Τέλος ή μήπως όχι

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Τέλος ή μήπως όχι

Δημοσίευση από Skliraios »

εδω λοιπον και εγω ....καπου κοντα στις 4 το πρωι μετα απο συζητησεις περι θρησκειων περι υπερφυσικων και περι φυσικης αδειαζω το μυαλο μου και σκεπτομαι τη σχολη μου........φετος ηταν ενα ακαδημαικο ετος αρκετα περιεργο και με αρκετα εμποδια στην ολοκληρωση του(ασχετο οτι το συνεχιζουμε το σεπτεμβρη)

η δικια μου απορια ειναι πως μπορει να τελειωνουμε 26 ιουλιου και να αρχιζουμε παλι εκει κατα το τελος αυγουστου????θα μου πειτε φαε τις καταληψεις στη μαπα......εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τα βασανα τωρα αρχιζουν καθως το διαβασμα για την εξεταστικη τωρα αρχιζει(ισως και να αργησα λιγο) και καλοκαιρι παλι με τα κυαλια θα το δουμε ......τι να πει κανεις
αραγε τελικα να αξιζει???

i just wonder.....
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Σου αντιγράφω από το αρχείο των εαρινών ακαδημαϊκών περιόδων του Portal:
  • Έτος 2005-2006

Επαναληπτική Εξετ. 21.09.06 - 26.10.06
    Εαρινή Κανονική Εξετ. 28.08.06 - 21.09.06
    Χαριστική Εξετ. 10.07.06 - 21.07.06
    Εαρινή Ακαδημαϊκή 07.03.06 - 21.07.06
  • Έτος 2004-2005

Επαναληπτική Εξετ. 29.08.05 - 07.10.05
    Εαρινή Κανονική Εξετ. 13.06.05 - 15.07.05
  • Έτος 2003-2004

Επαναληπτική Εξετ. 01.09.04 - 10.10.04
    Εαρινή Κανονική Εξετ. 21.06.04 - 16.07.04
Συμπέρασμα: Τις υπόλοιπες χρονιές συνέβαινε κάτι παρόμοιο, μόνο που τελειώναμε 1-2 εβδομάδες νωρίτερα (γύρω στις 15-21 Ιουλίου). Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία που θα έχουμε 4-5 εβδομάδες διακοπές, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη φορά που έχουμε χάσει τόσο πολλές εβδομάδες μέσα στη χρονιά.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι τόσο ότι θα ξεκινήσουμε στις 28, όσο ότι οι εξετάσεις θα κρατήσουν μέχρι 3 Νοεμβρίου :cry:
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Skliraios

ναι αλλα δεν απαντας στο ερωτημα που θετω.......τελικα αξιζει?

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Τι εννοείς όταν ρωτάς αν "αξίζει"; Για ποιον; Αν αξίζει να σπουδάζει κανείς σε ιδρύματα υπό τέτοιες συνθήκες; Αν αξίζει το ίδρυμα να προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα με τέτοιες ασήμαντες (σε σχέση με τον απωλεσθέντα χρόνο) περικοπές στις διακοπές; Αν αξίζει να πιέσεις τον εαυτό σου για τις επερχόμενες εξετάσεις αντί να κάνεις κάτι πιο ενδιαφέρον, παραγωγικό ή ψυχαγωγικό (π.χ. να κάνεις μπάνια μέχρι τον Οκτώβριο, να πιάσεις δουλειά μέχρι τον Νοέμβριο, κτλ. και να ξανακάνεις τα ίδια μαθήματα την ερχόμενη χρονιά);
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
che

Δημοσίευση από che »

skliraios όταν πραγματικά θες κάτι τότε ναι αξίζει παρά τις όλες δυσκολίες του. Ναι είναι αλήθεια ότι η φετινή  χρονιά ήταν ζόρικη όμως το ερώτημα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι: "πραγματικά θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου;" Αν η απάντηση είναι ναι τότε συνεχίζεις παρά τις όποιες αντιξοότητες. Αν είναι όχι κάνεις το αντίθετο.

Για μένα αξίζει και μάλιστα πολύ οπότε και άλλες 4 τέτοιες χρονιές να έρθουν θα συνεχίσω προσπαθώντας να ξεπεράσω τις όποιες δυσκολιες!

Άλλωστε θεωρώ πως στην ζωή μας θα συναντήσουμε μεγαλύτερα πισωγυρίσματα από αυτό οπότε δεν νομίζω ότι θα ήταν συνετό για κάποιον να καταθέσει τα όπλα τόσο εύκολα!

Ελπίζω να σου απάντησα!
Mmmmmm..........Donuts........
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Για όποιον είχε το κουράγιο να ανεβαίνει σχολή, αυτό το καλοκαίρι έγινε το καλύτερο μάθημα των τελευταίων 6 ετών που είμαι στη σχολή. Πραγματικά άξιζε τον κόπο η κούραση της συμπιεσμένης εξεταστικής τον Μάιο και η ψεύτικη χαριστική του Ιουνίου για να γίνουν αυτά τα μαθήματα.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Skliraios

το ζητημα μου δεν ειναι θεμα δυσκολιων ή συγκεκριμενα του φετινου καλοκαιριου αλλα γενικα αυτης της περιεργης εποχης......ρωταω αν αξιζει με την εννοια της αποκαταστασης.......δηλαδη θα καταφερω να εχω μια βαση ωστε με αυτη να διαπραγματευομαι απολαβες και να μπορω να ειμαι υψηλομισθος ή θα ηταν πιο συνετο και φρονιμα να ξεκινησει καποιος μια δουλεια απο τωρα και προχωρησει......ρισκο θα μου πειτε.....αλλα ρωταω αξιζει να το παρει κανεις?

Άβαταρ μέλους
Μεταβαρόνος Isnogood

Δημοσίευση από Μεταβαρόνος Isnogood »

Προσπαθείς να συγκρίνεις δλδ τις απολαβές ενός πτυχιούχου, και ενός μή?. Η απάντηση είναι παραπάνω απο προφανής...

Αν καταλαβαίνω καλά, για να θέτεις ένα τέτοιο ερώτημα, μάλλον, θα εμφανίστηκε μια καλή ευκαιρία για δουλειά.Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλα τέσπα.

Καταλαβαίνω, οτι αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι οτι το υπάρχον πρόγραμμα θα σε πάει τρέχοντας, μέσα απο μια εξεταστική που δεν ξέρεις τί είσαι σε θέση να καταφέρεις. Αν πιστεύεις, οτι το παρών πρόγραμμα της εξεταστικής, είναι υπερβολικό, μπορείς απλά να αφήσεις την εξεταστική, και να κάνεις μια νέα αρχή, δλδ να πείς στον εαυτό σου οτι το τρέχων έτος δεν πραγματοποιήθηκε, και να μαζέψεις δυνάμεις και γνώσεις, για να μπεί ακόμα πιο δυναμικά... Σίγουρα πάντως το να παρατήσεις τη σχολή (Αν εγω κατάλαβα καλά) δεν είναι λύση...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”