Ταινίες που μας αρέσουν & κριτικές αντιπαραθέσεις

Μικρή και μεγάλη οθόνη! Τώρα η 7η Τέχνη και σε έκδοση με λεπτότερα φτερά.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Ταινίες που μας αρέσουν & κριτικές αντιπαραθέσεις

Δημοσίευση από skywalker »

Λοιπον εδω και καιρο ειχα σκοπο να γραψω κατι τετοιο.Η ωρα ειναι καπου στις 6.30 και δεν μπορω να κοιμηθω.Κολαση.Ετσι θα επιδοθώ στο γραψιμο.

Μια απο τις καλυτερες ταινιες που ειδα προσφατα ειναι το blood diamond.Ειναι μια ιστορια που εκτυλισετε σε μια αφρικανικη χωρα η οποια ειναι σε εμφυλιο και εξαγει διαμαντια ετσι ωστε να τροφοδοτησει τον πολεμο.Τα διαμαντια τα εξορίσουν αφρικανοι που αιχμαλωτίζονται απο τους ανταρτες.Εξου και ο τιτλος.Η ταινια ηταν πολυ καλη ο ντι καπριο πολυ ωριμος και με τελειως διαφορετικο στυλ ουσιαστικα σε αυτον πιστευω πατησε η ταινια.Το μονο κακο ηταν οι υποτιτλοι οσοι ειναι μυημενοι στη διαδικασια θα καταλαβουν.Στην αρχη ηταν καλοι μετα εβγαιναν μια ωρα αφοτου ειχα μιλησει και μετα ηταν ξανα κανονικοι.Συνιστω να περιμένετε να βγει στα βιντεο club και να την παρετε

Θα γραψω και αλλα αμα δεν βαριεμαι
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
nouvelle vague
Real Name: nada

Δημοσίευση από nouvelle vague »

Woody Alen-Annie Hall(Νευρικος Εραστης)
Τον τυπο ειτε τον λατρευεις ειτε τον απεχθανεσαι.Προσωπικα βρισκω το χιουμορ του εκπληκτικο και τις ταινιες στις οποιες πρωταγωνιστει ο ιδιος επισης.Απλως υποδυεται τον εαυτο του!
Οι πιο προσφατες με χαλασαν λιγο.Παντως οι ατακες ειδικα στη συγκεκριμενη ειναι απειρες.Η ταινια διδασκεται σε σχολες κινηματογραφου λογω των καινοτομιων που περιεχει.Οσοι δεν την εχετε δει,δειτε τη!!
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

ayto exo akousei kai go gia ton woody nouvell.Eisai eite stin mia akri eite stin alli.Parola ayta den exo dei sxedon katholou woody allen opote den xero se pia akri eimai
Εικόνα Εικόνα
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εγω αυτες τις αγιες μερες εχω δει τα:
1. ο ανεμος χορευει το κριθαρι
2. ο λαβυρινθος του πανα
3. σε βλεπω 3
4. αυτοκινητα
5. γκρην στρητ χουλιγκανς
6. η κοκκινο-σκουφιτσα
7. 5 λεπτα ακομα
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

Συγκεκριμενα για το 5 λεπτα ακομη που εχω δει και γω ειναι μια απο τις καλυτερες ελληνικες των τελευταιων χρονων για να μην πω η καλητερη.Εμενα μου αρεσε πολυ και το θεμα της ζηλειας που πραγματευτηκαν και γενικα το ολο κλιμα θυμιζε χολυγουντιανη παραγωγη.

Η κοκκινοσκουφιτσα ηταν θεικη ειδικα ο σκιουρος με τον καφε αλλα και γενικοτερα ειδαν το ολο παραμυθι απο αλλη σκοπια πολυ πρωτοτυπο σεναριο.Παρα πολυ γελιο.Δειτε το με παρεα λεει πολυ

Το Cars δεν ξερω εμενα μου φανηκε πολυ μετριο και σε σεναριο θυμιζε λιγο της μπουλντοζες στον μπομπ τον μαστορα.Περιμενω καλυτερες ταινιες απο την ντισνευ

Μαστερ αυτο με τον ανεμο και το κριθαρι ειναι καλο?Γιατι ειχα σκοπο να το δω
Εικόνα Εικόνα
O_Xamenos
Επικοινωνία:

καλο ειναι....αρκετα πολιτικοποιημενο (κεν λοουτς γαρ). παρε δες μαζι και μια αλλη του κεν λοουτς το γη και ελευθερια... μοιαζουν αρκετα σαν ιστοριες (αν και διαδραματιζονται σε διαφορετικα μερη)

εμενα τα αυτοκινητα μου αρεσαν θεωρησα πως δεν ηταν κενο στο σεναριο απλα περναγε και καποια μνμτα... ας πουμε το να ζεις μεσα στο αγχος, να τρεχεις οταν οδηγας για να φτασεις καπου γρηγορα, να φτιαχνεις εναν πιο γρηγορο δρομο σε κανει να χανεις την ομορφια της διαδρομης...
Εικόνα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

Μια καταπληκτικη ταινια που ειδα προχτες ειναι το city of god{aka Η πολη του Θεου}.Πραγματικα σοκαριστικη γενικα απο το περιεχομενο μεχρι τον τροπο που τα παρουσιαζει

Περιγραφη:Η «Πόλη του Θεού» είναι ένα συγκρότημα κατοικιών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, χτισμένο το 1960, το οποίο στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, έγινε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στη πόλη! Ο νεαρός Φουζέ μεγαλώνει σε αυτό το άγριο περιβάλλον, όπου όλα μοιάζουν να στρέφονται εναντίον του και από πολύ νωρίς, αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε εντελώς… λάθος μέρος. Πολύ ευαίσθητος για να γίνει εγκληματίας και πολύ έξυπνος για να δουλέψει σε άθλιες δουλειές του ποδαριού, ανακαλύπτει τελικά, τη δική του οδό διαφυγής… Ο Φουζέ βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, έχει το μάτι ενός καλλιτέχνη και πολύ γρήγορα, θα πιάσει στα χέρια του μια φωτογραφική μηχανή, μέσα από την οποία θα δει τη ζωή αλλιώς, κάνοντας τα πρώτα του βήματα προς τη λύτρωσή του!  

Σχετικα(απο το cine.gr):Βασισμενο στο 800 σελιδων βιβλιο του Paulo Lins που περασε 8 χρονια στην Πολη του θεου, η ταινια θα μας θυμισει πολυ το “Pixote” του Hector Babenco αλλα και τα προσφατα “Amorres Perros” και “η Μαντονα των δολοφονων”.Η βασικη διαφορα τους ομως ειναι οτι οι σκηνοθετες καταφερνουν να συνδιασουν, χωρις να γινεται κουραστκο τοσα στυλ κινηματογραφισης που κανουν την ταινια συναρπαστικη!Το κοφτο μονταζ σε συνδιασμο με την γρηγορη καμερα που στρεφεται 360 μοιρες και την οθονη που χωριζεται στα δυο, σε πηγαινει μπορος και πισω στο χρονο με ευρηματικα flashback διανυοντας 30 χρονια μεσα σε 2 ωρες γεματες αδρεναλινη!

Η φωτογραφια ειναι τοσο ομορφα δωσμενη μεσα σε πορτοκαλι φιλτρα που ταιριαζουν τοσο στα Βραζιλιανικα τοπια οσο στους κοφτους ρυθμους της ταινιας.Τελος οι ερμηνειες ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστες.ο καστ που αποτελειται απο πανω απο 200 ερασιτεχνες ηθοποιους δεν φαινεται να εχει πουθενα προβλημα.Οι δυο πρωταγωνιστες ειναι εξαιρετικοι, αλλα θα ξεχωρισουμε τον da Hora που θα δωσει πραγματικο ρεσιταλ αξιο ενος Οscar!

H πραγματικη δυναμη αυτης της ταινιας και αυτο που την κανει πραγματικα ξεχωριστη ειναι η ικανοτητα ολων των συντελεστων να δεσουν τοσος αρμονικα ολα της τα στοιχεια.Καταφερνει να μας αφηγηθει την ιστορια του γκετο με πινελιες υπερβολης αλλα χωρις να ξεφευγει απο την πραγματικοτητα.Και αυτο που θα μας σοκαρει πιο πολυ ειναι οτι ειναι το κοστος της ανθρωπινης ζωης στη πολη του θεου αλλα και σε πολλες αλλες περιοχες που εχουν αφεθει στο ελεος των συμμοριων σχεδον μηδαμηνο και η επιβιωση τις περισοοτερες φορες ειναι θεμα τυχης.
Εικόνα Εικόνα
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

@ skywalker
Πού τη θυμήθηκες αυτή, του 2000 δεν είναι? Όντως πολύ καλή.
Δες Γούντυ Άλλεν, ειδικά τα παλιά - από "Annie Hall"(1979) (Νευρικός Εραστής), "Μανχάταν", "Πόλεμος και Ειρήνη" (έχω την αίσθηση ότι αυτό θα σου αρέσει αρκετά) μέχρι το "Deconstructing Harry" (1996) (αυτό αρέσει πολύ σ'εμένα) - μετά έκανε κοιλιά και με το "Match Point" επανήλθε, με ανανεωμένο στυλ νουάρ αλλά διατηρώντας τις χαρακτηριστικές πινελιές χιούμορ - και φυσικά τις εξαιρετικές ερμηνείες, είναι από τους σκηνοθέτες που "φτιάχνουν" τους ηθοποιούς με τις ταινίες του.

Οπωσδήποτε πρέπει να δεις το "Γη και Ελευθερία"(1995) του Ken Loach. Aναφέρεται στον Ισπανικό εμφύλιο του '36 και τους δημοκρατικούς εθελοντές από όλη την Ευρώπη που πολέμησαν τους Ισπανούς φασίστες - πάρα πολύ καλή, με ωραία αναπαράσταση της εποχής και ξεκάθαρο μήνυμα - γενικά μία από τις καλυτερες ταινίες που έχω παρακολουθήσει.
Επίσης και το "Τhe Navigators"(2001) του ίδιου είναι καλό, αυτό αναφέρεται στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Μ.Βρεταννία και τις συνέπειές της στην ποιότητα της εργασίας - και της ζωής των εργαζομένων, θα καταλάβεις τί εννοώ.
(προτείνω να τα δεις ανάποδα ώστε να σου μείνει η καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη ταινία στο τέλος)
Το τελευταίο, με τον ΙRA, δεν το έχω δει ακόμη αλλά γενικά όλες του οι ταινίες είναι καλογυρισμένες, μάλλον κι αυτή αξιοπρεπής θα είναι.
Εδώ η φιλμογραφία_του.

Πρόσφατα είδα το "Stranger than Fiction" - εγκεφαλική κωμωδία, με απλό αλλά αρκετά πρωτότυπο σενάριο, πολύ καλή σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείες από όλους, παλιούς (Nταστιν Χόφμαν, Έμα Τόμσον) και νέους (Μάγκι Γκίλενχαλ, Oυϊλ Φάρελ) ηθοποιούς.
Προς το τέλος πάει να χαλάσει αλλά το "σώζει" με ένα μήνυμα αισιόδοξο αλλά όχι γλυκανάλατο.
Εδώ η σύντομη περιγραφή.

"He's not crazy. He's just written that way.
Harold Crick isn't ready to go. Period."

ps. Αν τη νοικιάσετε σε DVD, δείτε στα extras όλη τη συνέντευξη της Κάρεν στη χαζοχαρούμενη δημοσιογράφο - ρεσιτάλ ερμηνείας και γέλιου!
nikolakisxa
Real Name: Nikolas Xatzis

Δημοσίευση από nikolakisxa »

ekseretiki tenoia einai kai o kalos germanos....
wrai ploki kai prwtotipi(aspromavri en eth 2007)
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

@lifo Θα τις κοιταξω τις ταινιες που αναφερεις μαλιστα το νευρικος εραστης και το πολεμος και ειρηνη ηταν στα αμεσα σχεδια μου.Και συ εχεις λιωσει με το IMDB απο οτι βλεπω{δινει παντως πολυ καλες συμβουλες οσον αφορα τι ταινιες να δεις και ποιες να αποφυγεις}

@nikolakisxa Τη συγκεκριμενη ταινια τη θαβει το cine.gr http://cine.gr/film.asp?id=708458
Αμα προσεξεις την αντιφατικοτητα των ψηφων.Ειναι γενικα μια απο τις ταινιες που η θα σου αρεσει τελειως η δεν θα σου αρεσει.Γενικα το θεωρω πολυ καλο για καποιον σκηνοθετη μια ταινια του να μην περναει αδιαφορει.Ισως ειναι και κρητιριο καποιες φορες για να διαλεξω ταινια :P
Εικόνα Εικόνα
nikolakisxa
Real Name: Nikolas Xatzis

Δημοσίευση από nikolakisxa »

egw sou eksefrasa tin kathara prosopiki mu apopsi....
O_Xamenos
Επικοινωνία:

ολες οι ταινιες του κεν λοουτς εχουν να σου αφησουν κατι... το ο ανεμος χορευει το κριθαρι αναφερεται στο IRA και σε αρκετα σημεια που θυμιζει το Γη και ελευθερια, μια αποδειξη ισως που μπορεις να πεις: Η ιστορια επαναλαμβανεται, και οντως ετσι γινεται...
Επισης πολυ καλη ταινια του ειναι το Γλυκα 16...
Παντως το Stanger Than Fiction ειναι και γαμω τις ταινιες... Πολυ προτοτυπη ταινια και καλογραμμενη και καλοπαρουσιασμενη. Βεβαια συχενομαι τον Γουιλ Φαρελ αλλα νταξ... τι να κανεις...
Για τον Χοφμαν οτι και να πεις ειναι λιγο και σε αυτην την ταινια ειναι ολα τα λεφτα.
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση”