Προεδρικό Διάταγμα

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

skountrouxaki

Προεδρικό Διάταγμα

Δημοσίευση από skountrouxaki »

Εκείνο το ρημάδι το ΠΔ για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε υπογραφεί από το Γενάρη το θυμάται κανεις? Μετά από τόσες καταλήψεις και εν μέσω εξεταστικής χλωμό... Αλλά για ακόμη μια φορά έχουμε εμείς οι ίδιοι παρατήσει στην τύχη τους τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και θεωρώ ότι η συγκεκριμένη χρονική-προεκλογική περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε κάτι!!Μην χάσουμε και την επόμενη τετραετία...

Οπότε ας πέσουν (μόνο σοβαρές  :evil: ) προτάσεις για το ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις μας και ας τις διεκδικήσουμε.
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Οι κινήσεις έχουν ήδη γίνει και υπάρχει ένα προεδρικό διάταγμα προς υπογραφή αυτή τη στιγμή. Απλά είμαστε στη φάση που παρακαλάμε να μην προκηρυχθούν εκλογές και δεν υπογραφεί. Είχα ρωτήσει την κυρία Κυριάκη τις προάλλες για το θέμα και μου τα είπε, απλά δεν υπάρχει διαθέσιμο το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος.

Μόλις δημοσιευτεί θα το μάθουμε φαντάζομαι.

Το ΠΔ προτάθηκε από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που είναι παράρτημα του ΕΣΥΠ. Αυτά,...
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Αυτό το έτοιμο προς υπογραφή είναι που με χαλάει.Εδώ και πέντε χρόνια το ακούμε αυτό.Έλεος δηλαδή.Όποτε έχουμε εκλογές , πάλι από την αρχή!Αν υπογραφεί πάντως , θα μπορούμε να γίνουμε καθηγητές;
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Χαλαρά. Θα σας εξηγήσω μετά το Παρά 5.

Edit: Λοιπόν. Το ΠΔ που είχε προταθεί τότε προς υπογραφή είναι διαφορετικό από αυτό που προτείνεται τώρα. Δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο και ο βασικός προσανατολισμός του ΠΔ είναι τα δικαιώματά μας ως καθηγητές.

Από κει και πέρα, φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα, μέχρι να δημοσιευτεί όμως δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι συνεδρίασαν για 5 ώρες μόνο για τη ΣΕΜΦΕ και με λίγο ψάξιμο στο Internet τις προάλλες βρήκα ότι είναι μία από τις αρμοδιότητες αυτής της  Επιτροπής (τέλος πάντων) η επίλυση των προβλημάτων σε σχολές με αντίστοιχα προβλήματα.

Μη μπερδεύετε τα δύο ΠΔ λοιπόν. Εκείνο που είχε ναυαγήσει επί ΠΑΣΟΚ (λόγω των πρόωρων τότε εκλογών) δεν έχει καμία σχέση με τούτο, αφού όπως φαίνεται ξεκίνησε η διαδικασία από  την αρχή.

Στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους, είχε συγκροτηθεί και άλλη μια επιτροπή στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν και καθηγητές από τη Σχολή μας (όπως πχ ο Παντελίδης που έκανε παλιά τις Αναλύσεις). Φαίνεται έχει μπει λίγο νερό στο αυλάκι και ίσως μετά από τόσα χρόνια να καθοριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Η κυρία Κυριάκη προσπαθεί προς αυτήν την κατεύθυνση εδώ και πολλά χρόνια (και παλαιότερα ως αντιπρόεδρος).

Πιστεύω θα είναι μια αρχή αν και δεν είναι το παν το ΑΣΕΠ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βγούμε μετά από όλο αυτό το λούκι για να μας αναγνωρίζουν απλά ως καθηγητές.

Υπομονή να έχετε και να πηγαίνετε να ρωτάτε τους κατεξοχήν αρμόδιους. Άλλωστε η κυρία Κυριάκη είναι πάντα πρόθυμη να συζητήσει για αυτά τα θέματα και καλό θα ήταν αν υπάρχει η διάθεση να κανονίσετε όσοι από εσάς θέλετε να της ζητήσετε να γίνει μια ενημέρωση όσον αφορά το τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Μπορείτε να πάτε και στον (αντιπρύτανη πλέον) κύριο Σπαθή και να ρωτήσετε τι έχει γίνει. Κυνηγείστε το όμως. Μην περιμένετε μια ζωή από 2-3 να πηγαίνουν. Δεν είναι ντροπή να πάτε. Ντροπή είναι να πηγαίνετε στα τραπεζάκια σαν τα ζώα και να ακούτε ό,τι βλακεία έχει να σας πει ο καθένας για να σας βάλει στο μαντρί του.
Άβαταρ μέλους
V

Δημοσίευση από V »

Βρε παιδιά , να ρωτήσω κάτι; Ξέριε κανείς να μου πει τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε;
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

V νομίζω ότι λέει ακριβώς ό,τι και το Π.Δ. που έδωσε η σύγκλητος στο Σ.Α.Π.Ε. και το οποίο μπορείς να βρεις εδώ:

http://aposemfe.ntua.gr/e107_files/down ... neoneo.pdf
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Άλλο τι δώσαμε, άλλο τι υπεγράφη...

Έχω την εντύπωση ότι ακόμα δεν ξέρουμε τι υπεγράφη  :lol:
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Και ναι, βγήκε στη δημοσιότητα το υπογεγραμμένο κείμενο!

http://aposemfe.ntua.gr/e107_files/down ... edriko.pdf

Αντιγράφω από το site των αποφοίτων:
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το κείμενο αυτό παρέλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουντζούρης εχθές το μεσημέρι όπου και νωρίς το απόγευμα ενημέρωσε την Πρόεδρο της Σχολής κ. Κ. Κυριάκη. Η Πρόεδρος της Σχολής ενημέρωσε πρώτα τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. και σήμερα το πρωί μας παρέδωσε το κείμενο υπογεγραμμένο από τους δύο υφυπουργούς.

Το κείμενο έφυγε για το Συμβούλιο της Επικρατείας προς έλεγχο της νομιμότητάς του. Αν δεν γίνουν ενστάσεις το χρονικό διάστημα όπου θα παραμείνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να είναι και λίγες μέρες. Ύστερα θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή και τέλος εκδίδεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και από όπου ξεκινάει πλέον να ισχύει.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
taratatzoum

Δημοσίευση από taratatzoum »

και τώρα μια ερώτηση!
εφοσον αυτο το κείμενο λέει οτι μπορουμε να διδάξουμε (εφοσον καποτε παρουμε το πτυχιο) στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δν αναφέρει τίποτα για την παιδαγωγική επάρκεια αυτό δεν σημαίνει οτι θα μπορούμε να δώσουμε ΑΣΕΠ χωρίς να έχουμε παρει αυτα τα προαιρετικά μαθηματα που δν με βλεπω να τα περναω...
ή μήπως δν κατάλαβα καλα??
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Διδάσκεις. Τέρμα!

3) Ο διπλωματούχος της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ έχει τη δυνατότητα απασχόλησης ............ σύμφωνα με όσα ισχύουν για τους φυσικούς και μαθηματικούς .........

3α) Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα. Δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα. Δημόσια και ιδιωτική 2οβάθμια εκπαίδευση ..........

3β) Οι διπλωματούχοι της ΣΕΜΦΕ που θα προσλαμβάνονται στους φορείς του δημοσίου τομέα ........ θα απασχολούνται ............ ενδεικτικά:
............. Καθηγητές της 2οβάθμιας εκπαίδευσης, Μαθηματικοί ή Φυσικοί ανάλογα με την κατεύθυνση .......

Δεν λέει πουθενά αν και εφόσον έχει πάρει διδακτική επάρκεια...

Με λίγα λόγια μπήκαμε στον ΑΣΕΠ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΕΛ-Juan

Δημοσίευση από ΕΛ-Juan »

Ζήτω! Τελικά ήμασταν γούρικη φουρνιά! Το πρώτο βήμα έγινε! Πάμε και για το ΤΕΕ τώρα! Βέβαια αυτό σημαίνει ότι η βάση της σχολής θα ανέβει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.... Χμμμ δεν πειράζει, είναι κοντά το παιδαγωγικό και η φιλοσοφική!
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Λοιπόν, για να δούμε λοιπόν τι μας έκοψε το αγαπητό ΣΑΠΕ...
Έχω φτιάξει ένα αρχειάκι pdf  στο οποίο αναλύω τις διαφορές μεταξύ του προτεινόμενου διατάγματος και του τελικού.

Α, μην ξεχάσω! Το ίδιο ακριβώς ποστ, έχω και στο διπλανό forum οπότε μην μπείτε στον κόπο για ειρωνικά σχόλια  :sky:
Συνημμένα
diafores.pdf
Διαφορές πρότασης-ΣΑΠΕ
(149.23 KiB) Μεταφορτώθηκε 112 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Δευ Ιουν 16, 2008 9:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Έκανα επισύναψη του pdf στο ίδιο το post
Εικόνα
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Καλησπέρα & Καλό Καλοκαίρι σε όλους σας!

Ήθελα να σας πω μερικά πράγματα που με έβαλαν σε σκέψη, μετά από μια συζήτηση με ένα άτομο 26 χρόνια στην εκπαίδευση, και έχοντας μελετήσει πολλά γραφειοκρατικά (υπήρξε γραμματέας διεύθυνσης β' βάθμιας εκπαίδευσης νομού και χρόνια διευθυντής σε σχολείο).

Με ρώταγε για την κατωχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, και το περιβόητο Π.Δ (το οποίο δεν μπορώ να βρω, μια και έχει "βουτήξει" το site του aposemfe.ntua.gr :( ).

Με ρώτησε για 2 σημεία τα οποία θεώρησα μελανά και ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας:

α) Τι ΠΕ θα έχουμε ως εκπαιδευτικοί; Προφανώς το ΠΕ3 (οι μαθηματικοί) και το ΠΕ 4 (οι φυσικοί) ; Επίσης μου είπε, οτι στην ισχύουσα νομοθεσία, το ΠΕ4 παραδείγματος χάρην χωρίζεται σε ΠΕ4-1 (Απόφοιτοι τμημάτων Φυσικής) ΠΕ4-2 (Απόφοιτοι τμημάτων φυσικομαθηματικής) ΠΕ4-3...ΠΕ4-4....κλπ κλπ κλπ....Εμείς σε ποια κατηγορία θα μπαίνουμε;

β)Επίσης μου τόνισε οτι υπάρχει ποσόστωση επιτυχόντων του AΣΕΠ γιαυτές τις θέσεις. Δηλαδή. Από τους ΠΕ-4 που απαιτούνται, παίρνουμε 50% ΠΕ4-1 20% ΠΕ4-2 κλπ κλπ κλπ....τι ποσόστωση θα έχουμε εμείς επ' αυτού;

Τίποτα από αυτά δεν αναφέρεται στο Π.Δ...Μπορούμε να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά; Ειδικά για την εκπαίδευση, έχω φοβηθεί με τα μελανά σημεία που υπάρχουν, και νομίζω οτι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο σηκώνει ΣΙΓΟΥΡΑ επερώτηση.

Τι λέτε;
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Προσωπικά λέω ότι το προεδρικό διάταγμα για τα δικαιώματα μιας σχολής -οποιασδήποτε σχολής- είναι κατ' ουσίαν ένα ευχολόγιο, χωρίς ιδιαίτερο αντίκρυσμα στην ιδιωτική αγορά εργασίας.
Τώρα το αν σου επιτρέπεται με αυτό η συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ -και κατ'επέκταση η πρόσληψη και μονιμοποίηση στο Δημόσιο- είναι θετικό. Όμως, ο χώρος της εκπαίδευσης συγκεκριμένα είναι τόσο κορεσμένος, που πιστεύω δεν αξίζει να ανησυχείς τόσο πολύ - προφανώς, σε περίπτωση συμμετοχής σε αντίστοιχο διαγωνισμό, δώσε όλες σου τις δυνάμεις για να επιτύχεις, αν δηλαδή σε ενδιαφέρει πραγματικά σαν επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά, ειλικρινά, το να ασχοληθείς υπερβολικά με τις ποσοστώσεις και τα λοιπά είναι επικίνδυνο για την ψυχική σου ηρεμία.
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Δεν θα ταράξει την ψυχική μου ηρεμία. Απλά, φοβάμαι, μήπως αυτό το "δώρο" της αναγνώρισης των δικαιωμάτων μας ως καθηγητές β-βάθμιας εκπαίδευσης είναι τελικά α-δωρον...

Τι έχει να πει ο Μιχάλης ο Καλογεράκης (Neo) γιαυτό; Που είναι και άμεσα ενδιαφερόμενος για την εκπαίδευση; Πες εμείς...οι ...προσβλέποντες σε ιδιωτικούς τομείς, δε μας νοιάζει...Υπάρχουν όμως και άτομα που η εκπαίδευση αποτελεί πρώτη τους προτεραιότητα τελειώνοντας αυτή τη σχολή....

Χαιρετώ.
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”