ΠΓΔΜ? Μακεδονία? Σλαβομακεδονία?

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

ΠΓΔΜ? Μακεδονία? Σλαβομακεδονία?

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Κοίτα, δεν ξέρω αν έγινε άρνηση βοήθειας από κάποια χώρα, αλλά δεν ξέρω καμία χώρα με το όνομα Μακεδονία. Το λέω και για αυτούς που έγραψαν αυτό το όνομα στο site, άλλα και σ'έσένα temfeboy. Αυτό που έγραψες εντός παρενθέσεως είναι το όνομα του κράτους κι όχι η επεξήγηση για όσους δεν καταλαβαίνουν ...σε ποια Μακεδονία αναφερόμαστε!!

Διασπάστηκε από εδώ.
- O kanenas -
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

εδω ο κοσμος καιγεται... και οι πατριωτες με και χωρις εισαγωγικα καιγονται και αυτοι...... :(  :sky:

Το θεμα της ονομασιας ας γινει αντικειμενο διαπργματευσης σε αλλο τοπικ αν εχει κανεις την ορεξη να ασχολειται με αυτο αυτες τις μερες....
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Με ή χωρίς εισαγωγικά... Εγώ είμαι το χειρότερο από τα δύο.
Καλά, σόρρυ για το οφφτόπικ, απλώς να έχουμε το νου μας γιατί αλλιώς οι δηλώσεις Μητσοτάκη θα επαληθευθούν.

Αν θέλουν οι μοντς να το σβήσουν, δεν έχω πρόβλημα.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

εδώ ο κόσμος καίγεται, όπως λέει και ο noir.
Αλλά επειδή απευθύνθηκες σε μένα, γνώμη μου είναι ότι ο καθένας μπορεί να αυτοονομάζεται και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη περίπτωση. οι σλάβοι μακεδόνες μπορούν να λέγονται μακεδόνες άμα γουστάρουν και οι έλληνες μακεδόνες, μπορεί και αυτοί να λέγονται μακεδόνες άμα γουστάρουν.
Τώρα δεν είμαι και ιστορικός, ούτε εσύ ρεμάλι για να είμαστε απόλυτοι. Και τώρα για να πάμε στη γαλλική επανάσταση και στην έννοια του έθνους κλπ κλπ θα πάει μακρυά η βαλίτσα και ούτε συμπέρασμα θα βγει, γιατί και η έννοια έθνος είναι τόσο μπερδεμένη που μάλλον δεν έχει νόημα από όσο βλέπουμε στην πράξη πολλές φορές....
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Θα συμφωνήσω με το Remali. Υπάρχουν ευαισθησίες σε πολλούς από εμάς (όπως και αν "χαρακτηριζόμαστε") που καλό είναι να γίνονται σεβαστές. Ακόμα και στο indymedia κράξανε το "Μακεδονία" άνευ εισαγωγικών. Τρέντυ και προωθημένοι.... απαιτώ να ανασκευαστεί ο τίτλος του topic.

Άβαταρ μέλους
temfeboy

Ας πάρει το ελληνικό κράτος τους φαντάρους από την "ειρηνευτική δύναμη" στη Γιουσκοσλαβία και μετά να μιλήσουμε αν έχει δικαίωμα να μιλά για το όνομα άλλων.  
Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Αν θέλει κάποιος να εμπνευστεί από αυτό ας μελετήσει λίγο τα αρχαία κείμενα που τον ενδιαφέρουν. Το αν θα ονομάζομαι Αθηναίος, Μακεδόνας, Σπαρτιάτης, Έλληνας κλπ δε μου δίνει καμία αξία, σε περίπτωση που αυτοί στους οποίους αναφέρομαι είχαν όντως κάποια αξία για κάποια πράγματα. Μη το κουράζουμε άλλο.
 Τον τίτλο θα τον αλλάξω όταν θα αποσυρθούν τα ελληνικά στρατεύματα από το Κόσοβο
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Eίστε απίστευτοι!  :shock:

Μέχρι να αποσυρθούν τα ελληνικά στρατεύματα γράψε "Σλαβομακεδονία" (με ή χωρίς εισαγωγικά) ώστε να ηρεμήσουν τα ελληνικά πνεύματα στη συζήτηση. Πώς σου φαίνεται αυτή η ονομασία? Κερδίζεις και σε ακρίβεια λόγου.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

1. Το θέμα έχει ξεφύγει τελείως.
2. Η χώρα δε λέγεται Μακεδονία ούτε Σκόπια. Λέγεται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Συνεπώς αν θέλεις να τη γράψεις κάπως γράψ'τη ΠΓΔΜ ή FYROM ώστε να μη δημιουργείς αντιδράσεις οι οποίες στην τελική το μόνο που θέλουν είναι να καταστρέφουν το θέμα που ξεκίνησες και να το δηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείδωμα!
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Πραγματι ΠΓΔΜ ειναι το "πολιτικα ορθο", απλα για λογους πρακτικοτητας στο λογο εχει καθιερωθει διεθνως το ονομα μακεδονια χωρις καμια ουσιααστικη διαφορα στην ουσια της ονομασιας. Κατα ομοιο τροπο λεμε για αγγλια ή μεγαλη βρετανια αντι για ενωμενο βασιλειο, για κινα αντι για λαικη δημοκρατια της κινας κλπ κλπ. Δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο, απλα η ελλαδα δεν ειναι το κεντρο του κοσμου και καποιοι επελεξαν να ονομασουν το κρατος τους ετσι αλλαζοντας δραματικα της ζωες των ελλαδιτων απ οτι φαινεται.....

Τωρα ας παρει καποιος mod οοολες τις δημοιευσεις απο το τη πεμπτη δημοσιευση και μετα, και ας τα βαλει σε ενα τοπικ με θεμα "πρωην γιουγκοσλαβικη δημοκρατια της μακεδονιας ή μακεδονια ή μηπως σκοπια;" .......
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Εάν και όταν δημιουργηθεί ένα καινούριο θέμα ( αν δεν υπάρχει ήδη κάποιο σχετικό με εθνικά θέματα και... ονόματα :roll: ), καλό θα είναι να δείτε κι αυτά

- Albania

- Culture_of_Albania

- Albanian_language

- FYROM

- Μακεδονία_(ορολογία)

( το τελευταίο είναι στα ελληνικά και διαπραγματεύεται κυρίως το θέμα της επίμαχης ονομασίας.
Επιπλέον, οι Αλβανοί έχουν ρίζες και στα Ιλλυρικά φύλα της περιοχής, δηλαδή και σ'αυτή τη χώρα υπάρχει ανάμειξη φυλών, όπως και σε όλη τη βαλκανική χερσόνησο ).
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

noir έγραψε:Πραγματι ΠΓΔΜ ειναι το "πολιτικα ορθο", απλα για λογους πρακτικοτητας στο λογο εχει καθιερωθει διεθνως το ονομα μακεδονια χωρις καμια ουσιααστικη διαφορα στην ουσια της ονομασιας. Κατα ομοιο τροπο λεμε για αγγλια ή μεγαλη βρετανια αντι για ενωμενο βασιλειο, για κινα αντι για λαικη δημοκρατια της κινας κλπ κλπ. Δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο, απλα η ελλαδα δεν ειναι το κεντρο του κοσμου και καποιοι επελεξαν να ονομασουν το κρατος τους ετσι αλλαζοντας δραματικα της ζωες των ελλαδιτων απ οτι φαινεται.....
Η Μεγάλη Βρετανία δεν σφετερίζεται κανέναν πολιτισμό και καμία ιστορία με το όνομα Αγγλία. Το ίδιο και η Κίνα κλπ κλπ...
Να σου πω όμως... ακόμα κι αν το έκαναν, ούτε που θα με ένοιαζε! Τουλάχιστον δεν θα το έκανα θέμα ακόμα κι αν με πείραζε. Για το ζήτημα όμως της ονομασίας των Σκοπίων θεωρώ χρέος μου να μην αφήνω ούτε κουβέντα να πέφτει στο κενό (όπως πχ έκανε ο Καραμανλής...)!

Και αφήνω εσάς τους προοδευτικούς να με αποκαλείται όπως θέλετε.
Άλλωστε, η άποψη ότι όλες οι απόψεις είναι θεμιτές, είναι σωστή. Η άποψη όμως ότι όλες οι απόψεις είναι σωστές, είναι απλά ηλίθια! :wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

mhpws tha eprepe ontws na dhmiourghthei kainourio thema? ap'oso fainetai yparxoun ypermaxoi kai twn 2 apopsewn kai par'oti to thema kata pasa pithanothta tha faei louketo, einai ena endiaferon zhthma..
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Απλά πριν φάει λουκέτο, να πω ότι δεν άλλαξα εγώ τον τίτλο
Να πω ότι βγήκαμε τελείως off topic
να πω ότι πιο σοβαρό είναι το ζήτημα με τις φωτιές
πιο σοβαρό είναι ότι υπάρχουν έλληνες στη σερβία ως αποστολή και δεν ξέρω αν έχουν γίνει και σχετικά παζάρια σε σχέση με το όνομα των νεομακεδόνων ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους.
και στο σχετικό να κλείσω με τη θέση μου που ανέφερα, ότι αν θέλει κάποιος να εμπνευστεί από την αρχαιότητα, θα μελετήσει και κάτι σχετικό. Είτε αυτό είναι αρχαία αίγυπτος, είτε αρχαία Ελλάδα. Τώρα αν οι σλαβόφωνοι που μένουν στη μακεδονία προσπαθήσουν να αποκτήσουν αξία από το όνομα ή στο ότι έτυχε να μένουν και κάποιοι άλλα χρόνια εκεί θα καταντήσουν σαν εμάς και το Λιακόπουλο ένα πράγμα....

Όπως και να έχει υπεκφύγαμε αρκετά και με αρκετά υποκριτικό τρόπο το θέμα της αλληλεγγύης που είναι και ο λόγος που άνοιξε η εδώ συζήτηση
 Με συγχωρείτε πάντως γι αυτό.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Η Μεγάλη Βρετανία δεν σφετερίζεται κανέναν πολιτισμό και καμία ιστορία με το όνομα Αγγλία..
Ξανασκέψου το αυτό που γράφεις.
Το "Great Britain" είναι ένα άκρως προκλητικό κατάλοιπο της εποχής της βρετανικής αυτοκρατορίας - προκλητικό βεβαίως για τους αντίστοιχους εθνικιστές (αυτονομιστές) σε Ουαλία και Σκωτία, καθώς η "επίσημη" ονομασία της χώρας είναι United Kingdom.

Βλέπεις, λοιπόν, ότι σε μία περίπτωση αναντίστοιχη φυσικά με την περίπτωση της κυριότητας ενός ονόματος και του εθνικού προσδιορισμού βάσει αυτού, όπως είναι αυτή της "μακεδονίας", αλλά με σαφείς εθνικές προεκτάσεις ιστορικά, πάλι παρουσιάζονται διάφορες πλευρές, οι οποίες, για τους δικούς τους λόγους, θέλουν να επικρατήσουν.
Το θέμα είναι ότι, ακόμα και σήμερα, πολλοί λένε "Μεγάλη Βρεττανία" ή ακόμα και "Αγγλία" αναφερόμενοι στο Ηνωμένο βασίλειο ( πρώτοι και καλύτεροι οι Έλληνες, δε θα καταλάβω ποτέ αυτήν την επιλεκτική ευαισθησία στα δικά μας μόνο θέματα - άλλο δίνεις προτεραιότητα κι άλλο να επιδεικνύεις αδιαφορία προς κάθε άλλο ζήτημα, παρόμοιο ή μη   :roll:  :wink:  ) και σχεδόν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία χρησιμοποιούν -σχεδόν πάντα- το όνομα "Macedonia" αναφερόμενα στην "FYROM".
Off Topic
( ας φτιάξει κάποιος το μέγεθoς του αρχικού ποστ ώστε να φύγει το οριζόντιο scroll )
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Lifo έγραψε:
Off Topic
( ας φτιάξει κάποιος το μέγεθoς του αρχικού ποστ ώστε να φύγει το οριζόντιο scroll )
Off Topic
el, μαζεύεις λίγο σε width την εικόνα στην υπογραφή σου; :P :D
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”