Θα'θελα ν'ακούσω γνώμες.Μεγαλωμένη όπως όλα τα καθώς πρέπει κοριτσάκια της εποχής μου, έμαθα να ντύνω, να χτενίζω, να αλλάζω και γενικά να προσέχω τις κουκλίτσες μου. Έτσι με προετοίμασαν καλά για τον μελλοντικό μου ρόλο, με πότισαν με το μητρικό φίλτρο αυτό που θα με ξεχώριζε αργότερα από τους μελλοντικούς μπαμπάδες.
Και από μικρή με είχε φάει η αναρώτηση: Εγώ πότε θα γίνω μητέρα?
Και έγινα. Έτσι απέκτησα το "δικαίωμα" να γιορτάζω κι εγώ στις 13/5.
Να παίρνω τα λουλούδια μου, ένα άδολο φιλάκι από το παιδί μου κι ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη από τον σύζυγο. Αυτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, τότε που τα μάγια λύνονται και όλα γίνονται όπως πριν, όπως πάντα.
Το φιλάκι γίνεται "παράτα μας ρε μάνα" και τα λουλούδια χίλια "πρέπει" και απαιτήσεις. Γι'αυτό παρακαλώ ξεχάστε με στις 13/5. Αν μπορείτε θυμηθείτε με τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου ή έστω κάποιες από αυτές. Θυμηθείτε ότι ξυπνάω από τις 7 το πρωί να πάω για δουλειά και, όταν σχολάσω, έχω να ψωνίσω, να μαγειρέψω, να πλύνω, να σιδερώσω, να συμμαζέψω το σπίτι, να φροντίσω για τα μαθήματα, τα φροντιστήρια, τα ερωτικά, τα ψυχολογικά και υπαρξιακά προβλήματα της εφηβείας, και τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Να μην πρέπει να ξεχνάω, να φροντίζω πριν από εσάς για εσάς. Να είμαι ήρεμη, γεμάτη κατανόηση και τρυφερότητα. Κατά κανόνα, μια εργαζόμενη μητέρα και νοικοκυρά είναι:
Υπερβολική αν θυμώσει ή αγανακτήσει βλέποντας ο,τι καθάρισε να βρωμίζει σε χρόνο ρεκόρ.
Απαράδεκτη αν το φαγητό δεν πετύχει ή δεν είναι έτοιμο το αγαπημένο τζιν.
Καταπιεστική αν πιέζει για διάβασμα ή στοιχειώδη καθαριότητα του δωματίου.
Πορτογύρα αν έχει πολιτική δραστηριότητα και "παρατάει" το παιδί της.
Υπόλογη ό,τι στραβό κάνει το παιδί, είναι δικό της. Για ό,τι καλό, είναι δικό του.
Γι'αυτό σας παρακαλώ ξεχάστε με στις 13/5. Γιατί έτσι με κάνετε, αν μη τι άλλο, να νιώθω σαν είδος υπό εξαφάνιση, ένα ζώο δηλαδή κανονικό.
Μάνα είναι μόνο μία
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Μάνα είναι μόνο μία
Το παρακάτω είναι απόσπασμα από ένα άρθρο που βρήκα στο τοπικό περιοδικάκι "Στις γειτονιές της πόλης" της Νίκαιας. Οι υπογραμμίσεις δεν είναι δικές μου.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- Remali tis Fokionos Negri
- Real Name: KX
- Επικοινωνία:
Ε, τι γνώμες περιμένεις κι εσύ;
Δίκιο έχει η γυναίκα...! Ειδικά εδώ:
:box:
Δίκιο έχει η γυναίκα...! Ειδικά εδώ:
Ψάχνεσαι κι εσύ όμως! Περιμένεις να πεταχτεί κανας cypher, ή οποιοσδήποτε άλλος σωβινιστής :lol: από πουθενά να αρχίσει να λέει τα δικά του και να πιαστείτε μαλλί με μαλλί!Θυμηθείτε ότι ξυπνάω από τις 7 το πρωί να πάω για δουλειά και, όταν σχολάσω, έχω να ψωνίσω, να μαγειρέψω, να πλύνω, να σιδερώσω, να συμμαζέψω το σπίτι, να φροντίσω για τα μαθήματα, τα φροντιστήρια, τα ερωτικά, τα ψυχολογικά και υπαρξιακά προβλήματα της εφηβείας, και τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Να μην πρέπει να ξεχνάω, να φροντίζω πριν από εσάς για εσάς. Να είμαι ήρεμη, γεμάτη κατανόηση και τρυφερότητα.

"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Από τη μια έχει δίκιο, από την άλλη ξεχνάει ότι σ' αυτή τη ζωή, ετούτοι οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου, ελάχσιτες φορές θα σου πουν ευχαριστώ όσο ζεις, απλά γιατί έτσι φτιάχτηκαν.
Πάρτε εδώ ένα άρθρο που διάβασα χθες και μου έκανε εντύπωση και θα καταλάβετε ότι η φύση θέλει να είμαστε αχάριστοι... Ακόμα και σ'αυτούς που μας έχουν κάνει καλό, το σκεφτόμαστε να το ανταποδώσουμε.
Ακόμα δηλαδή κι αν η γενναιοδωρία είναι μεταδοτική, πάλι είμαστε ατομιστές.
Πάρτε εδώ ένα άρθρο που διάβασα χθες και μου έκανε εντύπωση και θα καταλάβετε ότι η φύση θέλει να είμαστε αχάριστοι... Ακόμα και σ'αυτούς που μας έχουν κάνει καλό, το σκεφτόμαστε να το ανταποδώσουμε.
Ακόμα δηλαδή κι αν η γενναιοδωρία είναι μεταδοτική, πάλι είμαστε ατομιστές.
- van_der_kaafr
- Real Name: δεν σας λεω
- Τοποθεσία: κάπου στην ελλάδα-ναι υπάρχει ακόμη ελλάδα, μη γελάτε!-
διάβασε το η μαριχουανα της μαμας είναι πιο γλυκια του νταριο φο......
οπως και να έχει η γυναίκες ηταν καταπιεσμένα πλασματα και πολλές είναι ακόμη....αλλά προς θεού ρε γαμώτο....όταν προσπαθείτε οι περοσσοτερες να μοιάσετε στους αντρες μη πέρνετε παράδειγμα από τους μ@λ@κες ανδρες που είναι και περισσοτεροι...γτι όπως λεν οι φεμινίστριες:θέλουμε ισότητα με τους άνδρες.....και κάπου οι ίδιες λέν πάλι:οι άνδρες είναι γουρούνια!!!
οπως και να έχει η γυναίκες ηταν καταπιεσμένα πλασματα και πολλές είναι ακόμη....αλλά προς θεού ρε γαμώτο....όταν προσπαθείτε οι περοσσοτερες να μοιάσετε στους αντρες μη πέρνετε παράδειγμα από τους μ@λ@κες ανδρες που είναι και περισσοτεροι...γτι όπως λεν οι φεμινίστριες:θέλουμε ισότητα με τους άνδρες.....και κάπου οι ίδιες λέν πάλι:οι άνδρες είναι γουρούνια!!!