Να προσθέσω ότι ακτινογραφία θώρακος μπορείτε να βγάλετε στο
Ινστιτούτο Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας ( Αβέρωφ 12α - Αθήνα, τηλ. 210 8210653 ).
Είναι απέναντι από το Πολυτεχνείο, προς την Πατησίων. Κλείνετε ραντεβού και κατά την παραλαβή πρέπει να έχετε μαζί σας
1 φωτογραφία διαβατηρίου. Πληρώνετε
4.50 ευρώ.
Μετά πρέπει να περάσετε από κάποιο κρατικό νοσοκομείο (εγώ είχα πάει στον Ευαγγελισμό, αν θυμάμαι) όπου θα σας καθοδηγήσουν σχετικά με τη δερματολογική και παθολογική εξέταση
(βασικά, είναι περισσότερο θέμα γραφειοκρατικών υπογραφών παρά ιατρικής γνωμάτευσης

).
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα να βγάλετε μία ακτινογραφία σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο, κάποιες ημερομηνίες που ανακοινώνονται ειδικά για τους φοιτητές (πχ στο Σωτηρία) - δε το συνιστώ, πολύς κόσμος, αρκετό περπάτημα και ανύπαρκτη οργάνωση.
Φυσικά, θα σας πουν και στο
Ιατρείο του ΕΜΠ*, όπου θα καταθέσετε την ιατρική εξέταση, ότι δεν είναι απαραίτητη για την εγγραφή αλλά για την αποφοίτησή σας - αλλά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να τελειώνετε από τώρα με αυτή.
*Προσωπικά είχα μπερδευτεί στην προσπάθειά μου να το εντοπίσω - και μερικοί άλλοι!

:lol:
Αν έρχεστε από το κτίριο της πρυτανείας, είναι στο κτίριο της Παλιάς Βιβλιοθήκης (ΠΒ - στις Γενικές Έδρες), σε ένα δωμάτιο στο ισόγειο. Αν περάσετε από το κτίριο των Ηλεκτρολόγων, απλά κατεβείτε τις σκάλες που οδηγούν προς τους Χημικούς και θα βγείτε στην ΠΒ. Είναι κάπως χωμένο και η πινακίδα που έχει μάλλον δε βοηθάει πολύ.
Δεν είμαι πολύ σαφής - δείτε κάποιον χάρτη ή ζητήστε βοήθεια επιτόπου όταν πάτε. :)