει τι έγινε στο Kucuk Kaymakli (η αλλιώς Ομορφίτα) τα χριστουγεννα του 63???
Μήπως θυμίζει κάτι η φωτο?

- Jason24
- Real Name: Christodoulou Iasonas
to coyote:
Opoios einai apo exo apo to xoro polla tragoudia xerei...
Giafto opioi den einai gnostes ton gegonoton na parakaleso na min lene oti etixe na akousoun i oti foto vrikan tixaia sto internet.
Den diapsevdei kanenas oti oi Kiprioi skotosan Tourkous.Kai an xreiastei an rotas tin gnomi mou tha to xanakamoun.
Mipos exeis kai foto gia to ti mas ekanan oli tin periodo ekeini?Mipos sou afigithike kanenas kiprios pos itan na zeis dipla apo xorio pou zousan mono tourkokiprioi?Kai den milo gia olous.Iparxoun Tourkokiprioi p itan filoi me dikous mas.
Mipos katalathos gnorizeis gia ta provokatsia pou ekanan oi Tourkokiprioi ston agona 55-59 enantion ton agglon?
Opios loipon den ta gnorizei arketa (oute ego fisika ta gnorizo polla alla exo goneis kai theious pou zousan ekeini tin epoxi alla xero perissotera) na min sxoliazei ena toso lepto thema.
Efxaristo..
Opoios einai apo exo apo to xoro polla tragoudia xerei...
Giafto opioi den einai gnostes ton gegonoton na parakaleso na min lene oti etixe na akousoun i oti foto vrikan tixaia sto internet.
Den diapsevdei kanenas oti oi Kiprioi skotosan Tourkous.Kai an xreiastei an rotas tin gnomi mou tha to xanakamoun.
Mipos exeis kai foto gia to ti mas ekanan oli tin periodo ekeini?Mipos sou afigithike kanenas kiprios pos itan na zeis dipla apo xorio pou zousan mono tourkokiprioi?Kai den milo gia olous.Iparxoun Tourkokiprioi p itan filoi me dikous mas.
Mipos katalathos gnorizeis gia ta provokatsia pou ekanan oi Tourkokiprioi ston agona 55-59 enantion ton agglon?
Opios loipon den ta gnorizei arketa (oute ego fisika ta gnorizo polla alla exo goneis kai theious pou zousan ekeini tin epoxi alla xero perissotera) na min sxoliazei ena toso lepto thema.
Efxaristo..
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ